banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Avg 2025, 20:09

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 52 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Najnovije kazne
PostPoslato: 19 Jul 2011, 22:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2008, 12:33
znaci mogu da se napijem 5x prije nego skupim 10 bodova? jos da me uhvate svaki put kad sam pijan:)

Vrh

PostPoslato: 19 Jul 2011, 22:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
ja bih te kazne jos malo poostrila,danas u spici pijan lik na biciklu cca 50god izmedju auta ide,malo je falilo da izazove nesrecu,jos budalu robijati a na sve to svima nam reda familiju,najbolje da spalir (sto bih vrlo rado,al' sa kakvim toljagama u rukama :angry4: )napravimo da gos'n prodje

Vrh

PostPoslato: 19 Jul 2011, 22:35 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
filozof sa vrbasa je napisao:
zipo je napisao:
filozof sa vrbasa je napisao:
Mislim ona kazna za puštanje djeteta mlađeg od 6 godina da prelazi ulicu je smiješna. Tim roditeljima koji to naprave dijete treba trajno oduzeti.

Zašto onda praviti dijete, ako ga ne mogu poslati u prodavnicu po pivo?

Ako ćeš ga samog puštati preko kružnog toka, onda ga nemoj ni praviti.

Zašto praviti retarde i nesposobnjakoviće od djece? Zar nije normalno da dijete koje treba krenuti u školu samo prelazi ulicu?

Vrh

PostPoslato: 19 Jul 2011, 23:31 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 23 Jan 2011, 22:54
Druže, piše djecu maldju od 6 godina. I ja mislim da nije fino puštati tako malu djecu da sama idu preko ulice.

Vrh

PostPoslato: 19 Jul 2011, 23:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
vidim da su oni u vladi dobli jos jednu sjajnu ideju kako da popune budzet, bice pavva ko salate,,,
kako je krenlo jos samo fali da zabrane voznju i odanje po ulci!

i jos 1me interesuje npr sta ako idu npr2pjesaka pijani i nepijani,i trebaju prec ulcu, sta sad? jel moze ovaj nepijani da prevede ovog pijanog? il ga mora ostavt onako na semaforu nek stoji dok se ne otrjezni,,,

Vjerovatno ce uskoro razmatrati to pitanje na nekoj od narednih skupstinskih sjednica, obzirom da nema bitnijih pitanja od punjenja budzeta koji je sve prazniji. Za sada je vjerovatno proizvoljno tumacenje kao i u svemu, jer u prvom postu vidimo da se situacije mogu tumaciti proizvoljno, dakle kako hoce, tako da ce "cuvari reda" vjerovatno naplatiti kaznu kao prevenciju bez obzira sto drugi nije pijan. Ili ce mozda uvesti kazne i za nepijanog zato sto ide sa pijanim. Ma najbolje bi bilo da ukinu alkohol, ali onda ode i porez. A ovako dobijaju i porez i naplatu kazni, dvostruki download. Slazem se da treba kaznjavati alkoholisane vozace i to oduzimanjem dozvola, ali ovo za pjesake je stvarno previse jer kao sto rekoh, on ne zna da je pijan, a da zna da ce platiti kaznu :lol:

azdajica-ny je napisao:
ja bih te kazne jos malo poostrila,danas u spici pijan lik na biciklu cca 50god izmedju auta ide,malo je falilo da izazove nesrecu,jos budalu robijati a na sve to svima nam reda familiju,najbolje da spalir (sto bih vrlo rado,al' sa kakvim toljagama u rukama :angry4: )napravimo da gos'n prodje

Ljudi, vi nikako da shvatite da se kazne ne naplacuju zbog sigurnosti vec zbog para. Da povecaju kazne na 1000 eura dzabe, kad je takav narod. I na kraju obicno placa onaj ko je najmanje kriv, dok onaj sto ide 150 na sat nece platiti jer ima jaku pozadinu, a takvi najcesce i bjesne. A i da plati taj sto ima pozadinu to je za njega sica jer ima para i opet ce bjesniti.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 20 Jul 2011, 08:51 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
Phoenix je napisao:
A bicikliste su zaboravili??? :angry4: Pa nema neopreznijih učesnika u saobraćaju od biciklista! Ili bar 95% njih.

Vau 95%, ja ti mogu reci da nema gorih ucesnika u saobracaju od ljudi u autima, posto skoro svaki dan vozim bicikl i posmatram saobracaj, mogu ti reci da skoro sve i jedan vozac krsi saobracajne propise, od parkiranja pa do prekoracenja brzine, kao da voze reli. O saobracajnoj kulturi nema ni govora, davanje prednosti pjesaku ili biciklisti to je u domenu naucne fantastike, e zato lepo ovaj zakon treba da vadi dzigere posebno vozacima motornih vozila koji voze smrtonosno sredstvo koje ubija. Nisam primjetio da biciklisti cesto ubijaju , a sto se tice opreznosti ne znam samo ko kome dolazi sa ledja na kolovozu i ko tu treba da pazi :angry4: !

