banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 30 Jul 2025, 00:46

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 81 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 05 Avg 2011, 21:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2010, 00:25
@skyzeR
E vidiš, ja mislim da si ti to što meni kažeš da sam, ali pre bih rekao da nisi Srbin i da zato tako i govoriš. Šta lupaš da su reklame na RTS-u na hrvatskom! Televizija jednostavno može da odbije reklamu koja nije na srpskom i kraj priče. A šta reći za titlove serija i filmova?
Rekao sam da neću više pisati ništa ovde jer ovo nije za diskusiju već za potpisivanje, al' kad neko provocira do koske i neće da prestane onda stvarno moram da ga otkantam.

Vrh

PostPoslato: 05 Avg 2011, 21:42 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Citiraj:
Član 7

Oglašavanje ne može, neposredno ili posredno, da podstiče na diskriminaciju po bilo kom osnovu, a naročito po osnovu rase, boje kože, pola, nacionalne pripadnosti, društvenog porekla, rođenja, veroispovesti, političkog ili drugog ubeđenja, imovinskog stanja, kulture, jezika, starosti, psihičkog ili fizičkog invaliditeta.

Ne može se odbiti objavljivanje, odnosno emitovanje oglasne poruke zbog rasne, nacionalne ili etničke pripadnosti, pola ili drugog ličnog svojstva lica koje traži objavljivanje, odnosno emitovanje oglasne poruke.

ZAKON O OGLAŠAVANJU

("Sl. glasnik RS", br. 79/2005)

Vrh

PostPoslato: 05 Avg 2011, 22:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2003, 13:28
Džaba, oni će i dalje biti tvrdoglavi i govoriti da može odbiti. :roll:

Vrh

PostPoslato: 05 Avg 2011, 23:41 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 22 Jan 2011, 14:59
@dukicas
Ja ni ne gledam RTRS jer smatram da na tom kanalu nema nista pametnoga i da nam samo kradu novce preko proklete pretplate.
Nisam Srbin...hm, zanimljivo, vidis, ako si rodjen u Banja Luci, ili bilo gdje u RS / BIH, ti si Bosanski Srbin, tako da ... na pola si tacnog odgovora.

@_zoka
Ma dzaba ti govoris, sta seljak zna sta je zakon :)

Ovi sto hejtuju ljude po nekoj razlicitosti su, mahom, djeca '97-'98 godiste, kojima su facebook i slicni sajtovi napunili mozak glupostima.
Kada bi jednom ta glupa djecurlija shvatila da smo svi mi JEBENI LJUDI, i da nas razlikuju FINESE, mozda bi ova drzava bila bolje mjesto za zivjeti.
Bogte mazo u USA imas 50 religija, 150 nacija, 3 rase, pitaj boga kolko pod rasa, i opet se zivi normalno, emituju se i americke i brazilske i kanadske i uk i francuske i svakakve bozije reklame i nikoga nije briga?Ako je meni bolji hrvatski proizvod ja cu ga kupiti makar mi rodjeni brat bio vlasnik neke firme iz BL koja pravi iste prozivode.

DJ SKYZER - Balkan Party Mix #1

Vrh

PostPoslato: 06 Avg 2011, 06:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
skyzeR je napisao:
Ovi sto hejtuju ljude po nekoj razlicitosti su, mahom, djeca '97-'98 godiste,

Ma ja i 90 tih su hejtovala djeca od 13 - 14 godina :roll:
skyzeR je napisao:
Bogte mazo u USA imas 50 religija, 150 nacija, 3 rase, pitaj boga kolko pod rasa, i opet se zivi normalno,

Jeste, ajde malo prošetaj Harlemom pa da vidiš normalu, svi se tamo mrze ko paščad i jedino još u toj jebenoj USA postoje mjesta na kojima se crncima zabranjuje kupanje u bazenu, pa ebote ja sam bio rođen, a u USA su se crnci borili da se voze naprijed u busu i ti pričaš o njihovoj međusobnoj ljubavi :roll:

Vrh

PostPoslato: 06 Avg 2011, 14:42 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Ja govorim o onome sto sam ja svojim ocima vidio prije 2 godine kada sam bio u USA na mjesec dana.
U proslosti u normalno imali problema, ali su ih manje vise sada zaboravili.

Vrh

PostPoslato: 06 Avg 2011, 17:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ti si vidio ono što si želio da vidiš, tj. ono što su oni htjeli da vidiš i što su ti pokazali, kao kad stranac dođe u BL ni na koji način ne bi primjetio da muslimani mrze Srbe ili Srbi muslimane, kao što neki japanac u ZG ne primjećuje da Hrvati mrze Srbe.

