banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 16:57

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 1291 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44 ... 65  Sledeća

Gay parada
Protiv parade 82%  82%  [ 68 ]
Podržavam paradu 18%  18%  [ 15 ]
Ukupno glasova : 83
Autoru Poruka
PostPoslato: 29 Sep 2011, 01:49 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Sep 2011, 22:40
Hercegovac je napisao:
Ne primjećujem nikakav pritisak konkretno na mene od strane gay populacije niti stvaraju u meni neprijatelja.

Па неће педер на педера, авај, у политичком смислу ...

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2011, 01:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 15:17
imp. Aleksandar III je napisao:
Hercegovac je napisao:
Ne primjećujem nikakav pritisak konkretno na mene od strane gay populacije niti stvaraju u meni neprijatelja.

Dobrodosao na blforum :)

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2011, 02:06 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 08 Sep 2011, 13:59
Ne znam zasto uopste pisem ovo…Ocito je da ovdje niko nikoga nece natjerati da preispita svoje stavove, da uvazi tudje misljenje.
Nadmudrujemo se, prepucavamo, trudimo se da ispadnemo sto pametniji i elokventniji.
Evo ja cu probati da `prostim jezikom` doprem do nekih ljudi…

Heteroseksualka sam. Sto bi neki od vas rekli, `normalna` djevojka.
Sad ce neki pomisliti da sigurno nisam normalna jer branim te `razvratnike`.
Stvar je u tome da ja ne podnosim diskriminaciju, predrasude, mrznju.
A to su glavni razlozi zbog kojih homoseksualci `paradiraju`.
Zar mislite da ti ljudi iz bijesa ili nekog hira ugrozavaju odnose sa svojom porodicom i prijateljima, a cesto i sopstveni zivot dovode u opasnost? Mislim da samo zele da nam daju do znanja da postoje i da imaju pravo da se prema njima ophodimo kao prema ljudskim bicima. Ja cu im u tome pomoci koliko mogu. Kao sto bih pomogla crncima kad su se borili za ukidanje ropstva i zenama u 19. vijeku kada su pocele da se bore za ravnopravnost polova.
Za mene je to isto.

I pustite vise tu pricu o Srbiji. Kakve veze ima Srbija sa vasom homofobijom?

@RSBPBiH
Znaci, studirao si engleski jezik i knjizevnost? Lijepo… Sjecas li se biografija nekih pisaca iz proslog i pretproslog vijeka? Sjecas li se koliko je medju njima bilo homoseksualaca?
I to je samo sacica njih koji su sebi u to vrijeme mogli priustiti da javno govore o takvim stvarima, dok se vecina skrivala iza lazno srecnih brakova ili zbog pritiska okoline odlucivala na samoubistvo.
Sjecas li se malog Haka? Djecak koga su cijeli zivot ucili da crnci nisu ljudska bica, a koji je u svom malom srcu osjetio sta je ispravno i pomogao Dzimu da pobjegne…
Pa zar nisi bar nesto naucio na tom svom fakultetu?

Doduse, stvari kao sto su humanost i empatija se uce mnogo ranije…

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2011, 02:08 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Sep 2011, 22:40
Hercegovac je napisao:
Sreća pa si ti Imbecilni paramecijum koji se nikad ništa neće pitati..

Још већа је срећа што Ви нисте ти који ћете одлучивати ко ће се питати, а као што видимо и према овом узорку (анкети) 80% честитих грађана не подржава да Вам се дозволи да ваше накарадне навике испољавате јавно ...

#RSboljaPolovinaBiH

Хвала на добродошлици :)

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2011, 02:26 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
RSboljaPolovinaBiH je napisao:
Hercegovac je napisao:

Dobrodosao na blforum :)

D.V, sramota je da podrzavas ovakve direktne pokusaje vrijedjanja, i slicno. Sramota. Da se mene pita, ni ti ni ovaj ti novi kolega ne bi vidjeli foruma sledecih par godina.

indigobluz je napisao:
A to su glavni razlozi zbog kojih homoseksualci `paradiraju`.
Zar mislite da ti ljudi iz bijesa ili nekog hira ugrozavaju odnose sa svojom porodicom i prijateljima, a cesto i sopstveni zivot dovode u opasnost? Mislim da samo zele da nam daju do znanja da postoje i da imaju pravo da se prema njima ophodimo kao prema ljudskim bicima. Ja cu im u tome pomoci koliko mogu. Kao sto bih pomogla crncima kad su se borili za ukidanje ropstva i zenama u 19. vijeku kada su pocele da se bore za ravnopravnost polova.
Za mene je to isto.

