tatamata je napisao:
@perhan99
Ne znam za koga navijas,odnosno koga simpatises,ali ti se u Borac i BiH fudbal razumijes ko Mara u krivi kurac.Kazes sam pogledao si 2 utakmice Borca u sezoni,i usudjujes se da dajes neka poredjenja?
Sto se tice liga Hrvatske,Srbije i Bosne i Hercegovine,tu jedino odskacu klubovi velike cetvorke,dakle Dinamo,Hajduk,Partizan i Zvezda.Oni su jednostavno nekoliko svjetlosnih godina ispred svih ostalih,sto po imenima,sto po renomeu,sto po organizaciji,sto po finansijama,itd,itd...Nedodirljivi.Recemo da su Partizan i Dinamo trenutno ispred Zvezde i Hajduka koji su u krizi.Sve ostalo,dakle bukvalno,je tu negdje,uzmi dodaj,svi smo tu.Ja ruku dajem da bi Borac sa ovom ekipom i par kvalitetnih pojacanja,bio sigurno u prvih 5 i u HNL-u i u JSL.Sto se tice realizacije transfera,i same organizacije klubova,jbg tu smo jos na niskim granama,seljacki mentalitet,ali sto se tice da li bi se mogli nositi sa ostalim klubovima iz regiona,itekako bi mogli.
To je jedan stereotip koji se često može čuti, 4-ka je nedodirljiva a svi ostali jednaki. Malo je upitno to svi, koji svi - Crnogorci, Makedonci i Slovenci su po meni lošiji i od BiH. Onda u BiH: Sarajevo, Velež, Zrinjski i Čelik su u raspadu. Borac uz 2-3 dobra pojačanja (pojačanja po mjerilu HNL i JSL, ne po našem) mogli bi gurati među 4-5 u JSL i HNL, a ostali iz regiona i ove lige, jako teško (još doduše i Željezničar). Nemojte zaboraviti da Borac već dugo nije izbacio igračko ime, koliko mene pamet služi, koje bi u susjednim ligama bilo poštovano a da ne pričam u jačim ligama Evropi. U Srbiji i Hrvatskoj izbacuju i klubovi van 4-ke dobre igrače i igrače koji mogu igrati po Evropi a u najmanju ruku u prvoj postavi Partizana i Dinama.