ја волим свадбе, тј. обожавам
али не волим ту слатку никако. дебилан ми је обичај тотално. мада колико чујем и видим у задње вријеме се све мање практикује слатка, а све више сликање са младенцима, па ко хоће да се услика стави онда нешто у корпу.
И одакле вам то људи да морате искеширати 50 или 100 марака??? ма дајте молим вас... искеширајте онолико колико можете, али нека то буде од срца. ја увијек стављам паре у коверту, без обзира да ли сам ставио 20, 50 или 100 марака. лијепо ставим у коверту, не потписујем се и то је то.
па јбио сам на свадби прије неколико година и дошли пријатељи са факса од младожење. и на слатку неки дају 10 марака, није да неће, него немају. и то по мени уопште није срамота. нису они ту дошли да уплусају младожењу, него да прославе његов улазак у брак, а ако помогну, без обзира колико је пара у питању сигурно је од срца.
а оно стављање празних коверти ми је дно дна. ако немаш пара стави макар 10 марака. толико већина може ставити сигурно.
што се мене тиче, ако икад будем имао пара за свадбу, нагласићу да не требају ни поклони ни паре. а корпа се може ставити негдје на крај стола па ако неко ипак хоће да дарује да има гдје оставити. јер реално најужој родбини и пријатељима и да кажеш да не желиш ни кеш ни поклоне, они ће вјероватно оставити.
немам ништа против даривања, али уколико неко на добровољној бази жели да помогне брак младенаца,а не да се буквлано тражи од сватова
иначе има једна слична тема:
viewtopic.php?f=69&t=51234