Koga cu ja licno da "mrzim", prema kome cu ja licno da imam bilo kakve predrasude, to je iskljucivo moja licna stvar, kao i bilo kod drugog gradjanina. Pod "mrznjom" podrazumijevam neki osjecaj koji je skroz suprotan od simpatisanja. Dakle ne pricam o tome da imam zelju da budu prebijani zbog toga, niti zelim da ucestvujem u tako necemu, jednostavno imam sva prava da ih ne simpatisem, i to je sve. Imam pravo, u radijusu svog licnog integriteta da imam predrasude prema njima. Te predrasude mogu da budu totalno sulude, neutemeljen, neracionalne, kakve god, ja i dalje imam sva prava na njih, kao i manje vise vecina ostalih gradjana. Ne da ja sirim neke teorije, ubjedjenja, vjerovanja, nego onako iskljucivo sam za sebe, u sebi, u krugu blizih prijatelja da o toj populaciji diskutujem kako god zelim. Nema te ni parade, ni protesta, koji mogu, ili trebaju da uticu na promjenu toga. Nema niko pravo traziti od mene da ga volim, simpatisem, ili sta god. Meni strasno tesko pada sto Eva Mendez ne reaguje na moje udvaranje, pa sta mislis kako bi bilo da povedem neke proteste "Ko je Eva Mendez da mene ne simpatise, i otkud joj pravo?" ?

U raznoraznim drustvenim fazama i pojavama, raznorazne drustvene skupine bile su na meti nekih trecih, iz totalno suludih razloga. Prije 50 godina hipiji su bili predmet zgrazanja neke konvencionalne sredine, dan danas po Amerikama policija ubi boga u crncima kad im se cefne, skinhedsi su uvijek trazili zrtve i medju Ciganima, i medju cupavcima, bogati se zgrazaju nad siromasnima, itd, itd, itd..

Za najmanju sitnicu, u kojoj ZAKON bude diskriminatoran u odnosu na bilo koga po pitanju sex orijentacije, prvi cu se pridruziti tim protestima. Kada im zakon bude nesto uskracivao, imace mnogo vecu podrsku od "obicnog" naroda. Do tada, nek ostave posten narod na miru. Nisam ni najmanje zainteresovan da mi sutra pod prozorom paradiraju postari zato sto su postari, prekosutra lovci jer su lovci, izaprekosutra ljudi sa zelenim ocima jer imaju zelene oci, itd, itd, itd..
Svako od nas ima raznorazne zelje, pa ne pravi cirkus po ulicama zbog toga.

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2011, 02:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2011, 00:53
indigobluz je napisao:
Pa zar nisi bar nesto naucio na tom svom fakultetu?

Па, види се из приложеног. Он јесте прошао кроз факултет, али факултет кроз њега није! :)
Још већа је срећа што Ви нисте ти који ћете одлучивати ко ће се питати, а као што видимо и према овом узорку (анкети) 80% честитих грађана не подржава да Вам се дозволи да ваше накарадне навике испољавате јавно ...

Нисам сигуран да ли да се смијем или да плачем...
Битно је да вас двојица своје накарадне навике испољавате јавно.
А, лијепо је имати слободу говора и моћи јавно изрицати своје ставове а да те при том нико не пребија на улици, зар не? Ти и Боља Химзина Половина је максимално (зло)употребљавате...

Хехехехе... Само због Половине ми је драго што се дозе крви не означавају од кога су, ко зна можда добије једном "педерску дозу"! :lol:

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2011, 02:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2011, 00:53
@Musko
Заборављаш нешто - ловце нико не сматра дегенеричним и болесним зато што су ловци или зеленооке зато што су зеленооки и нико не позива на њихов линч. Ловци ЈАВНО одлазе у лов, зеленооки ЈАВНО шетају улицама - и нико не прави кордоне да их спријечи у томе или баца на њих камење итд...
Ако радници, пензионери и студенти имају право да изађу на улицу - имају и педери.
А те приче "ако закон њих дискриминише..." окачи мачку о реп... Знаш врло добро да је то најшупљија прича на свијету, само се правиш блесав... :)

