banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 17:33

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 586 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 30  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 11 Avg 2011, 11:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 18:40
Srdjane, zao mi je sto si prosao kroz sve to, ali ni ja ne lupam ko Maksim po diviziji vec pricam iz iskustva meni bliskih ljudi.
U krugu prijatelja imam cak 3 para koji su u braku/vezi preko 10 god i ne mogu imati djece, ali niko od njih nije jurio karijeru. Jedna je shebala zdravlje kao djevojka, hronicne upale (sto bi baba moja rekla sjedila na ladnom betonu) i sl. Druga je zdrava ali su je dr zavukli i sada je u godinama kada se ne nada puno (govorili joj da je sve u radu, da se opusti, bla bla)...
Ne mozes generalizovati.
Govoris o statistikama, pa, daj brojke da ih vidimo.

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2011, 11:54 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 30 Jun 2011, 14:14
mrkvica je napisao:
srdjanBL je napisao:
Sto se mene tice neka radjaju sa 50 sto kaze BMary, ali tesko da ce roditi i sa 35 a kamoli sa 40 i kusur, ali dobro svako ima pravo na svoje misljenje. Dovoljno je samo cetvrtkom otici u cekaonici medico's-a i vidjeti ta prazna lica zena koje su emancipovane i karijeristkinje, taj strah u ocima i zavist kada vide mladu zdravu trudnicu, bilo mi ih jako zao.

Globalno gledano, a i kod nas je tako, zene poslije 30 jako tesko mogu iznjeti trudnocu, a o posljedicama za bebe, ako se ta trudnoca izenese, da ne pricam.
Sve u svemu, da skratim danas se u bolnicama sve zene preko 25 godine zivota racunaju kao STARIJE prvorotkinje, mislim nisu ni doktori budale. Zivi bili.

P.S. "Djevojke" preko 32 godine, za mene su babadjevojke, sad ako to nekome smeta, boli me cosak, to je samo cinjenica. 8)

Gospode!
Moja ujna je rodila sa 40 i kusur. Bez problema. Njena ćerka sada ima 11 godina, piše pjesme od svoje 5-e godine, izdaće uskoro svoju zbirku, razlika između nje u brata je 13 godina, pa nikom ništa. I to što reče da sa zavišću gledaju mlade trudnice, nigdje veze sa životom.

Nije isto zena sa 40 godina prije 11 godina i danasnja zena sa 35 godina, razlog vrlo jednostavan, ritam zivota je ubitaca u danasnje vrijeme i danasnje zene sa 35 godina razvijale su se u najgorem periodu naseg okruzenja 90te godine. Ne kazem da je nemoguce roditi sa 40, itekako je moguce, ali to su izuzetci. Moj kolega sa posla je dobio sina sa 43 godine, ali se rodio sa 6 mjeseci i proveo 4 mjeseca u bolnici i imao 4 operacije, a majka ima oko 40.

blackrose, sve se slazem sa tobom i to stoji, mozda me nisi dobro razumjela ali karijera direkte veze nema sa zacecem, ali indirektno je jako vezana, danas je sve vise parova koji ne mogu imati djecu, iz raznoraznih razloga, velika vecina tih parova je preko 30 godina, to je tako cinjenica, negdje ne moze ona negdje ne moze ni on, i muskraci sa 35 godina nisu u snazi da prave dijecu kao sa 25 to je isto cinjenica. Zato pravite dijecu sto ranije, i neka svako ima po troje. Nisu pare sve :wink:

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2011, 12:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
srdjanBL je napisao:
Ja pricam iz iskustva ne iz glave i napamet.
Nebi nikome pozelio ono sto sam moja zena i ja prezivjeli, ja vam kazem iz isustva. Ako zelite rizikovati, samo naprijed vas zivot nije moj, dobronamjerno pircam.

Žao mi je što si imao takav problem i nadam se da si ga riješio.

Što se tiče tvog pogleda vjerovatno i jesi gledao te žene koje se liječe od steriliteta ali si okupiran svojim problemom previdio i one druge.
Idem i ja na redovne ginekološke preglede pa kao nepristrasan posmatrač vidim svega; i jednog i drugog - i žene koje žele da ostanu trudne i imaju taj izgubljeni pogled ali i žene koje žele da se riješe neželjene trudnoće (već imaju po nekoliko djece) pa takođe i one imaju još prazniji pogled.
I te žene (ne pitam ih, same kažu) koje nisu vodile računa o kontracepciji pa eto desilo se, nisu baš mlade, nego žene u srednjim godinama, prema tome... ne može se generalizovati.

