Talha je napisao:
nepokoreni je napisao:
Talha srećo slabo pratiš! Već sam uputio kritiku za SPC kod nas kad već to povlačiš i to na ekonomskoj politici, a sad jedno pitanje za tebe: voliš li više da Sarajevom hodaju djevojke u haljinama i hlačama lijepo dotjerane( ništa vulgarno) ili u burkama ko statisti za Američkog nindžu?
Ko što Crvena Jabuka pjeva- šetaju Miskinovom djevojke ko vile. Nismo u srednjem vijeku ko hoće zar, peču i burke marš u Avganistan!
BTW i tamo je hoće ukinuti!
Inače se problem nikaba ili burke medijski predimenzionira jer nema u Bosni toga puno!
pa i ima u odnosu na ranije. ranije toga uopste nije bilo. ko se pokrije ima da sjedi kuci i nigdje ne ide. danas pokrivene idu na fakultete, rade, isto ko i ostale zene. mozda bi im se trebalo ograniciti da rade samo na mjestima kao sto casne sestre rade (izuzev sto se casne ne udaju i zive u samostanima, a ove se i udaju i hoce da ima sve kao svaka emancipirana zena, a pokrije se). ne znam, Tito je to bio ukinuo, sad se ide sve u silu Boga, dakle sad cemo mi sve sto nismo prije. i to se ide u bezveznu krajnost. zasto?
nemam nista protiv, neka nosi sta god ko hoce, taman i pero na glavi, ali za moj pojam bilo bi im uskraceno da rade npr. kao doktorice, kao bankari itd. Turska im je zabranila skolovanje na Univerzitetima, Europa nije...
sve se nesto silom hoce, sta je vise? i oni ne bi Deda Mraza nego izmisljaju nekog svog u zelenoj cohi. ako si ga vec ukinuo onda ga UKINI, a ne pravi neke kopije.
mislim, ovo je tema koja se dotice nekih drugih pitanja, daleko do toga, nemam ja ama bas nista protiv ikoga, neka radi sta god ko hoce, ali u okviru svoje kuce.
isto kao sto ni pederima ne treba dati da se vjencaju, ili da, ne daj Boze usvajaju, djecu... ALO...
hoces to? jesi odabrao to? - jesi, eto ti to tvoje, postujem, ali onda se odreci nekih drugih stvari u zivotu... i ne nameci meni da mijenjam svoje stavove.