banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 12 Avg 2025, 06:31

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6401 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59 ... 321  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: ADSL
PostPoslato: 13 Okt 2011, 19:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2011, 23:38
SoulReaver je napisao:
Prije mjesec dana postao sam korisnik OpenDuo paketa (internet(2560/256) + fiksni).E sad fiksni pozivi trebali bi biti besplatni unutar mtel mreze, medjutim danas mi je dosao racun i na racunu uredno pise:
Medjumjesni pozivi: 05:43:49 6,05KM i sve to uracunato u ukupnu cijenu. Sad mene interesuje sta je tu besplatno? Kako oni to obracunavaju uopste? Evo sta pise na mtel.ba:
"Odabirom open duo fiksna+internet 1 ili fiksna+internet 2 paketa, korisnik razgovara potpuno besplatno i neograničeno u cijeloj m:tel fiksnoj mreži, bez obzira na to da li se radi o mjesnim, međumjesnim ili o razgovorima između mrežnih grupa. "

ja sam podnio zahtjev za taj paket jer sam skontao da mi se bolje isplati nego placati odvojeno.
Dosad sam imao... net 3mb sto je 41 km, suva pretplata je 14 km i napravi se bar 5-10 Km fixnog.
Ovako dodje 46 km.
Reci mi samo kako ide sa brzinom neta, jel 2.5 mb?

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2011, 19:19 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 03 Okt 2005, 01:56
Jeste 2,5 Mb. Rijetko kad pada ispod. :)

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2011, 20:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2010, 00:25
SoulReaver je napisao:
Prije mjesec dana postao sam korisnik OpenDuo paketa (internet(2560/256) + fiksni).E sad fiksni pozivi trebali bi biti besplatni unutar mtel mreze, medjutim danas mi je dosao racun i na racunu uredno pise:
Medjumjesni pozivi: 05:43:49 6,05KM i sve to uracunato u ukupnu cijenu. Sad mene interesuje sta je tu besplatno? Kako oni to obracunavaju uopste? Evo sta pise na mtel.ba:
"Odabirom open duo fiksna+internet 1 ili fiksna+internet 2 paketa, korisnik razgovara potpuno besplatno i neograničeno u cijeloj m:tel fiksnoj mreži, bez obzira na to da li se radi o mjesnim, međumjesnim ili o razgovorima između mrežnih grupa. "

A možda ti brojevi koje si zvao u međumesnim pozivima ne pripadaju mtel fiksnoj mreži. Npr. moguće je da si zvao nekog čiji je broj 051/xxx-xxx ali njegov operater nije telekom srpske već možda Aneks, Elta, ili neko iz drugog entiteta. Sad je moguće da imaš broj 051/xxx-xxx a da si korisnik npr. BH telekoma.

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2011, 20:55 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Avg 2006, 09:44
I ja sam nedavno postao korisnik Open Duo paketa 2560/256. Ostaje mi da vidim kako ce se nasi prijatelji iz m:tela ponasati kad dodje racun tj, da li ce biti kojekakvih "zabuna" koje nastanu pri bilo kakvim promjenama trenutnog stanja. No, medjutim, ostaje mi jedna pomalo neobicna situacija sa brzinom: upload je, koliko sam uspio da utvrdim, u redu. Sa downloadom je situacija drugacija i cudna. Na standardnim testovima brzine tipa speedtest, beocity ili carnet pokazuje ono sto oni i zele da bude tj 2,7 Mb/s. No, kada dodje do nekog realnog skidanja, i to sa servera tipa microsoft, ubuntu, openoffice itd. brzina krene sa navedenih 2,7 Mb/s ali odmah nakon 10-ak sekundi, uz kratkotrajni porast uploada sa nekih 50 na 100-ak kbps, brzina padne na 2,1-2,2 Mb/s (oko 266 KB/s) i, uz manje varijacije, takva i ostane sve do kraja tog fajla. Ljudi iz korisnickog servisa me ubjedjuju da je to do servera sa kojih skidam, ja se ne dam zbuniti i tako u krug. Kazu da su provjeravali paricu, da su svi parametri u redu i znate svu tu pricu kako ide. Ali, svejedno, koji god "krsteniji" server (ne racunam file hostove) slucaj je isti-pocne sa deklarisane i kratko nakon toga padne na 2,1 Mb/s sve do kraja. Da nije neko imao slicna iskustva sa ADSL-om i, ako je situacija rijesena, kako je doslo do toga? Cijenim i bilo kakvo objasnjenje koje bi mi pomoglo da ovo razumijem. Lokacija je BL, Starcevica :) Hvala

