Not now, John i Mircon - da ne duzim raspravu, za mene je Matrix trilogija SF iliti science fiction iliti naucna fantastika... a opet u tim zanrovima imas telekineze i telepatije koliko hoces... eto navescu primjer Star Wars-a (force i mediklorini ili kako se vec zovu)... ponovicu opet Zaduzbina(ima nekoliko knjiga) od Isaka Asimova,...a on ako ne pise SF ja ne znam ko pise onda.
Inace... Star Trek se zesce temelji na nauci... jer vecina ideja potice od NASA-inih naucnika.
Naravno, svi mi imamo neke svoje definicije SF-a... hehe. Koliko sam ja shvatio John smatra da ako nesto nije naucno potkovano i ostvarivo barem teoretski da ne spada u naucnu fantastiku... u principu i ja tako mislim samo sto ja smatram da su mentalne moci sasvim vjerovatne isto kao i recimo teorije o paralelnim svemirima i mnogo drugih stvari iz kvantne mehanike i temporalne fizike(bla bla).
Telekineza... nije dokazano da postoji, ali isto tako i da ne postoji...
hmmmm,... previse sam skrenuo s teme...
John, no hard feelings... ako sam nesto krivo shvatio ili napisao...ispravi me
Citiraj:
Ljudi za čudno proglašavaju ono što je u manjini, što je rijetko i nesvakidašnje. Po ovoj definiciji u mnogim stvarima je dobro biti čudan
....
....
Po meni upravo to drugo, a ne ljubav, čini okosnicu Matrixa. Ovim pogotovo ciljam na prvi dio koji je, što je sada već jasno, mnogima najbolji i najupečatljiviji i najmatrixolikiji.
hehe interesantno... znaci ako spadam u manjinu i
ne smatram da je 1. dio najbolji dio i zbog toga sam cudan... to je zapravu u principu dobro...
Mislim da je to kao droga... pogledali smo Matrix i vise nas nista nije moglo izbezumiti kao taj film... cak ni 2. i 3. dio i sada smo kivni na bracu Wachovski ... pa nisu ni oni wunderkindi...
To je kao vecina prvih dijelova... oni jedini donose sve novo ... a nastavci se moraju drzati vecine tih pravila(i dalje razvijati vec uhodanu pricu)... pa ne moze sada u svakom dijelu da nas izvlace iz nekog virtuelnog svijeta u neki stvarni. Taj efekat razjapljenih usta i velikih upitnika je jako tesko ponoviti ... pogotovo posle prvog dijela Matrixa...Tesko da ce to iko uraditi u skorije vrijeme.
uffff.. previse pisem...