banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 10 Maj 2025, 23:33

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 82 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Mass Effect 2
PostPoslato: 17 Nov 2010, 00:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Prešao. Razvukao sam, preko mjesec dana.

Nego...ono što mi je čudno...90% igre je sakupljanje članova ekipe i rješavanje njihovih loyalty questova a 10% (ako i toliko) je borba sa glavnim protivnikom u igri koji predstavlja veliku prijetnju za naš dio svemira. Sa Collectorima se bori na početku u jednoj kraćoj misiji na jednoj planeti, kasnije na nekom njihovom napuštenom brodu, onda na drugom kad im uzimam Reaper IFF, i ovo na kraju kada prođem kroz Omega-4, ali je ta zadnja borba uz sve i prilično kratka i laka. Dakle osim ako sam nešto zaboravio ima 4 konkretne borbe sa njima u cijeloj igri.

Ja sam razvukao ovo okupljanje ekipe i rješavanje DLC-ova i tek kada sam sve to završio da nije preostao ni jedan quest onda sam radio Reaper IFF quest i nakon toga Omega-4. Mislio sam da će nakon okupljanja ekipe biti dosta više igre, konkretnih sukoba sa Collectorima kroz više uvezanih misija.

Samim tim i nema neke naročite priče kroz igru, Collectori su loši momci i treba se boriti sa njima i onda se 90% vremena okuplja ekipa za borbu da bi se na kraju malo borilo sa Collectorima o kojima se ponešto otkrije u toj zadnjoj borbi ali ništa specijalno.

Igra je dobra ali očekivao sam snažniju priču koja se odmotava kroz cijelu igru kroz česte sukobe sa glavnim protivnicima i razne misije koje otkrivaju ponešto o njima, uz kojekakve preokrete, šokantna saznanja i slično.

Neko mi je izgleda na kraju poginuo a nisam na prvu skontao ko, Shepard u animaciji stoji pored kovčega, kasnije sam vidio da nema Zaeda na brodu, prošao sam kroz brod i od svih čuo komentar na završnu borbu.

Pretpostavljam da i ovde treba sačekati da credits dođe do kraja da bi se negdje kreirao savegame koji će se prenijeti u Mass Effect 3, ali u kojem fajlu se to nalazi da ga sačuvam u slučaju da ću deinstalirati igru?

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2010, 08:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Zaeed je najdosadniji lik u igri, meni se baš nije dopao, kad bolje razmislim oba DLC lika nisu nešto, mada je Goto idealan lik da ruši firewall u suicide missionu.BTW meni su svi preživjeli tu misiju...ključnu ulogu igra izbor likova (Goto za firewall, Miranda vodi tim br 2, Mordin vraća preživjele nazad na brod, Samara za biotic wall)
Sama priča nekako baš prati igru. Kolektori se prikazuju kao jako mistični, i kao neko ko se jako malo puta pojavljuje,, samim time nema puno borbe sa njima. Meni više od toga smeta što 1/4-1/5 igre provedeš skenirajući planete...
Vader je napisao:
Igra je dobra ali očekivao sam snažniju priču koja se odmotava kroz cijelu igru kroz česte sukobe sa glavnim protivnicima i razne misije koje otkrivaju ponešto o njima, uz kojekakve preokrete, šokantna saznanja i slično

Tebe nije ni malo iznenadilo zbog čega kidnapuju ljude (meni je bio baš WTF momenat)..iako završni fight i nije nešto posebno, jedan od rijetkih minusa u igri (uz previše skeniranja planeta)

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2010, 10:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Džontra je napisao:
ključnu ulogu igra izbor likova (Goto za firewall, Miranda vodi tim br 2, Mordin vraća preživjele nazad na brod, Samara za biotic wall)

I meni je Miranda vodila tim br. 2, Samara biotic wall, onaj crnac je vodio preživjele nazad a Legion je išao sam da obavi ono svoje šta god da je radio.