Vrh

PostPoslato: 20 Jul 2011, 09:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
Evo primjera šta se meni desilo prije dve godine. Vozio sam se po Rebrovačkom mostu uporedo sa jednim automobilom i čovjek je htio da skreće u desno, a sam nastavljao pravo da idem. Lik je krenuo da skreće u mene! Pa je li to normalno? Sva sreća pa sam i ja naglo skrenuo ali me je čovjek bacio na asfalt. I onda biciklisti neoprezni?

Vrh

PostPoslato: 20 Jul 2011, 09:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
To je tako.
Vozaci ce reci da su biciklisti najgori, da pjesaci ne paze.
Biciklisti ce pljuvati vozace.
Pjesaci i jedne i druge.

Ja sam odredjeni period mjenjao "pozicije", tako da sam po vokaciji pjesack, po prirodi biciklista, a zbog nuzde i vozac. Vecina ucesnika u saobracaju je nekulturna i ne obraca paznju na druge.

Podrzavam povecanje kazni, ma koliko one iznosile.
Samo mi nije jasno zasto kaznjavati ako ja pijan prelazim ulicu, prema propisima...(Zebra, zeleno svjetlo itd...)?!

Vrh

PostPoslato: 20 Jul 2011, 09:50 
Veteran
Veteran

Pa vjerovatno kazanjvaju pjanca koji ne zna za sebe, pa prelazi ulicu sat vremena.

Vrh

PostPoslato: 20 Jul 2011, 09:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Problem je sto to nije definisano i bice malverzacija...
Koja je granica alkohola u krvi? Pise li igdje?

Vrh

PostPoslato: 20 Jul 2011, 11:01 
Veteran
Veteran

Vozac kombija ubio biciklistu :( eto toliko o tome.
http://www.banjaluka-info.com/index.php ... &Itemid=48

Vrh

PostPoslato: 20 Jul 2011, 11:03 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 04 Feb 2008, 11:28
jel mi se cini il ne pominju da ce kaznjavat drogirane pjesake?
npr sta ako idu 2pjesaka pijani i drogirani,,,, jel ovaj drugi moze prelazt ulcu kolko oce? i mozel on prevest onog pijanog sa sobom?

Vrh

PostPoslato: 20 Jul 2011, 11:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Nov 2004, 19:33
The_new_Statesman je napisao:
Sada znaci imate dva Zakona, oba losa :) Po kom ce se raditi jer ima primjera kojih nema u oba teksta ;)

Mozda je do mene, ali nisam nigdje procitao da se radi o novom zakonu. Vjerovatno je to samo izmjena starog, ili pak dopuna starog. A to nije isto kao i dva zakona :)

Mislim da ste malo bukvalno shvatili te izmjene i kazne. Sigurno nece biti akcija na pijane pjesake, pa da ce se svaka pijana budala pratiti hoce li ulicu preci. Ovdje se malo vise daje prostora policajcima, kada-sta primjeniti. I ako to budu (ne)primjenjivali logicno i realno nece biti vecih ispada.
To je lagano prilagodjavanje standardima EU...nista posebno.

Vrh

PostPoslato: 20 Jul 2011, 13:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
Ташко je napisao:
To je tako.
Vozaci ce reci da su biciklisti najgori, da pjesaci ne paze.
Biciklisti ce pljuvati vozace.
Pjesaci i jedne i druge.

Ja sam odredjeni period mjenjao "pozicije", tako da sam po vokaciji pjesack, po prirodi biciklista, a zbog nuzde i vozac. Vecina ucesnika u saobracaju je nekulturna i ne obraca paznju na druge.

Podrzavam povecanje kazni, ma koliko one iznosile.
Samo mi nije jasno zasto kaznjavati ako ja pijan prelazim ulicu, prema propisima...(Zebra, zeleno svjetlo itd...)?!

A ne, ne. Ne branim ja bicikliste ali ne možeš samo njih okriviti za nepažnju i gluposti kad se nešto desi. Znam ja i kakvi su biciklisti ali znam i u kakvim sam se situacijama nalazio zbog vozača...