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2011, 20:57 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
Probaj neki torrent sa mnogo seedera, u toj situaciji mora biti maximum, osim ako ne ubijaju i P2P saobracaj sistematski.

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2011, 22:02 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

U proslosti sam imao nekih losih iskustava (tipa virusi, spyware i svakakva druga gamad) sa torrentima, tako da im sada uglavnom nisam sklon. U redovnoj rekreaciji uglavnom koristim http. Tako se nadam da cemo svi zajednicki nesto uspjeti i rijesiti (m:tel, korisnici, vi, ljudi s foruma, ja itd).

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2011, 22:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Sva sreća pa je http sigurniji ...

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2011, 00:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Okt 2003, 12:10
caerroil je napisao:
...U proslosti sam imao nekih losih iskustava sa torrentima, tako da im sada uglavnom nisam sklon. U redovnoj rekreaciji uglavnom koristim http...

](*,) ](*,) ](*,)

danijell je napisao:
Sva sreća pa je http sigurniji ...

A ko će ga znati, možda je mislio na https :lol:

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2011, 03:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

caerroil je napisao:
I ja sam nedavno postao korisnik Open Duo paketa 2560/256. Ostaje mi da vidim kako ce se nasi prijatelji iz m:tela ponasati kad dodje racun tj, da li ce biti kojekakvih "zabuna" koje nastanu pri bilo kakvim promjenama trenutnog stanja. No, medjutim, ostaje mi jedna pomalo neobicna situacija sa brzinom: upload je, koliko sam uspio da utvrdim, u redu. Sa downloadom je situacija drugacija i cudna. Na standardnim testovima brzine tipa speedtest, beocity ili carnet pokazuje ono sto oni i zele da bude tj 2,7 Mb/s. No, kada dodje do nekog realnog skidanja, i to sa servera tipa microsoft, ubuntu, openoffice itd. brzina krene sa navedenih 2,7 Mb/s ali odmah nakon 10-ak sekundi, uz kratkotrajni porast uploada sa nekih 50 na 100-ak kbps, brzina padne na 2,1-2,2 Mb/s (oko 266 KB/s) i, uz manje varijacije, takva i ostane sve do kraja tog fajla. Ljudi iz korisnickog servisa me ubjedjuju da je to do servera sa kojih skidam, ja se ne dam zbuniti i tako u krug. Kazu da su provjeravali paricu, da su svi parametri u redu i znate svu tu pricu kako ide. Ali, svejedno, koji god "krsteniji" server (ne racunam file hostove) slucaj je isti-pocne sa deklarisane i kratko nakon toga padne na 2,1 Mb/s sve do kraja. Da nije neko imao slicna iskustva sa ADSL-om i, ako je situacija rijesena, kako je doslo do toga? Cijenim i bilo kakvo objasnjenje koje bi mi pomoglo da ovo razumijem. Lokacija je BL, Starcevica :) Hvala

Ista situacija je izgleda kod svih. Naši ''prijatelji'' iz mtel-a nas kradu na finjaka. Namestili su sistem tako da brzina počne opadati tek nakon nekoliko sekundi skidanja, učitavanja, merenja tako da razni brzinomeri pokažu dobru brzinu jer njihovo merenje kratko traje, a kad staviš neki veći fajl da se skida brzina krene lepo i onda počne padati i padaaaaaa sve do određene brzine i tu se ustabili. Ja imam open trio i meni bi po brzinomerima kako pokazuju trebao download fajla ići oko 340KB/s i on tako i krene i pada sve do 265-270KB/s i na toj se brzini ustabili a ta brzina je ekvivalentna otprilike za 2Mb/s a ne za 3-3.5Mb/s kako brzinomeri pokazuju, a zvanična deklarisana za open trio korisnike je 2.5Mb/s.