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2011, 12:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Dodje mi da pocjepam sve knjige, da se odreknem godina staza, da zazmirim na cinjenicu da zene oko mene radjaju bez ikakvih problema ( a ni jedna nije mladja od 30) ali, ja sam klimaktericna baba pa nije moje da pricam :)

I tacno mi dodje iz inata da rodim bar jos dvoje :D

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2011, 09:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Apr 2011, 20:33
Jedan moj komsija ima 14-15 godina i roditelje ponzionere. Sta mislite od tome?

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2011, 09:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2010, 23:08
Ne vjerujem da su to oni htjeli. Nije uobicajeno, ali nije ni nenormalno.
Ja imam komsiju koji je 22 godine stariji od svoje sestre (nemaju vise brace i sestara).

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2011, 11:04 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jun 2006, 17:02
Eeee, Srdjane, Srdjane, ccccccccc......da si mi na dohvat ruke pa da ti počupam uši! :lol: :lol: :lol:

"Globalno gledano, a i kod nas je tako, zene poslije 30 jako tesko mogu iznjeti trudnocu, a o posljedicama za bebe, ako se ta trudnoca izenese, da ne pricam."

Ti ćeš da mi kažeš,a? :wink:
Koliko si ti to trudnoća "iznjeo" i prije i poslije 30-te da bi mogao ovako nešto tvrdiš?
Glupost je uopšte bilo kome pričati šta, kad i kako treba da radi kad su klinci u pitanju.
I nije mi jasna ta zavist naspram mlađih trudnica o kojoj ti pričaš. Ja trudnice, ni mlađe ni starije, nisam primjećivala dok i sam misam postala jedna od njih. :D
Ja sam jedna klimakterična baba, koja je "namjerno" ostala trudna onako kako se to radilo otkad je svijet i vijeka (na obostrano zadovoljstvo i mene i dragog :lol: ), prvorotkinja u 35-oj koja je cijelu trudnoću radila vrlo stresan i odgovoran posao i u kancelariji i na terenu, porodila se bez ikakvih teškoća i rodila zdravog i nasmijanog momčića od 4 kg i sad uživam u svakoj sekundi.
Možda smo mi imali sreću pa nam nisu trebali čika doktori da nam pomognu u ostvarenju naše želje da imam bebaroša, ali mi je stvarno bilo debilsko svako ubjeđivanje prije 10 godina kako je vrijeme i kako treba da imamo dijecu.
Na kraju krajeva svako snosi posledice svojih odluka, pa bile one ispravne ili ne.

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2011, 11:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
наравно да не постоји старосна граница до које жене треба да добију дјецу. ево и овдје на форуму има примјера да и жене преко 30 година могу имати нормалне трудноће. неке жене због здравља не могу да добију прије дјецу, неке не желе, све зависи од случаја до случаја и не треба генерализовати.

Међутим ја бих више волио да моја нека будућа жена и ја добијемо дијете прије тридесетих година.

Као прво не желим да ми се деси ситуација да ја тек добијам дјецу, а моји вршњаци унуке неколико година касније. Хоћу и ја да старост проведем са унуцима :) а као друго, већ преко 30 и неке године трудноћа је све ризичнија и то је научно доказано, знам да сам то учио и из Хумане генетике. Чини ми се да по закону (мада нисам сигуран) свака жена старија од 35 година треба да иде на тестирање плодове воде баш из разлога што се са сваком годину старости озбиљно повећава могућност да дијете има Дауново синдром или неки други проблем.

Наравно да никада није касно за трудноћу, али ја сам некако више за опцију да се што прије добију, уколико је могуће.

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2011, 12:43 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 30 Jun 2011, 14:14
Шајин je napisao:
наравно да не постоји старосна граница до које жене треба да добију дјецу. ево и овдје на форуму има примјера да и жене преко 30 година могу имати нормалне трудноће. неке жене због здравља не могу да добију прије дјецу, неке не желе, све зависи од случаја до случаја и не треба генерализовати.

