banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 21:55

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 117 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Ljubav iz koristi
PostPoslato: 29 Nov 2010, 17:21 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 06 Sep 2010, 17:27
Slažem se ,Isus je utjelovljena LJUBAV.SAMO ON.

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2010, 17:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
Unbeliever je napisao:
Jedina ljubav bez koristi je bila ljubav Isusova koji je umro na krstu.
Sve ljubavi funkcionišu po principu uzimanje-davanje.
Čak i roditeljska ljubav majke prema djetetu.

to ti iz iskustva?
ajd ne lupaj...

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2010, 17:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
cicak je napisao:
Unbeliever je napisao:

to ti iz iskustva?
ajd ne lupaj...

Povrijedilo te?
Uzimaj godinama od roditelja i samo uzimaj, pa ćeš vidjeti kako će ti se vratiti.

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2010, 23:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
PONIZNI je napisao:
Slažem se ,Isus je utjelovljena LJUBAV.SAMO ON.

Mitološki, da. Kao simbol, da. Istorijski, nisam siguran. Mada mislim da je bio sjajan dasa.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2010, 12:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
Ето доказа да та љубав баш и није нека божанствена категорија :D

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2011, 02:52 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 16 Feb 2011, 22:12
Ljubav iz koristi je po meni nesto najgore, prodajes se uzasno... Zivot je jedan i treba ga zivite...

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2011, 13:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Bojana80 je napisao:
Ljubav iz koristi je po meni nesto najgore, prodajes se uzasno... Zivot je jedan i treba ga zivite...

Sve bi bilo ok, da nije ove rečenice, ona unosi dvosmislenost. Možda su osobe koje se "prodaju", vođene baš tom mišlju. "Život je jedan, zašto da se onda patim i mučim kad postoje i prečice."

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2011, 14:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
To ono bi tvoja životna filosofija? :D

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2011, 00:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
Ti jellyfish imas jako ruznu osobinu da stvari posmatras na crno-bijeli nacin. Moj dragi je ( izuzetno ) bogat, i on mene proganja, a ne obratno vec 20 mjeseci. Uz to je mlad, mogu imati sve sto zinem, a ja ne samo sto ga nisam nicim iskoristila nego se nase jedine rasprave ( ne svadjamo se uopste ) svode na to koliko on radi. On je fantom koji od dana kad mi je prisao radi gotovo svaki dan. Ima sve, ja ako hocu mogu imati sve, ali po cijenu da je on skoro svaki bogovetni dan na poslu.

Meni to ne odgovara i vec dva puta sam odbila razgovor o braku ukoliko ne pristane da manje radi. Ja u svakom trenutku znam gdje je i mogu ga posjetiti na poslu, i nikada ga nisam uhvatila u lazi, on je samo fantom koji dobro radi to sto radi i pravi novac kao sto neko ispija kafe. Meni je jako drag zato sto je jednostavan, obican, vrijedan, optimista, imamo identicne stavove o porodici, svi ga vole jer se jako fino ophodi prema ljudima itd. Nijednom mi nije uputio cak ni ruzan pogled a kamoli rijec, ali je workaholic kakvog nikada nisam srela. Ne sumnjam da mu je jako stalo do mene, pokazao mi je to sto puta do sada, ali me brine ova njegova osobina.

Napisala sam ovo cisto da vidis da stvari nisu crno-bijele, ko zeli napraviti novac moze to uciniti, ali tesko da se to moze desiti na posten nacin bez velike zrtve. Ono sto ja hocu je da imam prijatelja i oslonac u njemu, njegove pare me uopste ne zanimaju. Sta ti mislis ima li ova prica veze sa 'sponzorusama' ?

Ma liberté

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2011, 01:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2009, 20:16
Ljubav i korist ti dodje nekako na isto. Ako nema novca nema ni ljubavi.

šire grozu
a oblaci iz visina
gledaju u razvalinu.

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2011, 05:42 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Dec 2010, 14:25
Bitno je da si ti šarmantan prema njoj...!!!

Slika

Ljubav dođe i prođe a ostaje... sex, droga i nasilje :D

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2011, 12:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Japanese_rose je napisao:
Sta ti mislis ima li ova prica veze sa 'sponzorusama' ?

Niko ne kaze da nema i pravih ljubavi. Naravno to bi bila druga tema. U ovoj temi je bila zamisao da se stavi naglasak na one koji to cine iz koristi, kao na ovoj slici gore, a takvih je veliki broj. Ima naravno i drugih pozitivnih primjera i takvima svaka cast. Medjutim, ono sto je najcesce je sa se spaja ugodno sa korisnim po sistemu "ja njega/nju volim, ali volim i lagodan zivot", sto je sasvim prirodno, jer kad volis nekog ko je siromasan dobijas samo ljubav, a kad volis nekog ko je bogat onda dobijas i ljubav i ugodan zivot. Ali, u ovoj temi se govori o onima koji vole nekog samo zbog novca, a nema ljubavi. Dakle, tvoj "slucaj" ne spada u ovu temu, prema opisu :wink:

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2011, 14:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
Citiraj:
Medjutim, ono sto je najcesce je sa se spaja ugodno sa korisnim po sistemu "ja njega/nju volim, ali volim i lagodan zivot", sto je sasvim prirodno, jer kad volis nekog ko je siromasan dobijas samo ljubav, a kad volis nekog ko je bogat onda dobijas i ljubav i ugodan zivot.