Tog crnca nisam uopšte vodio osim ono na samom početku kada je morao biti u timu. Ima puno likova pa ih nisam ujednačeno vodio. Uglavnom kad sam očekivao frku vodio sam Grunta i Samaru ili prije nje Jack, nekad Grunta i Garusa, ili Garusa i Jack. Ostale više-manje samo u njihovim loyalty questovima. Mada mislim da je to sve više manje isto koga ćeš voditi, igra je prilično laka (kao i ME1) tako da uspjeh ne zavisi (previše) od izbora ekipe. U ME1 je bilo nešto drugačije, tamo kada ideš negdje ako nisi poveo nekoga sa hacking skillom nećeš moći nešto otvoriti, ali i to su bili samo neki kontejneri a ne vrata za nastavak questa pa opet nije bilo naročito bitno.

Lair of the Shadow Broker je dobar, najbolji DLC, najupečatljiviji trenutak (zbog dobre režije u animaciji) je bio neposredno nakon borbe sa Shadow Brokerom. Ako budu ubacili te događaje u film nadam se da će taj segment dobro uraditi.

Kasumi Stolen Memory je sledeći dobar DLC, pa onda Overlord. Slabiji DLC-ovi su Normandy Crash Site i Firewalker.

Zaeed je i meni nekako bio najodbojniji i vodio sam ga samo u njegovom loyalty questu koji nisam završio povoljno za njega. Čudno da mi igra nigdje nije pokazala ni rekla da je poginuo, samo je Shepard na kraju na Normandy stajao pored nekog kao kovčega, a Zaeeda nema u njegovoj sobi.

Što se tiče toga wow na kraju kada se otkrije zašto kidnapuju ljude...pa jeste bilo iznenađenje ali ne nešto naročito snažno, nekako mi je tanko objašnjenje zašto ga prave u ljudskom obliku, a i očekivao sam više takvih iznenađenja. Meni je recimo interesantnije bilo ono prije te zadnje misije kada se ispostavi da se sa Normandy šalje signal o njegovoj lokaciji i onda odjednom dolaze Collectori i upadaju na Normandy, to mi je bilo neočekivao i dobro. Takvih stvari sam očekivao više.

Ali sve u svemu ME2 je dosta dobar, ali nikako mi se ne igra više puta. Nešto je veći od ME1 kad se igraju i DLC-ovi. Borbe su (posebno na početku) nekako bolje.

Ne znam koliko će se bitnom pokazati odluka na kraju uništiti ili ne uništiti bazu Collectora.

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2010, 11:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Moj tim uz Sheparda vazda čine Garrus i Samara, ponekad umjesto Samare Thane, zato što je uber-awesome lik...Ostale samo na loyalty...Što mi je takođe malo glupo, volio bih više raznolikosti, pa da nekad bude bitno koga ćeš voditi, npr, da nešto bude lakše ili bilje ukoliko ide biotic ili tech lik i sl.Al i ovako je dobro...
A meni ne pada na pamet uništititi bazu...Mislim ako Illusive man nešto pokuša u ME 3...mislim ipak ima protiv sebe Sheparda, jedinog ne-WH40K space marinca u svemiru...A da je odluka o bazi bitna, bitna je, koliko sam čuo neke priče o ME 3
A zaeed je vjerovato u hold the line dijelu crko...a nek je vala...shvatam ja da je BiooWare išto napraviti odbojnog lika, ali jednostavno mi se ne sviđa koncept tog lika...I da mi je opcija da pucam u Jokera...mislim ne smeta mi lik, naprotiv, ali mi onaj ko mu daje stas i glas toliko ide na živce da bih pucao odma u njega da ga sad na ulici vidim...
Meni je isto LOTSB najbolji DLC, s tim da msu mi najbolji komentari dok voze taksi

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2010, 17:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Kažu da ginjenje ili ne ginjenje na kraju zavisi od toga koga gdje rasporediš, na koje zadatke. Kažu da pratnju preživjelima do Normandy treba da radi lik sa manjim hit point (Mordin) da bi jači ostali u borbi, da za vođu drugog tima treba staviti Mirandu ili Garusa, valjda ima opcija i da ih više izgine ako ne napraviš dobre odluke ko šta treba da radi.

