banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Maj 2025, 21:57

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 77 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4
Autoru Poruka
PostPoslato: 26 Mar 2011, 04:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 21:43
ja sam pricao sa par srbijanaca i svi organski mrze milosevica ,ali meni nikad nije bilo jasno zasto.po mom misljenju doticni nije bio svetac ni sotona,vec sasvim prosjecan vlastelin...cak sta vise da se bilo koji od danasnjih levata nasao na njegovom tronu,mislim da bi 100 puta vece sranje napravio.

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2011, 08:09 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Miloševićeva politika je dovela do rasparčavanja Srbije.Taj govor je sa kraja njegove karijere....Da je pametno postupao i vukao prave poteze od početka ne bi NATO bombardovao Srbiju i ne bi Kosovo sada bilo de facto zasebna država.

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2011, 13:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
alkibijad je napisao:
ja sam pricao sa par srbijanaca i svi organski mrze milosevica ,ali meni nikad nije bilo jasno zasto.po mom misljenju doticni nije bio svetac ni sotona,vec sasvim prosjecan vlastelin...cak sta vise da se bilo koji od danasnjih levata nasao na njegovom tronu,mislim da bi 100 puta vece sranje napravio.

јесте, али у задње вријеме све више говоре, СЛОБО СЛОБОДО :D

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2011, 13:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

_zoka je napisao:
Miloševićeva politika je dovela do rasparčavanja Srbije.Taj govor je sa kraja njegove karijere....Da je pametno postupao i vukao prave poteze od početka ne bi NATO bombardovao Srbiju i ne bi Kosovo sada bilo de facto zasebna država.

Sto se bombardovanja tice,ne znam sta je konkretno trebao da uradi da ga izbjegne(ne branim ga,samo da se razumjemo)...
moje misljenje je da se trebao odmah predati ili istrajati doke nas ne sravne sa zemljom,a ne ovako ni tamo ni vamo,besmislen otpor.

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2011, 14:04 
Administrator
Korisnikov avatar

Kad je već došlo do bombardovanja bilo je kasno...U tom momentu su mogli komotno reći:" Idemo da upadnemo u Srbiju i deknemo sve starije od 18.godina,bez obzira na pol" i niko u svijetu ništa ne bi rekao.
Komadanje Srbije je samo posljedica njegove loše desetogodišnje politike.Prvo nije trebao uzeti Šiptarima autonomiju,nego je maksimalno proširiti...Drugo,trebao je pristati na konfederalno uređenje Jugoslavije kada su Hrvati predlagali i tako lopticu prebaciti njima.
alkibijad je napisao:
moje misljenje je da se trebao odmah predati ili istrajati doke nas ne sravne sa zemljom,a ne ovako ni tamo ni vamo,besmislen otpor.
Trebao je istrajati.Oni bi u roku od mjesec dana ili odustali ili krenuli kopnenom vojskom.To je već drugi par opanaka.

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2011, 17:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
_zoka je napisao:
Kad je već došlo do bombardovanja bilo je kasno...U tom momentu su mogli komotno reći:" Idemo da upadnemo u Srbiju i deknemo sve starije od 18.godina,bez obzira na pol" i niko u svijetu ništa ne bi rekao.
Komadanje Srbije je samo posljedica njegove loše desetogodišnje politike.Prvo nije trebao uzeti Šiptarima autonomiju,nego je maksimalno proširiti...Drugo,trebao je pristati na konfederalno uređenje Jugoslavije kada su Hrvati predlagali i tako lopticu prebaciti njima.
alkibijad je napisao:
Trebao je istrajati.Oni bi u roku od mjesec dana ili odustali ili krenuli kopnenom vojskom.To je već drugi par opanaka.

