banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 15:55

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9942 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 498  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 09 Apr 2011, 09:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
goxon je napisao:
Nego kol'ko para mislis dati za fon? Tako cemo se lakse orijentisati?

Dobro pitanje, šta ja znam, ako bih uzimao baš sada možda 400 KM. Zato sam i pitao za neki jeftiniji a dobar Android. Kasnije bi možda moglo nešto više. Šteta je što koliko čujem HTC koji je u mnogo čemu dobar generalno ima slabiju kameru :(, kažu da tek skupi Desire ima nešto bolju ali da i ona nije nešto naročito. Stvarno šteta jer bih volio neki koji je onako zaokružen, HTC djeluju dobri i kad bi imali i dobru kameru bilo bi odlično. Imaću bolji osjećaj kad po gradu pogledam cijene, a možda bi ovaj novi Wildfire S mogao biti dobar, ali ne znam da li bi se uklapao u tu neku cijenu. Koliko sam shvatio gledajući karakteristike raznih modela razlike su uglavnom na polju procesora i kvalitete ekrana, ostalo je više-manje isto kod skupljih i jeftinijih modela (sam operativni sistem, GPS, WiFi i ostalo, sve je isto), skuplji mogu snimati video u HD kome je to bitno ali to su tako neke sitnije razlike, skuplji možda imaju malo bolju kameru a možda i nemaju već samo imaju više megapiksela pa je to prividno bolja kamera, ja bih radije neki sa kvalitetnijom kamerom a manje mpx nego puno mpx a slabom kamerom, jer znam da na kvalitet fotografija megapiskeli ne utiču.

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2011, 09:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

richa je napisao:
Da ima samoled ekran koji je perverzija, nema uslova u kojem ne mozes nesto procitati sa displeja, crna boja je crna, kad mjenjas ugao gledanja boje se uopste ne gube uvijek isto ostaje.

Da, na onom testu su taj ekran kod njega baš nahvalili:

Manje od godinu dana kompaniji je trebalo da na tržište plasira novu tehnologiju nazvanu Super AMOLED. Razlika u odnosu na konvencionalnu AMOLED tehnologiju nije samo u pozicionirnaju već i u organizaciji ekrana. Ukoliko standardna AMOLED tehnologija koristi višestruke slojeve, odvojene slojem vazduha, Super AMOLED osetljivi ekran poseduje samo jedan sloj i ne poseduje slojeve vazduha. Na ovaj način se sa istom potrošnjom energije postiže za oko 20% više osvetljenje ekrana kao i bolji detalji slike. Debljina osnovnog sloja je 0.001mm. Tehnologija koja je osnova svega zove se AMOLED on cell, pri čemu je sva elektronika za kontrolisanje ekrana smeštena na njemu samom pa nisu potrebne posebne komponente.

Prilikom izlaganja sunčevim zracima ekran se ponaša savršeno, u stvari uporediv je sa ekranima koji poseduju specijalni reflektivni sloj. Prva matrica koja koristi ovu tehnologiju ekrana je dužine dijagonale 3.3“, rezolucije 800x480 piksela i može da prikaže 16 miliona boja. Trenutno je Super AMOLED tehnologija samo dostupna u proizvodima kompanije Samsung (portabl elektonika) dok konkurenti koriste ekrane prethodne generacije kao što je ekran koji postoji kod modela Google Nexus One – setite se samo kako on bledi kada je izložen sunčevim zracima.

Novi tip kapacitivnog ekrana poseduje brojne prednosti:

• ne morate mnogo da ga pritiskate, ekran reaguje na blagi dodir (ukoliko po ovom aspektu uporedimo ekran novog Samsung telefona sa onim koji postoji kod modela Apple iPhone, Samsung-ov ekran jasno dobija).
  • Ekran je čitljiv prilikom izlaganja delovanju sunčevih zraka
  • Jačina osvetljenja ekrana – boje su nerealno dobre
  • Produženi vek trajanja koji je uvećan nekoliko puta zahvaljujući nepostojanju slojeva vazduha (slaba strana AMOLED tehnologije je što ovaj ekran ima relativno kratak vek trajnja)

U realnosti Super AMOLED ekrani su zaista impresivni. Veoma svetli, veoma kvalitetni. Ništa bolje do sada nije viđeno u oblasti portabl elektronike. Nakon što smo imali prilike da isprobamo ovaj ekran drugi modeli kao što je Nexus izgledaju zaista bledunjavo.

