banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Avg 2025, 20:43

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 658 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 33  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 29 Dec 2010, 08:47 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 06 Sep 2010, 17:27
Jesu li baš rekli bežte.

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2010, 16:16 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Jun 2009, 16:30
Begajte...

Vrh

PostPoslato: 09 Jan 2011, 02:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
http://www.vesti-online.com/Vesti/Ex-YU ... nocni-klub

Српски манастир Свете Параскеве на Хвару, саграђен у 16. веку, претворен је у дискотеку, једно од најпопуларнијих летњих места за излазак. Српска православна црква затражила је од институција Хрватске да јој се овај манастир врати.
Манастир Свете Параскеве (споља)

Манастиром Свете Параскеве или Свете Венеранде на Хвару, данас је популарни клуб у власништву Града Хвара којим управља једна приватна фирма. Дискотека која се налази у здању манастира једна је од најпопуларнијих летњих дестинација на Хвару.

Епархија далматинска је на свом сајту објавила да је манастир саграђен 1561. године. После Другога светског рата и Закона о денационализацији манастир Свете Венеранде (Параскеве) постаје власништво Града Хвара и заштићени споменик културе.

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 09 Jan 2011, 09:35 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Mar 2010, 22:49
Najkomicnije je od svega sto je taj manastir bio za pravoslavne Grke kojih je tad bilo na Hvaru i drzali su ga grcki monasi ,sa Srbima veze nema ,ali lijepo zvuci.

Vrh

PostPoslato: 09 Jan 2011, 21:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
Хрватски медији преносе да се у Задру почело спекулисати да је ријеч о сатанизму, које се спомињало и прије више година током сличног догађаја на гробљу.

Крстови су оштећени и окренути и на католичким и на православним гробовима, те медији наводи да вандализам нема националне и вјерске мотиве. Полиција је обавила увиђај и трага за вандалима.

На истом гробљу је 2005. године стотињак крстова окренуто наопачке. Крстови окренути наопако у већини случајева упућују на сатанистичке култове или обреде.

О.Б.

Vrh

PostPoslato: 09 Jan 2011, 22:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

zerocool, да ниси биа у задру? :D :D :D

Дрзнеш ли даље?...

Vrh

PostPoslato: 09 Jan 2011, 23:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
Ne bavim se ja tim letenjem iznad grobova :lol: To vec spada pod black metal a ja ne zalazim u te vode :D

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2011, 13:43 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Jan 2007, 21:17
ajkula je napisao:
Da su Vodice ustasija jesu ( ko je onaj lik na velikom posteru iznad fotografske radnje, u uniformi?) ali ono sto mi smrdi u svoj ovoj prici je cinjenica da nisu otisli u Hitnu Pomoc i slucaj prijavili muriji :roll: I cuj, lafo pomislio da mu se pokvario motor pa iskocio da pomogne.. Jel' jos nekom ova prica slicna onim djecijim koje se pricaju pred spavanje?

Bila u Zadru, Crikvenici, na Pagu, Sibenik uzduz i poprijeko i nikome nije zasmetao moj "paradajz, jul i avgust, hljeb i sl"..

Jadna porodica, isli saditi cvijece i dijeliti bombone nezbrinutoj dijeci po vodicama i pretuku im rodjaka, jesu bezobrazni ti hrvati iz vodica...

ja sam bio u sibeniku, vodicama i u zadru (to troje u zadnje 3 godine) i sve je proslo u najboljem redu, a ta prica je kao sto si rekla je pred spavanje za bebu malu, nece oni reci e mi smo se posvadjali na nacionalnoj osnovi i dobio je taj njen rodjak batine (i sta kaze nismo ga smijeli u hitnu odvesti, kao da njihovi doktori i osoblje u bolnicama imaju repove i rogove, ljudi su profesionalci rade svoj posao, nece ti reci e sad cemo te ubiti zato sto si iz beograda...bilo je tu vise stvari ja predspostavljam, mora se dati policajcu zapisnik ako je fizicka povreda od strane drugog lica, pa se bojali toga...) svugdje na svijetu ima svakakvih budala, ako te krene psovati ignorises ga (ne dobacujes i ti njemu) ipak si u tudjoj drzavi, ne mozes i ne smijes se ponasati kao on jer jer covjek u svojoj drzavi i svedes sanse na minimum da budes ukljucen u nekakav incident, evo ja sam bar 20 puta od rata bio u hrvatskoj od rijeke do cavtata i nikad nisam imao nikakav konflikt, a ko zeli problem i ko strahuje od problema ja kazem da tu marfi ima veliku ulogu, ides opusteno, ponasas se normalno, kulturno i pristojno (bez kurcenja, jezik se skrati malo nekad u nekim situacijama "vidi ustasa mamicu im" i takve budalastine, dovoljno da te cuje dijete od 10 god, kaze e tata tata oni tamo psuju ustase i odmah imas problem) i odmor bude perfektan :)