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2011, 02:44 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Evil_Dead je napisao:
@Musko
Заборављаш нешто - ловце нико не сматра дегенеричним и болесним зато што су ловци или зеленооке зато што су зеленооки и нико не позива на њихов линч. Ловци ЈАВНО одлазе у лов, зеленооки ЈАВНО шетају улицама - и нико не прави кордоне да их спријечи у томе или баца на њих камење итд...
Ако радници, пензионери и студенти имају право да изађу на улицу - имају и педери.
А те приче "ако закон њих дискриминише..." окачи мачку о реп... Знаш врло добро да је то најшупљија прича на свијету, само се правиш блесав... :)

I homosexualci svaki dan setaju ulicama. Nije valjda da 364 dana su heterosexualni, samo su na taj dan homosexualni?..Sto se tice pozivanja na linc..To su ludosti. Nema nikakve ni institucije, ni iole normalne organizacije, da javno poziva na njihov linc. Sta rade neki pojedinci, toga je bilo i prije. Extremna desnica je jako organizovana npr. u Rusiji, i svakakve parole imaju, ideje, kampovi, i mozes otprilike mozes da zamislis sta misle o ciganima, crncima, Jevrejima, itd...Navijaci u Rimu prije derbija Roma-Lacio danima pozivaju na krv, izmedju te 2 navijacke grupe. Postoje sudovi, zakoni, pa tuzite nekoga za govor mrznje, i tome sl. Nemojte mi paradirati jer nemate pametnija posla.

Sto se tice te suplje price..nista tu supljo nema..Gospodo, kad vam nesto bude uskraceno, imate moju podrsku. Mali primjer..Ja da imam neki biznis, sve sto imam sam ulozio u to, i na konkurs mi se prijavi neki peder, ono, 1/1, iz aviona se vidi, a posao je, neam pojma, da prodaje sportsku opremu. Ako sam ja sve sto imam ulozio u svoj biznis, i procjenim da bi mi zaposljavanje tako neke osobe donijelo samo negativnost u poslovanju, smanjen prihod, izvini, ali ja moram da mislim na svoj zivot, svoju buducnost, svoj biznis.

Bilo bi lijepo da pojedinci napokon shvate da demokratija nije uredjenje gdje SVAKO ima PRAVO NA SVE. To je anarhija. A o kapitalizmu, taman i liberalnom da ne pricam.

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2011, 03:31 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 08 Sep 2011, 13:59
Evil_Dead je napisao:
Хехехехе... Само због Половине ми је драго што се дозе крви не означавају од кога су, ко зна можда добије једном "педерску дозу"! :lol:

Okrutni covjece... :lol:
Mislim da si mu upravo prosirio spisak fobija... :D

MuskoBre je napisao:
Koga cu ja licno da "mrzim", prema kome cu ja licno da imam bilo kakve predrasude, to je iskljucivo moja licna stvar, kao i bilo kod drugog gradjanina. Pod "mrznjom" podrazumijevam neki osjecaj koji je skroz suprotan od simpatisanja. Dakle ne pricam o tome da imam zelju da budu prebijani zbog toga, niti zelim da ucestvujem u tako necemu, jednostavno imam sva prava da ih ne simpatisem, i to je sve. Imam pravo, u radijusu svog licnog integriteta da imam predrasude prema njima. Te predrasude mogu da budu totalno sulude, neutemeljen, neracionalne, kakve god, ja i dalje imam sva prava na njih, kao i manje vise vecina ostalih gradjana. Ne da ja sirim neke teorije, ubjedjenja, vjerovanja, nego onako iskljucivo sam za sebe, u sebi, u krugu blizih prijatelja da o toj populaciji diskutujem kako god zelim. Nema te ni parade, ni protesta, koji mogu, ili trebaju da uticu na promjenu toga. Nema niko pravo traziti od mene da ga volim, simpatisem, ili sta god. Meni strasno tesko pada sto Eva Mendez ne reaguje na moje udvaranje, pa sta mislis kako bi bilo da povedem neke proteste "Ko je Eva Mendez da mene ne simpatise, i otkud joj pravo?" ?

