banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 13:10

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 166 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 17 Okt 2003, 14:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2002, 01:00
misk0 je napisao:
ventilator je napisao:
(mada je diskutabilno kad neko prestaje biti djevojcica,a postaje djevojka).

Paa... ima jedan komentar... slican :)
djevojke postaju zene kad u sebi osjete cvrst razlog za to
:)

Slika Slika Slika

Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Okt 2003, 14:39 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 22 Okt 2001, 01:00
Citiraj:
A usto,prosjecna danasnja tinejdzerka se ponasa onako kako se prosjecan tinejdzer ponasao vec godinama,godinama...unazad.

Po meni malo iskrivljeno misljenje jer da se i "tinejdzeke" nisu ponasale potpuno isto kao i tinejdzeri - znamo da od "posla za prosjecne tinejdzere" ne bi bilo nista.

Nemoj nam te "muskarci ovakvi i onakvi" a jadne curice ... :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Okt 2003, 14:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

bojmen je napisao:

Dalje vjerovatno zelis da kazes da je seksanje ljudska neminovna potreba i dio covecje prirode i da se protiv toga ne moze boriti, pa je eto bolje pustiti se tim strastima da te nose? (jer su se djevojcice nekada rano udavale, a sada je taj prag pomjeren pa prazninu treba popuniti necim)

Seks jeste prirodna ljudska potreba,to stoji.
A spominjanjem toga da su se djevojke ranije udavale jako mlade htjela sam naglasiti da one nisu ni imale mnogo vremena da izgube nevinost prije braka.
Valjda je to ocito.

Covjek se ne moze prepustiti svakoj strasti koja ga ponese,pogotovo se nije mudro prepusiti nekoj trenutnoj strasti (npr. kad se naljutimo pa nam dodje da ubijemo nekog),ali ovdje govorimo o necem drugom - covjek ne moze ni potpuno kontrolisati jedan prirodan dio svoje licnosti,ne moze savrseno kontrolisati neku konstantnu strast prema nekoj osobi koja mu uzvraca na isti nacin.Ne da ne moze bukvalno (sve se moze kad se hoce,cak i vjerovati u bajke i duhove),vec ne postoji dovoljno dobar motiv da bi se "moglo".Ne postoji razlog za kontrolu.
Ja ne vidim neki narocit razlog da dvije osobe koje se vole,razumiju,postuju i na kraju krajeva dvije osobe koje se zele,ne kompletiraju svoju ljubav i svoje emocije i na tom planu,vec se bore protiv sebe zbog himena (tako "bitnog" za funkciju zenskog organizma :roll: ).

Sto se tice raubanja...
Bas ce od seksa prije braka 3,14cka biti toliko izraubovana da ce on imati slabiji osjecaj.
Pa da qurac registruje milimetarske razlike,koristili bi ga za precizna mjerenja.

I sad zene ne bi trebale radjati (tako se 3,14cka najvise "rauba" u sirinu)
da bi muskarac imao bolji osjecaj? Slika
Ovo je bas interesantno...

I nije sve u seksu do fizickog,ako on i nema "osjecaj" mislim da njemu fale neki druge stvari,kako u emotivnom,tako i psihickom smislu.
Ja bas nisam primjetila ucestale razvode brakova,jer je zena rodila,pa joj je 3,14cka izraubovana,pa on vise nema "osjecaj haj-faj-naj".

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Okt 2003, 14:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

bojmen je napisao:

Citiraj:
Mislim da je bezveze u godini gospodnjoj 2003,a vezano za raspravu o braku,prevari,o tome sta je vazno za brak - isticati da danasnje djevojke nisu (u vecini slucajeva) djevice.
Da je djevicanstvo najbitnije u braku,onda bi i musko djevicanstvo bilo jednako tako vazno za opstanak ili zasnivanje braka,kao i zensko djevicanstvo.
Ako neko misli da ce imati sretan i uspjesan brak samo zato jer je ozenio djevicu - grdno se vara,to nije garancija nicega,ama bas nicega.

