banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 18:53

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 127 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 24 Jun 2011, 00:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
Inače, emisija ove voditeljke i komičarke u Americi predstavlja nešto slično našim "Kursadžijama". Čelsi je poznata po britkom jeziku i po tome što se uvek veoma oštro šali i na sopstveni račun i na konto svojih sunarodnika, međutim jedina svetinja joj je pravo na seksualno opredeljenje koje se nikada nije našlo na meti njenih komentara.

http://www.blic.rs/Zabava/Vesti/261696/ ... -komicarke

Ja za nju nikada nisam čuo. Ne osjećam se pogođenim. O Amerima ništa dobro.

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2011, 07:55 
Citiraj:
a nisu rijetki slucajevi da neko kaze "oruzije" umjesto "oruzje" ili "covijek" umjesto "covjek". To je jednostavno slucaj u svim narodima, samo sto svi vide tudje greske, a svoje ne primjecuju.

Htio je ispravno, a htjeo ne?

Nisam to znao, bio sam ubjedjen da je ispravno i jedno i drugo. :)

Zato kad vidim kako neko u oglasima prodaje "kompijuter"... :D

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2011, 09:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2002, 01:00
Hajde sta ste zapjenili, ... ta riba se na isti nacin sprda sa desetinama javnih licnosti sirom svijeta, ... prozivala je i papu i englesku kraljicu i mnoge druge ... uostalom, na americkim tv kanalima takvih emisija ima milion ... ima ih i kod nas, budimo posteni.
Sjetimo se kako je Minimaks ismijavao Hrvate, Amerikance, Njemce, .... ove ili one ... isto to danas radi Ivan Ivanovic, proziva koga stigne, cesto vrlo neukusno, pa nikom nista. Nemojmo biti licemjerni.

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2011, 11:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
http://www.kurir-info.rs/stars/amerikan ... -97750.php

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2011, 11:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Ja sam par puta pratio ovu dotičnu komičarku i moram priznati da se meni dopada njen humor. Onako, surov, bez imalo milosti...E sad to što se sad svi osjećamo prozvanim...pa šta? Acrobatico je odlično objasnio....

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2011, 15:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
Milanko Djeric je napisao:
Citiraj:
ma dobro covjece, nije bitno, pametniji si i ljepsi i prosao si pola svijeta. imas i duzi. sta jos?

nista. nisam pametniji, ljepsi, nisam prosao pola svijeta. ne znam jel imam duzi, a nemam ni zelju da to saznam. izvini ako sam te uvrijedio. automatski se iznerviram kad cujem da neko generalno okarakterise tudju naciju kao idiotsku, a kad neko iz te nacije ima predrasude prema njegovoj, e to je onda samo dokaz da je taj idiot.
uostalom, i naziv teme nije "provala americke nadri-komicarke..." ili tako nesto, nego automatsko karakterisanje kompletnog naroda na osnovu izjave neke kokoske i fakta da je njena emisija tamo vrlo popularna (a sta bi onda o nama trebalo da govori popularnost velikog brata, farme i ostalog holandsko-americkog djubreta koji smo mi svim srcem prihvatili). njena izjava je potpuno idiotska, u to nema nikakve sumnje.
ali, jesi li ti apsolutno siguran da, pocev od sredine devedestih pa naovamo, i kod nas nije bilo slicnih izjava o amerima? pogotovo krajem 90tih, kad su ih na radio televiziji srbije otvoreno nazivali "djubrad". ne americku administraciju, nego citavu naciju. a tu se nije radilo o stand-up komediji, nego o informativnom programu. mozda ni jedan stand-up komedijas nije izjavio nesto kao ova idiotkinja, ali mozemo da analiziramo, recimo, izjave radikala (stranke koja dobija najvise glasova u srbiji). siguran sam da cemo tamo naci svasta interesantno, iz malo opasnijih izvora nego sto je neki comedy sou
ako ljudi koji su natprosjecno inteligentni, sto je vecina na ovom forumu, o amerikancima kao naciji misli da su polupismeni dekadentni idioti, zasto smo mi onda bolji od njih?

ma ona je nebitna, prica je samo zbog par "lokalnih" forumasa i shvatili su. briga me sta neki retard misli o nama

bold:
ne mozes porediti srpsko misljenje o amerima i americko o srbima. naime, srbi niti su ubijali amerikance, gadjali njihove vozove i djecu, niti su doturali indijancima naoruzanje, niti su priznali nezavisnost texasa... to su afektivna stanja, ja kad se sjetim "kolateralne" stete u srbiji kako oni nazivaju moju bracu i sestre od 4 do 74 godine odmah sjedinim i njihov rukovodstvo i njihov narod.

