banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 19:27

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 68 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Ex-Yu Night Club
PostPoslato: 22 Jan 2011, 13:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Jednom sam bio u jebenom Prijedoru, moj utisak je da je to jedna od najdepresivnijh selendri, ne računajući ove po ist. bosni, ali najsmješnije mi je bilo kad smo krenuli prema BL moj saputnik mi je skrenuo pažnju i rekao; "ovo je kuća Halida Muslimovića" :lol:
Je'l se još kome desilo da mu domorodac skreće pažnju na taj detalj, ja imam osjećaj da je to tamo obavezno pri upoznavanju gradskih znamenitosti?

Vrh

PostPoslato: 22 Jan 2011, 14:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
не контам чему расправа..
поредити бл и пд је смјешно.
довољно је проћи једним и другим градом и то је то.
што се тиче КАКО ЈЕ НЕКАД БИЛО .. кога брига за тим?
живимо у садашњости је л` :)

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 22 Jan 2011, 14:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Dec 2005, 19:08
Ovaj podatak dovoljno govori koliko je PD popularan za zivot...svako poredjenje sa BL je smijurija,poredjenje sa Focom i Bijeljinom npr je mnogo realnije za Prijedor(a i tu nisu bas na konju)
http://www.glassrpske.com/vijest/3/drus ... rbasu.html

Vrh

PostPoslato: 22 Jan 2011, 15:53 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jul 2009, 10:16
Ja sam jednom bio u hotelu Prijedor, prije dvije godine. I sve je bilo dobro do oko 6 sati ujutru, kada su me pijetlovi probudili.

Vrh

PostPoslato: 22 Jan 2011, 16:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Opet izbijaju banjOlucki kompleksi i ponos banjOlucana :)

A BL selundra i to najobicnija :D

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 22 Jan 2011, 16:57 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Maj 2009, 19:48
sto se tice Prijedora, blago je reci da mi puca ona stvar za njim ... zanimljiv mi je ko i Kalinovik :)

Vrh

PostPoslato: 22 Jan 2011, 16:58 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Avg 2010, 22:40
јан_де je napisao:
И не видим шта је поента ове расправе.

Приједор је добио такмаца у Бијељини, која данас имао око 110 000становника и брзо се развија, за разлику од ПД. Е сад, шта је разлог томе, ја то не знам нити ме занима.

Pa poenta rasprave je valjda Ex-Yu diskoteka... a kako je skrenulo na komplekse i frustraciju.... ja to ne znam.
Nije meni cilj nikakvo poredjenje BL-PD, vec sam isao na to da kazem da Prijedorcani uopste nisu toliko zaslijepljeni svjetlima Banjalucke metropole koliko to Banjalucani misle... i to jeste tako... Banjalucani mnogo vise kritikuju sve redom, u Banjaluci se mnogo vise gleda sta ko vozi, sta ko radi, ko je sta obukao, kako sta stoji... Pa minimum 50% banjaluckog stanovnistva je u zadnjih 50 godina doslo iz okolnih sela, i takvi danas upravo najvise pljuju. Evo jos jedna grupa na fejsu http://www.facebook.com/home.php?#!/pages/Sta-se-gubisko-Prijedorcanin-u-kruznom-toku-D/117834198259890. Prijedorcani je napravili sami sebi, pa sta... sprdaju se ljudi, a na onu grupu za Banjalucane, ovdje se pola likova odmah popalilo... opusteno brate, zajebancija...

Inace nemam pojma zasto Banjalucani misle da su Laus, Rosulje, Paprikovac, Petricevac... po urbanistickoj strukturi i strukturi stanovnistva ista drugaciji i bolji od prijedorskih Urija, Raskovca, Kokinog grada, Puharske...
A za centar Banjaluke, svakako kapa dole ubjedljivo je najljepsi u drzavi, ali svi mi znamo koje su to debele pare napravile. Blago nama svima u drzavi u kojoj mjesto u privredu milioni frcaju na zgrade vlade, hramove, kojekakve Trgove Krajina i parkove Petra Kocica...

A ovo zasto Prijedor stagnira... u zadnje vrijeme i ne stagnira toliko, ali poslije rata, drzavne vlasti su se Prijedora doticale kao sa govnjivom motkom, niko nije htio prljati ruke sa gradom zlocincem. To je bila prva etapa, a druga etapa je nastupila kad je gazda iz Laktasa zavrnuo malo pipu Prijedoru po svom pravilu "ko je glasao za mene taj ce imati, ko nije, nece"...

