banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jul 2025, 15:08

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 105 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: ZELENI DEDO
PostPoslato: 28 Dec 2010, 14:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
Talha je napisao:
nepokoreni je napisao:
Talha srećo slabo pratiš! Već sam uputio kritiku za SPC kod nas kad već to povlačiš i to na ekonomskoj politici, a sad jedno pitanje za tebe: voliš li više da Sarajevom hodaju djevojke u haljinama i hlačama lijepo dotjerane( ništa vulgarno) ili u burkama ko statisti za Američkog nindžu?
Ko što Crvena Jabuka pjeva- šetaju Miskinovom djevojke ko vile. Nismo u srednjem vijeku ko hoće zar, peču i burke marš u Avganistan!
BTW i tamo je hoće ukinuti!

Inače se problem nikaba ili burke medijski predimenzionira jer nema u Bosni toga puno!

pa i ima u odnosu na ranije. ranije toga uopste nije bilo. ko se pokrije ima da sjedi kuci i nigdje ne ide. danas pokrivene idu na fakultete, rade, isto ko i ostale zene. mozda bi im se trebalo ograniciti da rade samo na mjestima kao sto casne sestre rade (izuzev sto se casne ne udaju i zive u samostanima, a ove se i udaju i hoce da ima sve kao svaka emancipirana zena, a pokrije se). ne znam, Tito je to bio ukinuo, sad se ide sve u silu Boga, dakle sad cemo mi sve sto nismo prije. i to se ide u bezveznu krajnost. zasto?
nemam nista protiv, neka nosi sta god ko hoce, taman i pero na glavi, ali za moj pojam bilo bi im uskraceno da rade npr. kao doktorice, kao bankari itd. Turska im je zabranila skolovanje na Univerzitetima, Europa nije...
sve se nesto silom hoce, sta je vise? i oni ne bi Deda Mraza nego izmisljaju nekog svog u zelenoj cohi. ako si ga vec ukinuo onda ga UKINI, a ne pravi neke kopije.
mislim, ovo je tema koja se dotice nekih drugih pitanja, daleko do toga, nemam ja ama bas nista protiv ikoga, neka radi sta god ko hoce, ali u okviru svoje kuce.
isto kao sto ni pederima ne treba dati da se vjencaju, ili da, ne daj Boze usvajaju, djecu... ALO...
hoces to? jesi odabrao to? - jesi, eto ti to tvoje, postujem, ali onda se odreci nekih drugih stvari u zivotu... i ne nameci meni da mijenjam svoje stavove.

Poslednji put menjao cicak dana 28 Dec 2010, 14:13, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2010, 14:11 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Citiraj:
Kad je u pitanju nikab ili burka kako se zove, nemam protiv ni toga iako smatram da je to pretjerano! Sloboda izbora!
Ako nekom to odgovara neka nosi-njegov izbor.
Inače se problem nikaba ili burke medijski predimenzionira jer nema u Bosni toga puno!

E to i hoću da kažem! Ja u svojoj kući hodam u gaćama, ali to ne zači da takav trebam na ulicu po hljeb. Ja sam odrastao sa muslimanima i imam drugara istih, ali brate nikad nije bilo ko što je sad! Ovi koje znam nikad nisu nosili ni marame ni dimije, ni vikali selam a nije im niko branio nikad, a sad odjednom veliki vjernici i pobornici tradicije i ubacuju u riječi h a nisu nikad tako pričali! Ti takvi prevrtljivci su muslimani i sluge Alahovi ko što sam ja Papa Benedikt!

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2010, 14:14 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 03 Jun 2004, 13:47
Nepokoreni, trebao bi se kandidovati za kakvog halifu, mislim ono upucen si u islam nevjerovatno.... svaka cast. :roll:

Cicak, ti si ono za demokratiju?

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2010, 14:17 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Citiraj:
Zena u carsafu (ne, nije monahinja, ona druga sto ti se gadi) je odlucila na taj korak zbog religije. Ako ti se nosi krst, nosi ga, zasto da ne? I molim te za kraj, objasni mi kakve veze ima pravoslavna hriscanska vjera sa redenicima, puskama i pozivima na klanje?

Ne miješaj vjeru i fundamentalizam! Nosi krst, nosi polumjesec ali zbog sebe a ne da ga nabijaš drugome na nos. Takvih stvari nikad ovdje nije bilo i ne treba da bude, a što se tiče poziva na klanje šta su onda vehabije i što ih nijedan musliman i vjernik ne osuđuje?

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2010, 14:20 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Dust je napisao:
Nepokoreni, trebao bi se kandidovati za kakvog halifu, mislim ono upucen si u islam nevjerovatno.... svaka cast.

