banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 09 Maj 2025, 00:40

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 38 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
PostPoslato: 26 Dec 2010, 21:32 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 17 Avg 2010, 21:57
Milanko Djeric je napisao:
Citiraj:
зашто отвараш хулиганске теме?
навијачи су стока и све их треба затворит у торове и млатит канџијом!
срамота, предлажем брисање ове теме!

vidis da mozes da napises nesto smisleno i tacno kad se potrudis :lol: :lol: :lol: :lol:

uros, kimi, oni koji su ubili tantona...ma da, to su zapravo zrtve.

Јеси и ти прескочио спојлер?

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2010, 22:29 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Jul 2010, 22:48
Прескочили су они много тога!

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2010, 22:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2002, 20:11
Citiraj:
Ја,ако идем на евро гостовање,спреман сам да будем нападнут.
Citiraj:
И ја бих,као и већина волио да је све на руке и ноге

Evo ja npr ovde vidim najveci problem....
Sasvim je normalno razmisljanje ici tuc i bit pretucen....sto se granici sa zdravim razumom....ja da idem da navijam za svoj klub isao bi bilo gdje jednostavno da navijam, znaci ne da se tucem, ne da provociram nego da navijam....ali ocigledno to ljudima nije dovoljno....treba ic razbit glavu nekome jer nosa sal suparnickog tima, ili pjeva navijacku pjesmu tog tima....
Ovom prilikom ne mislim samo na domace huligane nego uopste na takve ljude u svijetu....

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2010, 23:58 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 30 Nov 2010, 00:11
Freak_on_a_leasH je napisao:
Citiraj:
Ја,ако идем на евро гостовање,спреман сам да будем нападнут.
Citiraj:
И ја бих,као и већина волио да је све на руке и ноге

Evo ja npr ovde vidim najveci problem....
Sasvim je normalno razmisljanje ici tuc i bit pretucen....sto se granici sa zdravim razumom....ja da idem da navijam za svoj klub isao bi bilo gdje jednostavno da navijam, znaci ne da se tucem, ne da provociram nego da navijam....ali ocigledno to ljudima nije dovoljno....treba ic razbit glavu nekome jer nosa sal suparnickog tima, ili pjeva navijacku pjesmu tog tima....
Ovom prilikom ne mislim samo na domace huligane nego uopste na takve ljude u svijetu....

Па да је свјести никада не би ни био претучен неко ко не жели то. Тукле би се само екипе и то је то. Доста људи се боји па напада само слабије,користе све и свашта. Као да је срамота некад попити ударац или побјећи. Једном рјечју,нема ту свјести. Али ти ако идеш са обиљежјем у други град,који има групу 20 сати прије утакмице,мораш то очекивати. Зашто је то тако,па тако је већ 100 година,нисам ја то измислио. Не могу ја сад рећи да твоје размишљање није исправно,само се разликује.

Vrh

PostPoslato: 27 Dec 2010, 07:56 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jul 2010, 18:22
Sloboda Navijacima

Vrh

PostPoslato: 27 Dec 2010, 16:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
Тукле би се само екипе и то је то.
Citiraj:
Зашто је то тако,па тако је већ 100 година,нисам ја то измислио.
Da li mi neko moze objasnit zasto je to tako....jel nikad niste pomislili da se moze navijat za svoj klub bez potrebe za fizickim razracunavanjem....jel toliko tesko pojmit da je tuca nesto lose....jel iko ikad upotrebio mozak pa se zapitao zasto se vec 100 godina navijaci tuku....jel tu ima ista ispravno....ili je puno lakse rec "tako su radili i oni prije, odo onda i ja" pri tom ne ukljucujuci ni jednu mozdanu vijugu....
Citiraj:
Не могу ја сад рећи да твоје размишљање није исправно,само се разликује.
Nije bitno cije je razmisljanje....bitno je sta je normalno za bica koja koriste mozak....

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2010, 14:47 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:47
Citiraj:
Тукле би се само екипе и то је то.
Citiraj:
Зашто је то тако,па тако је већ 100 година,нисам ја то измислио.
Da li mi neko moze objasnit zasto je to tako....jel nikad niste pomislili da se moze navijat za svoj klub bez potrebe za fizickim razracunavanjem....jel toliko tesko pojmit da je tuca nesto lose....jel iko ikad upotrebio mozak pa se zapitao zasto se vec 100 godina navijaci tuku....jel tu ima ista ispravno....ili je puno lakse rec "tako su radili i oni prije, odo onda i ja" pri tom ne ukljucujuci ni jednu mozdanu vijugu....
Citiraj:
Не могу ја сад рећи да твоје размишљање није исправно,само се разликује.
Nije bitno cije je razmisljanje....bitno je sta je normalno za bica koja koriste mozak....