Vrh

PostPoslato: 20 Jul 2011, 21:27 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 04 Feb 2008, 11:28
sto vise mislim o ovom cini mi se sve gore, mslm poznavajuci nase stare narodne obicaje oni iz policije bi mogli priredt ceke ispred kafica petak sub i ned i fino stampat kazne svima redom kako budu izlazli,,,

i sta ako narod nebude htjeo placat kazne? ko sto i nece ocel ic u corku? pa gdje ce s tolkim ljudima????

i na kraju sud, kad ce oni stic rjest sve ove sto se budu zali? ko sto hoce? pa tek onda ima da ih zatrpaju neresenim slucajima

Vrh

PostPoslato: 20 Jul 2011, 22:07 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 15 Mar 2010, 23:27
"Pješak koji prelazi ulicu u alkoholisanom stanju platiće kaznu od 100 do 300 maraka" ahahahaha :D:D:D
Naravno savrseno definisan zakon da sluzi svrsi "bezbjednosti u saobracaju" (da uzmu pare). Ovde zakon dozvoljava da klepe bilo koga, dok tebi stigne pismo nema teorije dokazati da nisi bio pijan. Ili kako to vec ide, ako moras odmah platiti ili dobijas prenociste, dok ulozis zalbu opet kasno aj dokazi nesto.

Vrh

PostPoslato: 20 Jul 2011, 22:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Maj 2010, 22:34
LemiGO je napisao:
Phoenix je napisao:
A bicikliste su zaboravili??? :angry4: Pa nema neopreznijih učesnika u saobraćaju od biciklista! Ili bar 95% njih.

Vau 95%, ja ti mogu reci da nema gorih ucesnika u saobracaju od ljudi u autima, posto skoro svaki dan vozim bicikl i posmatram saobracaj, mogu ti reci da skoro sve i jedan vozac krsi saobracajne propise, od parkiranja pa do prekoracenja brzine, kao da voze reli. O saobracajnoj kulturi nema ni govora, davanje prednosti pjesaku ili biciklisti to je u domenu naucne fantastike, e zato lepo ovaj zakon treba da vadi dzigere posebno vozacima motornih vozila koji voze smrtonosno sredstvo koje ubija. Nisam primjetio da biciklisti cesto ubijaju , a sto se tice opreznosti ne znam samo ko kome dolazi sa ledja na kolovozu i ko tu treba da pazi :angry4: !

Čiča na bicu ulazi u kružni tok u suprotnu stranu i ne pometa se. (Moje iskustvo.)

Baja na biciklu mimoilazi aute s lijeve strane te pedala iza autobusa po sred saobraćajne trake u u po' jutarnjeg špica u "najneprometnijem" dijelu grada, na potezu između pozorišta i zgrade vlade. (Jedno auto ispred mene.)

Dečkić vozi od Metala do Rebrovca suprotnom stranom takođe po sred saobraćajne trake i kad vidi auto da mu čeono dolazi, ne pada mu napamet da se skloni. (Nisam ja vozila.)

Ulazim u jednu od onih oštrih i nepreglednih krivina u Čelincu, smanjenom brzinom (sva sreća nisam brz vozač) i lola po sred trake vozi. Iza mene, merc u punoj brzini. Ne znam kako je ukočio.

Jutros, ne znam da li je bilo 10 sati ujutru, ne znam gdje se prije stiže napiti, na gradskom mostu pjana budala vozi cik-cak. I to mi se nije jednom desilo.

Ne kažem ja, ima savjesnih biciklista. Kada treba da skrenu, pokažu rukom, voze uz trotoar, paze šta rade. Ali je takvih biciklista jako malo sem ovih koji uopšte ne paze šta rade. Ne znam kako nekom ne pada na pamet da je on tu slabiji i da mora da sam sebe pazi. Jbt, ja kad se mimoilazim sa šleperom, idem što više desno, za svaki slučaj. I šta sad ja treba da radim ako je put uzak i kamion gazi malo moje trake? Da istjerujem svoje pravo tako što ću da idem ravno na njega?

Gdje sam ja rekla da su vozači automobila kulturni, divni, krasni i bajni? Niti sam igdje rekla da sam ja sad neki super, ultra, giga, mega vozač. Vjerovatno zato i shvatam ovakve stvari toliko ozbiljno.

Vrh

PostPoslato: 20 Jul 2011, 23:25 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Apr 2010, 16:00
Neki dan sam iz ''zeze'' sa društvom htio preći most na Savi (pješice), ali nisam uzase imao licnu (ostali jesu), kontam, sta fali, moze i vozacka, ima moja slika ka da je to toliko bitno... Kad ono PAF! Pokažem ja vozačku i uze je onaj graničar (ili kako se već zovu) i ode do kolege u kućicu i njih 2 tuc muc nešto se migolje, kad eto ti njih obojice vraćaju se i kažu: ''Mali 'oćeš sad da ti napišemo kaznu 100KM jer si NAUMIO preći granicu sa vozačkom?'' Ja kontam šali se, al jok, nastavi on imaš pravo žalbe u roku od 8 dana, bla bla... :(

Eto ako niste upućeni, da vam ne padne na pamet slična bedastoća... :wink: :oops:

Vrh

PostPoslato: 20 Jul 2011, 23:44 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 03 Mar 2009, 15:14
Citiraj:
Čiča na bicu ulazi u kružni tok u suprotnu stranu i ne pometa se. (Moje iskustvo.)