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2011, 09:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
http://bwm.carnet.hr/top.php

evo pokusaj na ovom linku...opcija file download...tu bi trebao imati konstantnu brzinu

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2011, 14:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2008, 12:33
evo danas mtel zove i nudi svoj duo paket

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2011, 18:33 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 02 Dec 2010, 18:19
Jel ovo brzina za OPTIMA+ (ovako stoji u ruteru)
Bandwidth Down/Up(kbps) 3840 / 384
Ako moze jedan mali odgovorcic.
:)

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2011, 23:48 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

@ danijell i dtb_pro
Polako, ljudi... Ako obratite paznju, ja nisam napisao da je http sigurniji nego da ga ja vise koristim. Meni je lakse na nekom forumu sa puno korisnika naci nesto sto mi treba, skinuti to pomocu linkova tamo postavljenih i to je to. Usput, tu imas i feedback drugih korisnika koji kazu ako ima problema sa linkom, sadrzajem fajla itd. Opet, tako je meni lakse umjesto da trazim sadrzaj po torrentima, pa gledam koliko seedera, koliko leechera, pa kolika brzina i svasta nesto. Prije nekih godina, nailazio sam na fajlove na torrentima koji su ustvari bili, kao sto sam rekao, razne vrste malwarea ili namjerno pogresno nazvani, a to mi sada ne treba. Kakva je sada situacija tu, ne znam i ne zanima me, jer nemam vremena da razmisljam o svim tim stvarima, a na forumima mogu sve to pronaci, uz komentare korisnika da li je sve u redu sa fajlom, linkom itd. Sve u svemu, ja tako radim i to je moj izbor i misljenje, a nadam se i da cete mi vi dozvoliti tu slobodu. No, to opet sve nije sadrzaj ovog topica.

Vrh

PostPoslato: 15 Okt 2011, 00:05 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

wizzy_bl, hvala na prijedlogu, no to sam vec probavao i ista prica - krene sa 2,7 i nakon 10-ak sekundi padne na 2,1 Mb/s.
Danas bio covjek iz m:tela i on je nesto provjeravao instalaciju, pa uporedjivao rezultate na svom laptopu, provjeravao na centrali i opet isto. Ja mu predlozio da podignu brzinu da vidimo da li ce se isto desavati, oni na centrali pustili 6 Mb, a ovaj kod mene, na svom laptopu, mjeri 0,3 Mb :lol: Nisam ga nista pitao o tome :P I tako je ostalo da ce se sutra oni opet javiti da pokusamo jos neka njihova rjesenja, mada je po njegovom sve u redu. Pa se ja nesto pitam: ako je ovo sve u redu, kako je kada nije u redu? I kako drugi ljudi, kod kojih je takodje sve u redu, imaju punu brzinu, a kod mene to ne moze iako je, opet, sve u redu? Pisacu kako se situacija razvija, mozda nekome pomogne... :roll:

Vrh

PostPoslato: 15 Okt 2011, 00:14 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Striko, kod mene za paket 2560/256 tamo stoji 3200/320. Nasi prijatelji :D kazu da je to nacin da kompenzuju onaj famozni gubitak od 10-15% koji je prisutan kod ADSL tehnologije.

Vrh

PostPoslato: 15 Okt 2011, 00:16 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
caerroil je napisao:
@ danijell i dtb_pro
Polako, ljudi... Ako obratite paznju, ja nisam napisao da je http sigurniji nego da ga ja vise koristim. Meni je lakse na nekom forumu sa puno korisnika naci nesto sto mi treba, skinuti to pomocu linkova tamo postavljenih i to je to. Usput, tu imas i feedback drugih korisnika koji kazu ako ima problema sa linkom, sadrzajem fajla itd. Opet, tako je meni lakse umjesto da trazim sadrzaj po torrentima, pa gledam koliko seedera, koliko leechera, pa kolika brzina i svasta nesto. Prije nekih godina, nailazio sam na fajlove na torrentima koji su ustvari bili, kao sto sam rekao, razne vrste malwarea ili namjerno pogresno nazvani, a to mi sada ne treba. Kakva je sada situacija tu, ne znam i ne zanima me, jer nemam vremena da razmisljam o svim tim stvarima, a na forumima mogu sve to pronaci, uz komentare korisnika da li je sve u redu sa fajlom, linkom itd. Sve u svemu, ja tako radim i to je moj izbor i misljenje, a nadam se i da cete mi vi dozvoliti tu slobodu. No, to opet sve nije sadrzaj ovog topica.

