banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 23:22

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1485 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52 ... 75  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 15 Jul 2011, 23:00 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Nataknem ih ja za 1500 markaa....

Vrh

PostPoslato: 17 Jul 2011, 00:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
trazim i ja sponzora za privatni fakultet:)treca sreca,mozda od ovog bude neke vajde :wink:

Vrh

PostPoslato: 17 Jul 2011, 18:49 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 28 Jan 2007, 09:30
stormbringer je napisao:
Slazem se da ce onaj ko zeli da uci, nauciti nesto i na privatnom i na drzavnom, dok ko uci za prolaz, bice isti na oba fakulteta. Nema tu neke velike razlike.
Ali ne vidim zasto bi nekog bilo briga gde neko drugi studira. To je kao da se ja ljutim na komsiju sto kupuje u jednoj prodavnici a ja u drugoj. Banalan primer, ali svako ide na fakultet zbog svog licnog znanja, ili zbog svog posla. Ko je dobar student i ko zna da radi posao moze da nadje posao u iole normalnim uslovima, tu fakultet nije presudan.
Ali pitanje je koliko su kod nas normalni uslovi. S obzirom na dobijanje posla preko veze, ili sa placanjem za radno mesto, kao sto je praksa kod nas, nema nikakve razlike izmedju onog ko je studirao na privatnom i onog ko je studirao na drzavnom.

Onda po tebi, nema razlike da li pojedinac upise Koledz Janjos ili Harvard, jer ako hoce da uci, on ce nauciti na svakom fakultetu.
Znas i saa, da je to totalno glupost.

Uglavnom, hajde da budemo iskreni i priznamo da su privatni fakulteti napravili genocid nad skolstvom, i totalno srozali visoko obrazovanje.
Ko god upise privatni fakultet, nije mu cilj znanje, nego jednostavno da dodje do diplome bez ikakve muke. Ne mora cak knjigu ni otvoriti ako hoce prolaznu ocjenu.
Isto tako, vecina politicara predaje na tim privatnim fakultetima ili su magistrirali, doktorirali na tim privatnim fakultetima pa nikad nista nece uraditi protiv tih privatnih fakulteta.

I u bivsoj Jugoslaviji su postojali laksi i tezi fakulteti, ali nikad nisu postojali fakulteti u kojima se ne treba knjiga otvarati da bi se zavrsio, kao sto je slucaj sa tim SVIM privatnim fakultetima u RS.

Suludo je da neko brani te privatne fakultete, jer SVI ZNAMO, da je to dno dna.

https://www.blic.rs/vesti/politika/dodi ... im/szjxs4h

Vrh

PostPoslato: 18 Jul 2011, 00:15 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Feb 2008, 02:17
korisnik je napisao:
stormbringer je napisao:
Slazem se da ce onaj ko zeli da uci, nauciti nesto i na privatnom i na drzavnom, dok ko uci za prolaz, bice isti na oba fakulteta. Nema tu neke velike razlike.
Ali ne vidim zasto bi nekog bilo briga gde neko drugi studira. To je kao da se ja ljutim na komsiju sto kupuje u jednoj prodavnici a ja u drugoj. Banalan primer, ali svako ide na fakultet zbog svog licnog znanja, ili zbog svog posla. Ko je dobar student i ko zna da radi posao moze da nadje posao u iole normalnim uslovima, tu fakultet nije presudan.
Ali pitanje je koliko su kod nas normalni uslovi. S obzirom na dobijanje posla preko veze, ili sa placanjem za radno mesto, kao sto je praksa kod nas, nema nikakve razlike izmedju onog ko je studirao na privatnom i onog ko je studirao na drzavnom.

Onda po tebi, nema razlike da li pojedinac upise Koledz Janjos ili Harvard, jer ako hoce da uci, on ce nauciti na svakom fakultetu.

Ti poredis drzavni fakultet u Banjoj Luci sa Harvardom? To je smesno. Ja sam rekao da je isti nivo znanja moguce postici na drzavnom i privatnom fakultetu kod nas, jer je to, valjda i tema, a izmedju ostalog isti profesori i predaju na drzavnim i privatnim.

Vrh

PostPoslato: 18 Jul 2011, 10:11 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 28 Jan 2007, 09:30
stormbringer je napisao:

Ti poredis drzavni fakultet u Banjoj Luci sa Harvardom? To je smesno. Ja sam rekao da je isti nivo znanja moguce postici na drzavnom i privatnom fakultetu kod nas, jer je to, valjda i tema, a izmedju ostalog isti profesori i predaju na drzavnim i privatnim.