Vrh

PostPoslato: 06 Avg 2011, 17:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2011, 19:22
Evo juče sam se vratio i po ko zna koji put sve poslove završio u Zagrebu, sjedio u par kafića i nisam primjetio da me iko mrzi a pogotovo za.ebava. Šetao gradom, bio sa dosta ljudi i sve mi bilo ok. Zagreb mi ostao u lijepom sjećanju i sve pozitivno
Samo što su me nervirale gužve na auto putu, pa to je katastrofa

Vrh

PostPoslato: 06 Avg 2011, 17:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Što bi te iko mrzio, ne piše ti na čelu da si Srbin, a ne vjerujem da si se šetao u dresu Zvezde niti da si u prodavnici tražio hleb i mleko :-?

Vrh

PostPoslato: 06 Avg 2011, 17:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

old fashion men je napisao:
Što bi te iko mrzio, ne piše ti na čelu da si Srbin, a ne vjerujem da si se šetao u dresu Zvezde niti da si u prodavnici tražio hleb i mleko :-?

Prvo, da sam bio u prodavnici tražio bih hljeb i mlijeko, jer govorim ijekavicu.
A i da mi piše na čelu da sam Srbin, ničega se ne stidim, i opet ne bih imao nikakvih problema. Za Dalmaciju ne mogu isto da kažem

Vrh

PostPoslato: 06 Avg 2011, 17:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Barsa je napisao:
opet ne bih imao nikakvih problema.

Neki prođu i kroz minsko polje, a ne nagaze na minu ali nije u tome poenta.
btw
niko nije rekao da imaš čega da se stidiš!

Vrh

PostPoslato: 06 Avg 2011, 17:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Nemoj me pogrešno shvatiti, to sam samo onako napisao, znam da nisi to rekao.
Razumijem šta hoćeš da kažeš, ali ti kažem da je taj problem mržnje mnogo veći kada si u Dalmaciji nego u Zagrebu

Vrh

PostPoslato: 06 Avg 2011, 18:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ali oni verovatno nisu znali da si Srbin. Napisaću vam ja večeras-noćas kad budem imao vremena moje iskustvo iz Zagreba 2004. kad sam bio na lečenju na kožnom odeljenju, mislim da se bolnica zove Šalata :P

Vrh

PostPoslato: 06 Avg 2011, 19:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ja samo kažem za sebe da nisam imao nikakvih problema, a bio sam 20-ak puta u Zagrebu u posljednje dvije godine.
I da, dukicas svi ovi ljudi sa kojima sam bio i gdje sam bio (a bilo ih je dosta) su znali da sam Srbin.
Jednostavno kada nekoga ne mrzim, zašto bi neko mrzio mene.
Ne mogu ništa reći za ostale gradove u HR, jer sam kroz većinu samo prolazio, a rijetko se u nekima zadržavao.

Mislim da si bio u KBC Zagreb, jer Šalata je ulica u tom dijelu grada

Vrh

PostPoslato: 06 Avg 2011, 23:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Mislim da je Šalata deo grada ZG, kao što je npr. Dorćol ili Voždovac deo grada BG, pa je oni zovu klinika-bolnica na Šalati.
Bio sam na dečijem kožnom odelu, iako sam tad imao 18.god. pa sa dečurlijom nisam puno ni komunicirao tako da nisu ni znali da sam Srbin. Ali osoblju sam rekao da sam iz PD iz Republike Srpske, sve i da nisam hteo morao sam zbog procedure o ko plaćanja jer oni iz Federacije uz uputstvo doktora mogu besplatno se lečiti u ZG, a mi jok. :P već nam socijalno refundira trećinu. E kod osoblja (kod med. sestara, jer je doktorica neka totalna mešavina Muslimana, Hrvata, a možda i Srba pa je nju baš bolelo uvo ko sam i odakle sam) se baš upečatljivo videlo njihovo reagovanje i mišljenje prema Srbima i R.Spskoj. Svi su bili korektni i profesionalni u tome su skroz bolji od nas, jer mi uvek mešamo emocije i posao. Jasno se videlo da većina njih glumi ljubaznost i finoću, a misle skroz obrnuto. Ali bile su dve med. sestre totalna suprotnost jedna drugoj u odnosu prema meni, a obe iz ZG rodom. Jedna Spomenka, veoma pozitivna, nasmejana, ljubazna i vidi se da me uopšte ne doživljava kao tamo nekog ratnog neprijatelja već običnog čoveka kao što je i ona. A druga je bila glavna med. sestra, ukratko rečeno zmija i to ne samo prema meni već i prema drugim pacijentima, a i svojim kolegicama, pa čak i doktorici, ali prema meni na poseban nacionalan način. U glasu joj se čula ta arogancija i odbojnost, u očima joj se videla mržnja, onako kao kad mačka vidi psa pa se sva nakostreši. :D A najjače je bilo na kraju zadnjeg dana kad je trebalo da platim, pa je telefonirala nekom ko joj je trebao poslati račun za neke lekove koje su koristili za mene, a taj je čovek pitao odakle sam to ja kad treba račun, a ona je govorira da nije bitno samo da ga pošalje, onda je on počeo nagađati, jel iz Slovenije, ona kaže ma nee, jel iz Mađarske, ma kakvi, jel iz Srbije, NIJE! Pa odakle je! a ona pođe da kaže iz Reppppppp i onda uzviknu iz Bosne i Hercegovine! A on: ahaaa pa našima iz Hercegovine ne treba račun, besplatno je, a ona kaže maaa nije naš. onda on kaže da nikome iz Federacije ne treba račun iako nije ''naš'' tj. njihov. A onda ona konačno sa olakšanjem reče: MA ČOVJEČE NIJE IZ FEDERACIJE VEĆ IZ ONOG DRUGOG DIJELA. A on onda sa velikim čuđenjem uzviknu IZ REPUBLIKE SRPSKE!? Aona MA DA! Kaže on: pa što ne kažeš!? I ona na kraju kaže: ma pusti me i šalji to odmah! Žena se oznojila u tih 5 minuta razgovora, a ja sam to čuo jer je sa bežičnim telefonom stajala pored mene, a onaj otud se čuje skroz dobro i jasno. :D U međuvremenu kad sam video da žena od mržnje ne može da izgovori dve reči: ,,Republika Srpska'' video sam koliko je ''sati'' i rekao sam joj dajte mi taj telefon ja ću mu reći odakle sam, a ona me je prostreljala pogledom i samo odmahnula rukom i nastavila sa onim čovekom igrati igru toplo-hladno. I da još kažem da me je većina njih navlačila da im odgovorim na pozdrav sa njihovo ,,Bok'' ili ,,Bog'' kako li ga već pišu!? Ali na njihovo bokanje meni nisam pokleknuo, niti jedan put se za*ebao i odgovorio isto, već uvek sa dobar dan/veče ili zdravo. :D A najviše su me nervirali i iritirali sa dozivanjem moga imena bez divnog padeža vokativa. To me je razvaljivalo u glavu, ali izdržao sam. :D Ali kažem bilo ih je 2-3 koje su govorile i ,,Ćao'' i koristile vokativ.
Na kraju najjača je poenta da su oni mene ošišali za 10 hiljada Marki za 12 dana ležanja, od toga mi je socijalno-zdravstveno refundiralo trećinu, ali sam se načekao oko godinu dana.
Bio sam dugačak, ali nije se moglo kraće. Sad bi bilo najjače da moderator ovo obriše. :P

