Mislim da je Šalata deo grada ZG, kao što je npr. Dorćol ili Voždovac deo grada BG, pa je oni zovu klinika-bolnica na Šalati.
Bio sam na dečijem kožnom odelu, iako sam tad imao 18.god. pa sa dečurlijom nisam puno ni komunicirao tako da nisu ni znali da sam Srbin. Ali osoblju sam rekao da sam iz PD iz Republike Srpske, sve i da nisam hteo morao sam zbog procedure o ko plaćanja jer oni iz Federacije uz uputstvo doktora mogu besplatno se lečiti u ZG, a mi jok.

već nam socijalno refundira trećinu. E kod osoblja (kod med. sestara, jer je doktorica neka totalna mešavina Muslimana, Hrvata, a možda i Srba pa je nju baš bolelo uvo ko sam i odakle sam) se baš upečatljivo videlo njihovo reagovanje i mišljenje prema Srbima i R.Spskoj. Svi su bili korektni i profesionalni u tome su skroz bolji od nas, jer mi uvek mešamo emocije i posao. Jasno se videlo da većina njih glumi ljubaznost i finoću, a misle skroz obrnuto. Ali bile su dve med. sestre totalna suprotnost jedna drugoj u odnosu prema meni, a obe iz ZG rodom. Jedna Spomenka, veoma pozitivna, nasmejana, ljubazna i vidi se da me uopšte ne doživljava kao tamo nekog ratnog neprijatelja već običnog čoveka kao što je i ona. A druga je bila glavna med. sestra, ukratko rečeno zmija i to ne samo prema meni već i prema drugim pacijentima, a i svojim kolegicama, pa čak i doktorici, ali prema meni na poseban nacionalan način. U glasu joj se čula ta arogancija i odbojnost, u očima joj se videla mržnja, onako kao kad mačka vidi psa pa se sva nakostreši.

A najjače je bilo na kraju zadnjeg dana kad je trebalo da platim, pa je telefonirala nekom ko joj je trebao poslati račun za neke lekove koje su koristili za mene, a taj je čovek pitao odakle sam to ja kad treba račun, a ona je govorira da nije bitno samo da ga pošalje, onda je on počeo nagađati, jel iz Slovenije, ona kaže ma nee, jel iz Mađarske, ma kakvi, jel iz Srbije, NIJE! Pa odakle je! a ona pođe da kaže iz Reppppppp i onda uzviknu iz Bosne i Hercegovine! A on: ahaaa pa našima iz Hercegovine ne treba račun, besplatno je, a ona kaže maaa nije naš. onda on kaže da nikome iz Federacije ne treba račun iako nije ''naš'' tj. njihov. A onda ona konačno sa olakšanjem reče: MA ČOVJEČE NIJE IZ FEDERACIJE VEĆ IZ ONOG DRUGOG DIJELA. A on onda sa velikim čuđenjem uzviknu IZ REPUBLIKE SRPSKE!? Aona MA DA! Kaže on: pa što ne kažeš!? I ona na kraju kaže: ma pusti me i šalji to odmah! Žena se oznojila u tih 5 minuta razgovora, a ja sam to čuo jer je sa bežičnim telefonom stajala pored mene, a onaj otud se čuje skroz dobro i jasno.

U međuvremenu kad sam video da žena od mržnje ne može da izgovori dve reči: ,,Republika Srpska'' video sam koliko je ''sati'' i rekao sam joj dajte mi taj telefon ja ću mu reći odakle sam, a ona me je prostreljala pogledom i samo odmahnula rukom i nastavila sa onim čovekom igrati igru toplo-hladno. I da još kažem da me je većina njih navlačila da im odgovorim na pozdrav sa njihovo ,,Bok'' ili ,,Bog'' kako li ga već pišu!? Ali na njihovo bokanje meni nisam pokleknuo, niti jedan put se za*ebao i odgovorio isto, već uvek sa dobar dan/veče ili zdravo.

A najviše su me nervirali i iritirali sa dozivanjem moga imena bez divnog padeža vokativa. To me je razvaljivalo u glavu, ali izdržao sam.

Ali kažem bilo ih je 2-3 koje su govorile i ,,Ćao'' i koristile vokativ.
Na kraju najjača je poenta da su oni mene ošišali za 10 hiljada Marki za 12 dana ležanja, od toga mi je socijalno-zdravstveno refundiralo trećinu, ali sam se načekao oko godinu dana.
Bio sam dugačak, ali nije se moglo kraće. Sad bi bilo najjače da moderator ovo obriše.