Interesantno je pozivanje na "gospodnju" godinu...
Zasto je bezveze? Zato sto vecina tako radi trebalo bi kao da se prihvati kao ispravno, kao neka neminovnost? Pa kada bi se svi vodili zakonom i razmisljanjima mase zamisli gde bi bili..

Ne zato sto vecina tako radi,vec zato sto to nije bitno,a to je vecina shvatila do ove 2003 godine gospodnje.
Ako nije tako,objasni mi znacaj himena za dobar brak.

bojmen je napisao:

Citiraj:
Ako bi zene bile na neki nacin prisiljene da ostanu djevice do braka,one bi nakon prve bracne noci sigurno ostvarile svoje teznje koje su morale sputavati kao djevojke-djevice.
Silom se nista postici ne moze.

U vezi sa ovim ranije si pominjala neka kamenovanja i istrebljivanja...
Naravno da se silom nista ne moze postici, zato istu nisam ni pominjao.
Kad vec govoris o tim teznjama, dobijam utisak da ti (frojdovski) mislis da je ljudsko bice "sex-machine", zivotinja koja nagonski razmislja samo o parenju??

Covjek razmislja o mnogo toga,pa i o seksu.
Ali ne razmislja iskljucivo o seksu.
O seksu sam pisala jer je "imati himen ili nemati himen" rasprava vezana za seks,a ne za posao,salu,politiku...

A kamenovanje je nekad bilo nacin kazne,"obiljezavanja", zena koje praktikuju seks prije braka.

Frojd je mislio mnogo toga,ali je i on pokazao malu dozu licemjerja u svemu,jer sve falusnog oblika je povezivao penisom,a posto je sam bio strastven pusac (trebam li napomenuti da cigareta ima,grubo gledano,falusni oblik?) ostavio je "malu ispriku" (iznimku) za sebe,rekavsi da je "cigara,ponekad,ipak samo cigara".
No,on je shvatio znacaj ljudske seksualnosti i njeno odrazavanje na psihu covjeka.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Okt 2003, 14:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

bojmen je napisao:

Citiraj:
Sem toga,ako je nevinost (zenska) tako bitna za dobar brak,koga bi prije od ove dvije djevojke ozenio:

"Kako" bitna?
Kada vec pominjes to, da se izjasnim - nije toliko bitna, nije presudna, ali je svakako pozeljna (i to sa obe strane) - i to ne zbog nekih egoistickih poriva i ideja, prljanja plahte itd vec zbog boljih predispozicija da brak uspije (hmm ako je to nekome uopste i cilj).

Pozeljna (s obe strane - napokon jednaki kriteriji)?
Ok,pozeljna zbog kojih "boljih predispozicija" da brak uspije?
Kako zenska i muska nevinost uticu na to da te predispozicije budu bolje?

bojmen je napisao:

Citiraj:
A Telebak previse mjesa politiku u jezik.
...

Pusti sada Telebaka i jezicke nedoumice.. naglasio sam da mi cilj nije bilo mijenjanje jezika vec usputno ukazivanje na tu 'nedoslednost'..

Pa ti si prvi spomenuo Telebaka,ne ja.

bojmen je napisao:

Eto, toliko od mene.
( i moracu da pazim sta pisem, i jedna recenica je dovoljna za komplikovane nesporazume )

Pa sve zavisi od recenice. Slika

Mene izbacuje iz takta pominjanje zenske nevinosti kao neceg jako bitnog za bilo sta,a izostavljanje muske nevinosti.
Taj himen prakticno nicemu ne sluzi.
Pluca,bubrezi,srce...sve ima svoju funkciju...
I sad je taj himen jako vazna stvar...taj himen odredjuje da li neko sebe moze ili ne moze nazvati djevojkom...
A nigdje muska na vidiku kao 'gresnog'.
Mislim,ipak je za sex potrebno dvoje,osim ako se ne radi o samozadovoljavanju.
A ti nigdje u svom prvom postu nisi spomenu muskarce i njihove "seksualne egzibicije".