Razumijem te, naravno da imas pravo da ih ne volis i drago mi je sto nemas zelju da ih tuces.
Ali moras shvatiti da velika vecina ljudi njih ne voli iskljucivo zbog njihove seksualne orijentacije. Znaci, ne dobijaju sansu da ih vidimo kao sebi ravne ljude koji mogu biti pametni, duhoviti, dobri prijatelji...Ne volim ni ja bas sve homoseksualce, ali ne volim ni sve heteroseksualce. Meni je vazno da je odredjena osoba dobar covjek, da u meni budi pozitivne emocije i da ima sta da mi ponudi u intelektualnom smislu, a dalje od toga me ne interesuje.
Svi smo razliciti, ali smo svi ljudi...valjda. Ili mozda smatras da svi treba da budemo uzorni i savrseni primjerci ljudske vrste, kakvima se neki ovdje smatraju?

MuskoBre je napisao:
Nisam ni najmanje zainteresovan da mi sutra pod prozorom paradiraju postari zato sto su postari, prekosutra lovci jer su lovci, izaprekosutra ljudi sa zelenim ocima jer imaju zelene oci, itd, itd, itd..
Svako od nas ima raznorazne zelje, pa ne pravi cirkus po ulicama zbog toga.

Moram priznati da postarima nije nimalo lako...mislim da bih i njih podrzala u slucaju da odluce paradirati... :)
A sto se tice zelenookih...hm..ja sam cula da smo mi na cijeni...Ali, ako se to nekad promijeni, ne brini, necu ti setati ispod prozora :)

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2011, 08:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Sep 2003, 02:52
Citiraj:
Ok milanko gledajmo to na ovaj nacin:

ma meni je tvoja teorija potpuno jasna. ali tvoja teorija ima fundamentalnu gresku u tome sto smatras da su pederi po defaultu manje vrijedni i da ne treba da imaju nikakva prava dok se ne izbore za to, tj. dok ne urade 'nesto drustvenokorisno za narod'. moja teorija je da su po defaultu svi ljudi jednako vrijedni i treba da imaju jednaka prava (ukljucujuci i pravo na javna okupljanja), sve dok oni ta svoja prava ne zloupotrijebe.

Citiraj:

uopste nije o svemu tome rijec. niko te ne tjera da ih simpatises. mozes da ih se gnusas, to je apsolutno tvoje pravo. ono sto nije tvoje pravo je da zbog toga sto se ti gnusas necega, a da su razlog tome samo tvoje predrasude, da trazis da se grupi koja to upraznjava oduzimaju elementarna ljudska prava.
ne sjecam se da li si ti licno pozivao na linc ili imao slatke snove o tome kako ce 'pravi srbi' da izmijene licni opis tim pederima, ili govorio da paradu treba zabraniti. pretpostavljam da nisi. ako nisi, onda, sto se mene tice, u tvojim stavovima nema nista lose.
mrzi koga hoces, pricaj sa jaranima u kafani sta god hoces o cemu god hoces. to je tvoje elementarno ljudsko pravo. ali nemoj da uskracujes ista prava drugima.

Citiraj:
Za najmanju sitnicu, u kojoj ZAKON bude diskriminatoran u odnosu na bilo koga po pitanju sex orijentacije, prvi cu se pridruziti tim protestima.

cek, ovaj dio mi nije jasan. zakon nije diskriminatoran, a jesi li ti 100% siguran da se zakon dosljedno provodi? u srbiji? imali smo milion primjera i na ovom forumu kako se zakon krsi. mozda pederi protestuju zbog krsenja zakona o zabrani diskriminacije? a zakon, generalno, jeste diskriminirajuci, jer ne dopusta brak izmedju osoba istog pola.
inace, ako mislis da je samo clan zakona dovoljan, opet mi nije jasno. znaci, tebi neko ukrade auto, ti hoces da protestujes protiv toga, a neko ti kaze "sta ti imas da protestujes, pa nema nigdje u zakonu da je lopovu bilo dozvoljeno da ti ukrade auto. dakle, zakon te stiti i sve je u redu".

Citiraj:
Heteroseksualka sam. Sto bi neki od vas rekli, `normalna` djevojka.
Sad ce neki pomisliti da sigurno nisam normalna jer branim te `razvratnike`.

jedan od problema naseg drustva i jeste taj. sto 90% forumasa ovde ne shvata da uopste nije bitno sto su u ovom konkretnom slucaju pederi u pitanju. njima nije jasno da u nekoj drugoj situaciji i oni mogu biti na meti diskriminacije, iz razloga koji ce se drugoj osobi ciniti sasvim opravdanim i prirodnim. dakle, protiv diskriminacije zasnovane na cistim predrasudama se treba boriti bez obzira na to da li gajis ikakve emocije prema grupi koja je ugrozena.

