banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 21:31

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 48 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 23 Maj 2011, 19:10 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 24 Feb 2004, 23:11
Nemam nista protiv. Subjektivan sam, ali mozda je ova nagrada dobar povod da se vise kaze o Maliku. Moje misljenje je da je on dobar reditelj, ali daleko od sjajnog. Ne mogu reci za nekog da je sjajan jer preko 20 godina nije snimio nista sjajno. Snima rijetko, nekada vrlo dobro, u zadnjih 20 godina solidno i to je to. Zapravo, ovaj film bi mogao da ga svrsta u "vizionarstvo". Halpertov post mi je paradigma svih tekstova o Maliku. Fotografija kao svaka druga, ali kad istu snimi Malik, ona dobija sustinu. Sjecam se kada je izasao "Thin red line", ili kako od solidnog filma hvalom stici do odlicnog. A tek kad su "zalili" New world. Gnusni, zar se ne razbacuje sa epitetima kada se pise o Maliku?

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2011, 19:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Jul 2005, 00:47
sve same cinjenice!

naravno da treba biti subjektivan, na kraju krajeva pricamo o svojim dozivljajima necijeg rada. Malik je vec sa Badlandsom stekao skoro pa kultni status. taj film sam prvi put pogledao kao klinca i jednostavno mi je bio stran taj senzibilitet ali (ma koliko klise zvucalo) izgledalo mi je kao da ima nesto vise u tom filmu ali nisam tad (pa ni godinama kasnije) shvatio skroz sta. iz danasnje perspektive odgovorno tvrdim da je taj film van prosjeka.

Days of Heaven mi se recimo nikada nije toliko dopao,a sa druge strane New World koji se vodi kao najlosiji film iz tog malog opusa mi je odlican. ne znam, mozda sam ga pogledao u vrijeme kada mi je trebao takav film, mozda je sve do tajminga, mozda u danasnje vrijeme trebam malikove botanicke meditacije, mozda i njegovi filmovi nisu toliko dobri ali ih mediokritet koji ih okruzuje izdizu na neki novi stepen pa meni izgledaju impozantno, mozda ja grijesim sto mi to ne smeta ali dok god mogu da uzivam u filmu to mi i nije bitno

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2011, 19:50 
Veteran
Veteran

gnusni_snjesko je napisao:
sve same cinjenice!

naravno da treba biti subjektivan, na kraju krajeva pricamo o svojim dozivljajima necijeg rada. Malik je vec sa Badlandsom stekao skoro pa kultni status. taj film sam prvi put pogledao kao klinca i jednostavno mi je bio stran taj senzibilitet ali (ma koliko klise zvucalo) izgledalo mi je kao da ima nesto vise u tom filmu ali nisam tad (pa ni godinama kasnije) shvatio skroz sta. iz danasnje perspektive odgovorno tvrdim da je taj film van prosjeka.

Days of Heaven mi se recimo nikada nije toliko dopao,a sa druge strane New World koji se vodi kao najlosiji film iz tog malog opuzsa mi je odlican. ne znam, mozda sam ga pogledao u vrijeme kada mi je trebao takav film, mozda je sve do tajminga, mozda u danasnje vrijeme trebam malikove botanicke meditacije, mozda i njegovi filmovi nisu toliko dobri ali ih mediokritet koji ih okruzuje izdizu na neki novi stepen pa meni izgledaju impozantno, mozda ja grijesim sto mi to ne smeta ali dok god mogu da uzivam u filmu to mi i nije bitno

Mozda je moj problem sto me nijedan nije odusevio, potresao ili sta vec, mada mi je drago znati da ga neko toliko cijeni. Meni je slicna situacija bila sa Kronenbergovim "Golim ruckom", prerano odgledan, kasnije shvacen. Volim njegove filmove, kako stare, tako i novije "History of violence" i "Spider". Skinuo sam i dokumentarac novi o Buroazu ali nikako da ga pogledam. Haneke je neko ko iz filma u film me ne razocara. Od laganijih kanskih ucesnika volim Majk Lija. Zao mi je sto "Happy go lucky" nije prikazan u nasim bioskopima. Odlicna komedija.

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2011, 20:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

recimo ja sa Kronenbergom nikada nisam bio na cisto....iskljucivo postovanje imam prema tom covjeku ali nikada se nisam upecao na njegove filmove. znam da je bogohuljenje ali meni se recimo eastern promises i spider mnogo vise dopali nego neki stari radovi.

sa hanekeom je vec druga prica.od kada sam pogledao prvi film ostao sam navucen.

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2011, 20:11 
Veteran
Veteran

gnusni_snjesko je napisao:
recimo ja sa Kronenbergom nikada nisam bio na cisto....iskljucivo postovanje imam prema tom covjeku ali nikada se nisam upecao na njegove filmove. znam da je bogohuljenje ali meni se recimo eastern promises i spider mnogo vise dopali nego neki stari radovi.

sa hanekeom je vec druga prica.od kada sam pogledao prvi film ostao sam navucen.