Sinko kad već diskutujem o nečemu moram proučiti gradivo a ne bubati napamet :wink:

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2010, 14:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Dust je napisao:

JESAM.
jesi li ti? solidarizacija s obje strane, a ne samo sa moje. ok?

rekoh, nemam nista protiv. daleko od toga. ali stvara se zatvoreni sistem, a ja to ne volim.

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2010, 14:37 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2010, 10:38
nepokoreni,

Ti bi da budeš malo liberal ali istovremeno bi malo da drugima krojiš gaće! :)
Odluči se druže!

Nego reci mi, spominješ te vehabije iako ja nigdje u Bosni ne vidjeh da postoji udruženje vehabija ili neka institucija gdje se oni okupljaju i promovišu svoju ideologiju.Nisam čak ni upoznao ni jednog čovjeka da sebe naziva vehabijom!
S druge strane u mjestu DRAŽEVINA kod Višegrada postoji četnički univerzitet gdje se mlade generacije sa starim "veteranima" edukuju za neka naredna klanja.
Moje konkretno pitanje:
Kako ti se sviđa moda i nošnja delija iz Draževine i kako ti se sviđa njihova ideologija koju promovišu?

http://img2.picload.org/image/rlpoca/po ... vijeca.jpg

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2010, 14:40 
Majstor
Majstor

nepokoreni je napisao:
Citiraj:
Zena u carsafu (ne, nije monahinja, ona druga sto ti se gadi) je odlucila na taj korak zbog religije. Ako ti se nosi krst, nosi ga, zasto da ne? I molim te za kraj, objasni mi kakve veze ima pravoslavna hriscanska vjera sa redenicima, puskama i pozivima na klanje?

Ne miješaj vjeru i fundamentalizam! Nosi krst, nosi polumjesec ali zbog sebe a ne da ga nabijaš drugome na nos. Takvih stvari nikad ovdje nije bilo i ne treba da bude, a što se tiče poziva na klanje šta su onda vehabije i što ih nijedan musliman i vjernik ne osuđuje?

Zasto bi nosenje krsta ili polumjeseca bilo nabijanje na nos? Vrijeme komunizma je proslo.

Vehabije u Bosni, osim svojim izgledom, nikoga ne uznemiravanju. Ako jesu, ja se izvinjavam, jer do sad ne cuh da se neki dig'o u vazduh. Talibanci jesu osudjivani o strane muslimana, dovoljno ti je da procackas internetom (ako te zaista zanima).

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2010, 14:41 
Majstor
Majstor

cicak je napisao:
Dust je napisao:

JESAM.
jesi li ti? solidarizacija s obje strane, a ne samo sa moje. ok?

rekoh, nemam nista protiv. daleko od toga. ali stvara se zatvoreni sistem, a ja to ne volim.

Jesam za demokratiju, zato mi i ne smetaju.

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2010, 14:44 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Citiraj:
Nego reci mi, spominješ te vehabije iako ja nigdje u Bosni ne vidjeh da postoji udruženje vehabija ili neka institucija gdje se oni okupljaju i promovišu svoju ideologiju.Nisam čak ni upoznao ni jednog čovjeka da sebe naziva vehabijom!

Vidio ih u Zenici i u Omarskoj očima svojim. Ne sviđa mi se ta ideologija al nikako pa da je ne znam gdje pusti Draževinu i ostale pripizdine znaš ti dobro moju filozofiju.
Nemaju ni Skinhedsi instituciju pa ih ima ko govana.
Što se tiče liberalnosti ako si ti vjernik i ideš u džamiju i poštuješ svoje običaje isto kao i ja svoje reci mi kako bi bilo da nabijamo jedan drugom to na nos i prkosimo istim?

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2010, 14:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

prije godinu otprilike imali smo temu o postojanju krizeva u javnim institucijama. Mesic je to zabranio u HR dok je bio predsjednik. Naletio je na ostru kritiku Crkve.
nisam ni za to, svoja vjerska ubjedjenja ostavi kod kuce, na ulici gdje zive razlicite vjere, ponasaj se normalno, u okviru nekih standardnih mjerila koja odgovaraju cijelom ljudskom puku. bez potenciranja svojih ideologija, bez nametanja nekom drugom svojih ubjedjenja i bez ikakvog isticanja. postujujuci i svoje i tudje.
svi smo egal, na kraju krajeva. i to isto treba zabraniti i u BL, i u Sa i u Mo.

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2010, 14:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
Kad sam ljetos išao u Sarajevo po vizu je*o me svak' živ ako 90% djevojaka nije nosilo hidžab i nikabu! Ušli mi u neku baštu da popijemo nešto, a unutra svaka ali bukvalno svaka djevojka je bila zamotana! I što je još zanimljivije nisu to starije žene ili tako nešto nego obavezno od 15 godina do jedno 25-30, tj. one koje su odrasle uz ovaj poslednji rat i koje i jesu bile pod uticajem tog masovnog vraćanja u vjeru. Doduše da ne bude jednostrano slična situacija je i u pravoslavlju, onaj ko je htio da slavi slavu i bude vjernik za vrijeme SFRJ bio je, u mojoj porodici su uvijek slavili i nikad nisu bili za partiju, a ništa im nije falilo, a mnogi su sada okačili krst Isusov oko vrata... :roll:

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2010, 14:49 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Čičak skontao si šta pričam de objasni ovoj dvojici ja sam im preobiman izgleda.

