djesburaz je napisao:
Nije meni cilj nikakvo poredjenje BL-PD, vec sam isao na to da kazem da Prijedorcani uopste nisu toliko zaslijepljeni svjetlima Banjalucke metropole koliko to Banjalucani misle... i to jeste tako... Banjalucani mnogo vise kritikuju sve redom, u Banjaluci se mnogo vise gleda sta ko vozi, sta ko radi, ko je sta obukao, kako sta stoji... Pa minimum 50% banjaluckog stanovnistva je u zadnjih 50 godina doslo iz okolnih sela, i takvi danas upravo najvise pljuju.
Inace nemam pojma zasto Banjalucani misle da su Laus, Rosulje, Paprikovac, Petricevac... po urbanistickoj strukturi i strukturi stanovnistva ista drugaciji i bolji od prijedorskih Urija, Raskovca, Kokinog grada, Puharske...
A za centar Banjaluke, svakako kapa dole ubjedljivo je najljepsi u drzavi, ali svi mi znamo koje su to debele pare napravile. Blago nama svima u drzavi u kojoj mjesto u privredu milioni frcaju na zgrade vlade, hramove, kojekakve Trgove Krajina i parkove Petra Kocica...
A ovo zasto Prijedor stagnira... u zadnje vrijeme i ne stagnira toliko, ali poslije rata, drzavne vlasti su se Prijedora doticale kao sa govnjivom motkom, niko nije htio prljati ruke sa gradom zlocincem. To je bila prva etapa, a druga etapa je nastupila kad je gazda iz Laktasa zavrnuo malo pipu Prijedoru po svom pravilu "ko je glasao za mene taj ce imati, ko nije, nece"...
Мислим да си ти нас погрешно разумио.
Нити ми мислимо да сте ви заслијепљени, како кажеш, метрополом Бањалуком, јер је очигледно да БЛ није метропола и не патимо да неком набијамо на нос љепоту и добре ствари нашег града, јер смо и сами свјесни да има и много недостатака и то је чињеница.
БЛ је лијеп град, који у оквирима РС, пружа најбоље услове за живот и сасвим је логично да је прилив становништва највећи.
Али, бар код мене, се не осјети тај анимозитет према свим људима са стране. ОК, дошао си да студираш, да радиш, да живиш боље. Поштујем то. Добродошао!
Али ако неко дође и пљује по мом граду, онда ме то страшно изнервира.
Бар што се мене тиче, свако ко дође овдје и прилагоди се животу овог града, ко се понаша нормално, нека га!
Исто тако ја ПД и све наше градове доживљавам "својим", надам се да тамо кад одем неће ми нико рећи да сам нафурани БЛ-учанин или да ће ме неко извријеђати због мјеста из којег долазим, јер су мени та ривалства између градова смијешна.
Опет понављам, камо среће да се сви наши градови брзо развијају. Нико срећнији од мене.