caerroil je napisao:
@ danijell i dtb_pro
Polako, ljudi... Ako obratite paznju, ja nisam napisao da je http sigurniji nego da ga ja vise koristim. Meni je lakse na nekom forumu sa puno korisnika naci nesto sto mi treba, skinuti to pomocu linkova tamo postavljenih i to je to. Usput, tu imas i feedback drugih korisnika koji kazu ako ima problema sa linkom, sadrzajem fajla itd. Opet, tako je meni lakse umjesto da trazim sadrzaj po torrentima, pa gledam koliko seedera, koliko leechera, pa kolika brzina i svasta nesto. Prije nekih godina, nailazio sam na fajlove na torrentima koji su ustvari bili, kao sto sam rekao, razne vrste malwarea ili namjerno pogresno nazvani, a to mi sada ne treba. Kakva je sada situacija tu, ne znam i ne zanima me, jer nemam vremena da razmisljam o svim tim stvarima, a na forumima mogu sve to pronaci, uz komentare korisnika da li je sve u redu sa fajlom, linkom itd. Sve u svemu, ja tako radim i to je moj izbor i misljenje, a nadam se i da cete mi vi dozvoliti tu slobodu. No, to opet sve nije sadrzaj ovog topica.
Malo i ti fulas poentu. Ja sam ti spomenuo torrent, u smislu isprobavanja brzine veze. Sa kojeg god servera da skidas nesto, TEORETSKI je moguce da je SVAKI od tih servera zagusen bas u tom momentu, dok ti skidas to nesto. Dakle, niko te nije nagovarao na koristenje torrenta kao vida zbavljanja nekog materijala, nego sam ti to spomenuo za neko testiranje, od pola sata, bilo kojeg fajla, sa puno seedera, jer je nemoguce da ne nabijes full protok ako ima puno seedera, a ISP tvrdi da je kod njih sve ok. Nadji bilo kakav fajl, pocni skidati, vidi sta se desava, ugasi torrent, izbrisi fajl, i mirna Bosna.