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2011, 09:50 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jul 2011, 18:54
RSboljaPolovinaBiH je napisao:
hercegovac, ne znam da li namjerno izvrces moje postove i pogresno ih tumacis ali evo odgovoricu jos u par crtica:

- ne budi bukvalan u poredjenju sa sportistima nego izvuci paralelu, svi se za nesto bore i zbog neceg organizuju, i svi zele neke rezultate.

Da, ali nije isto kada se neko bori za veću platu, penziju ili veći broj neradnih dana sa tim kada se neko bori protiv toga da svakodnevno bude javno linčovan, prozivan, vrijeđan, napadan i fizički i verbalno, diskriminisan.

Citiraj:
- homoseksualizam je rijec koja mnogo bolje opisuje stanje i odnos u drustvu u Srbiji u sadasnjem trenutku, a pogotovo odnos homoseksualaca prema svemu.

expersionizam, inpresionizam, komunizam, konfesionizam, postmodernizam, homoseksualizam, heteroseksualizam ;)

Citiraj:
- sto se tice dokazivanja: ako neko dodje onim floorballasima i kaze "DOKAZITE SE ili necete imati podrsku od gradske uprave ili prava kao sto imaju drugi provjereni klubovi", onda im je bolja varijanta da se zaista dokazu, umjesto da krenu organizovati proteste kako gradska uprava nece da ih podrzi. Dakle, takva jedna grupa homoseksualaca treba da se dokaze i da homoseksualizam koju promovisu bude prihvacen zbog njihovih djela, a ne vristanja u naokolo.

Mislim da metod koji ti prdlažeš ne bi urodio plodom s obzirom da se traže osnovna ljudska prava. Mogli su crnci u americi 200 godina da drže humanitarne akcije, nikakva prava ne bi dobili dok se nisu javno pobunili. Uostalom, kome da organizuju humanitarne akcije?! Društvu koje ih smatra manje vrijednim zbog nečega kakvi su se rodili?! Ne bih ni ja da sam na njihovom mjestu.

Citiraj:
- kad spominjem sredstva i prostorije koje grad daje klubovima i udruzenjima, onda su ta odobrena sredstva rezultat drustvene prihvacenosti. tako isto, da bi homoseksualci bili drustveno prihvaceni U DRUSTVU KOJE JE U PREKO 90% slucajeva protiv te parade, potrebno da nesto pokazu tom drustvu da bi ih drustvo prihvatilo.

I ja sam protiv grand parade, ali to ne znači da trebam nastojati da se to zabrani. Različitost je nešto normalno i ne vidim problem sa prihvatanjem iste.. I američko društvo je bilo protiv pobune crnaca, i francusko protiv pobune radnika, ali na žalost, u ovakvom društvu, to je jedini način da budeš primjećen i da uspiješ u ostvarivanju svojuh prava.
Citiraj:
Pa jbt, to sto oni rade i traze je uporedivo sa svim mogucim stvarima iz obicnog zivota, evo druga paralela:
- trazis posao, a jedini argument ti je sto si zavrsio fakultet? Privatniku em moras dokazati da si sposoban da ga obavljas, em da si zainteresovan i da ces biti koristan zaposlenik...

Gdje se ista steklo, A POGOTOVO NESTO STO JE TAD TRENUTNO BILO PROTIV VECINSKI DRUSTVENIH NORMI, a da se samo zbog toga protestvovalo i paradiralo?

Jeste, mnogo toga:
- prava radnika u Francuskoj prije nekolike godine kada su htjeli da im smanje broj slobodnih dana
- crnci u americi
- izmeđuostalog i Srbi su organizovali pobune i ustanke za vrijeme okupacije
I tada su francuska država, američka većinski bijela administracija, otomansko carstvo bili većinski protiv toga da radnici, crnci, Srbi više ne budu građani drugog reda i ostvare svoja osnovna prava.

Citiraj:
Da li je mozda ropstvo ukinuto tako sto su robovi organizovali proteste?

Kako da ne - tek kad su se organizovali i održali masovne pobune; pa ne misliš valjda da su se robovlasnici smilovali i ukinuli ropstvo?!
Citiraj:
Da li je segregacija u Americi ukinuta tako sto nije bilo niti jednog sukoba i tako sto se nijedan crnac nije skolovao, nego samo sjedio u kuci i nervirao se sto je neravnopravan?