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Okt 2003, 14:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
priznajem da se potpuno slazem sa venti :wink: ja bi samo copy/paste..ali evo da dodam malo....

Pominjete divlje brakove...ja licno nisam za to jer ako se odlucim da zivim sa nekim onda ce to biti bracna zajednica,vjencanje, jer sve to predstavlja divan vrhunac neceg novom u zivotu i za zenu i za muskarca.
Cinjenica da se svako jutro budis pored voljenog bica, da razmisljas o potomstvu i radis na tomeSlika ,da se smisljaju zajednicki imena, zajednicki se planira rad, odmor,raspolaganje novca. Znaci sve ZAJEDNICKI, niko nije ni iznad ni ispod(ne mislim na ono na sta ste pomislili sigurno Slika), vec je sve skupa i u dogovoru. To je osnova svega, tj. ja bar tako zamisljam i planiram za par godinica ....Slika

Ne treba mnogo filozofirati, bice onako kako se par dogovori i kako je njima najljepse, ne postoji ni jedan zakon koji moze da uredi i odredi njihovo ponasanje i uredjenje zajednickog zivota. Zakon je tu kao osnova a muz i zena moraju mnogo vishe da cine od toga sto je napisao u nekim clanovima porodicnog zakona.

Tretiranje djevojke-djeve je ostarjelo, zaostalo i klasifikovanje po tim osnovama nepotrebno.
Danas plasticna hirurgija za odredjeni iznos u KM moze da vrati taj sluzokozni nabor i najvecoj kurvi i da se ta ista "djevojka" prestavi svom buducem muzu kao "neokaljana".
Ne treba biti razvratnica to je istina, ali djevojka ako je u vezi sa deckom a izbjegava sex i cuva se za brak, misim da je looda . Mislim da je to najveca greska, jer vecina djevojaka koje su se udale mlade, pa josh i nevine, polude nakon 5-6 godina braka i krenu sajcati okolo. To pokazuju statistike i ima i zivucih primjera u blizoj okolini.
Znaci svako vrijeme nosi svoje breme, sve treba prozivjeti i osjetiti.

Normalno je da i u braku izbiju problemi, jer ne moze uvijek sve glatko ici, ali ako je neko tolerantan sve se to moze prevazici ako osobu sa kojom dijelite zivot istinski volite(ne samo i dobre osobine, vec i njegove/njene mane) Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Okt 2003, 14:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

EZAN je napisao:
Citiraj:
A usto,prosjecna danasnja tinejdzerka se ponasa onako kako se prosjecan tinejdzer ponasao vec godinama,godinama...unazad.

Po meni malo iskrivljeno misljenje jer da se i "tinejdzeke" nisu ponasale potpuno isto kao i tinejdzeri - znamo da od "posla za prosjecne tinejdzere" ne bi bilo nista.

Nemoj nam te "muskarci ovakvi i onakvi" a jadne curice ... :wink:

Ne mislim da su curice jadne,vec da se ponasaju kao muskarci - npr. ne kriju vise to da su bile s nekim (nekad jesu,da ne bi bile obiljezene).
Onda,nekad su postojale cure za udaju (koje su sjedile kod kuce i ucile da strikaju,vezu,kuhaju...) i seoske/lokalne radodajke koje su opsluzivale vecinu muskaraca.
Ako je koja i "zgrijesila prije braka" tesko se mogla udati jer je ZENSKA nevinost bila uslov udaje),pa je vremenom (bez sanse za udaju) praktikovala seks s mladicima zeljnim obuke i dobijala epitet radodajke.

