banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 14:50

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 66 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 06 Okt 2011, 14:52 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jul 2011, 18:54
U njegovu političku aktivnost neću da ulazim, ali Ćosić je kniževnik bez premca i zaslužuje više od te Nobelove nagrade..

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2011, 17:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Piscu njegovog kalibra ne treba ta smrdljiva nagrada, da je Andric ziv, vratio bi im tu smrdljivu nagradu.

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2011, 18:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Ma on je obična karina.

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2011, 18:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Ajde ti počni sa blogom, pa da dobiju na težini ove tvoje riječi :)
I Nobelova nagrada za hejterstvo ide ... ??? :):):)

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2011, 18:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Nije OFM još sva slova naučio...kad se to desi, eto bloga...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2011, 20:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Eto nek si ih ti naučio, a nek si i čitao Ćosića i ti i ovi stručnjaci iznad :roll:

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2011, 20:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 15:17
Zapanjen sam neinformisanoscu ovog foruma, pa Cosic vec vise od 2 decenije nije sposoban nista da napise, iza vecine bitnih radova u tom periodu stoji njegova cerka...

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2011, 21:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Ma naravno, a Ajnštajnovi radovi su u stvari radovi njeove žene :roll:

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2011, 23:47 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Sep 2011, 22:40
Добро је да Ћосић није добио ово ''престижно'' признање... Што рече филозоф, да је Андрић жив, вратио би им ово сатанистичко чудо. Баш сутра идем да потражим нешто од овог великог човјека, нисам ништа од њега читао, па и не могу нешто битније да пишем о овом великом Србину...

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2011, 09:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
Kada se oduzme Ćosićev politički angažman - a ne vidim zašto bi se uopšte uzimao u obzir prilikom razgovora o njegovom književnom djelu - on je nesumnjivo najznačajniji živi srpski pisac.

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2011, 10:47 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jul 2011, 18:54
Daljac je napisao:
Kada se oduzme Ćosićev politički angažman - a ne vidim zašto bi se uopšte uzimao u obzir prilikom razgovora o njegovom književnom djelu - on je nesumnjivo najznačajniji živi srpski pisac.

Upravo.

old fashion men je napisao:
Eto nek si ih ti naučio, a nek si i čitao Ćosića i ti i ovi stručnjaci iznad :roll:

Zašto mi nešto govori da nisi ni vidio neko Ćosićevo djelo na bliže od dužine pendreka, a kamoli ga pročitao? :fadein:

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2011, 11:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ne pada mi na pamet da čitam bilo što od tog smećara.

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2011, 13:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
Dragi, netrpeljivi čovječe, kojim se ti kriterijumima vodiš kada je umjetnost u pitanju? Preskoči onda, na primjer, i Crnjanskog (koketirao sa idejom fašizma), Tolstoja (otvoreno kritikovao istočnu crkvu, zbog čega je ekskomuniciran), Pekića (koji je napisao VREME ČUDA), Bulatovića (koji je podržavao Miloševića), Mana (koji je prorekao pojavu fašizma u SMRTI U VENECIJI), Andrića (jer je bio ambasador i diplomata Jugoslavije), Havela (jer je bio predsjednik Češke). Svakome je jasno da piščevo djelo - ako je pisac, naravno, velik - nema nikakve veze sa njegovim političkim opredjeljenjima i djelovanjima. Pročitaj ti KORENE i VREME SMRTI, pa onda viči da je Dobrica smećar. Možda i jeste, ali politički, ali je, bez obzira na to, opravdano najveći živi srpski pisac.

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2011, 13:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2010, 20:23
Ћосићу треба батина,никаква награда. А колико сам чуо синоћ су и проглашени номиновани,неке три жене,једна је из Јемена,остале двије нзм одакле.

http://www.youtube.com/watch?v=n4aUtBLLfJw
Slika

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2011, 16:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pun forum jebenih književnih kritičara. :lol:

Skerlić i Deretić mogu biti ponosni na vas. :lol:

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2011, 17:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Avg 2009, 19:25
drinin vuk je napisao:
Ћосићу треба батина,никаква награда. А колико сам чуо синоћ су и проглашени номиновани,неке три жене,једна је из Јемена,остале двије нзм одакле.