Lagodan zivot ne podrazumijeva neophodno vecu ili veliku kolicinu novca. On je addicted to work, razumijes, prava ovisnost, kao sto je neko ovisan o kocki ili alkoholu. To sto je ta osobina drustveno prihvatljiva ne cini je automatski dobrom ili pozeljnom. Vec nekoliko puta sam ga ostavljala zbog toga, pa mu se vratim jer obeca da ce se promijeniti. Ali se malo toga mijenja. On razmislja o velikim biznis dealovima, i potrebna mu je zena koja ce ga cekati u zamku dok on pravi milone. Prava bajka, ali meni se ne svidja jer kad bih se udala za njega zavrsila bih ili troseci novac da se utjesim, ili bih morala pronaci ljubavnika zbog samoce, a nisam taj tip osobe. S njim sam jos uvijek u nekom nedefinisanom polu prijatelji-polu zaljubljeni odnosu jer mi je jako drag kao covjek, a necu da si dozvolim da se vezem za njega jer bi mi se moglo desiti da zazalim zbog toga. U siroj okolini ima glupaca koje bi ovo oko cega se ja lomim prihvatile bez trunke razmisljanja, pa me i to nervira.

Hocu reci sve ima svoju cijenu. I te koje se vezu za bogate starce, moraju stosta istrpiti, tako da ne mozes izvlaciti pravolinijske zakljucke o takvim vezama.

Ma liberté

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2011, 15:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Maj 2010, 22:34
Unbeliever je napisao:

Saglasna sam sa tobom oko većine tvojih tvrdnji, ali ova zadnja je izuzetak. A ne vjerujem da je samo moja majka takva, da je uvijek spremna da meni i bratu da sve, a da ništa ne očekuje niti traži zauzvrat. U stvari, ona pri tom dobije ono što joj je najpotrebnije: znanje da je nama učinila dobro i to je čini srećnom. A svaki dodatni poljubac ili zagrljaj je sreća više.

Mene u principu mnogo više nerviraju neke druge situacije od ovih situacija gdje je ona mlada i zgodna a on mator ili obrnuto. U svom okruženju imam djevojke koje su mlade, lijepe, uspješne i sposobne i koje hodaju ili su se udale za lezizeboviće, istih godina, koji niti su lijepi, niti bogati a još manje pametni ili sposobni. Ili finih i pametnih i uspješnih momaka koji su sa takvim iskompleksiranim zmijama i idiotkinjama, koje ih pritom varaju na svakom ćošku, pri čemu one nisu čak ni neke ljepotice. Kako to objasniti?

Juče sam se šokirala. Lijepa, mlada i perspektivna djevojka (mlađa od mene) se udala za lika koji joj može otac biti. On nije loš čovjek, ali je propalica i lezilebović i daleko od toga da je bogat ili lijep.

I šta raditi onda? Ništa, šokiraš se u momentu i pustiš ljude da žive. Ne vrijedi nekome nešto govoriti, jer i ako pokušaš, optuže te da si ljubomorna i da im želiš zlo. I odstrane te iz života. To što ti nakon 2 ili 3 godine, u suzama, kaže da si bila u pravu, tada baš ništa ne znači: prijateljstvo se okrnjilo a srce je slomljeno i ovako i onako.

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2011, 15:27 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Bolje jedan dan živjeti kao milijunaš nego 100 godina u bijedi, što reče Bob Rock. Samo toliko.

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2011, 15:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
Да сам ја милионер, трошио бих свакi дан ове преспремне рибе. али никад се не бих женио са једном од њих!
као прво, ја се лично не бих осјећао угодно поред особе за коју знам да је мање више, са мном због пара, а као друго, кад дође развод онда јој морам дати један дио новца...

кад бих се женио трудио бих се да нађем неку дјевојку која ће са мном бити зато што то баш жели.

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2011, 15:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Phoenix je napisao:
Juče sam se šokirala. Lijepa, mlada i perspektivna djevojka (mlađa od mene) se udala za lika koji joj može otac biti. On nije loš čovjek, ali je propalica i lezilebović i daleko od toga da je bogat ili lijep.

Zašto se stavovi djevojaka o tome toliko razlikuju? Pod kojim bi se ti uslovima udala za muškarca koji je stariji od tebe recimo 20 godina?

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2011, 15:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Šajin je napisao:
Да сам ја милионер, трошио бих свакi дан ове преспремне рибе. али никад се не бих женио са једном од њих!
као прво, ја се лично не бих осјећао угодно поред особе за коју знам да је мање више, са мном због пара, а као друго, кад дође развод онда јој морам дати један дио новца...

кад бих се женио трудио бих се да нађем неку дјевојку која ће са мном бити зато што то баш жели.

Da, ali kad bi bio milioner, uvijek bi se pitao, duboko u sebi, je li to ljubav, ili...

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2011, 16:00 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Šajin, nisi inovativan takav se lik zove Hju Hefner :wink:

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2011, 16:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Maj 2010, 22:34
Hristov je napisao:
Phoenix je napisao:

Zašto se stavovi djevojaka o tome toliko razlikuju? Pod kojim bi se ti uslovima udala za muškarca koji je stariji od tebe recimo 20 godina?

Ne kontam šta hoćeš da me pitaš ovim prvim pitanjem? :confused1:

A ne vjerujem ni da bih se udala za toliko starijeg muškarca. Par godina stariji momak od mene-idealna kombinacija ali baš puno stariji... :-?

Mada, mogu da razumijem taj psihološki fenomen (dokazan i objašnjen) da se djevojčice koje su odrastale bez oca udaju za starijeg muškara, u kojem vide zaštitu koju nisu imale u djetinjstvu. Ali teško da bih se udala za nekog lezilebovića, bio mlađi ili stariji od mene ili mojih godina.

Mada, nikad se ne zna. Kad god sam rekla "nikad" to mi se obilo o glavu... ](*,)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 117 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]