vlakanje je napisao:
милион никад борац од града није добио. и то јесте проблем,издвојено је 6 клубова,али фк борац је тај износ смањен у односу на раније године.то је истина.
друга је ствар годишњи буџет клуба,он прелази милион марака,али нити случајно га не пуни искључиво град!!! има још извора одакле се пуни клупска каса,тј,нашу касу не пуни само град.
Volim Borac je napisao:
Za reprograme, koliko znam privredna komora, samo sta to vrijedi kada poreska uprava otkaze a vlada poslije odobri reprogram, u prevodi samo veze i veze. Ako nije tacno napisi ko je zasluzan.
...да,и??? која је овдје заслуга градске управе,нигдје није споменута у твом излагању!? то ја и говорим....
да,и када се дошло на идеју да се тај дуг преклопи тако што ће град да уступи-додијели земљиште које фк џаја користи већ дуги низ година,настао је проблем. град фк џаја није ддијелио то земљиште,и онда се десило шта се десило....
још једна примјер односа града према клубу....
мени је исти ђаво,куглање,рафтинг.....промашаји,укратко!
гдје је сад та нова куглана на коју су потрошени милиони????сакупља прашину,нико не користи....
сабери број људи који су били на том куглању све дане поменутог првенства,и реци која је цифра у питању...
толико људи дође да гледа фк борац против бановића у бл у првенству!
dobro, moja greska ako nije dobio milion, ali htio sam reci da i te pare sto dobija su puno, ako se sjetimo da prije nekoliko godina klub je mogao sanjati o takvim finansijskim inekcijama od grada. Grad je cekao pet do dvanaest, ali isto tako da se grad nije umjesao ne bi danas mi bili tu gdje jesmo, a sto ima jos puno vise prostora za napredak je druga tema.
Jasno je meni da kasu FK Borac ne puni samo grad, samo su im to osnovni i "najlaksi" prihodi.
Za ove reprograme htio sam reci da bez veza nema reprorama. Da bi se prihvatili reprogrami, trebaju garancije a mislim opet da se tu grad umjesao.
Ovo za Dzaju, to je obrtanje teza. Pa nije grad kriv sto je majmunima bilo tesko prosetati se do suda. To sto bi ti ili ja kao osobe koje vole klub uradili kako si napisao, ne znaci da ce to uraditi grad. Moras sagledati stvari sa druge strane, i da jednostavno to nije u interesu grada, a pogotovo kada znas kakav je klub ima(o) status.
Pa ja govorim o kuglanju kao primjeru...za mene licno rafting i kanu nisu bacene pare. Prvenstva su bila odlicna, a takva prvenstva organizuje sada Beograd, Zagreb, Prag itd. Veliki broj takmicara iz stranih zemalja, koliko znam staza je usla u evropski kup za bodovanje, jednostavno iskorisceno je pametno potencijal Vrbasa uz nas predivan grad sto cini perfektnu kombinaciju.
O troskovima necu da ulazim tj. da li i koliko se neko ugradio, to su teme finansijske prirode a ne da li je prvenstvo trebalo organizovati ili da li je bilo uspjesno.