Vrh

PostPoslato: 22 Jan 2011, 17:07 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Citiraj:
Prijedorcani uopste nisu toliko zaslijepljeni svjetlima Banjalucke metropole koliko to Banjalucani misle

E pa baš da je tako nije! Treba iz PD studira ko fole nešto ovdje i kaže ne pada mi na pamet da se vraćam u PD ostaje u BL, a moj drugar otišao da radi u PD jer ovdje ne može naći posla od tih gerilaca jer spuštaju cijenu ovdašnjima. Da se mene pita zakon da se donese da prednost domaće stanovništvo ima pri zapošljavanju pa tek onda ako se ne zadovolje potrebe gerilci se uzimaju.

Vrh

PostPoslato: 22 Jan 2011, 17:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Podforum: Zabava
Tema: Nocni klub

Da niste samo MALO skrenuli sa teme?
:lol:

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 22 Jan 2011, 17:22 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

nepokoreni je napisao:
Citiraj:
Prijedorcani uopste nisu toliko zaslijepljeni svjetlima Banjalucke metropole koliko to Banjalucani misle

E pa baš da je tako nije! Treba iz PD studira ko fole nešto ovdje i kaže ne pada mi na pamet da se vraćam u PD ostaje u BL, a moj drugar otišao da radi u PD jer ovdje ne može naći posla od tih gerilaca jer spuštaju cijenu ovdašnjima. Da se mene pita zakon da se donese da prednost domaće stanovništvo ima pri zapošljavanju pa tek onda ako se ne zadovolje potrebe gerilci se uzimaju.

Joj ako ces ti gledati po trebama... trebu kako zasvrbi tako se i vrti, o tome je jos Njegos pisao, sta Banjalucanki ima po kojekakvim Berlinima i Barselonama... da im ne pada na pamet da se vrate...
Vjeruj mi ako imas iole pristojan posao u PD, mozes kad pozelis sjesti u auto poslije posla i zadovoljiti svoju dnevnu potrebu za BL propisanu medjunarodnim standardima svjetske zdravstvene organizacije, mujinim cevapom, 3D kinom i Merkatorom...

A to o zaposljavanju domacih... nema gledas..., Republika Srpska je drzava svih svojih gradjana... bla, bla, Ustav brale!

Vrh

PostPoslato: 22 Jan 2011, 17:35 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

nepokoreni je napisao:
Treba iz PD studira ko fole nešto ovdje i kaže ne pada mi na pamet da se vraćam u PD ostaje u BL

Jest, ali zato stara svake sedmice posalje lonac sarme po Autotransportu... da dijete ima sta kasikom pojesti :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 22 Jan 2011, 17:42 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 17 Avg 2010, 21:57
djesburaz je napisao:
Nije meni cilj nikakvo poredjenje BL-PD, vec sam isao na to da kazem da Prijedorcani uopste nisu toliko zaslijepljeni svjetlima Banjalucke metropole koliko to Banjalucani misle... i to jeste tako... Banjalucani mnogo vise kritikuju sve redom, u Banjaluci se mnogo vise gleda sta ko vozi, sta ko radi, ko je sta obukao, kako sta stoji... Pa minimum 50% banjaluckog stanovnistva je u zadnjih 50 godina doslo iz okolnih sela, i takvi danas upravo najvise pljuju.
Inace nemam pojma zasto Banjalucani misle da su Laus, Rosulje, Paprikovac, Petricevac... po urbanistickoj strukturi i strukturi stanovnistva ista drugaciji i bolji od prijedorskih Urija, Raskovca, Kokinog grada, Puharske...
A za centar Banjaluke, svakako kapa dole ubjedljivo je najljepsi u drzavi, ali svi mi znamo koje su to debele pare napravile. Blago nama svima u drzavi u kojoj mjesto u privredu milioni frcaju na zgrade vlade, hramove, kojekakve Trgove Krajina i parkove Petra Kocica...

A ovo zasto Prijedor stagnira... u zadnje vrijeme i ne stagnira toliko, ali poslije rata, drzavne vlasti su se Prijedora doticale kao sa govnjivom motkom, niko nije htio prljati ruke sa gradom zlocincem. To je bila prva etapa, a druga etapa je nastupila kad je gazda iz Laktasa zavrnuo malo pipu Prijedoru po svom pravilu "ko je glasao za mene taj ce imati, ko nije, nece"...

