Zanimljivih savjeta sam pročitala, hvala vam na komentarima. Biće da ću ipak ponijeti kovertu sa lovom, nema se kud. Samo, od sada mijenjam taktiku, kad mi neko dođe u goste kad krene prema izlaznim vratima ja lijepo ispostavim račun (naravno ništa natura, samo keš). Pošto sam i inače susretljiva ponudiću im ako izvole staviti na tacnu ili diskretno u koverti spustiti u korpicu, a mogu i da se slikaju sa mnom , to je gratis. Fotke postavljam na fb, i to prije nego što gosti stignu nazad kući

Meni bi bilo nezamislivo pozvati nekog u goste, pa makar to bilo i na svadbu (i svatovi su gosti) a onda tražiti da se "pokrije stolica" ili "pogura domaćin" ili nekog javno prozivati što mi na miloštu nije donio ništa ili je donio "samo" čokoladu. Naravno da bi se svako volio proveseliti, ali nek se šire koliko im je jorgan dugačak.
Neko me je pitao šta je sa mojom svadbom. Ništa, nije je bilo niti će je biti. Nismo u tom fazonu. Tako da priča "odnesi ti njima da bi oni donijeli nazad tebi" ne stoji.
Ovo pitanje mi je palo na pamet jer ja trenutno zbog skorašnjih rashoda nisam rada davati sto maraka nekom ne previše bitnom, ali šta je sa onim ljudima koji nemaju te pare ni inače. Oni kao ne bi voljeli u svatove? Mislim da ne bi bilo ugodno sjediti u ćošku ili skrivati se po vc-u (prejaka fora) dok ne prođe slatka. A naslušala sam se i priča kad se kumovi biraju kako se kao fol slučajno odabere neko parali, da bi se mladenci okoristili. Ne kažem da se tradicija ne treba poštovati, ali mislim da bi se malo više trebala obratiti pažnja da to naše slavlje ne predstavlja muku nekom drugom. Sad kad zaredaju ove dijaspora svadbe čini mi se da će biti mnogo praznih koverata

Da ne šupljiram dalje, naval'te kod mene u goste, biće i harmonika...