Sem crnogrskih obicaja vjesanja plahte (krvave) ili vracanja mlade ako krvi nema,na ovim prostorima su poznati slicni,za zenu degradirajuci obicaji,tipa - mlada se sutradan vracala na magarcu rodnoj kuci,okrenuta naopacke (dakle jahala je ledjima prema glavi magarca) i slicno...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Okt 2003, 15:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

bojmen je napisao:

Citiraj:
Djev-ojka jesam,djevica nisam i mislim da bi u mojim godinama bilo veoma cudno da jesam.
...
Na temi "Nevinost" sam objasnila da sam nevinost izgubila sa mojom Zalosnom Sovom,s kojom sam vec godinama i jos uvijek se volimo i slazemo,ali gle cuda,ne zbog moje 'bivse' nevinosti.

Nisam istrazni sudija, ne moras da mi pricas te stvari wink:
Btw.. kako znas?

Kako znam...
Zato sto ga - znam.
Zato sto o njemu znam neke BITNE stvari,jer smo u devet mjeseci (koliko smo se znali prije nase veze) proveli mnogo mnogo vremena zajedno,upoznajuci jedno drugo,razgovarajuci o svemu i svacemu.
Prosli smo kroz dosta situacija zajedno i tada i kao momak i djevojka.
Dekle ja znam o njemu mnogo vise (na osnovu svega toga),nego ti kad ti djevojka kaze da je nevina.

I kao sto meni apsolutno nista u zivotu ne znaci to sto on nije bio nevin,tako ni njemu ne bi bilo bitno da ja nisam bila nevina.
Da nemamo iste stavove oko nekih stvari u zivotu,vjerovatno ne bi bili zajedno danas.

Jednog dana kad nekoga zavolis zbog njega samog,zbog onog sto ta osoba jeste,shvatices o cemu ti pricam.
I nije vazna proslost i neka tamo osoba XY koja je bila prije tebe,vazno je samo to sto je ovdje i sada.
I mozda shvatis da njenoj proslosti trebas da zahvalis sto je ona sada takva kakva jeste. :wink:

Poslednji put menjao ventilator dana 17 Okt 2003, 15:24, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Okt 2003, 15:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2001, 01:00
ventilator je napisao:
Sto se tice raubanja...
Bas ce od seksa prije braka 3,14cka biti toliko izraubovana da ce on imati slabiji osjecaj.
Pa da qurac registruje milimetarske razlike,koristili bi ga za precizna mjerenja.
I sad zene ne bi trebale radjati (tako se 3,14cka najvise "rauba" u sirinu)
da bi muskarac imao bolji osjecaj?

Ne znam koliko je kome poznato, ali 3.14cka je rastezljivo tijelo. Tj ako djevojka ima 7 dana svakodneovno po 2-3 puta sex cak i sa razlicitim qrcevima, nakon 7 dana bez sexa vratice se u prvobitnu sirinu.
(ovo je neko 'tehnicko' objasnjenje posto vidim da dolazi do nesporazuma, oko toga koliko je doticna 'presla')

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Okt 2003, 15:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

bojmen je napisao:

Sem toga,ako je nevinost (zenska) tako bitna za dobar brak,koga bi prije od ove dvije djevojke ozenio:

ventilator je napisao:
za bilo sta,a izostavljanje muske nevinosti.
Taj himen prakticno nicemu ne sluzi.

Ah zasto? Zato sto zene na taj nacin mogu biti obiljezene a muskarci ne... pa mi muskarci mozemo da filozofiramo o tome ... jer "tako mora da bude" ...
ma... i gipsy je rekla da danas za malu svotu mozes da 'zakrpis pic.." i da glumis djevu Mariju u najmanju ruku .

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Okt 2003, 15:45 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 15 Avg 2001, 01:00
Fino ste sve iskarikirali, svaka cast.
Nemam vise ni volje ni zelje da nastavim diskusiju...
Uzivajte.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Okt 2003, 16:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

bojmen je napisao:
Fino ste sve iskarikirali, svaka cast.
Nemam vise ni volje ni zelje da nastavim diskusiju...

