Džontra je napisao:
ključnu ulogu igra izbor likova (Goto za firewall, Miranda vodi tim br 2, Mordin vraća preživjele nazad na brod, Samara za biotic wall)
I meni je Miranda vodila tim br. 2, Samara biotic wall, onaj crnac je vodio preživjele nazad a Legion je išao sam da obavi ono svoje šta god da je radio.
Tog crnca nisam uopšte vodio osim ono na samom početku kada je morao biti u timu. Ima puno likova pa ih nisam ujednačeno vodio. Uglavnom kad sam očekivao frku vodio sam Grunta i Samaru ili prije nje Jack, nekad Grunta i Garusa, ili Garusa i Jack. Ostale više-manje samo u njihovim loyalty questovima. Mada mislim da je to sve više manje isto koga ćeš voditi, igra je prilično laka (kao i ME1) tako da uspjeh ne zavisi (previše) od izbora ekipe. U ME1 je bilo nešto drugačije, tamo kada ideš negdje ako nisi poveo nekoga sa hacking skillom nećeš moći nešto otvoriti, ali i to su bili samo neki kontejneri a ne vrata za nastavak questa pa opet nije bilo naročito bitno.
Lair of the Shadow Broker je dobar, najbolji DLC, najupečatljiviji trenutak (zbog dobre režije u animaciji) je bio neposredno nakon borbe sa Shadow Brokerom. Ako budu ubacili te događaje u film nadam se da će taj segment dobro uraditi.
Kasumi Stolen Memory je sledeći dobar DLC, pa onda Overlord. Slabiji DLC-ovi su Normandy Crash Site i Firewalker.
Zaeed je i meni nekako bio najodbojniji i vodio sam ga samo u njegovom loyalty questu koji nisam završio povoljno za njega. Čudno da mi igra nigdje nije pokazala ni rekla da je poginuo, samo je Shepard na kraju na Normandy stajao pored nekog kao kovčega, a Zaeeda nema u njegovoj sobi.
Što se tiče toga wow na kraju kada se otkrije zašto kidnapuju ljude...pa jeste bilo iznenađenje ali ne nešto naročito snažno, nekako mi je tanko objašnjenje zašto ga prave u ljudskom obliku, a i očekivao sam više takvih iznenađenja. Meni je recimo interesantnije bilo ono prije te zadnje misije kada se ispostavi da se sa Normandy šalje signal o njegovoj lokaciji i onda odjednom dolaze Collectori i upadaju na Normandy, to mi je bilo neočekivao i dobro. Takvih stvari sam očekivao više.
Ali sve u svemu ME2 je dosta dobar, ali nikako mi se ne igra više puta. Nešto je veći od ME1 kad se igraju i DLC-ovi. Borbe su (posebno na početku) nekako bolje.
Ne znam koliko će se bitnom pokazati odluka na kraju uništiti ili ne uništiti bazu Collectora.