Zasto bi bilo bogohuljenje?! Vise volim iskreno misljenje nego snobovsko hvaljenje svega kultnog. Ja Von Triera ne shvatam uvijek. Citam i citam o Antihristu, ali jednostavno nisam razumio taj film.

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2011, 20:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ne zelim ni da shvatim tog covjeka!

bio je ovo odlican Kan bar iz ove perspektive. kao sto sam vec rekao tu su filmovi koje jedva cekam da pogledam (Tree of Life, Hara-Kiri, The Artist, Elena, Once upon a time), filmovi koji mogu prevagnuti na bilo koju stranu (Drive, Halt auf freier Strecke, Sleeping Beauty, Midnight in Paris, We Need to Talk About Kevin) i filmovi koje vjerovatno nikada svojim izborom necu pogledati (Melancholia, The Conquest, Arirang)

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2011, 21:27 
Veteran
Veteran

A novi Gus van Sant?

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2011, 08:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

znas kada nisam ni znao da ima novi film :)

Van Sant je kao i Waters izgubio svoju ostrinu, ono zbog cega i jeste danas tu (samo sto Waters i dalje pravi jako zabavne filmove, iako ih je poceo praviti cesto kao i Malik :) )

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2011, 09:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2002, 01:00
da li ti uporedjujes santa i votersa, ili se meni magli pred ocima. svetogrdje

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2011, 09:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ti si kao dokoniji Bubimir.... cim neko spomene votersa, ti se pojavis

ne poredim santa i votersa nego situaciju

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2011, 09:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

haha da sam bubimir bar bi mi bilo zabavno pazi da ga ne spomenes po treci put

ja samo nadgledam pa reagujem kad mi nesto zasmeta hehe kao npr zasto ne odgovaras na pp :P

btw mislim da ce novi od kavase biti dobar. ima li neko insajdersku informaciju o svim ovim filmovima u nasem kinu?

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2011, 09:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jun 2010, 17:53
Utopija je napisao:
ima li neko insajdersku informaciju o svim ovim filmovima u nasem kinu?

ti stvarno očekuješ da nešto od ovog osvane u našem ,,kinu'' osim eventualno Malicka...

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2011, 09:42 
Veteran
Veteran

Utopija je napisao:

ima li neko insajdersku informaciju o svim ovim filmovima u nasem kinu?

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ti se salis? Dragi moji torenti.

Ja volim Gus van Santa. Cinjenica je da on luta, zalazi u mejnstrim, ali i taj mejnstrim je ok (Milk), mada su nakon Slona svi ocekivali istu ostrinu.
Nego danas sam procitao da 2013. godine izlazi novi film meni drazeg Amricanca, Pol Tomas Andersona.

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2011, 12:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

salim se. nikad. nada posljednja umire. pa jesam pikirao ako nista onda malick. sto je najgore prije pola mjeseca sam vidio na atv-u u najavi miikeov 13 assasins, ali izgleda da su to bile samo halucinacije zato sto sam taj dan lakirao kapiju. o__0

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2011, 12:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

to ne bi bio problem da mene nisi nahajcao sa tim i da ja nisam pukao pola plate na poklon Ljevaru zbog tog poteza!

sa druge strane mislim da je tvoje farbanje ograde bilo zanimljivije od zadnjeg Kim Ki Duka

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2011, 12:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

kad si budala, zar dosad nisi naucio da su moja opazanja upitna
elem da li ti to hoces da kazes da je moje farbanje ograde gotovo jednako dodsadno kao kim ki dukov film. sram i stid da te bude.

izvinjajem se na off-u necu vise :)

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2011, 12:44 
Veteran
Veteran

Davno sam gledao neku emisiju gdje se pominjalo otvaranje kinoteke ili tako nesto, gdje bi se prikazivali evropski filmovi. Da li ste culi nesto o ovome i ima li novih informacija ?

Malik dolazi sigurno, ako nista drugo zbog glumaca u filmu.

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2011, 12:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ovo je jedan od malo gradova gdje kinoteka ne postoji ne zbog standardnih razloga nego zato sto bi dolazilo citavih 7 ljudi :lol:

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2011, 16:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Sedam i po, ja bih došao ponekad :D

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2011, 17:18 
Veteran
Veteran

Ja sam imao slicno razmisljanje. Medjutim, mozda podcjenjujemo publiku. Pametan program bi dobro dosao. Kad kazem "pametan", to znaci privuci publiku sa poznatim evropskim filmovima (revija ruskog filma je bila krcata, Almodovar, i sl.) i pomalo predstavljati neka druga ostvarenja. Ne kazem da ce biti sala uvijek krcata, ali nigdje se nece stici sa stavom "nemamo publiku". Ako i jeste takva situacija, onda ne treba izlaziti u javnost sa planovima.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 48 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]