Pa zašto ti ne uključiš mozak i daš odgovor zašto se vode ratovi?????

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2010, 16:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ratovi se vode zato sto je to najlaksi nacin zgrtanja gomile para i pranja novca kroz porez...."ali tema danasnje emisije nisu konji..."

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2010, 16:11 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:47
Ratovi se vode zato sto je to najlaksi nacin zgrtanja gomile para i pranja novca kroz porez...."ali tema danasnje emisije nisu konji..."

Tema je navijačka svijest, a ne postavljanje nebuloznih pitanja na koje odgovor nema ni "broj 1"...

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2010, 17:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
ја не могу вјероват да су људи прескочили мој спојлер.

поновићу пост, без спојлера.

АЛЕКСАНДАР je napisao:
зашто отвараш хулиганске теме?
навијачи су стока и све их треба затворит у торове и млатит канџијом!
срамота, предлажем брисање ове теме!

то ти је став "просветљених" форумаша.

не вриједи се расправљати, то је била поента.

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2010, 17:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
casuals je napisao:
Ево одлучио сам да подигнем тему навијачка свијест,прије свега да видим како ви оцјењујете ситуацију на трибинама наших простора и дали сте свјесни наше ситуације када је у питању навијачка едукативност?Молио бих да на овој теми непишу људи који нису навијачи и који никада нису били на стадиону како би избјегли глупе постове :)

За мене лично трибина предстаља мјесто на којем се бодри свој клуб на све могуће начине,али као што знају људи који иду на стадионе ту је много клинаца који су на трибини само да би били виђени и фурају неки навијачки-кримо фазон да би били "зајебани".Ево молио бих да се укључите у тему и изнесете своје мишљење на ову тему...

Nakon ovako nepismenog uvodnog posta, teško je očekivati posebno smislenu diskusiju. Kao plag na tortu dolazi zadnja rečenica prvog pasusa.

Pošto mi stadion nije nepoznanica, to znači da po kriterijumima autora teme nisam kvalifikovan da "nepišem" na istoj. Navijanje, u svom užem značenju (dakle, isključujući casual navijače i simpatizere) mi je uvijek bio zanimljiv fenomen, kao neodvojiv pratilac sporta odvajkada. Međutim, ne mogu reći da o njemu imam posebno visoko mišljenje. Inače nisam posebno oduševljen fatalističkim pogledima na svijet, a ovo je jedan takav obrazac ponašanja. Jer kada nam na život bitno utiče nešto što je potpuno van naše kontrole, a mi to svjesno prigrlimo, to nije ništa drugo do fatalizam. Iako se ponekad stvara slika da su "navijači ti koji mogu da utiču na stvari", u suštini to nije istina.

Dalje, mislim da je to jedan od mehanizama kompenzacije, pomoću kojega se ljudi uspješnje nose sa nekim svojim kompleksima, nedostacima ili neuspjesima. To samo po sebi nije loše, jer je takvih mehanizama mnogo. Ali kako neki mehanizmi kompenzacije na duže staze oplemenjuju duh, i pomažu izgradnji ličnosti, sa navijanjem to nije slučaj. Na osnovu površne analize vodećih navijačkih grupa u Srbiji, ili Evropi, možemo vidjeti da su to uglavnom ljudi sa nižih socijalnih ljestvica, ne pretjerano obrazovani. Navijanje je tu izduvni ventil za kolotečinu teškog života, lošeg posla, sjebanih porodičnih odnosa. U "kopu", pojedinac ima osjećaj da negdje pripada, da njegovo djelovanje nešto znači i da nečim korisnim doprinosi. Zato nije čudna ni nadgradnja svega spomentuog, u vidu navijačkog nasilja, gdje se ova pojava graniči sa patološkom.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2010, 19:19 
Pripravnik
Pripravnik

Једна добра парола значи много за обичан народ. Да не говорим разноразне хуманитарне акције,небитно које групе. Значи,ипак раде нешто корисно ти клошари. Је ли стварно мислиш да би велике трибине опстајале да их воде само малоумници? Мислим да се вараш. Нижих социјалних љествица,не претјерано образовани? Знам примјере супротне да би пао у несвјест. Питај Србе на Косову јесу им дражи "хулигани"( каква измишљена ријеч за оне ниже слојеве којима свакодневно перу мозак разним фармама и грандовима) или "елитни" грађани. Ако нећеш њих (можда су и они нижи слојеви) питај свештенике. Камо среће да су навијачке туче најгоре што се у свијету дешава. Него реци ми,има ли више туча годишње на утакмицама или дискотекама,у школама? Има ли више бодења на утакмицама или ван њих. И на крају,умиру ли људи више од навијача или од глади? Да се разумијемо,камо среће да нико не буде осакаћен или не дај Боже убијен,али пун ми је рацку свакодневног пљувања по навијачима,а дражи ми је гробар прави него ти малоумници што серу по њима и још добијају новац за то.

