Ne bih ni ja da previše pravim osvrt na taj bojkot od strane navijača, ali rećiću samo da pravo na takve zahtjeve i insistiranje na odlaganju utakmica, može da pravi neko ko je iskreni i posvećeni vjernik. Ko je živio kreposno, postio čitav post, uzdržavao se od svih iskušenja, grešnih misli i loših navika. Isti onaj ko će sutra iskoristiti priliku da napravi svečaniji ručak, koji će opet ostati u pozadini vaskršnjih običaja i tradiciej, a da to ne bude krkanluk gigantskih razmjera, zaliven ogromnim količinama piva i rakije. E kad neko takav bude insistirao da se poštuju običaji i vjerska tradicija, onda možemo da govorimo o nekom legitimnom zahtjevu. Ovako svi dobro znamo da ni 10 odsto njih neće ispoštovati taj praznik, na dostojanstven način, pa samim tim taj zahtjev dosta gubi na kredibilitetu...
No to je priča za neku drugu temu...
O samoj utakmici... Robi nema šta puno da krije niti da priprema neka spektakularna iznenađenja. Otkako je došao, stavio je do znanja, da želi Zvezdu, kojoj će protivnici da se prilagođavaju, koja će igrati svoju igru, bez obzira na protivnika, zbog čega i nema nekih previše sakrivanja eventualnog sastava.
Partizan je individualno jači i ako zvezdina odbrana kiksne 3-4 puta, ne sumnjam da će neko od njihovih individualaca, to dobro da iskoristi. Sa druge strane, timski je Zvezda od dolaska RObija, puno napredovala i sad djeluje kao kompaktnija cjelina, jasne fizionomije igre. Dok Stanojević, često koriguje taktiku i prilagođava je igračima koje ima, Robi insistira na 4-3-3 po svaku cijenu. U principu, iako Zvezda igra bolje, trenutno, ne treba zaboraviti da je u pitanju specifična utakmica, sa posebnim nabojem, načinom motivacije, gdje se u prošlosti često dešavalo da na papiru slabiji rival, pregazi protivnika. Iskreno, Zvezdina igra mi poslije puno godine, uliva povjerenje... Uglavnom iako Lukića ni malo ne gotivim, naprotiv, sviđa mi se njegova izjava u kojoj je rekao da se Zvezda neće žaliti ni ako izgubi, jer je sa Robijem na klupi, dobila mnogo više... Prilično jasna stvar.
_________________ "Your dad always said that one day Del Boy would reach the top. Then again, he always said Millwall would win the cup."
|