Мислим да си ти нас погрешно разумио.
Нити ми мислимо да сте ви заслијепљени, како кажеш, метрополом Бањалуком, јер је очигледно да БЛ није метропола и не патимо да неком набијамо на нос љепоту и добре ствари нашег града, јер смо и сами свјесни да има и много недостатака и то је чињеница.
БЛ је лијеп град, који у оквирима РС, пружа најбоље услове за живот и сасвим је логично да је прилив становништва највећи.
Али, бар код мене, се не осјети тај анимозитет према свим људима са стране. ОК, дошао си да студираш, да радиш, да живиш боље. Поштујем то. Добродошао!
Али ако неко дође и пљује по мом граду, онда ме то страшно изнервира.
Бар што се мене тиче, свако ко дође овдје и прилагоди се животу овог града, ко се понаша нормално, нека га!
Исто тако ја ПД и све наше градове доживљавам "својим", надам се да тамо кад одем неће ми нико рећи да сам нафурани БЛ-учанин или да ће ме неко извријеђати због мјеста из којег долазим, јер су мени та ривалства између градова смијешна.
Опет понављам, камо среће да се сви наши градови брзо развијају. Нико срећнији од мене.

Vrh

PostPoslato: 22 Jan 2011, 17:52 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Citiraj:
Joj ako ces ti gledati po trebama...

Nije bitno je li treba ili frajer poenta je da im je zinulo dupe za Gospodskom i stanom u BL pa makar bio ko štenara ali u BL!
Citiraj:
Jest, ali zato stara svake sedmice posalje lonac sarme po Autotransportu... da dijete ima sta kasikom pojesti

E upravo to! mama sarmu tata za stan, baba i deda za džeparac i onda "meni nije teško raditi za 300KM meni to dovoljno!" jes za šminku!
Nemam ja ništa protiv nikoga neka ih živi i zdravi bili samo neke stvari su činjenica pa htio ti to ili ne.

Vrh

PostPoslato: 22 Jan 2011, 18:07 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

јан_де je napisao:
БЛ је лијеп град, који у оквирима РС, пружа најбоље услове за живот и сасвим је логично да је прилив становништва највећи.

E sad samo da ti kratko kazem, nevezano za bilo sta sto smo pricali, ali iz licnog iskustva. U Prijedoru ces duplo lakse sastaviti mjesecno kraj sa krajem nego u BL. Pogotovo ako si neki prosjek (vecina danas cas malo radi, cas ne radi).
Jadan je onaj koji je dosao u BL da radi, a iznajmljuje stan, nece da ima sustanare, placa dazbine... ili jos gore, drzi familiju sa sobom... BL je ekstra skup grad za nase standarde.

Vrh

PostPoslato: 22 Jan 2011, 18:17 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 17 Avg 2010, 21:57
Да се мало прецизније изразим, мислио сам да БЛ пружа највише могућности за напредак.
А то да је скупа и прескупа се слажем.
Нпр. градски превоз и такси су препрескупи, основне животне намирнице такође. То су само нек ствари које ми падају на памет, овако на прву. Тешко је данас саставити крај с крајем, а камоли нешто више.
Цијене су нам европске, а стандард :o ...

Vrh

PostPoslato: 22 Jan 2011, 20:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
nepokoreni je napisao:
Citiraj:

Sreca pa se takve fasiste kao ti ne pita :angry4: . Samo zbog takvih neljudi kao sto si ti, volio bi da jos jednom izbije rat, pa da maknete svoje guzice sa rodne grude, da vidite kako je to lako zapoceti nesto u mjestu gdje si novi. Srami se.

Vrh

PostPoslato: 22 Jan 2011, 20:08 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Pusti ga laoce..On je graCka raja... :puke:

Vrh

PostPoslato: 22 Jan 2011, 20:08 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Dobro kad se to ratovalo u Prijedoru? Šta trošiš ti? U okolini Gradiške ljudi daju 40 KM dnevnicu u sezoni kukuruza i nema radne snage, bolje biti žicaroš u BL nego gazda na svom imanju kakav sam je to fašista što nam je narod stoka?
Mjenjaj dilera laoce!!!!

Vrh

PostPoslato: 22 Jan 2011, 20:12 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Nisi ti fašista...Ti samo smatraš da time što si rođen ovde imaš veća prava na nešto u ovome gradu nego neko ko je došao u njega.Time samo kvariš sliku o ovome gradu i o nama pravim kojima ne smetaju ni glamočaci,ni drvrčani ni ostali koji su došli silom prilika u naš grad.

Vrh

PostPoslato: 22 Jan 2011, 20:17 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Kad ti spuštaju cijenu rada u ovoj skupoći nije ti svejedno. A što se tiče ljudi koji su došli za vrijeme rata ti su utekli od koca i noža, ovi gerilci na koje mislim iz fenseraja.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 68 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]