Napishes povrsan komentar i trazis da ti neko cita misli ?....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Okt 2003, 11:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

misk0 je napisao:
Ne znam koliko je kome poznato, ali 3.14cka je rastezljivo tijelo. Tj ako djevojka ima 7 dana svakodneovno po 2-3 puta sex cak i sa razlicitim qrcevima, nakon 7 dana bez sexa vratice se u prvobitnu sirinu.
(ovo je neko 'tehnicko' objasnjenje posto vidim da dolazi do nesporazuma, oko toga koliko je doticna 'presla')

cuj 3,14 cka Slika

opis je poprilicno degutantan ... :roll:
i dosta odstupa od tebe...prevara u braku...

mozda zato bojmen bojkotuje jer mu je ovaj misk0ov opis zgadio zivot pa covjek i izgubio volju 'da kuca na ta famozna vrata raja' :P

sto se tice prevare u braku, nisam kompetentna da pricam, jer u braku nisam , ali inace prevaru u vezi ne bih mogla da oprostim jer time se povjjerenje koje je osnovno gubi, a kad se to izgubi onda je vrlo tesko ponovo doci do onog potpunog i istinskog povjerenja, tolerancije i slicno.

A i u braku treba da je tako, jer poptisom i vjencanjem se legalishu neke stavri ali veza i odnos prema partneru treba da je isti(ljubav, pobjerenje,paznja,pozuda,postovanje...) a ne da poprima neke famozne extra nove dimenzije.

Znaci prevaru u vezi/braku 0X

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Okt 2003, 12:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jul 2001, 01:00
Ma kakva prevara, jedva i sa zenom izdrzim ;o)

J'ai dit, Aicha, prends, tout est pour toi

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Okt 2003, 13:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

gipsy_girl je napisao:
cuj 3,14 cka

To je termin od venti pa nisam htio biti old-fashion :)

gipsy_girl je napisao:
opis je poprilicno degutantan ... :roll:
i dosta odstupa od tebe...prevara u braku...

Ne odstupa od tebe vec od TEME :P

gipsy_girl je napisao:
mozda zato bojmen bojkotuje jer mu je ovaj misk0ov opis zgadio zivot pa covjek i izgubio volju 'da kuca na ta famozna vrata raja' :P

Pa sve se nesto okolisha, a ja nisam rekao nista sto je neprirodno, neki put je to jedini nacin da se razjasne stvari. Nije iz tog razloga odustao od diskusije.

gipsy_girl je napisao:
sto se tice prevare u braku, nisam kompetentna da pricam, jer u braku nisam , ali inace prevaru u vezi
A i u braku treba da je tako, jer poptisom i vjencanjem se legalishu neke stavri ali veza i odnos prema partneru treba da je isti(ljubav, pobjerenje,paznja,pozuda,postovanje...) a ne da poprima neke famozne extra nove dimenzije.

Sad opet mogu produziti diskusiju sa tim 'sta ko smatra prevarom'..
Laz i neiskrenost je za mene veca prevara od sexa sa drugim muskarcem.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Okt 2003, 13:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Medolino je napisao:
Ma kakva prevara, jedva i sa zenom izdrzim ;o)

Mlad si ti, naviknuces se :)

pozdrav i tebi i zeni i tebi ..... (pogledaj malo muziku, ima viska)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Okt 2003, 18:46 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 30 Jul 2003, 09:40
ah...steta sto nisam bio ovih dana na forumu jer sad vidim da je toliko gluposti napisano!

mozda ste malo skrenuli sa teme kad ste poceli o nevinosti...
ko to napada nevinost!
pa zar je nesto lose biti nevin?
...i djeca su nevina...
pa zar je lose uci nevin u brak?

kakve veze ima koja je godina? nevinost je uvijek dobro dosla jer nevinost znaci cistocu ali ne tjelesnu...mnogo vise dusevnu cistocu!
da, tacno da dnasnje djevojke nisu djevojke...i mislim da je to tuzno!