Iz Liberije. To je bilo za mir.

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2011, 17:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Batina ili dobitnik?

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2011, 14:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ovi papci nisu ostali samo na lažnom sajtu, već su slali email sa nazivom SANU svima i time doveli u zabludu poštne svijet.

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2011, 20:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Шведски академици кројили квоте за Нобела

Кладионичарима унапред саопштено име овогодишњег добитника награде за књижевност

Шведско јавно тужилаштво покренуло је (пред)истрагу против осамнаест чланова Краљевске академије наука у Стокхолму и пет сарадника те установе – због сумње да су у спрези са кладионичарском мафијом активно утицали на незапамћени пад квота у клађењу на добитника овогодишње Нобелове награде за књижевност. На основу унапред дате информације о добитнику, наиме, кладионице су дошле у могућност да преиначе првобитне квоте на штету оних који су се кладили.

„Не могу се занемарити индиције које наводе на сумњу да су неки чланови Комитета за доделу Нобелових награда у Академији (наука) били у дослуху са подземљем“, саопштио је јуче Алф Јохансон, шеф Бироа за борбу против корупције у Генералном јавном тужилаштву Шведске.

Јохансон је истакао у обраћању медијима да се актуелна предистрага усредсређује на одређивање квота фаворитима за доделу овогодишње Нобелове награде за књижевност, али да су и остале доделе признања стављене под лупу.

Прва варница сумње, подсећања ради, појавила се прошлог четвртка, у енглеској кладионици Ледбрукс. Уочи саопштења имена овогодишњег добитника за књижевност, шведског песника Томаса Транштремера, квоте будућег лауреата забележиле су пад вредности – незапамћен у историји клађења – са 13 према један на 1,66 према један.

За примером Ледбрукса повеле су се и друге британске, потом светске кладионице. Паралелно са падом „акција“ у тајности држаног имена лауреата, „процуреле“ су лажне дојаве о другим кандидатима који су, наводно, већ били одређени за добитнике. Само неколико сати уочи званичног саопштења, именовани су песник и певач Боб Дилан и, како се претпоставља, српски књижевник Добрица Ћосић, бивши председник СРЈ.

„С једне стране, ове дезинформације су ширене да би се подстакле недоумице оних који су улагали свој новац у опкладе, али и да би се отклонила сумња у праве разлоге наглог пада квота одређеног добитника Транштремера“, каже се у јавном тужилаштву.

Под сумњом се, по Јохансону, обрело пет особа, два члана у Комисији за доделу Нобелових награда и три сарадника ове установе. Ипак, овај број није коначан. Незванично се може добити информација да је круг „Нобелових манипуланата“ далеко шири. Каже се да је сасвим извесно реч о међународној афери. Претпоставља се да су актери илегалне организације (мафија) десетак земаља. „Онде су годинама плански припремане и дириговане ,кладионичарске акције’ (преваре) ове врсте.” Како је „Политика“ сазнала у Стокхолму, неформална радна група у тамошњем јавном тужилаштву прати кретање квота добитника Нобелових награда још од 2008. године. Тада је, подсећања ради, јавност први пут суочена са сумњом да се квотама фаворита у трци за Нобелову награду манипулише. Реч је о случају „Клезио“, названом по француском добитнику награде за књижевност Жан-Марију ле Клезију. Тадашња афера, међутим, окончана је после кратке, интерне истраге у Шведској академији наука. Саопштење Академије тим поводом гласило је: „Резултати истраге су показали да су сумње неоправдане”.

Tražiti poništenje, ako hoće da sačuvaju poštenje!

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2011, 03:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
Popokatepetl je napisao:
Pa i u Borhesovom slučaju je, koliko znam, politika umiješala prste. On je valjda bio gotovo siguran dobitnik, i onda je održao neki govor u kome je koketirao sa fašizmom, ili nešto slično, i to ga je definitivno diskvalifikovalo.

Ajd provjeri jos jednom, da li je "koketirao" sa fasizmom ili antikomunizmom...

A, Cosic...to je onaj senilni bivsi predsjednik? Nisam znao da on, pored toga sto se bavi politikom vec 70 godina, pise i knjige. :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 66 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]