U laži su kratke noge, a ko laže taj i krade, itd, itd...
lollipop je napisao:
ja da imam gdje rado bih nesto svoje domace posadila..
lollipop je napisao:
ja sam kupila nesto oko 2 dunuma i 300. od toga sam dio od 1700 kvadrata uzorala, poravnala, nasula zemlje
Kad treba drugima popovati, pravi se jave.
lollipop je napisao:
Stojanka Vidovic, supruga poginulog borca i izbjeglica iz Vogosce
ja bih ovu zenu posteno iskamdzijala motkom pred tom istom zgradom opstine.
tensSa je napisao:
Ako je to zaista istina treba je nogama izgaziti, a ne sibom...
blaf77 je napisao:
Pa nista, samo je pustiti nek crkne.
Znači ne vjerujem, toliko mržnje i bijesa...
Šta bi takvi ljudi uradili da im se neko obrati za pomoć?
Zahtjeva od države a ne od nas - pojedinaca, u čemu je onda problem? Šta to vama ili meni država daje pa ce zafaliti ako ode na drugu stranu? Treba im dati i više nego što zahtjevaju. Jesu li svi oni ludi što su ginuli, pa nisu mogli svi dezertirati i pobjeći odavde.
Situacija je takva kakva je, nažalost nema dovoljno za sve. Ali zašto je i to što je izgrađeno i dato - ono najlošije. Evidentno je da su zgrade i kuće rađene za porodice poginulih i izbjeglice jako lošeg kvaliteta. Takođe i ovaj primjer kuće za porodicu Poturović.
RTRS nije htjela da objavi prilog, jedina (za sada) je ATV.
Ono što su iz Centra za socijalni rad obećali - mačku o rep. Od posla za Damiru zasad nema ništa jer od petoro djece troje ide u školu, a dvoje su jos mali i ne mogu biti sami kući.
Novi momenat je taj da je u pomoć priskočio Caritas. Novi pod će biti urađen ali je potrebno sve izbaciti napolje. Zidovi i podovi su svuda propali - hodnik, sobe, kupatilo - sve, i ono što se grijalo i ono što nije... Sa strujom nešto nije u redu, ne radi ništa osim veš mašine i jedne sijalice, a i to je osposobljeno privremeno.
Zima je bila teška, djeca su se porazboljevala, drugari u školi im se rugaju da smrde (na vlagu), ali idu ljepši dani pa ce biti lakše.