Tu su i uporedne slike sa Nexusom, razlika je više nego uočljiva

http://www.mobilnisvet.com/mobilni-test ... S8500-Wave

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2011, 09:28 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Kolega ima Samsunga sa AMOLED ekranom; vidljivost na suncu je mrvu bolja, ali ništa spektakularno, boje su prezasićene: što se tiče menija, izleda OK, ali i izgleda ko crtić; realne slike (fotografije) su vrlo neprirodne zbog prezasićenosti boja. Samsung mi se generalno ne sviđa zbog sjajne plastike koju forsiraru na slabijim (i na nekim jačim modelima), fino izgleda dok je nov (neizgreban) i čist (poslije jednog kontakta s rukom izgleda... ružno) i što sto genralno škripe kad se uzmu u ruku (čast izuzecima); ja bih prije ganjao HTC-a ili Motorolu ;)

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2011, 09:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Ovi su ovde pisali o nekom "Super AMOLED", da je bolji od običnog AMOLED.

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2011, 09:32 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pusti ti marketing i prodaju, ako se odlučiš za nešto - najbolje to pogledaj uživo i sam donesi odluku ;)

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2011, 10:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Tako će naravno i biti, ovako po netu i forumima se raspitujem o nekim generalnim stvarima jer mogu dosta saznati o ovome i onome, kvaliteti ove i one karakteristike, pogledati uzorke fotografija kod kamere nekog modela, a onda ću pogledati uživo te neke modele, kao i cijene i odnos cijena-mogućnosti.

Sad gledam šta će donijeti Android 2.3, on djeluje sasvim dobro, na stranu nova šminka ali meni je funkcionalnost najbitnija a koliko vidim, bar u najavi, on bi trebao biti štedljiviji za baterije i trebao bi imati bolju i funkcionalniju tastaturu, to su recimo dve dosta zgodne stvari, a pored toga ima i brojne druge novitete. Pošto ja ne volim tehniku mijenjati svaki čas već kad nešto uzmem volim biti miran par godina (prije ove Nokije 6233 sam imao samo Siemens C55 i to je sve što se mojih mobilnih tiče :)) onda kad nešto ganjam radije bih uzeo sa novijim sadržajima, pa kao što bi bilo bezveze sada uzeti neki sa 240x320 rezolucijom koja se koristi odavno tako bih radije ganjao i neki sa novijim Androidom, ili bar da se kasnije može dići na noviji. Recimo taj Wildfire S će doći sa Androidom 2.3. Kad smo kod toga kakav je taj Android 3? Koliko sam shvatio on je za tablet-e.

Sad sam vidio da ima Google Earth za Android, to je super, volim Goolge Earth i oduvijek sam mislio da bi bilo super baciti pogled na njega na nekom putu, da se vidi teren kojim se ide, gdje se nalaze određena mjesta i gradovi u odnosu na trenutku lokaciju, još kad bi to sve bilo povezano sa nekim GPS-om pa da se vidi i gdje se trenutno nalazi i kako izgleda teren okolo bilo bi odlično :).

Doduše, ne znam kako ide potrošnja interneta u tom slučaju, posebno ako nisi u svojoj zemlji/mreži.

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2011, 10:14 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Što se tiče verzije Androida, tu ćeš uvijek biti u raskoraku. Većina proizvođača staje s razvojem novijih verzija Androida za mobilne telefone koji su dobili svoje naslijednike. 2.1 je dovoljno funkcionalan, novije verzije donose neke nove opcije, ali ništa drastično; 2.3 vjerovatno jeste štedljiviji sa baterijom, ali se tipično nalazi na telefonima sa jačim harverom tako da potrošnja baterije dođe na isto. Gledajući rezoluciju, slažem se, ispod 320x480 je suludo ići. Što se tiče Google Eartha... pa već imaš GPS na telefonu, bez problema vuče trenutnu lokaciju; jedini problem je što traži internet konekciju...

