banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 10 Maj 2025, 09:56

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 309 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 16  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: O "Oštroj nuli"
PostPoslato: 13 Apr 2011, 14:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Ja ne padam na tu pricu da podrzavanje ovakvih marginalaca kao sto su ljudi iz Ostre nule rusenje Srpske, jer Srpska znaci dostojanstvo, a neko po tom dostojanstvu sere.

Ja ne vjerujem u Dodikovu nepogresivost, jer on ipak nije papa.

Ja sam razdvojio kada na proteste zovu SRBSKI NARODNI POKRET Izbor je nas ili Ostra nula, a ne zanimaju njihova politicka opredjeljenja.

Ne zanima me da li ima koristi od protesta, vazno je da je poruka poslata, MZ ili organima drzave.

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2011, 15:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Sep 2005, 08:11
nepokoreni je napisao:
Citiraj:
Simpatizer a mogu i ostali koji se klanjaju:
Ko je od vas zavrsio elektro ili masinstvo?
Koliko ljudi sa elektro faksa ili masinstva ima nezaposlenih?
Koliko ljudi sa filozofskog i sa akademije ima na birou?

Ima ih ko šodera, a ne mogu svi biti IT inžinjeri ili mašinski inžinjeri nisu svi isti.
Citiraj:
Sta je konkretan posao?

Recimo poljoprivreda i ulaganje u istu, a može stočarstvo i voćarstvo imamo kapacitet okreni se oko sebe. O sezonskim radnicima da ne govorim.
Citiraj:
Ko je glasao za gamad?

E ja nisam!
Citiraj:
Ja nemam visoku školu, ali teglim za desetoricu visokoobrazovanih! Ko hoće, već će se snaći. Jebiga narode, ne možete svi u banke gdje ćete imati 6 radnih sati i pola sata pauze. Svi bi htjeli biti neki menadžeri i mlatimudi u odijelima i sa laptopovima u ruci, svirati qrcu i za to primati ogromnu platu.

E ista priča. Završio školu pa treba ničice pasti pred njim i duboko se klanjati, a on po mogućnosti ne treba ništa da radi samo da laprda i da ima 4k marki platu+auto i šofer. Idi u školu da ne bi radio - ajd to na zapadu reci pa da vidiš što bi napredovao.

Mijesas ovdje 1000 stvari.
Prvo Vlada tacnije ministarstvo prosvjete i kulture svake godine izbaci koliko se treba studenata upisati i na koji fakultet.
Zar je sada neko kriv sto je upisao filozofski fakultet (filozofija sociologije) ili nesto drugo jer se to vama ne svidja. Nije ozbiljan fakultet, konkretan posao! :confused2:
Alo, to mu je drzava omogucila a drzava valjda zna zasto, da li treba kadrova i koliko.
Dalje...super sto si spomenuo poljoprivredu.
Mislim da ih na birou ima vise nego ova dva faksa zajedno koja smo ranije navodili. Ja ih znam hrpu.
Eto marljivi ljudi, hoce na njivu al' nema "konkretnog posla". Sta sada? Nemaju pravo da se bune, da se bore za bolje uslove.
Moja teza je, da je narod glasao za Dodika i da je Dodik ogledalo naroda. Toliko o tome...
Takodje ne kontam sto ste se vas par "bez fakulteta" nasli prozvanim, ko vas je spominjao u nekom negativnom kontekstu!
Otisli smo od teme...
Inace, poznajem par ljudi iz "Ostre nule", ne svidja mi se njihova aktivnost i nisam ih podrzao na "protestima".
Neozbiljno je to sto rade al' naravno imaju pravo.

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2011, 15:38 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Citiraj:
Prvo Vlada tacnije ministarstvo prosvjete i kulture svake godine izbaci koliko se treba studenata upisati i na koji fakultet.

E vidiš to je problem štancaš kadar a ne znaš kud ćeš sa njim. Bitno je gos'in ministru da se pokupe pare od upisa za budžet a sad dalje ko vas je8e raja , snađite se....bolje je zatvoriti neperspektivan smijer nego praviti tehnološke viškove.
Citiraj:
Neozbiljno je to sto rade al' naravno imaju pravo.

Možda ali to jako loše prezentuju i jako loše se postavljaju. Nisu ljudi iz naroda i narod ih ne razumije i ne sluša kontaš?

