banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Maj 2025, 18:02

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 340 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Bjork
PostPoslato: 18 Mar 2011, 06:52 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
Jeste stara stvar, ali ja naprosto volim ovaj spot...

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=EjAoBKagWQA[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 10 Maj 2011, 16:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2002, 01:00
Slika

http://www.youtube.com/user/MrBiophilia

http://www.facebook.com/media/set/?set= ... c6f5ca8e7f

http://twitter.com/#!/bjork/

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2011, 21:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

crystaline remix preview :lol: :lol: :lol: (sa strane su i dva ranija preview-a za najvjerovatnije originalnu verziju)

svaka pjesma na albumu ce imati svoju ipad aplikaciju i moce da se upravlja sa pjesmama tj. da se rekonstruisu po svojoj volji (bar tako vele hehe)

za sad se detaljnije zna za jednu pjesmu-aplikaciju

For one song, Virus, the app will feature a close-up study of cells being attacked by a virus to represent what Snibbe calls : "A kind of a love story between a virus and a cell. And of course the virus loves the cell so much that it destroys it." The interactive game challenges the user to halt the attack of the virus, although the result is that the song will stop if you succeed.

od naziva pjesama sa kojima se barata, naslo se i - tesla

i za kraj intervjua - svaki dan po jedno novo parce

http://soundcloud.com/bjork

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2011, 22:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
Kada se 13. avgusta na ceremoniji svečanog otvaranja Olimpijskih igara u Atini na prepunom stadionu pojavila Björk i otpevala pesmu „Oceania”, puštajući da joj haljina prekrije hiljade sportista koji su stajali u njenom neposrednom okruženju, bilo je malo onih koji su ostali ravnodušni, bez obzira na to da li cene ili preziru muziku ekscentrične Islanđanke.

Premijerno izvođenje „Oceanie”, koja je namenski komponovana za potrebe ovog događaja, bilo je u isto vreme i svetska promocija petog solo albuma ove kontroverzne umetnice koji će verovatno imati velikog uticaja na tokove u savremenoj muzičkoj industriji. „Medúlla” (lat. suština ili srž) je naziv eksperimentalnog projekta koji je Björk odavno pripremala, ali do čije realizacije je došlo tek sada, kada su se stekli svi potrebni uslovi, prevashodno tehničke prirode. Ideja da album bude sastavljen od vokalnih kompozicija u kojima su instrumente zamenili elektronski modifikovani ljudski glasovi sama po sebi je dovoljno avangardna, ali se Björk nije zadržala samo na tome, već je otišla korak dalje producirajući kompletan materijal u HFS (High Fidelity Sound) tehnici koja podrazumeva zvuk visoke rezolucije i surround okruženje. Dakle, za razliku od većine DVD-A/SACD izdanja popularne muzike koja danas kruže na tržištu, a koja su remasterovana i naknadno miksovana tako da koriste potencijale 5.1 zvučnih sistema, „Medúlla” je ciljano pravljena za zvučne standarde budućnosti (umesto dva, korišćeno je svih šest kanala) i tako je postala prvi pravi vokalni pop album nove generacije. Njena CD verzija, koja je zarad komercijalnog faktora ipak morala biti objavljena, predstavlja, prema tome, degradirani derivat originala koji oko slušaoca stvara znatno drugačiju (pojednostavljenu) zvučnu sliku od one koju je njena autorka zamislila.

Nažalost, ova idilična priča ipak se završava jednom malom začkoljicom – da bi se pokrilo kompletno tržište potencijalnih konzumenata, „Medúlla” je izdata u šest različitih formata: standardni CD, SACD, DVD-A, DVD-A/DVD-V, Hybrid SACD i LP! I sada neka neko kaže da rata među formatima nema...

http://www.sk.rs/2004/10/sknt01.html

Nju i njenu muziku ne mogu da smislim, ali svaka joj čast na ovome.

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2011, 00:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Gadi mi se i nju mrzim kao malo koga.

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2011, 14:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

http://soundcloud.com/vokque/bass

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2011, 09:29 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
A tu je i cijela Crystalline!

http://disconaivete.com/post/6899643048

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2011, 09:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
shakal je napisao:

+1
Inače mi se gade te face što nemaju nikakvog muzičkog talenta, ali su bože moj oni kul, a to slušaju "kul i pametne" face :roll:
Bio sam neke čini mi se 89' nisam siguran, s drugom koji me zvao da mu pravim društvo na koncertu Šuger cjubsa (bend dotične) u tivoliju msm. to je takvo smeće da je to za nepovjerovati.

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2011, 14:40 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 09 Feb 2008, 17:40
old fashion men je napisao:
shakal je napisao:

+1
Inače mi se gade te face što nemaju nikakvog muzičkog talenta, ali su bože moj oni kul, a to slušaju "kul i pametne" face :roll:
Bio sam neke čini mi se 89' nisam siguran, s drugom koji me zvao da mu pravim društvo na koncertu Šuger cjubsa (bend dotične) u tivoliju msm. to je takvo smeće da je to za nepovjerovati.