-zoka, bar ti razmisljas svojom glavom. Da je Siptarima prosirio autonomiju - nista se ne bi promijenilo, oni su i pored najsire moguce autonomije zahtijevali vise, a vise je moglo da bude samo nezavisnost. Greska Slobe je sto nije Srbiju, taada Jugoslaviju, uveo odmah u NATO. TAda bi oni bili sretni sto nas imaju na svojojh strani, a danas ih moramo moliti i placati da im se pridruzimo. Znam da bi ga u tom momentu vecina stanovnistva popljuvala, ali kako puk niko nista ne pita, sve bi se utisalo za kratko vrijeme. Tad bi se Ameri sami obracunali s Siptarima, ili bi nama dali odrijesene ruke.
U svakom drugom slucaju desilo bi se to sto se desilo; Slobo se svakako od sredine rata drzao po strani i nagovarao nas da potpisemo sve sto su drugi servirali, vise nije mogao.

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2011, 18:55 
Administrator
Korisnikov avatar

Možda....Ja kontam da bi,da im je proširio maksimalno autonomiju,izbio oružje iz ruku.....Kome god da su se obratili da su ugroženi ne bi imalo smisla....Znam ja da oni ne bi bili zadovoljni i da bi tražili više al' boli me patka za njima.

АЛЕКСАНДАР je napisao:

јесте, али у задње вријеме све више говоре, СЛОБО СЛОБОДО :D
Neki dan sam imao iscrpan razgovor sa sestrom koja živi u Vršcu o ekonomskoj situaciji tamo...Koliko god meni to nije sjelo,činjenica je da ova nova vlast nije ništa uradila na poboljšanju kvaliteta života u Srbijij,čak naprotiv.Eto,Hemofarm,gigant u svakom pogledu,je pred novu godinu otpustio sav "višak" radnika koji novom vlasniku,Švabi,ne treba,tj umanjuje mu profit.Jedini uspjeh nove vlasti je bezvizni režima ali pokazatelji govore da je za period od ukidanja viza do sada u inostranstvo turistički otišlo 30 000 manje ljudi nego u istom periodu prošle godine....

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2011, 22:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Наравно да није урадила.. а кад смо ми то овде говорили ти си их бранио. :)
У принципу, што се тиче страних улагања постоји напредак, дошло је ту неких предузећа, ради се итд.. али паре једноставно нестају.
Квалитет живота се није повећао.. Странци држе плате на минимуму а себи убиру профит.

Дрзнеш ли даље?...

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2011, 22:09 
Administrator
Korisnikov avatar

Jbg,ja sam raspolagao onim informacijama koje sam mogao dobiti sa tv-a i iz štampe....U svakom slučaju u ovom momentu ja ne vidim nikoga boljeg na političkoj sceni od ove garniture koja vlada.Jbg,žalosno ali istinito....

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2011, 23:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
_zoka je napisao:
Jbg,ja sam raspolagao onim informacijama koje sam mogao dobiti sa tv-a i iz štampe....U svakom slučaju u ovom momentu ja ne vidim nikoga boljeg na političkoj sceni od ove garniture koja vlada.Jbg,žalosno ali istinito....

Жалосно али истиниту, међутим то не значи да ови треба да остану. Скоро сам имао "код себе" у гостима градночелника једног града у Србији са пратњом још једног градкосг функционера. Уз ангажовање конзулата и још нас пар дали смо могућност тим људима да успоставе политичке контакте са једним градом у Аустрији и да дође до "братимљења" али и до инвестиција аутријских фирми у тај град (вишемилионских инвестиција!). И сад овај градоначелник је из ДЦ-а и члан је главног одбора ДС, овај други што је био је млађи лик из СПО-а. С обзиром на нека ранија искуства када су тако неке делегације долазиле да ладе јаја у иностранству на рачун буџета, ови су стварно на мене оставили позитиван утисак. Дошли су са јасно припремљеним идејама и пројектима и имали су јако добру причу. Овај градоначелник ја мене оставио утисак једног енергичног и способног човека тако да ми се чини да је способнији од Тадића много. Елем, кад су они мени испричали шта они све хоће, ја сам њима рекао шта они реално могу да очекују и на крају тих разговора са Аустријанцима показало се да сам ја био имао право. Они нуде јако повољне услове инвестирања. Значи јефтино земљиште уз Дунав, безпорезну зону, јефтину радну снагу и државне субвенције (које би изгурали преко власти) за запошљавање радника (иначе, мислим да је то економски идиотски потез) и то је све донекле било и ок али њихове идеје које су они донели како би они тј. српски привредници улагали нешто у аустријско тржиште односно извозили неке пољопривредне производе на аустријско тржиште су показале колико су они неинформисани и неупућени у начин функционисања тржишта ЕУ. Хтели су да извозе парадајз у Аустрију :D Значи да су рекли Грчку или нешто слично ја бих то и разумео али да извозиш парадајз у земљу која:
а) има невероватно моћн удружење сељака пољопривредника и која је своја пољопривреднике заштитила до максимума
б) обавезна да омогући протекцију фирмама из ЕУ за увоз сировина које није у стању да сама произведе

