ajkula je napisao:
Da su Vodice ustasija jesu ( ko je onaj lik na velikom posteru iznad fotografske radnje, u uniformi?) ali ono sto mi smrdi u svoj ovoj prici je cinjenica da nisu otisli u Hitnu Pomoc i slucaj prijavili muriji

I cuj, lafo pomislio da mu se pokvario motor pa iskocio da pomogne.. Jel' jos nekom ova prica slicna onim djecijim koje se pricaju pred spavanje?
Bila u Zadru, Crikvenici, na Pagu, Sibenik uzduz i poprijeko i nikome nije zasmetao moj "paradajz, jul i avgust, hljeb i sl"..
Jadna porodica, isli saditi cvijece i dijeliti bombone nezbrinutoj dijeci po vodicama i pretuku im rodjaka, jesu bezobrazni ti hrvati iz vodica...
ja sam bio u sibeniku, vodicama i u zadru (to troje u zadnje 3 godine) i sve je proslo u najboljem redu, a ta prica je kao sto si rekla je pred spavanje za bebu malu, nece oni reci e mi smo se posvadjali na nacionalnoj osnovi i dobio je taj njen rodjak batine (i sta kaze nismo ga smijeli u hitnu odvesti, kao da njihovi doktori i osoblje u bolnicama imaju repove i rogove, ljudi su profesionalci rade svoj posao, nece ti reci e sad cemo te ubiti zato sto si iz beograda...bilo je tu vise stvari ja predspostavljam, mora se dati policajcu zapisnik ako je fizicka povreda od strane drugog lica, pa se bojali toga...) svugdje na svijetu ima svakakvih budala, ako te krene psovati ignorises ga (ne dobacujes i ti njemu) ipak si u tudjoj drzavi, ne mozes i ne smijes se ponasati kao on jer jer covjek u svojoj drzavi i svedes sanse na minimum da budes ukljucen u nekakav incident, evo ja sam bar 20 puta od rata bio u hrvatskoj od rijeke do cavtata i nikad nisam imao nikakav konflikt, a ko zeli problem i ko strahuje od problema ja kazem da tu marfi ima veliku ulogu, ides opusteno, ponasas se normalno, kulturno i pristojno (bez kurcenja, jezik se skrati malo nekad u nekim situacijama "vidi ustasa mamicu im" i takve budalastine, dovoljno da te cuje dijete od 10 god, kaze e tata tata oni tamo psuju ustase i odmah imas problem) i odmor bude perfektan