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2010, 20:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
"Klošari", "maloumnici" su termini koje si ti koristio, ne ja. Ja ih nisam čak ni insinuirao. Očigledno nisi dobro pročitao moj post, jer u svom govoriš o stvarima koje uglavnom nemaju veze sa onim šta sam pisao.

Humanitarne akcije i ostale korisne stvari koje navijači organizuju, biće relevantne u kontekstu onog što sam pisao o izgradnji ličnosti, kada prva asocijacija na pomen navijača bude ona humanitarca. Ovako, prije će se javiti ona druga - huligana. To nisam ja izmislio, to je nešto za šta su navijači sami krivi.

E sad, to što znaš primjere, obrazovanih i bogatih navijača, samo potvrđuje pravilo, tako da u nesvijest ne bih pao. Kao što ćeš izuzetke naći u bilo kojoj pojavi.

Ostatak posta, ne znam šta treba da pokaže? Da je huliganizam zlo, ali na svijetu postoje i gore stvari? Kakve veze sa ovom temom ima nasilje u školama i diskotekama? Glad u svijetu? Nemiri u Švedskoj?

I da se razumijemo, ja ne pljujem ni po kome. Iznio sam mišljenje o pojavi, ne konkretnim ljudima, i trudio se da ga obrazložim što bolje mogu. Ovo je javna rasprava, i stvari ne treba shvatati lično.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2010, 20:27 
Pripravnik
Pripravnik

Сам си напоменуо да ти није стадион непознаница. Колико си био присутан на њему? Јеси попут напаљених клинаца побјегао кад си се заљубио? Кад си сконтао,немам ја баш херца за ово (не мислим на туче). Ко нема пола живота на стадиону нема шта писати овде. Ниси користио ријеч клошар. Не,ниси,користио си горе,"необразован" "нижи слој". Ко си ти да људе називаш необразоване? Или нижег слоја? Којег су слоја они малоумници што млате дотичне? Јеси кад упознао којег жандара? А он је власт. Јеси сигуран да су моји или од других људи овде родитељи из нижег слоја? Тежак живот? Ја немам тежак живот. Не треба ми издувни вентил. Ја уживам у својој страсти. Ти уживај у себи тебра :wink:. Наравно,никада се нећемо сложити,млатимо овде празну сламу у доколици.

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2010, 20:47 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Maj 2010, 12:19
наказо на повоцу и попокатепетл,имам осјећај да вам је ближа музика од спорта,генерално.......убијеђен сам у то,да одлично контате музику,а готово никако навијаче.
готивите ли панк???????не питам беззе,имам разлог!

Vrh

PostPoslato: 29 Dec 2010, 10:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 12:43
http://www.b92.net/video/video.php?nav_ ... _id=482396

Ново штиво.

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2011, 21:33 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Jul 2010, 22:48
http://www.mondo.rs/s194516/Info/Hronik ... osudu.html

Без икаквих доказа,унапријед осуђени...

Vrh

PostPoslato: 16 Jan 2011, 23:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Невероватно исценирано суђење. Спомињу се казне од 40 година, а толико су добили Легија и екипа за убиство премијера тј. напад на државу. Шта је с мозгом? Даље, никоме директно нису доказали да је не бацио (ако је уопште бачен), већ ударио Татона а суди им се као да је то готова доказана ствар. Такође не разумем ово читање писма сестре и обраћање родитеља у завршној речи. Не видим ни један разлог како ово помаже суђењу и која је улога нпр. читања сестриног писма.
Момцима треба да се суди за нарупашавање јавног реда и мира, угрожавање јавне безбедности и физички напад на извесна лица (евентуално би можда могло да се убаци физички напад са смртним последицама). То су тачке по којима може да се суди.

Додуше, правни систем у Србији је одавно мртав, у чему се слажу и домаћи и страни стручњаци, тако да је ово све очекивано.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 38 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]