показује невероватно количину маште односно одсутности реалности актуелне власти.

Елем, након тих свих разговора ја сма им рекао, кад се вратите назад ви морате да се активирате до максимума да изгурате ову причу иначе све пада у воду. Аустријанцима ви не играте велику улогу, али ако су се обавезали да одрадите нешто заједно они ће то да одрадите само морате да их подсећате стално, да им се додворавате итд. Ево више од месец дана је већ прошло и ја видим само мртвило. Након оног утиска који су оставили овде а који је био јако добар, ја не видим да они ишта чине да ту нешто направе. Чак ни на сајту градске управе не постоји ни једна вест да је градоначелник тог града уопште боравио у радној посети Аустрији.

У незваничном делу разговора, прича је била следећа: Ми ћемо да добијемо велике проблеме сад кад се вратимо, опозиција ће да нас нападне што смо ишли на трошак буџета, итд. Свака иоле нормална опозиција напада власт и у свакој прилици а власт мора радом да докаже да је у стању да направи резултат али ето очигледно да је боље блејати и примати плату а не давати опозицији разлог за напад.

Прича овог ДЦ-овца је била типа: ми знамо да је све у курцу, али реално СНС је исти као и ми и ја не видим разлог да ми сиђемо с власти. Приде је СНС крива и за дешавања у Ђенови, штрајкове наставника, синдиката и остала зла у земљи, само код њих нема кривице.

А кад човек погледа сву статистику и економско стање, јасно је да од 2000 године горих резултата у земљи било није.

Осврнућу се још на Милошевића: Његов период владавине био је катастрофа, међутим једна ствар стоји: Милошевић је био последњи српски државник. Лош али државник. Ови сада нису државници, већ полтрони. Које зло је веће не знам. За бомбардовање је Слоба слобода имао право:
"Не нападају они Србију због Милошевића, него Милошевића због Србије."

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 27 Mar 2011, 12:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

http://www.rusija.rs/drzavnost/spoljna- ... izbor.html

Citiraj:
Генерални секретар НАТО-а, господин Расмусен, изјавио је да ће Србија ући у НАТО „корак по корак“, и да је то усаглашено са званичним Београдом. Ваш коментар?

Мислим да сте лоше чули речи генералног секретара. Он вероватно није рекао „степ бy степ“, него “Серб бy Серб”. Узгред речено, Турска баш на такав начин данас улази у Европску унију, сваки Турчин који се пресељава у Немачку доноси у ЕУ делић Турске.
Ако причамо озбиљно, господин Фог Расмусен је у више наврата говорио да Србија за чланство у Европској унији апсолутно не треба претходно да улази у НАТО. Никакви договори са Београдом о томе да ће Србија постати чланица Алијансе мени нису познати. Највероватније су то новинарска нагађања.

Citiraj:
“Српско чланство у НАТО-у значи де фацто признавање независног Косова. Ми немамо аргумент да будемо већи Срби од Срба”, изјавили сте једном приликом. Шта Србија добија не уласком у НАТО?

Нажалост, у реалној политици никад нема избора између доброг и веома доброг. Веома ретко се ставља на располагање избор између доброг и лошег. Чешће од свега, као правило, то је избор између лошег и веома лошег. Не може бити тако да су и вуци сити и овце на броју. Зато или непризнавање Косова или чланство у НАТО-у. То је тежак избор, али српско руководство га је само поставило пред собом.