Iskrivljavas moje rijeci. Procitaj ponovo.
Nema veze kad se desi slucaj da isti profesor predaje na privatnom i drzavnom jer tad imaju razlicite kriterije. A jebiga, i ja bih se tako ponasao da mi neko da platu od 5000 km, a jos imam platu i na drzavnom fakultetu od 2-3000 km.

https://www.blic.rs/vesti/politika/dodi ... im/szjxs4h

Vrh

PostPoslato: 18 Jul 2011, 13:32 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Feb 2008, 02:17
Ja sam mislio da je tema drzavni i privatni fakulteti kod nas, pa sam iste i uporedio...Nisam poredio privatne fakultete u inostranstvu, koji, uglavnom, i imaju dosta vecu reputaciju nego drzavni. A profesor mozda nema iste kriterijume, u to ne ulazim, ali ako je isti profesor onda valjda imas istu mogucnost da naucis taj predmet?

Vrh

PostPoslato: 19 Jul 2011, 13:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
azdajica-ny je napisao:
trazim i ja sponzora za privatni fakultet:)treca sreca,mozda od ovog bude neke vajde :wink:

Posalji mi sliku privatnom porukom i reci koji privatni hoces, pa da vidimo sta moze da se uradi...

Vrh

PostPoslato: 19 Jul 2011, 14:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
Timotic je napisao:
azdajica-ny je napisao:

Posalji mi sliku privatnom porukom i reci koji privatni hoces, pa da vidimo sta moze da se uradi...

hahah,moje fotke su javne na forumu,a nisam ja navikla da mi drugi placaju(osim kad me drzava stipendira)
btw "pikirala" sam ja americki koledz medjunarodne finansije :wink:

Vrh

PostPoslato: 20 Jul 2011, 13:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2011, 19:22
korisnik je napisao:
stormbringer je napisao:

Uglavnom, hajde da budemo iskreni i priznamo da su privatni fakulteti napravili genocid nad skolstvom, i totalno srozali visoko obrazovanje.
Ko god upise privatni fakultet, nije mu cilj znanje, nego jednostavno da dodje do diplome bez ikakve muke. Ne mora cak knjigu ni otvoriti ako hoce prolaznu ocjenu.
Isto tako, vecina politicara predaje na tim privatnim fakultetima ili su magistrirali, doktorirali na tim privatnim fakultetima pa nikad nista nece uraditi protiv tih privatnih fakulteta.

I u bivsoj Jugoslaviji su postojali laksi i tezi fakulteti, ali nikad nisu postojali fakulteti u kojima se ne treba knjiga otvarati da bi se zavrsio, kao sto je slucaj sa tim SVIM privatnim fakultetima u RS.

Uh što si mi ti nešto pametan, ma šta kažeš dno dna. :D :D :D :D
Možda će tebe Anton Kasipović postaviti u komisiju da daješ licence privatnim fakultetima :D :D :D :D :D :D :D
Prvo se raspitaj da li se može na SVIM privatnim fakultetima magistrirati ili doktorirati? I ne možeš da kažeš većina političara predaje, kad nije većina, već jedan dio. Nisu kod nas SVI političari magistri ili doktori, većina ih je sa srednjom školom ili fakultetom. Zato nemoj lupati
Ako neko odluči da upiše privatni fax, neka mu je sa srećom, jer i sa diplomom privatnog ili državnog nema posla ako nemaš "VELIKU ŠTELU". To kažem jer znam kroz šta sam prošao da bih dobio posao, a diplomu sam mogao donijeti i sa 5 privatnih i sa 5 državnih fakulteta, bez VEZE ništa.
Ako neko odluči da upiše i da plaća privatni fakultet to je njegova stvar i stvar njegovih roditelja.

Vrh

PostPoslato: 20 Jul 2011, 14:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

korisnik je napisao:

Vidiš, da mi je sada 18 ili 19 godina upisao bih privatni fakultet samo da dokažem takvima kao što si ti da nije bitno koji je fakultet ako nemaš znanja i dobru VEZU ZA POSAO. Onaj ko hoće i koga interesuje nešto u životu on će učiti da li na državnom ili na privatnom faxu bio. Ne kažem da nema lakšeg prolaza na privatnim ali tako je i na državnim, samo što se tamo dobro plaća za ispit. Kod nas je u haosu cjelokupno VISOKO OBRAZOVANJE i to moramo priznati, nije problem privatni ili državni fakultet

Vrh

PostPoslato: 20 Jul 2011, 14:36 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Ne pjeni i ne troši tastaturu....otiđi malo postova unazad tj od početka pa vidi šta sam ja pisao sve će ti biti jasnije...

