Tako će naravno i biti, ovako po netu i forumima se raspitujem o nekim generalnim stvarima jer mogu dosta saznati o ovome i onome, kvaliteti ove i one karakteristike, pogledati uzorke fotografija kod kamere nekog modela, a onda ću pogledati uživo te neke modele, kao i cijene i odnos cijena-mogućnosti.
Sad gledam šta će donijeti Android 2.3, on djeluje sasvim dobro, na stranu nova šminka ali meni je funkcionalnost najbitnija a koliko vidim, bar u najavi, on bi trebao biti štedljiviji za baterije i trebao bi imati bolju i funkcionalniju tastaturu, to su recimo dve dosta zgodne stvari, a pored toga ima i brojne druge novitete. Pošto ja ne volim tehniku mijenjati svaki čas već kad nešto uzmem volim biti miran par godina (prije ove Nokije 6233 sam imao samo Siemens C55 i to je sve što se mojih mobilnih tiče

) onda kad nešto ganjam radije bih uzeo sa novijim sadržajima, pa kao što bi bilo bezveze sada uzeti neki sa 240x320 rezolucijom koja se koristi odavno tako bih radije ganjao i neki sa novijim Androidom, ili bar da se kasnije može dići na noviji. Recimo taj Wildfire S će doći sa Androidom 2.3. Kad smo kod toga kakav je taj Android 3? Koliko sam shvatio on je za tablet-e.
Sad sam vidio da ima Google Earth za Android, to je super, volim Goolge Earth i oduvijek sam mislio da bi bilo super baciti pogled na njega na nekom putu, da se vidi teren kojim se ide, gdje se nalaze određena mjesta i gradovi u odnosu na trenutku lokaciju, još kad bi to sve bilo povezano sa nekim GPS-om pa da se vidi i gdje se trenutno nalazi i kako izgleda teren okolo bilo bi odlično

.
Doduše, ne znam kako ide potrošnja interneta u tom slučaju, posebno ako nisi u svojoj zemlji/mreži.