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2011, 17:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Slika

http://www.index.hr/vijesti/clanak/kraljice-hrvata-sacuvaj-nas-od-ulaska-u-eu/532717.aspx

Gdje ces Boga moliti za nesto takvo?

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2011, 18:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Premda je afera "Sunčani Hvar" poslednjih dana glavna tema o kojoj se raspravlja u gradu podno Španjole, javnost je u jednakoj meri zaintrigirala vest da je Srpska pravoslavna crkva preko Eparhije dalmatinske zatražila povraćaj vlasništva nad crkvom sv. Venerande, koja se nalazi u krugu istoimenoga noćnog kluba. Hvarane je, čini se, posebno "pogodilo" saopštenje SPC-a da su dobar deo hvarskog stanovništva u drugoj polovini 16. veka činili pravoslavni Srbi, piše "Slobodna Dalmacija".

"Najpre ističem zadovoljstvo zbog te potražnje, jer se njome, pa makar i na vrlo neprikladan način, podstaklo pitanje zaista neprihvatljivog odnosa prema kulturno-verskim vrednostima u nas, posebno ovde u gradu Hvaru, pa i vraćanja istih u krilo Katoličke crkve.

Kao da nam je potreban neko sa strane ko će nas upozoriti na pošteniji odnos prema svemu što je u gradu Hvaru označeno verskim oznakama.

I nije samo pitanje "Venerande", nego i više drugih objekata koji su tokom istorije oduzimani Crkvi i danas služe nekoj drugoj svrsi, a ne verskoj", kazao je hvarski biskup Slobodan Štambuk.

Međutim, poznati hvarski istoričar dr Joško Kovačić, arhivar u hvarskom odeljenju Državnog arhiva Hrvatske, rekao je za "Slobodnu Dalmaciju" da se "u suštini nije radilo ni o kakvom manastiru, kako piše u saopštenju SPC-a, nego je to bila obična mala gostinska kućica, odnosno objekat u kome su živeli jedan ili dva sveštenika, najčešće kaluđeri." Oni su zapravo u Grčkoj crkvi opsluživali mornare, a to je bila državna crkva sa sedištem u Veneciji, dodao je Kovačić.

"S iskrenim poštovanjem prema pravoslavlju i pravoslavnim vernicima, žao mi je što u vezi s ovim predmetom o kome govorimo moram istaći netačnosti koje se iznose u novinskim člancima i koje nemaju ništa zajedničko s pravim istorijskim činjenicama.

http://www.vesti-online.com/Vesti/Ex-YU/109774/Hvarski-biskup-u-odbrani-SPC

Ma nema Srba, kakvi Srbi? :lol:

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2011, 13:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Za ubistvo dobili po godinu dana zatvora

Splitskom sudu trebalo je 13 godina da osudi trojicu ubica koji su razbili lobanju jednom Srbinu u mestu Suhaču u opštini Sinj.

Stipe Bulj, Dražan Bulj i Zdravko Bašić osuđeni su pred Opštinskim sudom u Splitu na po godinu dana zatvora zbog smrtonosnog premlaćivanja šezdesetšestogodišnjeg Jovana Borovića na kućnom pragu u mestu Suhaču, u opštini Sinj, na pravoslavni Božić pre 13 godina.

Reč je o nepravosnažnoj presudi, a postupak protiv ovih lica, koja su osuđena za nanošenje teških telesnih povreda sa smrtnom posledicom, do kraja je doveo sudija Tomislav Zlodre, kojem je predmet dodeljen 2007. godine.

Pre toga spis je bio raspodeljen kod dvojice sudija, ali glavna rasprava nije nikada sprovedena do kraja, prenosi "Slobodna Dalmacija".