Vrh

PostPoslato: 20 Jul 2011, 14:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Čitao sam malo od sviju. Vidim nema te dugo na ovoj temi.
Hoću samo reći da onaj ko upisuje državni sa nadom da će dobiti posao prije onoga sa diplomom privatnog fakulteta je čista glupost. Nema kod poslodavca veze diploma, ili znaš raditi ili ne znaš i to ti je to.
Opet kažem ima slučajeva da se lako dođe do diplome ,ali i na državnom i na privatnom, ali to se poslije vidi i osjeti u poslu. Ne vrijedi papir bez znanja

Vrh

PostPoslato: 20 Jul 2011, 14:51 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Tačno tako. Samo to mnogi neće da shvate ili ne mogu.

Vrh

PostPoslato: 20 Jul 2011, 14:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Mislim da neće da shvate sada, ali da će moći to shvatiti kada budu u toj situaciji

Vrh

PostPoslato: 20 Jul 2011, 21:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2011, 15:13
Conclusion - 49 pages of pure bullshit...

Tema postaje sve vise darwin-religija related.

Popijte pivo, opustite se, zavrsite sta hocete, i tastatura ima dusu za boga miloga...

Vrh

PostPoslato: 20 Jul 2011, 22:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Dec 2007, 18:06
Barsa je napisao:
Nema kod poslodavca veze diploma, ili znaš raditi ili ne znaš i to ti je to.
Opet kažem ima slučajeva da se lako dođe do diplome ,ali i na državnom i na privatnom, ali to se poslije vidi i osjeti u poslu. Ne vrijedi papir bez znanja

Ne znam o kakvim firmama ti pises. Moguce je da ima i takvih...
U javnoj sluzbi znam da je, u smislu opstanka na tom radnom mjestu, tooootalno nebitna sposobnost da obavljas svoj posao, priljeznost, odgovornost, preduzimljivost, znanje... Bitno je da imas papir, kako god da si do njega dosao (na privatnom ili javnom fakultetu, ucenjem ili podvalama) i da poznajes prave ljude. Ako jos imas kakvih rodjaka i kumova u tom istom kolektivu, mozes sasvim da se opustis. Ja jos nisam dozivjela niti cula iz druge, trece, pete ruke da je neko otpusten sa posla zato sto nije obavljao posao kako treba.
Da, to se, kako si napisao, vidi i osjeti na poslu i ispoljava se na razne nacine, ali ne samo da ne izaziva nikakve posljedice, nego ostaje tabu tema. Osobe koje ne vole svoj posao, nesposobne su za njega, nemaju energije niti entuzijazma, isijavaju negativne vibracije u okolinu, doprinose nezdravoj radnoj atmosferi, i licnoj ispraznosti nalaze kompenzaciju u pukoj moci te veoma cesto pokusavaju i uspijevaju zauzeti vrlo visoke pozicije na hijerarhijskoj ljestvici u firmi.

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 20 Jul 2011, 22:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Nisi pročitala moja prethodna 2-3 posta. Pogledaj pa ćeš vidjeti. I ja sam rekao da samo sa papirom (privatni ili državni fax, nebitno) i dobrom vezom se može do posla. :wink:
A za diplomu kod poslodavca se prvenstveno odnosi na privatne firme, jer se tu pored diplome koja je opet nebitna da li je sa državnog ili privatnog fakulteta i opet VEZE traži i znanje.

Vrh

PostPoslato: 25 Jul 2011, 21:21 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
Poznanik neki dan diplomirao na BLC-u... Jedini posao koji je imao je pravljenje slajdova za diplomski... Profesor mu dao gotov otkucan diplomski sa njegovim imenom... Dakle samo PRINT i koričenje...

Vrh

PostPoslato: 25 Jul 2011, 21:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
...ja sam privatnik i potpuno mi je nevazno sta je ko zavrsio...hocu da mi se odradi...sa osnovnom oli doktoratom-u cemu je razlika za mene...ima-sa osnovnom traze manju platu...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

PostPoslato: 25 Jul 2011, 21:54 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
žaoka je napisao:
...ja sam privatnik i potpuno mi je nevazno sta je ko zavrsio...hocu da mi se odradi...sa osnovnom oli doktoratom-u cemu je razlika za mene...ima-sa osnovnom traze manju platu...

To je sasvim ispravno razmisljanje. Problem je sto ovi genijalci sa ovih mejtefa iskljucivo ciljaju na budzetska mjesta, gdje imaju dovoljno prostora za manevar, da svoj nerad, i nepoznavanje, kriju iza tudjeg rada.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1485 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52 ... 75  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]