Da bi uopšte mogli da se školuju morali su i oni prvo da organizuju pobune i proteste. Prije toga crnac nije ni imao pristup pojedinim državnim institucijama, školama, bibliotekama, a ono malo što je prije toga išlo u škole bili su ismijavani i šikanirani (baš kao što bi danas društvo kod nas ismijavalo nekog pedera koji je otvoren po pitanju svoje seksualnosti, a ide u školu npr).
Citiraj:
Da li je dvosmjerna struja izmisljena tako sto je Tesla ostao na prostoru bivse Jugoslavije kad je shvatio da nece dobiti sredstva i uslove za svoje eksperimente?
Da li su Albanci uzeli Kosovo samo mirnim protestima ili tako sto su uzeli oruzje u ruke?

1. Ne vidim kakve veze Tesla ima sa.........
2. Predlažeš da se pederi naoružaju kao šiptari šta li? Uostalom i Albanci na Kosovu su više puta protestvovali prije svega ovoga..

Hercegovac je napisao:
Sreća pa si ti Imbecilni paramecijum koji se nikad ništa neće pitati..

#RSboljaPolovinaBiH

Хвала на добродошлици :)

Tako je i većina "čestitih" u nacističkoj Njemačkoj podržala "nakaradnu" želju Jevreja da uopšte žive i imaju imovinu.
Sve više vjerujem u onu teoriju da najveći javno homofobi ustvari uopšte nisu sigurni u svoju seksualnost, tako da drago mi je što se ti i bolja polovina tako lijepo gledate, možda bolja polovina konačno dobije svoju ljepšu. :fadein:

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2011, 10:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2010, 20:23
Citiraj:

88,3% ;) :)

http://www.youtube.com/watch?v=n4aUtBLLfJw
Slika

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2011, 10:05 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Milanko Djeric je napisao:
uopste nije o svemu tome rijec. niko te ne tjera da ih simpatises. mozes da ih se gnusas, to je apsolutno tvoje pravo. ono sto nije tvoje pravo je da zbog toga sto se ti gnusas necega, a da su razlog tome samo tvoje predrasude, da trazis da se grupi koja to upraznjava oduzimaju elementarna ljudska prava.
ne sjecam se da li si ti licno pozivao na linc ili imao slatke snove o tome kako ce 'pravi srbi' da izmijene licni opis tim pederima, ili govorio da paradu treba zabraniti. pretpostavljam da nisi. ako nisi, onda, sto se mene tice, u tvojim stavovima nema nista lose.
mrzi koga hoces, pricaj sa jaranima u kafani sta god hoces o cemu god hoces. to je tvoje elementarno ljudsko pravo. ali nemoj da uskracujes ista prava drugima.

Ti uporno pricas o pravu, a ovde se o tome ne radi. Niko ne pokusava osporiti da li taj neki bunt, pokret, protest, a u ovom konkretnom slucaju ta neka parada kao konkretan iskaz, ima uporiste u nekom zakonu, i tome slicno. Niti se o tome radi, niti je to bitno. A btw, ja (i manje vise svi "obicni" gradjani, dakle izuzimam neke predstavnike vlasti, zakonodavno-izvrsnih organa, i da ne nabrajam dalje) IMAM SVA PRAVA DA SE NAD NECIM GNUSAM I TO ISKLJUCIVO IZ PREDRASUDA. To je moje neotudjivo pravo, posebno dok ne napusta okvire mog licnog integriteta, mog razmisljanja na glas, u krugu najblizih prijatelja, i sl. Ja imam sva prava da smatram da su struja i tocak idiotski pronalasci. Imam sva prava da smatram da je feudalni oblik drustvenog uredjenja najidealniji. Imam pravo da smatram da je FK Omladinac iz Budzaka najbolji klub na svijetu. To niko niti moze, niti treba da mi oduzima. Time sto ja ne simpatisem neku populaciju, nikakva ja njihova elementarna prava niti ugrozavam, niti oduzimam. Prava se ostvaruju u okviru institucija, i zakona, a ne kod svakog pojedinca ponaosob.

