banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 20:39

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 562 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 29  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 02 Feb 2011, 14:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jul 2001, 01:00
Gnusni selebriti. Al neka, dobar je film. (:

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2011, 11:33 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Feb 2003, 14:00
i svima se iskljucivo svidja film?

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2011, 11:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2002, 01:00
iskljucivo.

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2011, 12:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jun 2010, 17:53
Meni je solidan film!
Kakvo je tvoje misljenje??

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2011, 10:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Jul 2005, 00:47
Slika

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2011, 12:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Grom te spalio pa okacio si tu sliku na prethodnoj stranici :lol:
Respect Daljcu, propisno je ispostovao film clankom u novinama :thumbup:

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2011, 12:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

gnusni_snjesko je napisao:
Slika

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2011, 12:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ovo sam htio staviti :)

svaka cast Daljcu

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2011, 12:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jun 2010, 17:53
Koji članak, koje novine??

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2011, 12:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

daljac me stavio na duplericu blica :)

samo je BLIC birokratija, uz nase najbolje namjere, isjekla moje odgovore vezane za akademiju ali boze moj

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2011, 17:37 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Apr 2008, 20:06
gnusni, prestani da kačiš svoje slike...:-)

p.s. doći ćeš ti na akademiju, kad tad...:-)

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2011, 17:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

gdje je smajli koji se krsti kada ti treba? gdje ti zaluta na ovaj dio foruma :)

sto prije procitas novi tekst prije ces skontati da imas novu ulogu!

neko pivo veceras??

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2011, 13:45 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

DaVinci je napisao:
Vidjelo se da se režiser pošteno nagledao filmova...
Kada se uzme sve u obzir- film je odlican!

Iskljucivo...

Meni je film stvarno los.
"davno" je bilo kako sam ga gledao i pokusavam ga zaboraviti ali..manjkavosti ostaju jasne.

Film pati od svega i svacega. Sto od nedostatka prave motivacije,ideje,rezije,pa do loseg dijaloga,glume,podteksta(kojeg NEMA)..

Iz nekog razloga,film je smjesten u prije/za vrijeme/poslije ratno doba,I svjetski rat. Iz kog razloga? Ni jedna stavka filma ne opravdava epohu. Kada koristis prostorno vremenski kontekst onda moras imati neku posebnu motivaciju i opravdanost za takav postupak. Ovdje ga nema. Umjesto svih ovih likova,zamisliste mafijase/pekare/bicikliste,dodje vam na isto. Ukrali auto(magarca,ne konja kao sto govore kaludjeri),posvadjali se,poubijali,prodje svemirski brod(umjesto auta) na kraju. Dodje na isto.
Ko su,sta su i odakle dolaze likovi? Kakve su njigove motivacije ? Da li govore narodnim jezikom koji je sigurno bio drugaciji prije 100 godina?
Gluma je uzasna. Mazalica je mogao malo odskociti od kvizologa a Perisic da pogleda neki film sa mucavcem.
Ako su glumci narodnog pozorista omanuli,sta reci za naturscike? (sa naglaskom na kaludjere :)
Film pocinje jumpcut postupkom. Prvim kadrom je odlucena stilska naracija filma. I ,pretpostavljate,to nije ispostovano. Zbog cega onda u prvom kadru filma,reditelj zada stil i onda se od toga udalji kao da ga nije ni bilo.
Dijalozi u filmu su,moze se slobodno reci,nepotrebni. Niti sta govore,niti nas gdje upucuju,niti su filozofski “osvijesteni”. Apsolutno nista. Najduza dijaloska scena u filmu,koja se odigrava pored starih grobova, nema apsolutno nikakvu funkciju. Uspostave se tu kao neki odnosi likova, i odjednom se nesto posvadjaju i ingenioznim postupkom (citaj - crnim "kadrom",zatamnjenjem) reditelj se rijesava jednog lika. I ovo je jedini,nazalost,rediteljski postupak izguran do kraja. Sva napetost odnosa,bilo kakva psiholoska odrednica likova je izgubljena u tom povremenom crnilu koje guta likove jednog po jednog. Film treba stalno da napreduje,da ga prica gura naprijed...ovdje je obrnuto.
Sta god stavite u film,ono mora imati svoju opravdanost. A kako je film VIZUELNA umjetnosti,umjetnost pricanja price preko niza staticnih slika koje iracionalno,iluziono postaju film,onda kada stavite na nekoliko mjesta CRN kadar,mora imati svoju opravdanost. Opet se pitam, cemu ?
Posto se reditelj izjasnjava da nije akademski skolovan filmofil,automatski film treba da okarakterisemo kao autorski. Niceg autorskog,osim gresaka, u filmu nema. Niti je prica originalna,naracija pogotovo,ideja nenaslutiva… nista. U zadnjih nekoliko godina cesto je koristena “ne-reci-nista-puno-znaci-svaki-kadar” naracija, podupreta neimanjem scenarija nego nekih tematsko idejnih okvira kojih se drze tokom snimanja. Pa cak i tu se nagovjestavaju neki sukobi (OSNOVNI dramski element) i odnosi… Bolje bi bilo da se “autor” drzao toga. Da niko nije progovorio citav film bolje bi bilo,ovako malo fali pa da FILM ispadne radio drama. Moderna forma naracije bi ucinila kraj jacim i vjerovatno te spasila mnogo-cega.
Kraj je stvarno mogao mnogo veci efekat postici da je film vodjen u takvom pravcu. Ovako ispade fazon koji je napravljen da nasmije publiku (koja u ovom slucaju poznaje sve ucesnike filma), film za raju.
Mozda ja grijesim. Mozda je ovo na pomolu neki novi poddzanr, i mozda tvoj film pomogne katalogizaciji istog. Ako je u tome stvar. ONda se izvinjavam.
U tom slucaju bi zamolio da se i moji filmovi, i filmovi mojih akademskih kolega, pridodaju u pokretace novog vala. Ovako “gresnih” filmova napravi ISKLJUCIVO svaki student koji zadje u zgradu Akademije.
Nije film jednostavan. Ja ga ne razumijem. Mozda bi trebao porazmisliti o nekim stvarima prije nego se dohvatis sljedeceg projekta.
Ne citaj novine. Pisi iz sebe.
Ove godine je upis na akademiju…malo znanja te nece ubiti.