A za to koliko je bitno koga vodiš u ekipi neko reče:

mozda izgleda na lakshim nivoima tezine da je svejedno koga vodish na misije al na najtezem ima neke razlike u odnosu na protivnike sa kojima ces se sukobiti
u vecini prelaza ja sam vidio mordina i mirandu/garusa ili granta i mirandu/garusa
poshto sam najvishe igrao kao inflitrator ovo mi je bila najmocnija kombinacija(dupli heavy incinirate,ja i mordin + neko sa heay overload-om da skida shtitove)
jedna od naj kombinacija je da protivnika smrzensh sa cryo ammo a onda ka sprzish sa heavy incinerate to + warp ammo koji je najkrisniji tip municije za sve pirilike
jer generalno,na insanity morash 90% vremena da koristish taktiku duck&cover...frontalni napad sa vanguard-om jednostavno ne prolazi..odma te skinu sa par pogodaka
sem kad se borish sa gomilom haskova
tad ti treba neko kao jack sa heavy shock da moze da ih baca na sve strane i naravno dobri stari incinirate da ih dokrajchi
i u borbama sa geth recimo treba da vodish bar jednog inzinjera da moze one velike nevidljive da reprogramira da ti neko vreme ne dishu za vratom

Uništavanje baze na kraju je Paragon izbor, čuvanje je Renegade. Možda odigram taj kraj drugačije i sačuvam bazu, da imam obe opcije za ME3. Inače sam igrao tako da spasim sve što se može, da budem fin, ko zna čija će pomoć sve trebati na kraju (spasio Rachni kraljicu u ME1, reprogramirao a ne ubio Geth heretike, smirio situaciju kod Quariana, sačuvao istraživanja za Genophage).

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2010, 20:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ja sam isto sve paragon, ali mi je, kad je baza bila u pitanju, inspracija bila izjava: "with great power comes great firepower" :D
A dobar je fazon kad si skroz renegade oni ožiljci na Shepardu postanu prave rane, nešto kao dark side corruption u "KOTORU"...A ako igraš kao paragon, ožiljci vremenom sami nestanu, nema potrebe ići u bolnicu...Opet, ja nisam na normal igrao, već na onaj nivo iznad, ali mi zaista nije bilo potrebe za kombinovanjem klasa...osim radi zabave...Samara ima pull kojim digne par ljudi, a zatim Garrus sa concusive shot ih razbaca po mapi...čista sadistička zabava... :D
Još poneki post i slobodno se može preimenovati tema u "Vader i Džontra o Mass Effectu 2" :D
Mislim ME je sjajna igra, meni uz AC II najkompletnija igra (ne najbolja, najkompletnija) igra ikad...ali igra bi bila upola lošija da nema Mordina dok pjeva:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=uXiU6kiq_Ms[/youtube]
Mordin uber-rula. Iako mi Garrus još od ME 1, uz Sheparda dakako, najbolji lik...
I, da se zna, Lucifer ne voli Krogane :lol:

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2010, 20:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

OMG! OMG! OMG!
next big BioWare game
Da li bi ovo mogla biti potvrda ME 3, ili BW radi neku novu shooter-rpg igru...Ukoliko je odgovor opcija 2, onda fail, ali jako podsjeća na ME 3, ima heksagonalni pattern na armoru, zatim onaj rack na leđima je sličak kao kod Sheparda, a ono liči na Citadel...Decembar nikad dalje nije bio...
Jednostavno, ovo MORA biti ME 3

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2010, 00:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Ja nisam imao to da Mordin pjeva :-?