Malo i ti fulas poentu. Ja sam ti spomenuo torrent, u smislu isprobavanja brzine veze. Sa kojeg god servera da skidas nesto, TEORETSKI je moguce da je SVAKI od tih servera zagusen bas u tom momentu, dok ti skidas to nesto. Dakle, niko te nije nagovarao na koristenje torrenta kao vida zbavljanja nekog materijala, nego sam ti to spomenuo za neko testiranje, od pola sata, bilo kojeg fajla, sa puno seedera, jer je nemoguce da ne nabijes full protok ako ima puno seedera, a ISP tvrdi da je kod njih sve ok. Nadji bilo kakav fajl, pocni skidati, vidi sta se desava, ugasi torrent, izbrisi fajl, i mirna Bosna.

Vrh

PostPoslato: 15 Okt 2011, 01:09 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

MuskoBre, respect zbog prijedloga sa torrentima ciji sam smisao u potpunosti shvatio ispocetka i iskoristicu ga. Nisam gore samo pomenuo da cu to i pokusati, a ostalo je bio moj neki generalni stav prema takvoj vrsti saobracaja.
Opet, decko iz m:tela skida i sa svojih servera za koje on misli da su pouzdani, ne samo sa onih koje mu ja predlozim, i i njemu se desava ista stvar-trenutan pad zadane brzine nakon kratkog vremena (dakle bez ikakvih oscilacija, kao da ga nesto u trenutku zagusi, i doslovno svaki put identicno). Ako on ne zna da objasni ono sto se i njemu desava, ne samo meni, izuzev tvrdnjom da je sve u redu, ja sigurno to ne mogu. A vidim da i dukicas ima slican problem.
Moj gornje pisanije se odnosilo na donekle dvosmislene komentare drugih clanova.

Vrh

PostPoslato: 15 Okt 2011, 01:34 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

I da, u trenutku kad dodje do tog pada brzine, zagusenja ili cega vec, upload skoci sa nekih 50 na 100-ak kbps pa se opet vrati. Kao da modem posalje neku informaciju ili sta vec :-?

Vrh

PostPoslato: 15 Okt 2011, 03:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Tačno, ja imam baš takav identičan problem, al' ja sam se pomirio sa tim. Nisam ih ni zvao jer znam da ne vredi, da će reći da je sve uredu, ako ima problema da je do mene, da imam virus ili skidam sa pogrešnih servera itd. Nemam snage ganjati se sa njima, a pretpostavljam da to namerno rade kao deklarisan brzina je 2.5, a ovamo ti tobož dadnu 3-3.5, a ono ustvari u praksi ispadne 2Mb/s, al' jebaji ga, meni je dovoljno i super mi izgleda u poređenju sa blic-ovim wadsl-om koji je bio deklarisan na 1Mb/s a u praksi je išao 800Kb/s.

Vrh

PostPoslato: 15 Okt 2011, 03:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

StigoStriko je napisao:
Jel ovo brzina za OPTIMA+ (ovako stoji u ruteru)
Bandwidth Down/Up(kbps) 3840 / 384
Ako moze jedan mali odgovorcic.
:)

E Striko gde ti to tako piše, jel kad odeš na ovu adresu: http://192.168.1.1/ ???
Ja kad odem na tu adresu u onoj tabeli iznad SNR Margine (sećaš se pokazivao sam ti u temi o IPTV) piše Bandwidth Down/Up(kbps) 11999 / 596, to mu dođe da ja imam skoro 12Mb/s, kako to, kad je deklarisana 2.5, a u praksi je 2-3.5 zavisi kako se uzme, kako to? Jel tu možda uračunata i brzina IPTV STB-oxeva?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6401 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59 ... 321  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]