Mozda bi neko od vas,dobrih snjeskovih poznanika,mogao iskreno nastupiti i reci sta misli o filmu.
Film je javna zanimacija,ako se njim bavis,kritika je neizbjezna.

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2011, 14:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

meni iskreno nije jasno sta znaci stilska naracija filma narocito u okvirima u kojima ti vidis film kao ni akademski skolovan filmofil

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2011, 14:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2009, 09:41
bog se bas potrudio da iskritikuje i usao je u neke detalje koji su, ipak, nepotrebni. a ja jos nisam gledao pa bi bilo glupo da se izjasnjavam.

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2011, 14:19 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Utopija je napisao:
meni iskreno nije jasno sta znaci stilska naracija filma narocito u okvirima u kojima ti vidis film kao ni akademski skolovan filmofil

Meni nije jasno sta si ti htio reci? Pogotovo kada narativno ne uformis recenicu.

Svaki film ima odredjenu vrstu naracije,formu. Samim tim naracija (forma) ima svoje stilske okvire koji su zadati od prve do posljednje minute filma.
Ja jos nisam akademski skolovan filmofil.

I od citavog teksta, ti se zadrzavas na cemu??

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2011, 14:20 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Frisky_Dingo je napisao:
bog se bas potrudio da iskritikuje i usao je u neke detalje koji su, ipak, nepotrebni. a ja jos nisam gledao pa bi bilo glupo da se izjasnjavam.

koje detalje? :D

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2011, 14:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

za nekog ko toliko voli naraciju zanimljivo je da je u ovom slucaju povezujes samo sa formom. iz tvog odgovora sam zakljucio da naracija filma mora da ispostuje stilske okvire te da ih nikako ne spaja ili odbacuje. uvijek sam se zadrzavao prvo na onom sto mi nije jasno. sto se tice ostalog dijela tvog detaljnog komentara npr. zanima me sta znaci umjetnost pricanja price preko niza staticnih slika koje iracionalno,iluziono postaju film,onda kada stavite na nekoliko mjesta CRN kadar,mora imati svoju opravdanost

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2011, 14:39 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

film kao film je iluzija.
1 sekunda filma se sastoji od staticne 24 slicice. Svaka slicica za sebe ne predstavlja "nista".
Kada ides da gledas film,podsvjesno si spreman da budes uvucen u iluziju. Sve u filmu je iracionalno. Likovi koje gledas,nisu zivi ljudi. Ne postoje. Ali ti ipak zivis sa njima,dozivljavas ih i strijepis za njih.
Posto je film VIZUELNA iluzija,mora biti biti opravdanost kada na velikom platnu stavis CRN kadar.

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2011, 14:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2009, 09:41
kazem ti, nisam gledao, kritikovati tehnicke detalje je ok. ako su glumci losi, ok. ali ulaziti u ideje reditelja je previse pogotovo sto se radi o debitantu, a ti si ga bas spustio.

dozivljaj filma je potpuno subjektivna stvar i dovoljno je reci -nije mi legao-nije moj fazon i sl.

meni je zanimljivo da je nasao pricu dragisu vasica. taj covjek je potpuno proskribovan u nasoj kulturi vec 60. godina jer nije odgovarao ni jednima ni drugima... i to kao ideja je vec za pohvalu.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 562 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 29  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]