Citiraj:
ma dobro covjece, nije bitno, pametniji si i ljepsi i prosao si pola svijeta. imas i duzi. sta jos?
nista. nisam pametniji, ljepsi, nisam prosao pola svijeta. ne znam jel imam duzi, a nemam ni zelju da to saznam. izvini ako sam te uvrijedio. automatski se iznerviram kad cujem da neko generalno okarakterise tudju naciju kao idiotsku, a kad neko iz te nacije ima predrasude prema njegovoj, e to je onda samo dokaz da je taj idiot.
uostalom, i naziv teme nije "provala americke nadri-komicarke..." ili tako nesto, nego automatsko karakterisanje kompletnog naroda na osnovu izjave neke kokoske i fakta da je njena emisija tamo vrlo popularna (a sta bi onda o nama trebalo da govori popularnost velikog brata, farme i ostalog holandsko-americkog djubreta koji smo mi svim srcem prihvatili). njena izjava je potpuno idiotska, u to nema nikakve sumnje.
ali, jesi li ti apsolutno siguran da, pocev od sredine devedestih pa naovamo, i kod nas nije bilo slicnih izjava o amerima? pogotovo krajem 90tih, kad su ih na radio televiziji srbije otvoreno nazivali "djubrad". ne americku administraciju, nego citavu naciju. a tu se nije radilo o stand-up komediji, nego o informativnom programu. mozda ni jedan stand-up komedijas nije izjavio nesto kao ova idiotkinja, ali mozemo da analiziramo, recimo, izjave radikala
(stranke koja dobija najvise glasova u srbiji). siguran sam da cemo tamo naci svasta interesantno, iz malo opasnijih izvora nego sto je neki comedy sou
ako ljudi koji su natprosjecno inteligentni, sto je vecina na ovom forumu, o amerikancima kao naciji misli da su polupismeni dekadentni idioti, zasto smo mi onda bolji od njih?
ma ona je nebitna, prica je samo zbog par "lokalnih" forumasa i shvatili su. briga me sta neki retard misli o nama
ne mozes porediti srpsko misljenje o amerima i americko o srbima. naime, srbi niti su ubijali amerikance, gadjali njihove vozove i djecu, niti su doturali indijancima naoruzanje, niti su priznali nezavisnost texasa... to su afektivna stanja, ja kad se sjetim "kolateralne" stete u srbiji kako oni nazivaju moju bracu i sestre od 4 do 74 godine odmah sjedinim i njihov rukovodstvo i njihov narod.