I meni je on cool lik, njegov ubrzani način pričanja mi je simpatičan, a imao je i jednu interesantu rečenicu kad sam ga regrutovao, ne sjećam se tačno kako ide ali Shepard ga je pitao kako on koji je doktor i treba da pomaže ljudima prelazi preko toga da je i dobar ratnik, ubica, a Mordin je rekao nešto u smislu da se može pomagati i liječenjem koga treba i ubijanjem koga treba.

Za ožiljke na Shepardu sam saznao tek danas kada sam gledao neki video sa njim kada je Renegade. A moji ožiljci su nestali iako sam kupio ono da se izliječe, mislio sam da to odmah sredi ožiljke ali sam u bolnici na Normandy vidio da ima opcija na uređaju da sredi ožiljke, ali ih do tada ionako više nije imao.

Ako BioWare najavljuje novu igru to valjda ne bi trebao biti Mass Effect 3 jer se već zna da rade na njoj, nju nema šta da najavljuju. Ono što se zna je da sada rade na Dragon Age 2, Mass Effect 3 i Star Wars MMORPG.

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2010, 11:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Zna se da rade na ME 3 ali isti još nije potvrđen zvanično...
Mordin pjeva nakon što napustiš onaj Collector brod prvi put, kad on komentariše kako oni ne poznaju nikakvu kulturu, a da je on bio glumac u jednom periodu života :D .
Mordin rula
EDIT: noooooooooooo!!

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2010, 13:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Radi se ono gdje leže pare, ništa čudno, posebno kad radiš za EA.

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2010, 01:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Alignments

Slika

Vrh

PostPoslato: 25 Nov 2010, 23:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Statistike Mass Effecta 2
Igrači Mass Effecta 2 preferiraju muške vojničine, ženski glavni likovi u debelom zaostatku

Praćenje statistika u igrama omogućava developerima prepoznavanje želja igrača glede nastavka, a takvom se praksom služi i BioWare koji su neki dan objavili zanimljive podatke vezane uz Mass Effect 2, poput onog da je samo 18 posto igrača odabralo žensku varijantu glavnog junaka.

Od ostalih statistika koje će nesumnjivo utjecati na razvoj trećeg dijela, BioWareovci spominju da je klasu Soldiera odabralo čak 65 posto igrača, 10 posto se odlučilo za Krogran Grunta, a 36 posto je krenulo putem Renegadea.

Prije par mjeseci, BioWareovci su otkrili da oni koji igru dovrše, za taj pothvat u prosjeku potroše oko 33 sata.

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2010, 10:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Za Džontru

http://unrealitymag.com/index.php/2010/ ... ou-a-jack/

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2010, 10:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Džaba vader, mene cosplay ne fascinira, plus jack je jedan od onih iz ME koji me nerviraju...i nadam se da je neće biti u ME 3

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 15 Dec 2010, 12:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=KBtv6KXtB-0[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 15 Dec 2010, 20:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Epski...
Volio bih da ovaj feature ostane u ME 3, a toliko je sjajan da vjerovatno hoće...

BTW u ME 3, moj dragi vader (pošto niko drugi ovo i ne gleda), vraća se vožna MAKO-a, a i istraživanje planeta zbog resursa, mada su rekli pojednostavniti to...
Kontam opet ovo odigrati... da na kraju imam ovakvog Sheparda
Spoiler:
Slika

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 15 Dec 2010, 23:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

MAKO je totalno lud, nema gdje ne može da prođe, samo je to vozikanje sa njim od planete do planete znalo da smara, posebno ako je teren teži za vožnju a moraš se vozati tamo-vamo po planeti.

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2010, 18:40 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2008, 13:26
REJOICE! :D

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=BnEej1RfqTs[/youtube]

No, tek pred novu godinu 2011/2012... :(

EVE Online 21 day trial
https://secure.eveonline.com/trial/?inv ... tion=buddy

Vrh

PostPoslato: 20 Dec 2010, 22:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Spoiler:
Slika

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2010, 11:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Best Story 2010

http://www.gametrailers.com/video/bigge ... the/708636

Best RPG 2010

http://www.gametrailers.com/video/best- ... the/708628

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 82 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]