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2011, 15:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ovo je 100% tačno, ja sam svojim očima vidio kada su članovi Oštre nule sletili sa svojim letećim tanjirima u park Mladen Stojanović.

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2011, 15:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Sep 2005, 08:11
Eto, uocili smo bar jedan problem i slazem se sa tobom.

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2011, 15:50 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Jako duhovito :roll: filozofski i pseudoakademski pristup PK zidaru ili penzioneru je isto kao i pokušati zaustaviti lokomotivu pocajući u nju vazušnom puškom.

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2011, 16:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
nepokoreni je napisao:
Citiraj:

E vidiš to je problem štancaš kadar a ne znaš kud ćeš sa njim. Bitno je gos'in ministru da se pokupe pare od upisa za budžet a sad dalje ko vas je8e raja , snađite se....bolje je zatvoriti neperspektivan smijer nego praviti tehnološke viškove.

Ne znaju oni kud ce s kadrom koji god da je jer je visak svaki kadar posto nema radnih mjesta cak ni za svrsene, pa i oni koji rade ostaju bez posla. Dakle nije problem u kadru vec je problem u privredi i nedostatku radnih mjesta. Cak i da zatvore sve smjerove, opet ostaju ljudi bez skole koje treba zaposliti, a gdje kad nema radnih mjesta.
Dalje, na masinstvu, fizici, hemiji i drugim deficitarnim smjerovima uvijek ima mjesta za upis ali se niko ne upisuje, dok na drustvenim fakultetima kao pravni, ekonomski itd vlada velika guzva jer se svi nadaju da ce biti politicari, notari i bankari.
Da bi pobudili interesovanje za deficitarne smjerove onda trebaju profesoru fizike dati platu kao notaru ili bankaru, a to se ne moze desiti bez jake privrede i do tad ce ostati nezainteresovanost za ove smjerove. Isto tako gdje ce raditi svrseni masinski inzinjer kad nema ni jedne fabrike, a ekonomisti i pravnici se nadaju nekoj kancelarijici, banci ili sudu jer jedino to jos radi. Dakle, problem je daleko dublji od onog sto se cini sa povrsine.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2011, 17:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ljudi iz Oštre nule su dokazali da ovde nema solidarnosti. Dva primjera.

Protestovali su za niže cijene mjesečne karte, protestovali su za "nevidljive" radnike iz Slovenije.

Pola foruma boli qrac za mjesečare, a drugu polovinu za "nevidljive" radnike. Još gora stvar je u stvarnom životu, a to su ti protesti dokazali.

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2011, 17:19 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
filozof sa vrbasa je napisao:
L
Pola foruma boli qrac za mjesečare, a drugu polovinu za "nevidljive" radnike. .
A cijeli forum boli taki šta filozof piše....

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2011, 17:24 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Uhhh što me zabole jooooj :confused3:
Srećo moja lijepa pa sve i jedna državna firma i institucija ima nevidljive radnike i izmišljena radna mjesta i to na stotine! Izmišljaju toplu vodu sa Slovencima a naši lopovi zaposlili fiktivno užu i širu familiju, od bukve šumu ne vidite!

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2011, 17:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

A svi bi mi voljeli da nam se nešto na gotovo servira, a da neko drugi rukama govno dira.

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2011, 21:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2010, 17:12
Rocker je napisao:
...Nemas znanje, nemas ideju - jebiga, bad luck, cekaj da te neko zove da istovaras gajbe.
Realnost drustvenog uredjenja u kojem zivimo.

Jest, al' kada bismo svi bili uplašene djevojcice xDDD
Ta realnost ima jos jednu stranu... Ne daj bože da nas ujede za guzicu.

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2011, 23:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2010, 17:12
Simpatizer je napisao:
Dejan Cocic, 25 godina i jos mrljavi na filozofiji i sociologiji?!
6 godina se guzla na tom prdimahovinskom fakultetu i kuka kako nema posla?!

Djulija, filozofija i politicke nauke...

Drazana Lepir, profesorica filozofije i sociologije...

Davor Paponja, "akademski" slikar...
...Dosta mi je ove gamadi u foteljama, samo mi jos nedostaju novokomponovani filozofi, sociolozi i slikari...

