_zoka je napisao:
Jbg,ja sam raspolagao onim informacijama koje sam mogao dobiti sa tv-a i iz štampe....U svakom slučaju u ovom momentu ja ne vidim nikoga boljeg na političkoj sceni od ove garniture koja vlada.Jbg,žalosno ali istinito....
Жалосно али истиниту, међутим то не значи да ови треба да остану. Скоро сам имао "код себе" у гостима градночелника једног града у Србији са пратњом још једног градкосг функционера. Уз ангажовање конзулата и још нас пар дали смо могућност тим људима да успоставе политичке контакте са једним градом у Аустрији и да дође до "братимљења" али и до инвестиција аутријских фирми у тај град (вишемилионских инвестиција!). И сад овај градоначелник је из ДЦ-а и члан је главног одбора ДС, овај други што је био је млађи лик из СПО-а. С обзиром на нека ранија искуства када су тако неке делегације долазиле да ладе јаја у иностранству на рачун буџета, ови су стварно на мене оставили позитиван утисак. Дошли су са јасно припремљеним идејама и пројектима и имали су јако добру причу. Овај градоначелник ја мене оставио утисак једног енергичног и способног човека тако да ми се чини да је способнији од Тадића много. Елем, кад су они мени испричали шта они све хоће, ја сам њима рекао шта они реално могу да очекују и на крају тих разговора са Аустријанцима показало се да сам ја био имао право. Они нуде јако повољне услове инвестирања. Значи јефтино земљиште уз Дунав, безпорезну зону, јефтину радну снагу и државне субвенције (које би изгурали преко власти) за запошљавање радника (иначе, мислим да је то економски идиотски потез) и то је све донекле било и ок али њихове идеје које су они донели како би они тј. српски привредници улагали нешто у аустријско тржиште односно извозили неке пољопривредне производе на аустријско тржиште су показале колико су они неинформисани и неупућени у начин функционисања тржишта ЕУ. Хтели су да извозе парадајз у Аустрију

Значи да су рекли Грчку или нешто слично ја бих то и разумео али да извозиш парадајз у земљу која:
а) има невероватно моћн удружење сељака пољопривредника и која је своја пољопривреднике заштитила до максимума
б) обавезна да омогући протекцију фирмама из ЕУ за увоз сировина које није у стању да сама произведе
показује невероватно количину маште односно одсутности реалности актуелне власти.
Елем, након тих свих разговора ја сма им рекао, кад се вратите назад ви морате да се активирате до максимума да изгурате ову причу иначе све пада у воду. Аустријанцима ви не играте велику улогу, али ако су се обавезали да одрадите нешто заједно они ће то да одрадите само морате да их подсећате стално, да им се додворавате итд. Ево више од месец дана је већ прошло и ја видим само мртвило. Након оног утиска који су оставили овде а који је био јако добар, ја не видим да они ишта чине да ту нешто направе. Чак ни на сајту градске управе не постоји ни једна вест да је градоначелник тог града уопште боравио у радној посети Аустрији.
У незваничном делу разговора, прича је била следећа: Ми ћемо да добијемо велике проблеме сад кад се вратимо, опозиција ће да нас нападне што смо ишли на трошак буџета, итд. Свака иоле нормална опозиција напада власт и у свакој прилици а власт мора радом да докаже да је у стању да направи резултат али ето очигледно да је боље блејати и примати плату а не давати опозицији разлог за напад.
Прича овог ДЦ-овца је била типа: ми знамо да је све у курцу, али реално СНС је исти као и ми и ја не видим разлог да ми сиђемо с власти. Приде је СНС крива и за дешавања у Ђенови, штрајкове наставника, синдиката и остала зла у земљи, само код њих нема кривице.
А кад човек погледа сву статистику и економско стање, јасно је да од 2000 године горих резултата у земљи било није.
Осврнућу се још на Милошевића: Његов период владавине био је катастрофа, међутим једна ствар стоји: Милошевић је био последњи српски државник. Лош али државник. Ови сада нису државници, већ полтрони. Које зло је веће не знам. За бомбардовање је Слоба слобода имао право:
"Не нападају они Србију због Милошевића, него Милошевића због Србије."