Међутим ја бих више волио да моја нека будућа жена и ја добијемо дијете прије тридесетих година.

Као прво не желим да ми се деси ситуација да ја тек добијам дјецу, а моји вршњаци унуке неколико година касније. Хоћу и ја да старост проведем са унуцима :) а као друго, већ преко 30 и неке године трудноћа је све ризичнија и то је научно доказано, знам да сам то учио и из Хумане генетике. Чини ми се да по закону (мада нисам сигуран) свака жена старија од 35 година треба да иде на тестирање плодове воде баш из разлога што се са сваком годину старости озбиљно повећава могућност да дијете има Дауново синдром или неки други проблем.

Наравно да никада није касно за трудноћу, али ја сам некако више за опцију да се што прије добију, уколико је могуће.

E to je to, covjek fino objasnio.
Mislim da se granica za obavezno testiranje na daunov sindrom pomjerila na 32 godine, ali nisam 100% siguran.

rola, za sada sam prosao kroz jednu, nisam je iznjeo ali kao da jesam, ne ide mi se u detalje, ali kao da jesam to je dovoljno.
Ako bog da kroz jos bar dve, isto tako bi prosao.

P.S. Nisam rekao da starije trudnice imaju zavist prema mladjim, nego da straije "djevojke" koje se lijece od steriliteta i idu na vjestacku oplodnju imaju orgomnu zavist prema ovim drugim, nazalost.
P.S2. Moja cijela pojenta price je ta, radjajte dijecu sto prije, dok ne bude kasno. Ali svako ima pravo na svoj izbor.... :wink:

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2011, 14:27 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jun 2006, 17:02
@Šajin - oduševljena tvojim stavom, želim ti da nađeš buduću sa istim razmišljanjem;
@Srđan - oduševljena tvojom požrtvovanošću, svaka ti čast.

Mi smo od početka imali jednak stav po pitanju djece, pa smo se zdušno trudili da nešto ostvarimo i stvorimo (pošteno i samostalno) prije nego što dođu klinci. E, pošto živimo na brdovitom Balkanu, umjesto malo, trebalo nam je malo više vremena, ali eto stigosmo.
I hvala Bogu, poslužilo nas je i zdravlje :lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2011, 16:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 21:43
ajkula je napisao:
J Obuku se kao jeftine Ruske kurve a onda valjda ocekuju da im citiras Goete.a... Kako da ne :D

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
bravo

postavljao sam ovo pitanje vec prije godinu dana,ali nisam dobio jasan odgovor.
cuo sam od mnogo cura a i mnoge forumasice su napisale da im se kod muskaraca svidjaju ruke...
neke vole misicave(valjda takve ruke pruzaju zastitu) a neke ciste i podsisane nokte???

odgovori ja sam sebi :D

nije mi ni jasna fascinacija muskim dupetima.....skoro sva su dlakava...nije da sam gledao....pricao mi drug.

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2011, 13:46 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 09 Feb 2008, 17:40
Što se tiče muških ruku, i ja imam tu opsesiju. Valjda zato što su ruke te koje su prema ženi nježne i koje je štite. :)

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2011, 13:50 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
@alkibijad

bolje da imaju fascinacije prema dupetu nego novcaniku... :D

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2011, 13:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Pa ako nema dupe, neka stavi debeli novcanik u dzep, pa mu se moze oprostiti :D

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2011, 14:23 
staromodan
Korisnikov avatar

samo baby nappies navucem i dupe odmah dobije drugu dimenziju..

Slika

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2011, 19:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Maj 2010, 22:34
Nekad se smatralo da su samo žene "krive" za Daunov sindrom, ali se sada zna da i muškarci isto tako mogu da budu "krivi", pogotovo ako se radi o starijim muškarcima jer može da postoji greška u formiranju spermatozoida koji dobvodi do ovog poremećaja, isto kao i u formiranju jajane ćelije. Tako da ste i vi muški preko 32 godine đedovi, ako smo mi preko 32 babe. (I samo da se zna, da me neko ne bi napao, nemam ni blizu 32 godine, pa da se smatram prozvana.)