Baja na biciklu mimoilazi aute s lijeve strane te pedala iza autobusa po sred saobraćajne trake u u po' jutarnjeg špica u "najneprometnijem" dijelu grada, na potezu između pozorišta i zgrade vlade. (Jedno auto ispred mene.)

Dečkić vozi od Metala do Rebrovca suprotnom stranom takođe po sred saobraćajne trake i kad vidi auto da mu čeono dolazi, ne pada mu napamet da se skloni. (Nisam ja vozila.)

Ulazim u jednu od onih oštrih i nepreglednih krivina u Čelincu, smanjenom brzinom (sva sreća nisam brz vozač) i lola po sred trake vozi. Iza mene, merc u punoj brzini. Ne znam kako je ukočio.

Jutros, ne znam da li je bilo 10 sati ujutru, ne znam gdje se prije stiže napiti, na gradskom mostu pjana budala vozi cik-cak. I to mi se nije jednom desilo.

Ne kažem ja, ima savjesnih biciklista. Kada treba da skrenu, pokažu rukom, voze uz trotoar, paze šta rade. Ali je takvih biciklista jako malo sem ovih koji uopšte ne paze šta rade. Ne znam kako nekom ne pada na pamet da je on tu slabiji i da mora da sam sebe pazi. Jbt, ja kad se mimoilazim sa šleperom, idem što više desno, za svaki slučaj. I šta sad ja treba da radim ako je put uzak i kamion gazi malo moje trake? Da istjerujem svoje pravo tako što ću da idem ravno na njega?

Gdje sam ja rekla da su vozači automobila kulturni, divni, krasni i bajni? Niti sam igdje rekla da sam ja sad neki super, ultra, giga, mega vozač. Vjerovatno zato i shvatam ovakve stvari toliko ozbiljno.

necuveno,ti biciklisti su samalo masakr napravili i to vise puta!!!

za samo proteklih 30 dana ono sto sam licno vidio i dozivio:

semafor kod crkve svete trojice,dvije djevojke krenule preko zelenog na zebri,jedna srecom oprena bila zgrabila drugu i povukla je nazad na trotoar,auto je obislo 2 automobila u traci za pravo i projurilo kroz semafor tik do cura,u autu policajac

dragstor sindi kod nove varosi pjesak uveliko na zebri,vozac skrece lijevo bez zmigavca ne koci ne ubrzava uopste ne primjecuje pjesaka jer telefonira,pjesak u zadnjem trenu se bacio natrag da ga ne zgazi

kod hotela bosna skretanje za kapiju cajaveca,biciklista se krece pravo prema parku i kroati, automobil paralelno sa njim skrece desno pri velikoj brzini i umalo udara biciklistu koji je jedva zakocio uz skripu guma da ne bude zgazen, auto zatim skrenuo lijevo u kontra smjer jednosmjerne ulice i vozio njom do kraja u kontra smjeru

cajavec semafor,pjesak na zelenom i zebri cupa u zadnji tren drugog pjesaka da ga ne zgazi vozac koji ima uslovno skretanje

isti semafor par dana kasnije,situacija ista,samo pjesak ovaj put uspje sam da skoci naprijed i spasi se

automobil isparkirava iz nelegalnog parkinga(zelena povrsina) u rikverc na glavnu ulicu i umalo udara biciklistu koji se kretao kolovozom

ma ne da mi se vise nabrajati,skoro svaki dan vidim situaciju da zbog vozaca neko umalo plati glavom,u dzep neki kamen i udri

Vrh

PostPoslato: 20 Jul 2011, 23:54 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
A kad si to cuo i vidio, da je biciklista bio kaznjen zbog nepostivanja saobracajnih propisa, osim za kacigu, i EVENTUALNO svijetlo? Posto to tako sve vidis kako su vozaci katastrofalni, nemoj mi reci da nisi nikad vidio biciklistu kako vozi u kontra smjeru jednosmjernom ulicom? Nisi nikad vidio da biciklisti iz lijeve trake odu desno na semaforu? Nisi vidio biciklistu kako jurca kroz pjesacku zonu? Nisi nikad vidio da VOZE bicikl preko pjesackog prelaze?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 52 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]