Čemu takav stav? O.O
Dosta ti je "gamadi u foteljama" i samo ti još gore pomenuti fale....
Pa dobro, ljudi, šta se dešava u vašim glavama? Ljudi se zalažu za besplatan prevoz za penzionere a vi ih nazivate neradnicima, huškačima, "onima koji iskorištavaju nepovoljne socijalne prilike u zemlji"... ma daj...
Ja sam više puta prolazio pored one nesrećne žene koja je stajala ispred nekadašnjeg Doma vojske sa parolom oko vrata i u očaju pričala prolaznicima o svojoj nesreći i nepravdi koju je pretrpila. Nisam upoznat sa njenim kvalifikacijama... ali sam se postidio pred njom.

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2011, 06:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Vjeruj mi da si naveo potpuno los primjer.

Koliko dugo je na ulici? 11-12 godina? Ne cini se bas normalnim da je niko nije pokusao skloniti za toliko vremena, zar ne?

Sta o njoj kazu kolege iz skole u kojoj je radila? Komsije? Sta joj muz radi?

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2011, 08:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Vjevoricinus je napisao:
Ljudi se zalažu za besplatan prevoz za penzionere a vi ih nazivate neradnicima, huškačima, "onima koji iskorištavaju nepovoljne socijalne prilike u zemlji"... ma daj...

Ko kaže da smo za besplatan prevoz penzionera?
Ja sam recimo protiv toga da se njima bilo šta da besplatno, jer od svega što je besplatno oni naprave gužvu, frku i stampedo, vidjeli smo šta se desilo sa sadnicama japanske trešnje, a siguran sam da ni jedan od tih penzosa nema gdje da je zasadi, ali je besplatna pa grabi :roll:

Ubjedljivo su mi najodvratniji ovi što završe neke šugave fakultete pa misle da je sad država dužna da im daje para,
tako ovi što završe kao neku kulturu, glumu i slične ublehe traže od države neke pare, idi brate snimi film i prodaj ga, organizuj predstavu i rasprodaj karte i od toga živi, a ako ne možeš to idi čuvaj ovce ili kopaj kanale zaboli me qrac, ali ne traži moje pare od poreza, tako važi za sve mlatimudane koji upisuju jebenu filozofiju, pravo, novinarstvo i sl. idi brate budi novinar, piši knjige, a ako ne možeš, prodaji novine po autobuskim stajalištima ili budi klovn i duvaj djeci balone.

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2011, 08:53 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
The_new_Statesman je napisao:
Sta joj muz radi?

Muž joj još prije rata bio optužen za silovanje.....Ne znam kako se to završi....A ona nije imala kvalifikacije za taj posao,čak ni za sličan....

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2011, 09:28 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 21 Okt 2008, 01:08
Uopšte nisam simpatizer oštre nule i uglavnom ih ne podržavam, ali ne mogu da se složim s pričom kako su nezaposleni ljudi nezaposleni jer neće da rade, te da su nezaposleni s faksom pogotvo lijeni. Ta priča prosto nije u redu.
Bio sam moler, daktilograf, fizikalac, serviser računara, kompozitor, muz.producent, režiser, asistent režije, montažer, ne da mi se više prisjećati...Dakle, šmirglao sam plafone i stavljao ukrasne lajsne u stanovima čistih kriminalaca, smišljao sam tekstove diplomskih radova "vrijednih" studentica, nosao sam palete robe sumnjive papirologije, montirao sam preseravanja nepismenih političara, kupio sam razbijene čaše frustriranih glumaca, pazio sam na stotine pijanih ratnih invalida...vjerujte, najeo sam se govana :D .
Kad sam došao na prijemni, bilo me sramota priznati šta sam radio proteklih godina, a sada me sramota reći da sam išao na fakultet...odmah me ljudi poprijeko gledaju, kao da imam tri šestice i pentagram na čelu :) .
Jel' to vama u redu? Mislim, recite, ako jeste da znam, da zajebem poštenje, da krenem i ja đonom brate, da se uglavim negdje i da me libo racku za sve ostale, to bar danas nije tako teško.

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2011, 09:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Fulas poentu.

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2011, 09:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Ma nema ona kvalifikacija kao normalna ljudska osoba, da sada ne pricam previse. Poznajem slucaj, tako reci, iz prve ruke.

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2011, 09:42 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 21 Okt 2008, 01:08
shakal je napisao:
Fulas poentu.

Ko?
U stvari nebitno ko :D ...
Poenta? Pročitaj postove na ovoj temi pa mi reci koja je poenta? Ima li tu poente? Šta je uopšte znači riječ "poenta" što bi rekao File :D ?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 309 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 16  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]