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2011, 15:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
tensSa je napisao:
Htio je ispravno, a htjeo ne?

Nisam to znao, bio sam ubjedjen da je ispravno i jedno i drugo. :)

Eto tenssa, po njihovim standardima bi bio nepismen :P
A to za kompijuter ili jos gore kompijer kod nekih da i ne tumacimo :lol:

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2011, 15:12 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Jedno je ne znati gramatički pravilno se izraziti,a nešto sasvim drugo biti toliko ne-upoznat sa svojim pismom da ne možeš popuniti osnovnu aplikaciju za posao/biro....(zamalo nisam napisao "birao" :lol: )

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2011, 15:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
_zoka je napisao:
Jedno je ne znati gramatički pravilno se izraziti,a nešto sasvim drugo biti toliko ne-upoznat sa svojim pismom da ne možeš popuniti osnovnu aplikaciju za posao/biro....(zamalo nisam napisao "birao" :lol: )

Знаш, код њих проблем представља што се другачије пише, а другачије изговара, па им је теже научити спеловање него код нас гдје је исто писање и изговарање. Могуће да је због тога већи број који имају проблеме са правилним попуњавањем апликација.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2011, 15:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Pa nije nuklearna fizika, nego spelovanje.

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2011, 15:27 
Administrator
Korisnikov avatar

jellyfish je napisao:
_zoka je napisao:

Знаш, код њих проблем представља што се другачије пише, а другачије изговара, па им је теже научити спеловање него код нас гдје је исто писање и изговарање. Могуће да је због тога већи број који имају проблеме са правилним попуњавањем апликација.

Jbg,da su pametni,imali bi Vuka.... :lol:

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2011, 15:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
jellyfish je napisao:
_zoka je napisao:

antropolozi se ne bi slozili sa poredjenjem, to je potpuno nebitno. sta bi kinezi rekli na ovo?

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2011, 15:33 
Administrator
Korisnikov avatar

Al' baš.....

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2011, 16:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
U stvari, opštepoznato pravilo "piši kao što govoriš" nije baš istinito, što vrlo dobro vidimo npr. na forumu, a i inače. Nerijetko ćemo naići na primjere "uspijo", "osvoili", "orginal", "najači", "predposljednji". I ko uopšte može kriviti ljude koji tako napišu, kad im odmalena tupe "piši kao što govoriš"? Da je kod nas spelovanje složenije, kako je to slučaj u engleskom, uvjeren sam da bi priličan broj ljudi imao problema sa njim.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2011, 17:06 
UspiJo, biJo i slicno sam primijetio da uglavnom nasi ljudi u insotranstvu fulaju.

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2011, 17:58 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 09 Maj 2011, 19:01
I ne kaze se uniso nego unisAo. :D

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2011, 18:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Apr 2011, 20:33
Sve se nekako moze i oprostiti, ali koliko profesora ne zna sastaviti recenicu, to je strasno.

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2011, 18:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
GTK_Marko je napisao:
Sve se nekako moze i oprostiti, ali koliko profesora ne zna sastaviti recenicu, to je strasno.

Ko je samo jednom slusao dekana AGFa, zna sta je nepismenost.

I ovaj... I to! Tu i ptica ugaba! I tako sve...

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2011, 18:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Šta znam, profesori, doktori nauka, stručnjaci u nekoj oblasti (osim na jezika, naravno), imali su jezičkog obrazovanja koliko i 95% ljudi kod nas, odnosno ono se formalno završilo u srednjoj školi. Na žalost, u većini slučajeva i faktički. Zato me nivo njihove (ne)pismenosti ni najmanje ne čudi. Sreo sam nemali broj studenata književnosti koji ne znaju osnove pravospisa i gramatike.

Već dugo sumnjam da je korijen tog problema u predmetu "Srpski jezik i književnost", tj. spojenosti ove dvije oblasti koje bi, iako srodne, morale da se izučavaju pojedinačno. Ovako, uvijek jedno trpi na uštrb drugog (obično jezik trpi).

Ovo i nema pretjerane veze s temom, ali kad smo već krenuli u tom smjeru...

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2011, 18:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2009, 13:22
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=076wbtcX358[/youtube]
8)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 127 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]