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2010, 14:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

cicak je napisao:
prije godinu otprilike imali smo temu o postojanju krizeva u javnim institucijama. Mesic je to zabranio u HR dok je bio predsjednik. Naletio je na ostru kritiku Crkve.
nisam ni za to, svoja vjerska ubjedjenja ostavi kod kuce, na ulici gdje zive razlicite vjere, ponasaj se normalno, u okviru nekih standardnih mjerila koja odgovaraju cijelom ljudskom puku. bez potenciranja svojih ideologija, bez nametanja nekom drugom svojih ubjedjenja i bez ikakvog isticanja. postujujuci i svoje i tudje.
svi smo egal, na kraju krajeva. i to isto treba zabraniti i u BL, i u Sa i u Mo.

E upravo, ako si nešto onda budi to nešto za sebe ako te to čini srećnim.

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2010, 14:51 
Majstor
Majstor

Ako je neko vjernik, on je vjernik i u kuci i van kuce. Ako se kaze "ne ubij, ne kradi, vjeruj u jednog Boga, ne cini blud" ne moze on postovati to pravilo samo u kuci, valjda se to odnosi i van kuce? Vjera nije samo vjerovanje, nego i ponasanje. Budisticki monasi nose narandzaste odore, briju glavu, ne jedu meso. Natjeraj ga da se nosi tako SAMO u hramu, u kuci. Kakvim to cini tebe?

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2010, 14:52 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2010, 10:38
nepokoreni je napisao:
Citiraj:

Vidio ih u Zenici i u Omarskoj očima svojim. Ne sviđa mi se ta ideologija al nikako pa da je ne znam gdje pusti Draževinu i ostale pripizdine znaš ti dobro moju filozofiju.
Nemaju ni Skinhedsi instituciju pa ih ima ko govana.
Što se tiče liberalnosti ako si ti vjernik i ideš u džamiju i poštuješ svoje običaje isto kao i ja svoje reci mi kako bi bilo da nabijamo jedan drugom to na nos i prkosimo istim?

:) :) :)

Biće da vidiš smeće samo o komšijinom dvorištu dok svoje ne vidiš iako zapinješ za njega!!

Ja išao ili ne išao u džamiju, vjerovao ili nevjerovao u Boga važno je da kao civilizirana osoba ne uznemiravam onog ko ide ali ni onog ko ne ide.Već sam nekoliko puta rekao SLOBODA IZBORA.
Kao (nepokorenom) Bosancu mi NE SMETA što je Bosna šareni ćilim kad su pitanju religije, običaji i tradicije.
Nije valjda da četnički ravnogorski pokret i njihovu ideologiju poistovjećuješ sa pravoslavljem?? :(

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2010, 14:56 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Je8o te jesi skontao do sad da sam KOMUNISTA kako mogu podržati taj pokret???
Smetaju mi fanatici na svim stranama koji nameću volju poštenom svijetu, sve to uza zid pa mašingeveru! Dok je takvih taj šareni ćilim će da bude Bosanski lonac jesi li sad skontao poentu mojeg kazivanja?

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2010, 14:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Dust je napisao:
Ako je neko vjernik, on je vjernik i u kuci i van kuce. Ako se kaze "ne ubij, ne kradi, vjeruj u jednog Boga, ne cini blud" ne moze on postovati to pravilo samo u kuci, valjda se to odnosi i van kuce? Vjera nije samo vjerovanje, nego i ponasanje. Budisticki monasi nose narandzaste odore, briju glavu, ne jedu meso. Natjeraj ga da se nosi tako SAMO u hramu, u kuci. Kakvim to cini tebe?

Ne lupaj. Natjeraj ti fratra ili igumana da nosi to samo u samostanu ili manastiru... :roll:
Shvataš?

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2010, 14:58 
Majstor
Majstor

Panzer je napisao:
Dust je napisao:

Ne lupaj. Natjeraj ti fratra ili igumana da nosi to samo u samostanu ili manastiru... :roll:
Shvataš?

Ja shvatam, ali pojedinci ovdje bi primjenivali pravila samo na jednu grupaciju, dok su drugi manje vazni.

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2010, 14:58 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Hodža je uvijek nosio turban a pop i fratar mantiju. Oni su u službi božijoj to nisu fanatici ni fundamentalisti to nema veze sa pričom.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 105 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]