Лично не разумем позицију тих представника српске политичке и војне елите који желе улазак земље у НАТО. Како је могуће говорити о томе ако су до сада сачувани трагови рушилачких натовских бомбардовања десетогодишње старости? НАТО није клуб џентлмена у кога је ући ствар престижа. То је организација колективне одбране. Срби толико дуго нису ратовали да желе да шаљу своје војнике и официре у Авганистан да умиру за америчку геополитичку теорију?

То је, наравно, унутрашња ствар Србије која треба да се реши на референдуму. Али ако је чак и сада Србија за пријаву за улазак у НАТО, њој ће доставити хиљаду захтева које ће она морати да испуни како би достигла подударност са стандардима НАТО-а у свим областима, почевши од каталогизације војне технике, завршавајући са нивоом корупције у органима власти.

Увек предлажем кандидатима за улазак у НАТО пажљиво и озбиљно проучавање искуства неутралних држава Европе: Аустрије, Швајцарске, Шведске, Ирске. Оне чувају неутрални статус налазећи се у суседству са државама НАТО-а. При томе воде миран живот, развијају сопствену војску и структуре силе и не поклањају Бриселу свој национални суверинитет.
Војна неутралност, неутрални статус – то је паметан избор руководства земље које се стара о безбедности и слободној будућности свог народа, а не тежи по било коју цену да уђе у неки наднационални блок. И уопште, такво питање треба да се изнесе на референдум. Српска елита сада је подељена на противнике и присталице чланства у НАТО-у. Зато као судија треба да наступи сам српски народ.

Дрзнеш ли даље?...

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2011, 21:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

http://www.nspm.rs/hronika/obelezeno-dv ... isuri.html

Обележено дванаест година од злочина НАТО у Грделичкој клисури

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2011, 14:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pa nije locin,sami su rekli,kolateralna steta :angry4:
da je srbija normalna drzavapale bi gadne odstete.

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2011, 20:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
Spremanje LDP za dvocifreni rezultat na izborima

:lol: :lol: :lol: :lol:
a covjeka sege
Citiraj:
Afirmisaćemo ulazak u NATO kao garanciju trajnog mira na Balkanu, bezbednijeg života u Srbiji, prestanka stalne neizvesnosti i uslov podizanja kvaliteta i konkurentnosti naše privrede.

Citiraj:
Zato mislimo da je NATO jedna od prečica prema pravoj Evropi u Srbiji. NATO je odgovor na pitanje šta ćemo da radimo posle dobijanja statusa kandidata, kada se suočimo sa istinom da nas čeka predug put do EU ako nastavimo tempom kornjače. Srbija će ostati večiti kandidat za EU bez donošenja odluke o ulasku u NATO. Za zemlju kao što je Srbija, taj ulazak je preduslov brzog članstva u EU i to je očigledno.

http://www.danas.rs/danasrs/politika/sp ... _id=215772

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2011, 22:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Значи, само да узмеш неку лопати и кичму да му поломиш. Па ја би волео да он објасни како ће чланство у НАТО-у убрзати пут Србије у ЕУ када се ради о две одвојене организације које приде нису ни сличне.

Ево Турска је члан НАТО-а већ не знам ни ја колико година и видим убрзано су их примили у ЕУ...

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2011, 22:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ma treba mu losu drogu podvaliti :)
meni samo nije jasno kako ce ulazak u nato(odbrambeni savez) da poveca konkurentnost u srbiji....eto milioni stranih ulagaca cekaju da srbija udje u nato i bude "bezbjedna za strana ulaganja".

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2011, 23:39 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
_zoka je napisao:

Nije NATO bombardovao Srbiju zbog Miloševića nego Miloševića zbog Srbije. Da je na vlasti bio Milan Panić ili bilo ko drugi opet bi našli nešto zbog čega bi je bombardovali.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 77 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4

Sva vremena su u UTC [ DST ]