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2011, 10:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Kad smo kod intertnet konekcije da pitam kako to ide. Vidim da mnogi na Androidu recimo na "desktopu" drže widget za vremensku prognozu, kao ovaj u Windowsu 7 i Visti. E sad, kako to radi, pošto on mora imati stalnu internet konekciju? Recimo kad si u stanu i imaš wireless ruter (a ja imam) onda to radi ako na mobilnom podesiš da ti wireless stalno radi, pretpostavljam da to radi tako, ali šta kad si napolju ili negdje u putu? Isto tako kako sam čitao postoje i razne sinhronizacije koje zahtijevaju stalnu konekciju, kao što je obavještenje o pristiglim mailovima i slično. To sve zahtijeva neprekidnu konekciju, pa koliko to troši samog interneta kada se ne koristi kućni WiFi već si napolju pa se koristi 3G? Pošto sam ja na prepaidu pa mi korištenje Opere mini i gledanje Gmaila skida sa trenutnog kredita, a na Adroidu bih sigurno više surfovao jer mi je korištenje Opere mini zamornije, sitnije, nema touchscreen i ostalo. Ne znam koliko bi skidao sa kredita ako bi bila podešena stalna konekcija. A druga stvar kod stalne konekcije je trošenje baterije, čitao sam da mnogi isključuju WiFi na mobilnom i kad su kod svoje kuće jer time (dosta?) štede bateriju.

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2011, 10:33 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Što se tiče widgeta za vremensku prognozu, on periodično traži update; ako ima konekcije - ima, ako nema - ostavlja stare podatke. Wireless je suludo držati stalno upaljen, inače baterija traje jedan dan; isto tako isključivanje 3G-a štedi dosta baterije. Automatska sinhronizacija radi na istom principu kao i widget, ali se da isključiti. Mobilni internet ne koristim, tako da nemam predstave koliko para troši.

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2011, 11:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2008, 12:33
Vader je napisao:
Kad smo kod intertnet konekcije da pitam kako to ide. Vidim da mnogi na Androidu recimo na "desktopu" drže widget za vremensku prognozu, kao ovaj u Windowsu 7 i Visti. E sad, kako to radi, pošto on mora imati stalnu internet konekciju? Recimo kad si u stanu i imaš wireless ruter (a ja imam) onda to radi ako na mobilnom podesiš da ti wireless stalno radi, pretpostavljam da to radi tako, ali šta kad si napolju ili negdje u putu? Isto tako kako sam čitao postoje i razne sinhronizacije koje zahtijevaju stalnu konekciju, kao što je obavještenje o pristiglim mailovima i slično. To sve zahtijeva neprekidnu konekciju, pa koliko to troši samog interneta kada se ne koristi kućni WiFi već si napolju pa se koristi 3G? Pošto sam ja na prepaidu pa mi korištenje Opere mini i gledanje Gmaila skida sa trenutnog kredita, a na Adroidu bih sigurno više surfovao jer mi je korištenje Opere mini zamornije, sitnije, nema touchscreen i ostalo. Ne znam koliko bi skidao sa kredita ako bi bila podešena stalna konekcija. A druga stvar kod stalne konekcije je trošenje baterije, čitao sam da mnogi isključuju WiFi na mobilnom i kad su kod svoje kuće jer time (dosta?) štede bateriju.

Opera mini ima touch, imas i mobile verziju. Drugo u podesavanjima za wifi imas da se gasi sam kad nije upaljen displej(ima nekoliko stavki za podesavanje). Sto se tice sinhronizacije to ne mora da se obavlja, iskljucis u opcijama. Za GPRS ili 3G uzmes widget i sa njim gasis konekciju jednim klikom. Android je mnogo fleksibilan pa tako imas program kojim mozes dozvoljavati koji program ce ici na net a koji nece. Nesto kao firewall na kompu. Sve ima na marketu.

Sent from my Milestone using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2011, 12:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Meni se Tapatalk plaća! Plaća li se za android?

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2011, 12:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Koliko sam ja shvatio ne plaća se ako ćeš samo čitati forum ali se plaća ako želiš i da učestvuješ. A svi žele i da učestvuju, to se podrazumijeva.

I kad smo već kod toga da li se većina aplikacija za Android plaća ili su besplatne? Koliko sam vidio Google Earth se ne plaća.