savrseno bi bilo kad bi ljudi u brak ulazili cista srca i ciste duse, zar ne!
medjutim, danasnji ljudi misle kako je vazno "prozivjeti zivot" prije braka a neznaju da je brak zivot!
i tak odanasnji ljud prozivljavaju svoje zivote u 20 tim, pa u 30 tim, pa u 40 tim...i nikad neshvate kako to da ga nisu vec jednom prozivjeli...o nesrece!

i cudimo se kako nam se nedesava ljubav...pa ni netrazimo je!

ostao sam duzan par rijeci u svojoj "odbrani braka"...

protiv sam svih polurijesenja jer nisu prava...kao sto je istina samo jedna tako je i brak samo jedan...
protiv sam "dogovora" o tome kako cemo zivjeti jer to nije nista do zavjera!
samo je jedan pravi nacin zivljenja...

pogledajte u taj nacin zivljenja pa u sebe...i vidjecete koliki put morate jos preci.
necete do cilja stici tako sto cete ga postaviti ispred svog nosa vec tak osto cete krenuti na uzak i tezak put....a neka ove moje rijeci potaknu na prvi korak.

misko me je upitao jednom sta znaci to "kad se obecate jedno drugom"...
to znaci kad ti obecas zeni da ces biti njen i uvijek joj stajati na raspolaganju...i njoj i vasoj buducoj djeci jer ovaj zivot je tezak i zena to zna. ona zna da nemoze biti sama i sama podizati djecu. njoj je potrebna pomoc. noj je potreban muskarac koji je spreman da se zrtvuje za nju i njenu djecu...za njihovu ljubav.

steta sto necu biti tu u narednih par dana ali kad se vratim hocu da vas sve vidim sretne i pozenjene i poudate...
neprihvatam nikakve izgovore!
svi odmah na vjencanje!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Okt 2003, 20:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

rio je napisao:
ko to napada nevinost!
pa zar je nesto lose biti nevin?

Nije niko rekao da je loshe, nego da nije uslov niti garant da ce brak biti uspjesan.

rio je napisao:
...i djeca su nevina...

Jesu, isto tako niti rade, niti zaradjuju za zivot, niti odlucuju sama o bilo cemu, tj izrdrzavana su lica za koje se neko skrbi....
Treba jos karakteristika ?

rio je napisao:
pa zar je lose uci nevin u brak?

Procitaj one maratonske postove, objasnio je vec neko.....

rio je napisao:
kakve veze ima koja je godina? nevinost je uvijek dobro dosla jer nevinost znaci cistocu ali ne tjelesnu...mnogo vise dusevnu cistocu!

Evo jos jedan koji smatra da je sex uzivseno osjecanje, dato od samog Boga, i da to treba upraznjavati samo kad treba raditi na potomstvu jer je to 'prljav posao' ......
Jest ti rezon....

rio je napisao:
da, tacno da dnasnje djevojke nisu djevojke...i mislim da je to tuzno!

Da, a koliko je muskaraca nevino ? jesi ti medju njima pa cekas brak ?

rio je napisao:
savrseno bi bilo kad bi ljudi u brak ulazili cista srca i ciste duse, zar ne!

Da, ali to nema veze sa sexom... Zelis li i ti da tvrdis da osobe koje se redovno sexaju imaju "prljavo srce i dushu" ... Pa to ni popovi ne pricaju vishe.

rio je napisao:
medjutim, danasnji ljudi misle kako je vazno "prozivjeti zivot" prije braka a neznaju da je brak zivot!
i tak odanasnji ljud prozivljavaju svoje zivote u 20 tim, pa u 30 tim, pa u 40 tim...i nikad neshvate kako to da ga nisu vec jednom prozivjeli...o nesrece!
i cudimo se kako nam se nedesava ljubav...pa ni netrazimo je!