To što ne razumiješ jedan muzički žanr ili ti se ne dopada, ne daje ti nikakvo pravo da kažeš da ti se neka osoba gadi. Ova žena je majka elektronike i ima veliki uticaj u muzici, tekstopisac, kompozitorka, glumica... Tvoje mišljenje da je bezvrijedna ili netalentovana teško da može proći.

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2011, 14:46 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
MonaLisa je napisao:
Ova žena je majka elektronike

Živa bila,elektronika se svirala prije nego je Bjork bila u planu kod svojih roditelja i to mnogo maštovitije i kvalitetnije nego ona to radi....

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2011, 14:56 
Stara kuka
Stara kuka

Nisam ja ni rekla da se nije svirala ranije. To ''majka'' je više umjesto onog popularnog ''ćaća'' :P

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2011, 14:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ona je majka elektronike samo onome ko o muzici ne zna ništa ili zna vrlo malo, kao što sam napisao bio sam na njenom koncertu neke 89 dok je bila u šuger cjubsu i prije nego si se ti možda i rodila i vrlo dobro znam ko je ona i šta je njeno preseravanje koje se i nemože nazvati muzikom :wink:

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2011, 15:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
MonaLisa je napisao:
shakal je napisao:

+1

To što ne razumiješ jedan muzički žanr ili ti se ne dopada, ne daje ti nikakvo pravo da kažeš da ti se neka osoba gadi. Ova žena je majka elektronike i ima veliki uticaj u muzici, tekstopisac, kompozitorka, glumica... Tvoje mišljenje da je bezvrijedna ili netalentovana teško da može proći.

U stvari, to ti daje pravo da kažeš upravo to, dopada mi se - lijepo mi je, ne dopada mi se - gadi mi se. Kao što se tebi, npr. vjerovatno gadi Cannibal Corpse ili Strapping Young Lad.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2011, 15:22 
Stara kuka
Stara kuka

Ona je majka elektronike samo onome ko o muzici ne zna ništa ili zna vrlo malo,

A ti svakako znaš jako mnogo, čim sve argumentuješ sa ''ja sam nju slušao prije nego što si se ti rodila''.
Svako ima svoje, ne može se svakome sviđati Bjork, ni ja ne slušam baš sve pjesme. Ali to što se ne dopada tebi ti sigurno ne daje pravo da kažeš ''gadi mi se''. Ni ja ne kažem da mi se Amy gadi, iako je komirana i drogirana 24h na dan, a kamoli žena koja tjera svoj posao i radi nešto što je drugačije od svega ostalog. A gdje je bila, šta je radila, ne znam niti me puno zanima.

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2011, 15:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Bjork je muzičarka ko neki umjetnik koji ne zna ni da slika, ni svira, ni bilo šta drugo, ali stavi veknu hljeba skupa sa smrdljivim čarapama na sred gradskog trga i to nazove performans, unjetnost, instalacija i ostala sranja :lol:
Bjork, njeno pjevanje i njena muzika je običan qrac, na to se lijepe samo iskompleksirani snobovi koji žele da vide nešto tamo gdje se nema šta vidjeti.

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2011, 15:36 
Stara kuka
Stara kuka

iskompleksirani snobovi koji žele da vide nešto tamo gdje se nema šta vidjeti

:-?
Očigledno s tobom ne vrijedi ništa razgovarati.

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2011, 16:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Feb 2008, 22:10
Otkači tkači sa mnom do ludila,
odavno nisam tako ljubila,
otkači tkači sa mnom do ludila
odavno niiisam taKO lju bi la

Liso, što napadaš čovjeka? :D

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2011, 16:15 
Stara kuka
Stara kuka

Šta si ti pila? :lol:

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2011, 16:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
MonaLisa je napisao:
Ona je majka elektronike samo onome ko o muzici ne zna ništa ili zna vrlo malo,

A ti svakako znaš jako mnogo, čim sve argumentuješ sa ''ja sam nju slušao prije nego što si se ti rodila''.
Svako ima svoje, ne može se svakome sviđati Bjork, ni ja ne slušam baš sve pjesme. Ali to što se ne dopada tebi ti sigurno ne daje pravo da kažeš ''gadi mi se''. Ni ja ne kažem da mi se Amy gadi, iako je komirana i drogirana 24h na dan, a kamoli žena koja tjera svoj posao i radi nešto što je drugačije od svega ostalog. A gdje je bila, šta je radila, ne znam niti me puno zanima.

Upravo suprotno, "gadi mi se" je sasvim legitiman estetski stav prema nekom umjetničkom (u najširem smislu) djelu. Čak mislim da bi se Bjork više svidio OFM-ov "gadljivi" stav, od nekog koji je potpuno ravnodušan. Ovako, Bjork je prošla kroz OFM-ov sistem, izazvala reakciju, te na neki način izvršila svoju (umjetničku) misiju.

Btw, Whitesnake je dosadan :D

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2011, 16:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Feb 2008, 22:10
Popo je opet najpametniji od sve djece. :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 340 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]