Prema navodima optužnice, Stipe Bulj (50), Dražan Bulj (49) i Zdravko Bašić (33) došli su na kućni prag Borovića i pretukli ga drvenom kolcima po glavi i telu, nanevši mu niz teških povreda, među kojima i prelom lobanje, nagnječenja glave, prelom rebara i lakta.

Starac je nakon toga smešten u bolnicu, iz koje je pušten na kućno lečenje sledećeg dana.

Ubrzo je zbog teških povreda došlo do komplikacija, a kasnije se razvila gnojna obostrana upala pluća zbog koje je ponovno prebačen u blonicu u Split, u kojoj je preminuo 4. febrauara 1998. godine.

Rosanda Macan, ćerka pokojnog Jovana Borovića, rekla je da je ova presuda sramotna i da su optuženi praktično nagrađeni, a ne osuđeni.

"Nisam uopšte zadovoljna ovakvim ishodom. Umorna sam i izmorena od svega ovoga što se događalo 13 godina i od tog pustog odugovlačenja jer se sve radilo da slučaj ode u zastaru.

U obrazloženju presude bilo je rečeno da su oni uzorni građani, a svih ovih godina pucali su iz pušaka, palili šikaru oko naše kuće, svašta su radili", rekla je ona.

Njen brat Božidar Borović, takođe, je ogorčen presudom i smatra je sramotnom.

"Pa kad zgaziš psa dobiješ po godine, a kamoli kad letvama zatučeš i ubiješ čovjeka", rekao je Borović.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2011, 11:03 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 28 Avg 2009, 18:21
Samo izvolite u ljepo njihovo primorje pa uzivajte ... Oni nas mnogo vole i jedva cekaju da im dodjemo ..

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2011, 11:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2011, 16:14
Stvari nisu savrsene,ali pretjerujete ,na svu srecu,da se pita neke na forumu( koje se ne pita ) ,jos bi jedni drugima stavljali nozeve pod grkljane.

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2011, 11:38 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jul 2008, 20:45
dr. Jovo Ubiparip je napisao:
Stvari nisu savrsene,ali pretjerujete ,na svu srecu,da se pita neke na forumu( koje se ne pita ) ,jos bi jedni drugima stavljali nozeve pod grkljane.

Ovo sto covek pise je ziva istina!!!

Slika

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2011, 11:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Ja cu iz inata ovima sto su protiv odlaska otici ovog ljeta na CRO more, i iz inata necu dobiti batina :D

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2011, 11:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2011, 16:14
BARABA-IT je napisao:
dr. Jovo Ubiparip je napisao:

Ovo sto covek pise je ziva istina!!!

Slika

Ti si pobrljavio totalno.Ovo je iz Splita prosle godine prije teniskog meca izmedju Srbije i Hrvatske.Transparent je skinut ,a debili koji su ga stavili su uhapseni. I sta sad.Ovo bi trebao biti pokazatelj kako danas 2011 u Hrvatskoj postoje konclogori za Srbe i kako ih bacaju u jame !? Mozda ti i povjerujem da nisam tamo svake godine po tri puta.Mada opet kazem situacija nije savrsena ,ali je mnogo bolja nego recimo 2000.

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2011, 12:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Iskreno da kazem, ako mi je zagarantovana anonimnost, isao bih bez problema. Medjutim, ako bi neko nedvosmisleno mogao skontati ko sam i odakle sam, ne bih isao. Ipak je to rizik. Recimo nikad ne bih isao autom sa BG tablicama.

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 09 Maj 2011, 08:21 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Dec 2003, 12:50
Oni koji idu u Hrvatsku na more, te im se desi neki problem, sami su krivi. Zašto nositi pare onome ko ti ne daje potrebnu uslugu, a uz to još i dovoditi svoj život i auto u opasnost?
Ima jeftinijih destinacija sa boljom uslugom od one u "lijepoj njihovoj".

Vrh

PostPoslato: 09 Maj 2011, 15:39 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Jun 2003, 15:05
Ma Grčka majka...Možeš čitav život ići na ljetovanja a da ne odeš na isto mjesto :wink:
Znam sve:daleko, skuplje (mada u to i nisam baš najsigurniji), drugi jezik, ovo-ono ali ja tako razmišljam.

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2011, 00:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

http://www.pressonline.rs/sr/vesti/u_fo ... skoj!.html

наслов је то лијепо објаснио.

Дрзнеш ли даље?...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 658 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 33  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]