Ljubav i braku su 2 odvojene stvari. Ljubav mozes da osjecas bez braka, a ti ako mislis drugacije, dokazi...

rio je napisao:
protiv sam svih polurijesenja jer nisu prava...kao sto je istina samo jedna tako je i brak samo jedan...
protiv sam "dogovora" o tome kako cemo zivjeti jer to nije nista do zavjera!
samo je jedan pravi nacin zivljenja...

Zamolio bih te da me navedes cija je to tvrdnja i gdje to pishe ?
Hajde nadji mi papir gdje pishe "Kako da zivim PRAVI svoj zivot da bih bio srecan i zadovoljan".. ili mozda "Zivot po pravilima za 21 dan" .

rio je napisao:
necete do cilja stici tako sto cete ga postaviti ispred svog nosa vec tak osto cete krenuti na uzak i tezak put....a neka ove moje rijeci potaknu na prvi korak.

Svako ima pravo postavljati svoje ciljeve, neko ostvarive neko neostvarive, njegovo je pravo. Svako ima svoj zivot i sa njim raspolaze kako on zeli. To se zove SLOBODA RAZMISLJANJA I ODLUCIVANJA.

rio je napisao:
to znaci kad ti obecas zeni da ces biti njen i uvijek joj stajati na raspolaganju...i njoj i vasoj buducoj djeci jer ovaj zivot je tezak i zena to zna. ona zna da nemoze biti sama i sama podizati djecu. njoj je potrebna pomoc. noj je potreban muskarac koji je spreman da se zrtvuje za nju i njenu djecu...za njihovu ljubav.

Ako se to sto osjecas prema toj osobi nece promjeniti tokom tvog zivota cemu onda obecanje? Ako ce se promjeniti, onda u sustini od trenutka kad promjenis to zivis zivot zbog nekog drugog i protiv svoje volje.
Zovi to egoizmom ili kako hoces, ali JA zivim SVOJ zivot i radim od njega ono sto JA hocu, a ne sta neko drugi hoce.
Postoji nekoliko tema na ovim forumima gdje se rasporavljalo o tome zbog cega radimo pojedine stvari u nasem zivotu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Okt 2003, 21:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

rio: fino je sve to sto ti mislis i zamisljas, mozda teoretski ali prakticno nikad..ne znam koliko godina imash i kakav iskustva imash kad tako pishes...

Prvo, brak jeste institucija, ali vishe je to pravna zvanicna institucija, znaci ljubav koja je samo zvanicna, pravna...
Samim tim je jako gloopo smatrati da sve ono sto pretstavlja ljubav, vezu ne moze da dodje prije cina vjencanja.

sex - svako bira kada, gdje, s kim i slicno...ali smatrati da je sex obaveza supruznika i da dolazi u obzir samo u braku i nikako prije, je jako glupa, djeciji stav, mislim da tako konzervativni nisu ni crkvenjaci vishe a kamoli obicni gradjani.

Svakako da u sex. odnose treba uci sa dovoljnom i fiz. i psih. zreloscu, ali smatrati sex necim nedolicnim prije braka je posljedica srednjeg vijeka po meni...

nadam se da ces naci neku koja ce ti 'skinuti tu paucinu sa ociju' :D mislim da ces tada imati mnogoo prakticniji i savremeniji stav.... :drinking:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Okt 2003, 21:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

misk0 je napisao:
Laz i neiskrenost je za mene veca prevara od sexa sa drugim muskarcem.

cek cek pitanje jedno...recimo izmisljena situacija...

broj 1: recimo zena presuti (znaci slaze) da se sexa da drugim, i ti ces se naljutiti samo zbog toga jer te je slagala?????

broj 2:, zena ti kaze, dragi ja se stopam(sexam) sa drugim....tebi je to OK, ali bitno je da nema lazi!!???? :o :o :o

ili sam ja zaostala ili ova tranzicija :D nase drzave me nije zahvatila pa ja svog ne bi dijelila ni sa jednom ni pod kojim uslovima???? 8) :D :wink:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 166 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]