Citiraj:
Za najmanju sitnicu, u kojoj ZAKON bude diskriminatoran u odnosu na bilo koga po pitanju sex orijentacije, prvi cu se pridruziti tim protestima.

cek, ovaj dio mi nije jasan. zakon nije diskriminatoran, a jesi li ti 100% siguran da se zakon dosljedno provodi? u srbiji? imali smo milion primjera i na ovom forumu kako se zakon krsi. mozda pederi protestuju zbog krsenja zakona o zabrani diskriminacije? a zakon, generalno, jeste diskriminirajuci, jer ne dopusta brak izmedju osoba istog pola.
inace, ako mislis da je samo clan zakona dovoljan, opet mi nije jasno. znaci, tebi neko ukrade auto, ti hoces da protestujes protiv toga, a neko ti kaze "sta ti imas da protestujes, pa nema nigdje u zakonu da je lopovu bilo dozvoljeno da ti ukrade auto. dakle, zakon te stiti i sve je u redu".

U bilo kojoj drzavi u ovom Suncevom sistemu imas na milijarde slucajeva nepostivanja zakona, zloupotreba zakona, zaobilazenja, itd, itd..Ako bi svaki slucaj nepostivanja zakona rezultirao paradama, na ovoj kugli zemaljskoj se nista drugo ne bi radilo, osim paradiralo. To sa tim da je zakon diskriminirajuci jer ne dopusta brak izmedju osoba istog spola, u najmanju ruku je suludo. Pa ne dopusta ni izmedju najblizih rodjaka. Ne dopusta ni brak izmedju zene i akumulatora. Ne dopusta ni izmedju muskarca i antilope. I sta sad? Ne dopusta ni meni zakon da budem hirurg ako sam zavrsio za autoelektricara. Uporno govorim, uredjenje gdje svako ima pravo na sve, je anarhija, a ne demokratija. To su 2 razlicite planete.

Ovo drugo poredjenje mi je tek nejasno. Nikad jos nisam cuo da neko povede proteste i parade jer mu je ukraden auto. Normalan covjek to prijavi policiji, osiguranju, bla bla. Nikad nisam cuo za zakon koji kaze nesto tipa :"Ako vas budu vrijedali, ponizavali, tukli, prema vama ispoljavali mrznju, a pritom ste pripadnik homo populacije, NEMATE pravo da nekoga prijavite za napad, za govor mrznje, bla bla.."? Ti znas za takav neki zakon?

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2011, 10:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
To niko niti moze, niti treba da mi oduzima. Time sto ja ne simpatisem neku populaciju, nikakva ja njihova elementarna prava niti ugrozavam, niti oduzimam.

ija sam i rekao da imas prava na svoje stavove, sve dok ne ugrozavas druge. izjava tipa "ja mrzim pedere, ali eto, nek paradiraju" je potpuno drugacija od izjave "ja se zalazem za to da se parada pedera ne odrzi jer JA smatram da je nepotrebna".

Citiraj:
To sa tim da je zakon diskriminirajuci jer ne dopusta brak izmedju osoba istog spola, u najmanju ruku je suludo. Pa ne dopusta ni izmedju najblizih rodjaka. Ne dopusta ni brak izmedju zene i akumulatora. Ne dopusta ni izmedju muskarca i antilope. I sta sad?

zasto je, tacno, sulud zakon koji dozvoljava brak dva muskarca? da li su zakoni o brakovima i civilnim partnerstvima koji vaze u mnogim EU zemljama suludi? i zasto su, tacno, suludi?
zasto je brak izmedju zene i muskarca jedini moguc, a sve ostalo suludo?

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2011, 10:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:

Зато што је Бог створио Адама и Еву,а не Адама и Стеву!

Slika

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2011, 10:33 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

ija sam i rekao da imas prava na svoje stavove, sve dok ne ugrozavas druge. izjava tipa "ja mrzim pedere, ali eto, nek paradiraju" je potpuno drugacija od izjave "ja se zalazem za to da se parada pedera ne odrzi jer JA smatram da je nepotrebna".

zasto je, tacno, sulud zakon koji dozvoljava brak dva muskarca? da li su zakoni o brakovima i civilnim partnerstvima koji vaze u mnogim EU zemljama suludi? i zasto su, tacno, suludi?