Vrh

PostPoslato: 06 Avg 2011, 23:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2009, 09:41
dukicas je napisao:
Napisaću vam ja večeras-noćas kad budem imao vremena moje iskustvo iz Zagreba 2004. kad sam bio na lečenju na kožnom odeljenju, mislim da se bolnica zove Šalata :P

nemoj, molim te....o ne, kasno :-?

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2011, 00:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pa ti nemoj čitati.

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2011, 11:39 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 15 Apr 2009, 17:34
Barsa je napisao:
old fashion men je napisao:

Prvo, da sam bio u prodavnici tražio bih hljeb i mlijeko, jer govorim ijekavicu.
A i da mi piše na čelu da sam Srbin, ničega se ne stidim, i opet ne bih imao nikakvih problema. Za Dalmaciju ne mogu isto da kažem

pa u hrvatskoj se i u ono titino vrijeme znalo imati problema ako u prodavnivci trazis hljeb a ne kruh

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2011, 21:58 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

@Barsa
Pa ja svako ljeto odmaram na Hrvatskoj obali, ko me god pita odakle si ( mladji sam pa se druzi sa tamosnjom rajom ) kazem da sam iz Banja Luke iz Bosne i nikada mi niko nije A rekao ni protiv srba ni bosanca niti ista.U jednom hotelu kada sam dao pasos, zena koja radi na recepciji se iznenadila i rekla mi da u Banja Luci imamo najbolje cevape :D :D
Na retrovizoru od auta mi zastavica Borca, pa mi opet niko nikada nista nije rekao.
Sve je od osobe kako se ponasa, ako ti odes tamo, i u dubini duse mrzis hrvate i ocekujes da oni mrze tebe, sve ces uciniti da to i dokazes.
Ako odes tamo i osjecas se kao da si otisao bilo gdje drugo i ponasas se opusteno bez da te briga ko je sta po nacionalnosti i po religiji, vec gledas kakva je ko osoba, bice ti super.
A i to sto govorite oko hljeba i kruha i slicno, ja eto vecinu vremena sam ljetovao u dalmaciji, znao sam tu i tamo otici do istre ali dalmacija je puno bolje za letovanje, ima vise taj morski stih i nikada nisam imao problema sa tim da trazim hljeb u pekari.Uostalom, ima starijih ljudi ovdje, koji su iz doba juge, pa ovdje govore kruh umjesto hljeb.

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2011, 22:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Zahvaljujem što si se meni obratio i ovo napisao, ali si pogriješio ili me u prethodnim postovima nisi shvatio.
Ja sam rekao da nisam imao nikakvih problema u HR, konkretno sam mislio na Zagreb

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 81 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]