d.a. je napisao:
walter samuel je napisao:
"Vaši" su, vođeni politikom, podigli karton na kojem piše "PROTIV".
а ја помислио да су и ваши партнери из Херцег Босне исто подигли картон.
значи само су Срби подигли против, само су Срби криви за све.
благо вама мултиетнићарима!
Da, Bevanda & co su uradili isto, ali ovo je banjalukaforum.com, pa sam spomenuo samo vas. Pri tome ne želim reći da su samo delegati iz Republike Srpske krivi za loše stanje u N/FSBiH. Krivi smo svi zajedno, ako si gledao klipove sa Skupštine, neki delegati iz Federacije su napali Čolakovića sa riječima "lopove", "lažove", itd. Iskreno, mislim da Bogdan Čeko obavlja daleko najveći posao od te trojke, da je daleko najbolji i najkompetentniji. Ima u Savezu kvalitetnih pojedinaca koji mogu donijeti napredak, ali se gube u nekompetentnosti mase.
UEFA je "evropska kuća fudbala". Primili su nas u svoju kuću. Daju nam finansijske injekcije. Ali, postave nam neke zahtjeve, jer to je njihova kuća, a mi ih ne prihvatimo. Ne može tako. Ovo nije korak ka rušenju Republike Srpske, ovo je korak ka normalizaciji fudbala u BiH. Imati jednog predsjednika, to je normalno. Imati tri, to nije normalno. Ovo je fudbal, pustite politiku. Na nivou države, imat ćemo tri predsjednika još stotinama godina. Neće ovo pokrenuti domino-efekat.
Ako "vaši" i dalje budu tvrdoglavi, sve ovo može rezultirati najgorom mjerom, a to je isključenje N/FSBiH iz UEFA-e. Ne znam da li ste svjesni šta znači isključenje.
Reprezentacija neće moći nastupati u kvalifikacijama, ali pošto većina vas ne navija za nju, recimo da to nije bitno. Ugovori svih igrača sa svim klubovima u BiH će biti automatski prekinuti! Odoše milioni uloženi u Borac niz vodu, a ne titula. Liga se neće više igrati jer ne bi bilo razloga za to. Sponzora, naravno, više nema, jer nemaju interesa. Možda će i omladinski pogoni prestati sa radom, jer valja i to finansirati.
Sad vi meni recite, ko to sebi može dati za pravo da podizanjem ruke prilikom glasanja, vrati na nulu sve ono na čemu su klubovi radili desetinama godina? Ko to može sebi dati za pravo da podizanjem ruke uništi snove hiljdama djece koji sanjaju da nekad obuku dres Borca, Želje, Sarajeva, Čelika, koji sanjaju da zaigraju za reprezentacije BiH, Srbije, Hrvatske. Ko to može sebi dati za pravo da oduzme posao stotinama ljudi koji žive od fudbala?
O Banjalučani, ima li među vama onih koji ne jebu ništa živo? Ni vlast, ni stranke, ni politiku uopće, ni Partizan, ni Zvezdu... Ima li onih koji samo iskreno vole fudbal, tu divnu igru? Fudbal i Borac.
Nama se još igra lopte, prijatelji. Neka fudbal pobijedi.
_zoka je napisao:
walter samuel je napisao:
A, insistira zato što u svakoj drugoj državi na svijetu postoji samo jedan predsjednik N/FS.
A to je bitno zbog?Ako u drugim savezima jedu govna,trebamo i mi?Da su rekli da je cilj suspenzije borba protiv lopovluka i namještanja pa hajde ali suspenzija zbog toga što svi savezi osim našeg imaju jednog predsjednika.....

Pa, nije baš da UEFA insistira na promjeni Statuta samo zbog ove rečenice koju sam ja napisao.

Gore sam dosta toga objasnio.