Ja IMAM SVA PRAVA DA MRZIM koga god ja zelim da mrzim, i iz apsolutno bilo kog razloga. Bilo to iz predrasuda, iz potpuno neracionalnih stavova, ma cega god, ja na to imam pravo. Kao sto imam pravo da volim koga god ja zelim, i iz kojeg god ja to poriva zelim. To je al pari. Necu se vise ponavljati, pricam o licnim ubjedjenjima, razmisljanjima, a ne o iznosenju takvih stavova, ideja, osjecanja nekoj siroj drustvenoj zajednici, ne dao Bog o pozivanju na neko nasilje. Ne postoji zakon koji te tjera da nekog moras voljeti, i da ti je simpatican, bio to pojedinac, ili neka populacija.

Sve ostalo je suludo, jer je okrenuto protiv zdrave porodice, koja je baza svakog prosperitetnog drustva. Znam ja da cete vi sad poceti opet sa teorijama kako niko nema pravo da odredjuje sta je zdrava porodica, da nema nikakve prepreke da zdravu porodicu cine 2 muskarca i usvojeno dijete, ili 2 zene sa od kojih je jedna rodila to neko dijete, od tamo nekog oca...Pa to toliko nakaradno izgleda samo dok ce cita, ili pise, a tek u realnosti.

Za x godina cemo napretkom neuronskog programiranja i neuronskih mreza imati robote, ne funkcionalne, nego cak i emotivne. I onda ce naravno dokoni narod htjeti da ima bracnu zajednicu sa tim nekim robotom, i da usvoje tamo neko dijete, ili kako vec. I opet ce se naravno javiti oni koji ce biti prvi za to da je to super, da je to normalno, da je to prosperitet, evolucija, tolerancija.

LICNO, ni najmanje nisam zainteresovan ni odusevljen takvom evolucijom.

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2011, 10:39 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jul 2011, 18:54
drinin vuk je napisao:
Citiraj:

Зато што је Бог створио Адама и Еву,а не Адама и Стеву!

Pa njihova djeca su očito bili braća i sestre, a međusobno su se množili - što znači da je onda prirodno da se braća i sestre krešu? :lol:

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2011, 10:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
Pa njihova djeca su očito bili braća i sestre, a međusobno su se množili - što znači da je onda prirodno da se braća i sestre krešu?

Мислио сам да ћеш кренут (што ме опет не би изненадило) да је човјек настао од мајмуна?!

Не желим дискутоват о првобитним заједницама и таквом банализовању. За мене су педери и педофили једна те иста сорта људи и као што сам већ рекао њихов друштвени значај је сразмјеран друштвеном значају неупотребљивог фрижидера.

Slika

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2011, 10:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
Ja IMAM SVA PRAVA DA MRZIM koga god ja zelim da mrzim, i iz apsolutno bilo kog razloga. Bilo to iz predrasuda, iz potpuno neracionalnih stavova, ma cega god, ja na to imam pravo. Kao sto imam pravo da volim koga god ja zelim, i iz kojeg god ja to poriva zelim. To je al pari. Necu se vise ponavljati, pricam o licnim ubjedjenjima, razmisljanjima, a ne o iznosenju takvih stavova, ideja, osjecanja nekoj siroj drustvenoj zajednici, ne dao Bog o pozivanju na neko nasilje. Ne postoji zakon koji te tjera da nekog moras voljeti, i da ti je simpatican, bio to pojedinac, ili neka populacija.

ok, sa ovim se slazem.

Citiraj:
Pa to toliko nakaradno izgleda samo dok ce cita, ili pise, a tek u realnosti.

zasto?

Citiraj:
Za x godina cemo napretkom neuronskog programiranja i neuronskih mreza imati robote, ne funkcionalne, nego cak i emotivne. I onda ce naravno dokoni narod htjeti da ima bracnu zajednicu sa tim nekim robotom, i da usvoje tamo neko dijete, ili kako vec. I opet ce se naravno javiti oni koji ce biti prvi za to da je to super, da je to normalno, da je to prosperitet, evolucija, tolerancija.

jos jedan sa svojim apokalipticnim predvidjanjima sta ce se desiti ako se pederima dopusti parada. sta si ti, vidovita zorka? blago tebi kad SVE znas, mozes da prorices buducnost. prava srbenda. mislim da je RSBPBiH ponosan na tebe.
ja, recimo, nikako ne mogu da kazem da ZNAM sta ce se desiti za X godina...

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2011, 10:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
Не желим дискутоват о првобитним заједницама и таквом банализовању.

WTF? pa ti si prvi poceo da banalizujes sa 'adamom i evom a ne adamom i stevom'...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 1291 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44 ... 65  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]