nepokoreni je napisao:
Citiraj:
Simpatizer a mogu i ostali koji se klanjaju:
Ko je od vas zavrsio elektro ili masinstvo?
Koliko ljudi sa elektro faksa ili masinstva ima nezaposlenih?
Koliko ljudi sa filozofskog i sa akademije ima na birou?
Ima ih ko šodera, a ne mogu svi biti IT inžinjeri ili mašinski inžinjeri nisu svi isti.
Citiraj:
Sta je konkretan posao?
Recimo poljoprivreda i ulaganje u istu, a može stočarstvo i voćarstvo imamo kapacitet okreni se oko sebe. O sezonskim radnicima da ne govorim.
Citiraj:
Ko je glasao za gamad?
E ja nisam!
Citiraj:
Ja nemam visoku školu, ali teglim za desetoricu visokoobrazovanih! Ko hoće, već će se snaći. Jebiga narode, ne možete svi u banke gdje ćete imati 6 radnih sati i pola sata pauze. Svi bi htjeli biti neki menadžeri i mlatimudi u odijelima i sa laptopovima u ruci, svirati qrcu i za to primati ogromnu platu.
E ista priča. Završio školu pa treba ničice pasti pred njim i duboko se klanjati, a on po mogućnosti ne treba ništa da radi samo da laprda i da ima 4k marki platu+auto i šofer. Idi u školu da ne bi radio - ajd to na zapadu reci pa da vidiš što bi napredovao.
Mijesas ovdje 1000 stvari.
Prvo Vlada tacnije ministarstvo prosvjete i kulture svake godine izbaci koliko se treba studenata upisati i na koji fakultet.
Zar je sada neko kriv sto je upisao filozofski fakultet (filozofija sociologije) ili nesto drugo jer se to vama ne svidja. Nije ozbiljan fakultet, konkretan posao!
Alo, to mu je drzava omogucila a drzava valjda zna zasto, da li treba kadrova i koliko.
Dalje...super sto si spomenuo poljoprivredu.
Mislim da ih na birou ima vise nego ova dva faksa zajedno koja smo ranije navodili. Ja ih znam hrpu.
Eto marljivi ljudi, hoce na njivu al' nema "konkretnog posla". Sta sada? Nemaju pravo da se bune, da se bore za bolje uslove.
Moja teza je, da je narod glasao za Dodika i da je Dodik ogledalo naroda. Toliko o tome...
Takodje ne kontam sto ste se vas par "bez fakulteta" nasli prozvanim, ko vas je spominjao u nekom negativnom kontekstu!
Otisli smo od teme...
Inace, poznajem par ljudi iz "Ostre nule", ne svidja mi se njihova aktivnost i nisam ih podrzao na "protestima".
Neozbiljno je to sto rade al' naravno imaju pravo.