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2011, 14:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2002, 01:00
poz svima, evo malo pitanja da mi pomognete :)

dakle trenutno imam Samsung Ultra SGH-X820 (skoro pa pet godina), e sad poceo sam da razmisljam o novom mob ali posto pet godina nista nisam pratio sta se desava na ovom polju manje vise sam nepismen hehehe

elem, evo nekoliko stvari koje su mi bitne pa ako imate preporuke i cijene puno biste mi pomogli. dakle full touch, android obavezno, kamera mi nije bitna (anything will do), minimalno 8 GB prostora, da je sto tanji i laksi i da ima dobar wifi (nesto malo sto sam pokusao da udjem u tokove primijetio sam da ljudi pricaju da wifi moze biti sporiji i brzi mada ne kontam kako ali eto hehehe) i da je prikaz slike sto bolji sto moze za dole naveden cjenovni plafon.

e sad sto se tice love, dao bih 500 do 600 (ovaj gornji plafon ako mi se bas bas bas bas dopadne hehehe). i da, posto necu crci da se strpim do jeseni zanima me da li cu realno ista dobiti sa cekanjem na cjenovnom planu?

e da, naravno volio bih da se rijesim ovog sto sad imam. pretpostavljam da ne mogu nista da dobijem, ali da li iam nade da ga prodam i koja je cijena realna. puno hvala na pomoci :)

nadam se da se nisam provalio :oops: :lol:

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2011, 14:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Imas lijecenu aplikaciju samo moras potraziti

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2011, 14:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Vader je napisao:
Koliko sam ja shvatio ne plaća se ako ćeš samo čitati forum ali se plaća ako želiš i da učestvuješ. A svi žele i da učestvuju, to se podrazumijeva.

I kad smo već kod toga da li se većina aplikacija za Android plaća ili su besplatne? Koliko sam vidio Google Earth se ne plaća.

Citam prije par dana da je 52% aplikacija dzaba, dok kod IOS je 28%. Uostalom kao i sve druge uvijek ima lijeka;) mada je to kod androida pojednostavljeno. Samo nadjes na netu, prebacis na fon i install. Ne mora se kao kod symbiana raditi sign

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2011, 14:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Utopija je napisao:
poz svima, evo malo pitanja da mi pomognete :)

dakle trenutno imam Samsung Ultra SGH-X820 (skoro pa pet godina), e sad poceo sam da razmisljam o novom mob ali posto pet godina nista nisam pratio sta se desava na ovom polju manje vise sam nepismen hehehe

elem, evo nekoliko stvari koje su mi bitne pa ako imate preporuke i cijene puno biste mi pomogli. dakle full touch, android obavezno, kamera mi nije bitna (anything will do), minimalno 8 GB prostora, da je sto tanji i laksi i da ima dobar wifi (nesto malo sto sam pokusao da udjem u tokove primijetio sam da ljudi pricaju da wifi moze biti sporiji i brzi mada ne kontam kako ali eto hehehe) i da je prikaz slike sto bolji sto moze za dole naveden cjenovni plafon.

e sad sto se tice love, dao bih 500 do 600 (ovaj gornji plafon ako mi se bas bas bas bas dopadne hehehe). i da, posto necu crci da se strpim do jeseni zanima me da li cu realno ista dobiti sa cekanjem na cjenovnom planu?

e da, naravno volio bih da se rijesim ovog sto sad imam. pretpostavljam da ne mogu nista da dobijem, ali da li iam nade da ga prodam i koja je cijena realna. puno hvala na pomoci :)

nadam se da se nisam provalio :oops: :lol:

Ako sacekas cijene ce samo padati al tako je to unedogled. Mozes za te pare sada uzeti odlican android telefon. Sto se tice memorije cijene memorijskih kartica su danas strasno male(4gb 15-20KM) tako da o tome ne trebas puno razmisljati

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2011, 15:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Pa ja mogu instalirati samo preko iTunesa i tu mi piše da je 3$. :lol:
Utopija: pa meni je sporiji wi fi na telefonu (nokia) nego na ipodu. Oboje je izašlo 2010.

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2011, 16:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Moras uraditi jailbreak. Onda jednostavno instaliras lijecenu aplikaciju;)

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2011, 17:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2002, 01:00
goxon, utjesno jeste da imam dovoljno love, ali volio bih da prodam i ovaj prethodni. koliko realno mogu dobiti za njega? koji model preporucujes? inace gdje je najbolje kupovati u bl?

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2011, 17:21 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Ako je ispravan možeš dobiti bar pedesetak maraka. Ja sam nekidan prodao e250 sa prekinutim flet kablom za 25 maraka. Naravno na pijaci jer niko drugi koliko znam ne kupuje takve telefone.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9942 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 498  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]