banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 08 Maj 2025, 15:50

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 61 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 10 Jan 2011, 19:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2008, 21:55
Citiraj:
Obračun sa piraterijom
10-Jan-11

Kina je krenula u obračun sa piraterijom što su od nje u više navarata zahtijevale SAD, čija filmska industrija gubi milione svake godine zahvaljujući raširenoj praksi piratizovanja holivudskih filmova. na javnoj ceremoniji uništavanja piratskih materijala uništeno je 6 miliona DVD-jeva.
Preko 6 miliona piratskih DVD-jeva javno je uništeno na ceremniji u Pekingu koju je organizovala kineska vlada.Vang Ziksijang, direktor Kancelarije za autorska prava:
"Ova operacija je započeta prošlog oktobra i njome održavamo obećanje dato u strateškom dijalogu sa SAD-om, a koje se tiče zaštite intelektuelnih prava. Ovo takođe predstavlja konkretnu akciju s naše strane i njen uspješan rezultat bi bio nešto s čime bi predsjednik Hu bio zadovoljan pred posjetu Americi"
Među piratima je najviše holivudskih blokbastera. A kineski pirati američku privredu koštaju 250 milijardi dolara godišnje. Kina je pretrpjela oštre kritike američke vlade zbog nedovoljno efikasnog rješavanja ovog problema. Iako su kinezi pokrenutli program borbe protiv piraterije svega nekoliko kineskih kompanija je zbog ovog prestupa krivično gonjeno.

Ubiše ih!
A da bi shvatili bar približno o kakvom opsegu proizvodnje i proaje se radi, zamislite bilo kakav proizvod, za bilo koju potrebu, sigurno ćete ga naći na ovoj stranici:
http://www.tradetang.com/
Nije u pitanju reklama, ovakvih stranica ima sigurno mali milion i na njima se nudi sve, od igle do lokomotive za neke smiješne pare (tip, 10 iPoda za nekih 350-400 dolara ili Gibson "made in USA" gitare od 300 dolara pa na više).
Ko hoće da se uvali u biznis, izvolite, dok se još može!

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2011, 19:39 
Cisto sumnjam da ce ih moci unistiti...

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2011, 20:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 21:43
6 miliona dvd-jeva pa to je jedan omanji kineski dvd klub:)
nece oni kineskim piratima ni pera odbiti ja mislim.

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2011, 20:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Možete li mi reći da li ja kao hrišćanin činim grijeh što skidam muziku, filmove i programe, da li se ja razlikujem od pljačkaša banke?

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2011, 22:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

filozof sa vrbasa je napisao:
Možete li mi reći da li ja kao hrišćanin činim grijeh što skidam muziku, filmove i programe, da li se ja razlikujem od pljačkaša banke?

Ne želim da se upuštam u pitanja hrišćanske etike, ali ako će ti biti lakše, možeš sebe da vidiš kao jednu vrstu Robina Huda: uzimaš nenasilno bogatima koji ionako imaju previše i daješ siromašnima, prvo sebi a onda i drugima (pod uslovom da ne prodaješ ono što sam skineš nego da dijeliš sa svima, onako apostolsk)i. :lol:

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2011, 22:49 
Sitni lopov... :D

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2011, 23:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

muzika i filmovi se prave iz ljubavi,a ne radi profita,i ti ilegalnim skidanjem ukazujes to velikim kompanijama i izvodis ih (apostolski)na pravi put.... :) :)

Vrh

PostPoslato: 11 Jan 2011, 00:04 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2010, 19:40
joj buraz hvala za ovaj link sve bagataela...brata mi..
a jelde ovo nije legalno??

Vrh

PostPoslato: 11 Jan 2011, 00:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
E pa sami su krivi, zbog pohlepe za jeftinom radnom snagom, sva svijetska tehnologija i dostignuća su u rukama kineza.
U prvoj smjeni rade nokia telefone, a u drugoj iste takve samo se zovu mokia, kod prvih plaćamo brend name koji čini 95 % cijene tog proizvoda, a kod drugog to ne plaćamo.
Slično je i sa patikama, otkad sam skontao da su one tene od 30 KM u suštini iste i od istog materijala kao one od 150 KM, prešao sam bez dvoumljenja na ove prve.
Evo još jedan linkić
http://resources.alibaba.com/china-biz.html?src=google&albch=google&albcp=search_trademark-others-201007-new&albkw=China%20Biz

Vrh

PostPoslato: 11 Jan 2011, 03:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Feb 2010, 22:03
Lokacija: Awesometown, Togetherland, Betterworld... Sci-Fi RS :)
Sjećam se jedne reklame sa Jackijem Chanom i Švarcenegerom na motorima u akciji, pozivaju nas ''u borbu protiv piraterije'', jer ''ako mi konzumiramo pirateriju time pomažemo KRIMINALCE'' :lol:

Ova regija nije ušla u EU niti u bilo koju alijansu sa nekim svjetskim krugom korporacija stoga, dokle god imamo jeftine brze internete i, prije svega, dokle god torrenti budu otvoreni, uživajmo u svježe krekovanim Call of Dutyjima i dvd-ripanim Sumracima :D
Barem mi, balkanski gorštaci! :lol:

Vrh

PostPoslato: 11 Jan 2011, 09:57 
Nisam izludio da placam nesto sto je dzabe... :D

Vrh

PostPoslato: 11 Jan 2011, 13:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
STRATOKASTEL je napisao:

Ne želim da se upuštam u pitanja hrišćanske etike, ali ako će ti biti lakše, možeš sebe da vidiš kao jednu vrstu Robina Huda: uzimaš nenasilno bogatima koji ionako imaju previše i daješ siromašnima, prvo sebi a onda i drugima (pod uslovom da ne prodaješ ono što sam skineš nego da dijeliš sa svima, onako apostolsk)i. :lol:

Ja sam takav, nikakve koristi ja nemam od toga.

alkibijad je napisao:

muzika i filmovi se prave iz ljubavi,a ne radi profita,i ti ilegalnim skidanjem ukazujes to velikim kompanijama i izvodis ih (apostolski)na pravi put.... :) :)

Ali ako im je budzet npr. 80 miliona $ niko njima te pare nije poklonio.

Halpert je napisao:
Sjećam se jedne reklame sa Jackijem Chanom i Švarcenegerom na motorima u akciji, pozivaju nas ''u borbu protiv piraterije'', jer ''ako mi konzumiramo pirateriju time pomažemo KRIMINALCE'' :lol:

Ova regija nije ušla u EU niti u bilo koju alijansu sa nekim svjetskim krugom korporacija stoga, dokle god imamo jeftine brze internete i, prije svega, dokle god torrenti budu otvoreni, uživajmo u svježe krekovanim Call of Dutyjima i dvd-ripanim Sumracima :D
Barem mi, balkanski gorštaci! :lol:

Kada bih iznajmio DVD iz kluba uvijek je na pocetku filma isla reklama.

Ne bi ste ukrali TV iz stana, ne bi ste ukrali auto, nelegalan download je kradja.

Ja bih bio najsrecniji kada bi meni te produkcijske kuce poslale blagoslov da se ne ljute sto ja radi privatne upotrebe skinem tu i tamo neki najnoviji film.

Poslednji put menjao filozof sa vrbasa dana 11 Jan 2011, 14:40, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 11 Jan 2011, 14:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

mi smo siromasi iz istocne evrope,mi imamo pravo da skidamo torente da bi prehranili porodicu :P

Vrh

PostPoslato: 11 Jan 2011, 15:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

samir825 je napisao:
joj buraz hvala za ovaj link sve bagataela...brata mi..
a jelde ovo nije legalno??

Legalno je, nego šta, treba samo da platiš carinu kada ti to bude dopremljeno, kao i na sve ostalo što naručiš iz inostranstva.

Vrh

PostPoslato: 11 Jan 2011, 16:18 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2010, 19:40
aha...hvala vam ;)
a znam da moram platiti carinu, ali nije nesto skupo bar nije kad se kupuje preko e-bay koliko sam vidio

Vrh

PostPoslato: 11 Jan 2011, 16:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

alkibijad je napisao:

Da, muzika i filmovi se prave iz ljubavi, ali samo u Evropi, Aziji i 'independent' američkoj industriji.
Radije ću skinuti npr. novi komercijalni album Justina Timberlakea, vidjeti kakav je i poslije ga (logično) obrisati, nego da kupim original CD ili pak kupim na iTunesu.
Tj., radije ću smeće od filma pogledati bezbrižno kod kuće na LCD monitoru u Blu-ray kvaliteti ripa, u dosadnim trenucima, nego izaći iz kina razočaran i ozlojeđen što sam utukao vrijeme na to.

Naravno, u kino idem samo radi kvalitetnih filmova. Mada sam i to prestao...

Vrh

PostPoslato: 11 Jan 2011, 18:49 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
Halpert je napisao:
Radije ću skinuti npr. novi komercijalni album Justina Timberlakea, vidjeti kakav je i poslije ga (logično) obrisati, nego da kupim original CD ili pak kupim na iTunesu.
Tj., radije ću smeće od filma pogledati bezbrižno kod kuće na LCD monitoru u Blu-ray kvaliteti ripa, u dosadnim trenucima, nego izaći iz kina razočaran i ozlojeđen što sam utukao vrijeme na to.

Jao, kakvo samo-opravdavanje i kakvi razlozi... :lol:
Pa ja u USA i dalje skidam stvari, a kad me pitaju, kazem 'zato jer mogu' i ne dajem lazne razloge.

Vrh

PostPoslato: 11 Jan 2011, 22:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Kad nam već nude sranja na pladnju, neka barem budu besplatna a ne otpadci, na koje moramo čekati par godina da se pojave na TV-u :lol:

Vrh

PostPoslato: 13 Jan 2011, 20:01 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 10 Jul 2010, 11:25
Nema sanse, mislim ipak ima samo dve milijarde Kineza :)

Vrh

PostPoslato: 13 Jan 2011, 20:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Dec 2005, 19:08
Nesto mi zao 3S-a,jos 2-3 dana prije vrati filmove...pih

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 61 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]