rio je napisao:
ko to napada nevinost!
pa zar je nesto lose biti nevin?
Nije niko rekao da je loshe, nego da nije uslov niti garant da ce brak biti uspjesan.
rio je napisao:
...i djeca su nevina...
Jesu, isto tako niti rade, niti zaradjuju za zivot, niti odlucuju sama o bilo cemu, tj izrdrzavana su lica za koje se neko skrbi....
Treba jos karakteristika ?
rio je napisao:
pa zar je lose uci nevin u brak?
Procitaj one maratonske postove, objasnio je vec neko.....
rio je napisao:
kakve veze ima koja je godina? nevinost je uvijek dobro dosla jer nevinost znaci cistocu ali ne tjelesnu...mnogo vise dusevnu cistocu!
Evo jos jedan koji smatra da je sex uzivseno osjecanje, dato od samog Boga, i da to treba upraznjavati samo kad treba raditi na potomstvu jer je to 'prljav posao' ......
Jest ti rezon....
rio je napisao:
da, tacno da dnasnje djevojke nisu djevojke...i mislim da je to tuzno!
Da, a koliko je muskaraca nevino ? jesi ti medju njima pa cekas brak ?
rio je napisao:
savrseno bi bilo kad bi ljudi u brak ulazili cista srca i ciste duse, zar ne!
Da, ali to nema veze sa sexom... Zelis li i ti da tvrdis da osobe koje se redovno sexaju imaju "prljavo srce i dushu" ... Pa to ni popovi ne pricaju vishe.
rio je napisao:
medjutim, danasnji ljudi misle kako je vazno "prozivjeti zivot" prije braka a neznaju da je brak zivot!
i tak odanasnji ljud prozivljavaju svoje zivote u 20 tim, pa u 30 tim, pa u 40 tim...i nikad neshvate kako to da ga nisu vec jednom prozivjeli...o nesrece!
i cudimo se kako nam se nedesava ljubav...pa ni netrazimo je!
Ljubav i braku su 2 odvojene stvari. Ljubav mozes da osjecas bez braka, a ti ako mislis drugacije, dokazi...
rio je napisao:
protiv sam svih polurijesenja jer nisu prava...kao sto je istina samo jedna tako je i brak samo jedan...
protiv sam "dogovora" o tome kako cemo zivjeti jer to nije nista do zavjera!
samo je jedan pravi nacin zivljenja...
Zamolio bih te da me navedes cija je to tvrdnja i gdje to pishe ?
Hajde nadji mi papir gdje pishe "Kako da zivim PRAVI svoj zivot da bih bio srecan i zadovoljan".. ili mozda "Zivot po pravilima za 21 dan" .
rio je napisao:
necete do cilja stici tako sto cete ga postaviti ispred svog nosa vec tak osto cete krenuti na uzak i tezak put....a neka ove moje rijeci potaknu na prvi korak.
Svako ima pravo postavljati svoje ciljeve, neko ostvarive neko neostvarive, njegovo je pravo. Svako ima svoj zivot i sa njim raspolaze kako on zeli. To se zove SLOBODA RAZMISLJANJA I ODLUCIVANJA.
rio je napisao:
to znaci kad ti obecas zeni da ces biti njen i uvijek joj stajati na raspolaganju...i njoj i vasoj buducoj djeci jer ovaj zivot je tezak i zena to zna. ona zna da nemoze biti sama i sama podizati djecu. njoj je potrebna pomoc. noj je potreban muskarac koji je spreman da se zrtvuje za nju i njenu djecu...za njihovu ljubav.
Ako se to sto osjecas prema toj osobi nece promjeniti tokom tvog zivota cemu onda obecanje? Ako ce se promjeniti, onda u sustini od trenutka kad promjenis to zivis zivot zbog nekog drugog i protiv svoje volje.
Zovi to egoizmom ili kako hoces, ali JA zivim SVOJ zivot i radim od njega ono sto JA hocu, a ne sta neko drugi hoce.
Postoji nekoliko tema na ovim forumima gdje se rasporavljalo o tome zbog cega radimo pojedine stvari u nasem zivotu.