Drugo, iako obožavam djecu i jedva čekam da imam barem jedno svoje malo čedo, radije ću ostati nerotkinja nego roditi čopor djece koja će da gladuju, ili i jedno koje će da bude željno svega. Sa današnjim životom, takvim kakav je, gdje završiš fakultet u roku i sa prosjekom većim od 9 i jedva nađeš posao i grčevito pokušavaš da zadržiš isti, teško da mogu sa 25 da rodim djete i da se nadam nečemu dobrom. A o tome kakav je odnos našeg društva prema majkama i trudnicama ne treba ni da govorim. Djecu ću da rađam onda kada budem imala nešto da im pružim, a ne da mi gladuju i hodaju gola i bosa od samog rođenja.

Trudnoća je rizična u svakom dobu. Rizici jesu veći što je žena starija, ali uz današnju modernu medicinu, sve to može veoma lijepo da se kontroliše. Isto kao što ima i izuzetaka na drugi način.

Moja prijeteljica sa 25 godina, koja je imala samo jednog muškarca u životu (i tu da raščistimo sa bapskim pričama) i potpuno miran, siguran i nestresan posao, je morala ranije da ode na trudničko jer je već u 6-om mjesecu počela da se otvara.
Isto tako, žena sa 32 godine je baz problema iznijela i trudnoću i porodila se sasvim lako, kao da joj nije prva trudnoća.

Sve je to individualno.

A zašto ruke i guza?
Ruke zato što su odraz mnogih muških osobina, čistoće i urednosti prije svega, čak i pokazatelj vrste posla kojim se neki bavi. Drugo, odmjeravanjem muških ruku i njihove snage, procjenjujemo šta su te ruke u stanju da nam urade i da urade za nas. :wink: I na kraju, postoji i to vjerovanje da je rastojanje od korjena šake do vrha srednjeg prsta jednaka dužini... :-D

A guza... Kako zašto? Ljudska šaka je napravljena za držanje i stiskanje okruglastih i oblih predmeta. Vi muškarci možete da stisnete mnogo toga na nama ženama, a mi jedino imamo na vama da stisnemo jedno, to je guza. (Tehnički, postoji još nešto okruglo, ali jebaga nije baš za stiskanje. :lol:)

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2011, 19:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Phoenix kr0lj'ce :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2011, 19:59 
staromodan
Korisnikov avatar

Phoenix je napisao:

1 - I na kraju, postoji i to vjerovanje da je rastojanje od korjena šake do vrha srednjeg prsta jednaka dužini... :-D

A guza... Kako zašto? Ljudska šaka je napravljena za držanje i stiskanje okruglastih i oblih predmeta. Vi muškarci možete da stisnete mnogo toga na nama ženama, a mi jedino imamo na vama da stisnemo jedno, to je guza. (Tehnički, postoji još nešto okruglo, ali jebaga nije baš za stiskanje. :lol:)

1 - ma cista laz, mozda duzina sake i malog prsta, il saka - palac..
2 - imate i vi da stiscete guzu, nabildane grudi, misice, a moze i klikere...medjutim vi zene kad stisnete srce, e to je gore nego da klikere stiscete...

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2011, 20:04 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 09 Feb 2008, 17:40
Phoenix je napisao:
procjenjujemo šta su te ruke u stanju da nam urade i da urade za nas. :wink: I na kraju, postoji i to vjerovanje da je rastojanje od korjena šake do vrha srednjeg prsta jednaka dužini... :-D

Jbg sad, ja svo vrijeme pokušavam na pristojan način, a ti odmah iznese ove perverzije :lol:

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2011, 20:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Maj 2010, 22:34
MonaLisa je napisao:
Jbg sad, ja svo vrijeme pokušavam na pristojan način, a ti odmah iznese ove perverzije :lol:

A sa muškarcima moraš tako Lizo, ne vrijedi to zaobikole. Samo direktno, onda i shvate... Možda... :lol: :lol: :lol:

@Spavač: za ovo prvo, skoro sam čula, tako da nisam imala priliku da izmjerim. Ali hoću, prvom prilikom da obavim ovi eksperiment. Javiću dobijene rezultate. :lol: Doduše, da bi istraživanje bilo vjerodostojno, moraju da budu minimum 22 ispitanika, čini mi se??? :-k :evil3: :-D

Za ovo drugo, ne mere se stisnut grudni mišić ako je puno nabildovan ili uopšteno neki drugi mišić. Sem gluteusa maximusa. Oh yeah...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 586 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 30  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]