Citiraj:
Čiča na bicu ulazi u kružni tok u suprotnu stranu i ne pometa se. (Moje iskustvo.)
Baja na biciklu mimoilazi aute s lijeve strane te pedala iza autobusa po sred saobraćajne trake u u po' jutarnjeg špica u "najneprometnijem" dijelu grada, na potezu između pozorišta i zgrade vlade. (Jedno auto ispred mene.)
Dečkić vozi od Metala do Rebrovca suprotnom stranom takođe po sred saobraćajne trake i kad vidi auto da mu čeono dolazi, ne pada mu napamet da se skloni. (Nisam ja vozila.)
Ulazim u jednu od onih oštrih i nepreglednih krivina u Čelincu, smanjenom brzinom (sva sreća nisam brz vozač) i lola po sred trake vozi. Iza mene, merc u punoj brzini. Ne znam kako je ukočio.
Jutros, ne znam da li je bilo 10 sati ujutru, ne znam gdje se prije stiže napiti, na gradskom mostu pjana budala vozi cik-cak. I to mi se nije jednom desilo.
Ne kažem ja, ima savjesnih biciklista. Kada treba da skrenu, pokažu rukom, voze uz trotoar, paze šta rade. Ali je takvih biciklista jako malo sem ovih koji uopšte ne paze šta rade. Ne znam kako nekom ne pada na pamet da je on tu slabiji i da mora da sam sebe pazi. Jbt, ja kad se mimoilazim sa šleperom, idem što više desno, za svaki slučaj. I šta sad ja treba da radim ako je put uzak i kamion gazi malo moje trake? Da istjerujem svoje pravo tako što ću da idem ravno na njega?
Gdje sam ja rekla da su vozači automobila kulturni, divni, krasni i bajni? Niti sam igdje rekla da sam ja sad neki super, ultra, giga, mega vozač. Vjerovatno zato i shvatam ovakve stvari toliko ozbiljno.
necuveno,ti biciklisti su samalo masakr napravili i to vise puta!!!
za samo proteklih 30 dana ono sto sam licno vidio i dozivio:
semafor kod crkve svete trojice,dvije djevojke krenule preko zelenog na zebri,jedna srecom oprena bila zgrabila drugu i povukla je nazad na trotoar,auto je obislo 2 automobila u traci za pravo i projurilo kroz semafor tik do cura,u autu policajac
dragstor sindi kod nove varosi pjesak uveliko na zebri,vozac skrece lijevo bez zmigavca ne koci ne ubrzava uopste ne primjecuje pjesaka jer telefonira,pjesak u zadnjem trenu se bacio natrag da ga ne zgazi
kod hotela bosna skretanje za kapiju cajaveca,biciklista se krece pravo prema parku i kroati, automobil paralelno sa njim skrece desno pri velikoj brzini i umalo udara biciklistu koji je jedva zakocio uz skripu guma da ne bude zgazen, auto zatim skrenuo lijevo u kontra smjer jednosmjerne ulice i vozio njom do kraja u kontra smjeru
cajavec semafor,pjesak na zelenom i zebri cupa u zadnji tren drugog pjesaka da ga ne zgazi vozac koji ima uslovno skretanje
isti semafor par dana kasnije,situacija ista,samo pjesak ovaj put uspje sam da skoci naprijed i spasi se
automobil isparkirava iz nelegalnog parkinga(zelena povrsina) u rikverc na glavnu ulicu i umalo udara biciklistu koji se kretao kolovozom
ma ne da mi se vise nabrajati,skoro svaki dan vidim situaciju da zbog vozaca neko umalo plati glavom,u dzep neki kamen i udri