gnusni_snjesko je napisao:
sve same cinjenice!
naravno da treba biti subjektivan, na kraju krajeva pricamo o svojim dozivljajima necijeg rada. Malik je vec sa Badlandsom stekao skoro pa kultni status. taj film sam prvi put pogledao kao klinca i jednostavno mi je bio stran taj senzibilitet ali (ma koliko klise zvucalo) izgledalo mi je kao da ima nesto vise u tom filmu ali nisam tad (pa ni godinama kasnije) shvatio skroz sta. iz danasnje perspektive odgovorno tvrdim da je taj film van prosjeka.
Days of Heaven mi se recimo nikada nije toliko dopao,a sa druge strane New World koji se vodi kao najlosiji film iz tog malog opuzsa mi je odlican. ne znam, mozda sam ga pogledao u vrijeme kada mi je trebao takav film, mozda je sve do tajminga, mozda u danasnje vrijeme trebam malikove botanicke meditacije, mozda i njegovi filmovi nisu toliko dobri ali ih mediokritet koji ih okruzuje izdizu na neki novi stepen pa meni izgledaju impozantno, mozda ja grijesim sto mi to ne smeta ali dok god mogu da uzivam u filmu to mi i nije bitno
Mozda je moj problem sto me nijedan nije odusevio, potresao ili sta vec, mada mi je drago znati da ga neko toliko cijeni. Meni je slicna situacija bila sa Kronenbergovim "Golim ruckom", prerano odgledan, kasnije shvacen. Volim njegove filmove, kako stare, tako i novije "History of violence" i "Spider". Skinuo sam i dokumentarac novi o Buroazu ali nikako da ga pogledam. Haneke je neko ko iz filma u film me ne razocara. Od laganijih kanskih ucesnika volim Majk Lija. Zao mi je sto "Happy go lucky" nije prikazan u nasim bioskopima. Odlicna komedija.