Unbeliever je napisao:
Jedina ljubav bez koristi je bila ljubav Isusova koji je umro na krstu.
Sve ljubavi funkcionišu po principu uzimanje-davanje.
Čak i roditeljska ljubav majke prema djetetu.
Saglasna sam sa tobom oko većine tvojih tvrdnji, ali ova zadnja je izuzetak. A ne vjerujem da je samo moja majka takva, da je uvijek spremna da meni i bratu da sve, a da ništa ne očekuje niti traži zauzvrat. U stvari, ona pri tom dobije ono što joj je najpotrebnije: znanje da je nama učinila dobro i to je čini srećnom. A svaki dodatni poljubac ili zagrljaj je sreća više.
Mene u principu mnogo više nerviraju neke druge situacije od ovih situacija gdje je ona mlada i zgodna a on mator ili obrnuto. U svom okruženju imam djevojke koje su mlade, lijepe, uspješne i sposobne i koje hodaju ili su se udale za lezizeboviće, istih godina, koji niti su lijepi, niti bogati a još manje pametni ili sposobni. Ili finih i pametnih i uspješnih momaka koji su sa takvim iskompleksiranim zmijama i idiotkinjama, koje ih pritom varaju na svakom ćošku, pri čemu one nisu čak ni neke ljepotice. Kako to objasniti?
Juče sam se šokirala. Lijepa, mlada i perspektivna djevojka (mlađa od mene) se udala za lika koji joj može otac biti. On nije loš čovjek, ali je propalica i lezilebović i daleko od toga da je bogat ili lijep.
I šta raditi onda? Ništa, šokiraš se u momentu i pustiš ljude da žive. Ne vrijedi nekome nešto govoriti, jer i ako pokušaš, optuže te da si ljubomorna i da im želiš zlo. I odstrane te iz života. To što ti nakon 2 ili 3 godine, u suzama, kaže da si bila u pravu, tada baš ništa ne znači: prijateljstvo se okrnjilo a srce je slomljeno i ovako i onako.