Nekad se smatralo da su samo žene "krive" za Daunov sindrom, ali se sada zna da i muškarci isto tako mogu da budu "krivi", pogotovo ako se radi o starijim muškarcima jer može da postoji greška u formiranju spermatozoida koji dobvodi do ovog poremećaja, isto kao i u formiranju jajane ćelije. Tako da ste i vi muški preko 32 godine đedovi, ako smo mi preko 32 babe. (I samo da se zna, da me neko ne bi napao, nemam ni blizu 32 godine, pa da se smatram prozvana.)
Drugo, iako obožavam djecu i jedva čekam da imam barem jedno svoje malo čedo, radije ću ostati nerotkinja nego roditi čopor djece koja će da gladuju, ili i jedno koje će da bude željno svega. Sa današnjim životom, takvim kakav je, gdje završiš fakultet u roku i sa prosjekom većim od 9 i jedva nađeš posao i grčevito pokušavaš da zadržiš isti, teško da mogu sa 25 da rodim djete i da se nadam nečemu dobrom. A o tome kakav je odnos našeg društva prema majkama i trudnicama ne treba ni da govorim. Djecu ću da rađam onda kada budem imala nešto da im pružim, a ne da mi gladuju i hodaju gola i bosa od samog rođenja.
Trudnoća je rizična u svakom dobu. Rizici jesu veći što je žena starija, ali uz današnju modernu medicinu, sve to može veoma lijepo da se kontroliše. Isto kao što ima i izuzetaka na drugi način.
Moja prijeteljica sa 25 godina, koja je imala samo jednog muškarca u životu (i tu da raščistimo sa bapskim pričama) i potpuno miran, siguran i nestresan posao, je morala ranije da ode na trudničko jer je već u 6-om mjesecu počela da se otvara.
Isto tako, žena sa 32 godine je baz problema iznijela i trudnoću i porodila se sasvim lako, kao da joj nije prva trudnoća.
Sve je to individualno.
A zašto ruke i guza?
Ruke zato što su odraz mnogih muških osobina, čistoće i urednosti prije svega, čak i pokazatelj vrste posla kojim se neki bavi. Drugo, odmjeravanjem muških ruku i njihove snage, procjenjujemo šta su te ruke u stanju da nam urade i da urade za nas.

I na kraju, postoji i to vjerovanje da je rastojanje od korjena šake do vrha srednjeg prsta jednaka dužini...

A guza... Kako zašto? Ljudska šaka je napravljena za držanje i stiskanje okruglastih i oblih predmeta. Vi muškarci možete da stisnete mnogo toga na nama ženama, a mi jedino imamo na vama da stisnemo jedno, to je guza.
(Tehnički, postoji još nešto okruglo, ali jebaga nije baš za stiskanje.
)