korisnik je napisao:
stormbringer je napisao:
Slazem se da ce onaj ko zeli da uci, nauciti nesto i na privatnom i na drzavnom, dok ko uci za prolaz, bice isti na oba fakulteta. Nema tu neke velike razlike.
Ali ne vidim zasto bi nekog bilo briga gde neko drugi studira. To je kao da se ja ljutim na komsiju sto kupuje u jednoj prodavnici a ja u drugoj. Banalan primer, ali svako ide na fakultet zbog svog licnog znanja, ili zbog svog posla. Ko je dobar student i ko zna da radi posao moze da nadje posao u iole normalnim uslovima, tu fakultet nije presudan.
Ali pitanje je koliko su kod nas normalni uslovi. S obzirom na dobijanje posla preko veze, ili sa placanjem za radno mesto, kao sto je praksa kod nas, nema nikakve razlike izmedju onog ko je studirao na privatnom i onog ko je studirao na drzavnom.
Onda po tebi, nema razlike da li pojedinac upise Koledz Janjos ili Harvard, jer ako hoce da uci, on ce nauciti na svakom fakultetu.
Znas i saa, da je to totalno glupost.
Uglavnom, hajde da budemo iskreni i priznamo da su privatni fakulteti napravili genocid nad skolstvom, i totalno srozali visoko obrazovanje.
Ko god upise privatni fakultet, nije mu cilj znanje, nego jednostavno da dodje do diplome bez ikakve muke. Ne mora cak knjigu ni otvoriti ako hoce prolaznu ocjenu.
Isto tako, vecina politicara predaje na tim privatnim fakultetima ili su magistrirali, doktorirali na tim privatnim fakultetima pa nikad nista nece uraditi protiv tih privatnih fakulteta.
I u bivsoj Jugoslaviji su postojali laksi i tezi fakulteti, ali nikad nisu postojali fakulteti u kojima se ne treba knjiga otvarati da bi se zavrsio, kao sto je slucaj sa tim SVIM privatnim fakultetima u RS.
Suludo je da neko brani te privatne fakultete, jer SVI ZNAMO, da je to dno dna.
Uh što si mi ti nešto pametan, ma šta kažeš dno dna.
Možda će tebe Anton Kasipović postaviti u komisiju da daješ licence privatnim fakultetima
Prvo se raspitaj da li se može na SVIM privatnim fakultetima magistrirati ili doktorirati? I ne možeš da kažeš većina političara predaje, kad nije većina, već jedan dio. Nisu kod nas SVI političari magistri ili doktori, većina ih je sa srednjom školom ili fakultetom. Zato nemoj lupati
Ako neko odluči da upiše privatni fax, neka mu je sa srećom, jer i sa diplomom privatnog ili državnog nema posla ako nemaš "VELIKU ŠTELU". To kažem jer znam kroz šta sam prošao da bih dobio posao, a diplomu sam mogao donijeti i sa 5 privatnih i sa 5 državnih fakulteta, bez VEZE ništa.
Ako neko odluči da upiše i da plaća privatni fakultet to je njegova stvar i stvar njegovih roditelja.