banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 25 Jun 2025, 12:32

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 221 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 12  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: komsije
PostPoslato: 10 Dec 2010, 09:01 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2004, 19:50
kakav ste komsija? imate li bliske odnose sa istima? sta radite kada su bucni? zovete li muriju ili problem rijesavate sami?
savjeti i smicalice za dobre komsijske odnose su takodje dobrodosli.
ja crtam strip kako davim komsiju i oci mu iskacu-pomaze kao prevencija nasilja :D neko vrijeme

Vrh

Tema posta: Re: komsije
PostPoslato: 10 Dec 2010, 10:04 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jan 2006, 11:47
imam odlicne odnose sa komsijom .. :D njegov mali i moja mala se uvijek igraju skupa :lol:
ne ozbiljno, zivim u novijoj zgradi gdje ima dosta stanova i ovdje u Austriji je standardno da pretezno " niko s nikim" pa i nasi su takvi postali..vecinom se sve svodi na dobro jutro/dan/cao u liftu i to je to..nekad se mislim najbolje je tako, prijatelje i drustvo imam van zgrade, a tu gdje zivim je najvaznije da je mirno i cisto, sto i jeste hvala Bogu

Majka je naš početak i kraj

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2010, 11:02 
Sve ok kod mene, dobri ljudi svi, jedino je deda jednom nalupo jednog, al dobro, osim toga sve ok...

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2010, 11:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 18:40
Ja sa svojim komsijama nemam problema, jako miran narod.

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2010, 12:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Dec 2005, 19:08
Par psihijatriskih slucajeva u ulazu(bez zajebancije),ostali su manje-vise ok `Dobar dan`,zdravo,kako je komso`...

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2010, 12:54 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2004, 19:50
ok, znaci ja sam jedino zakeralo kom smeta kmsija ciji gosti rednim danom do 3 ujutru pricaju kao da su se sa medvjedom pobili?!
i ne smeta vam 18ogodisnja studentica iz provincija koja na krcave zvucnike pusta najstrasnije ozrenske sargije?!
ne padate u iskusenje da podmetnete pozar i slicno? ne?
meni se desilo da sam dva puta "molila" neke klince da se stisaju, a oni jos agresivni tipa sta ja hocu, to je njihovo, ma uzas... onda sam ujutru primjenila stari dobri lijek cackalica u interfonsko zvonce u 7 ujutro...to provjereno znam da boli.
ili tipa nabijanja lopte u prozor danonocno i to od djece kjoa imaju kuci i dvoriste preko puta zgrade..aaaa...i njihove dokone materusine koje stanu pod prozor i kao slucajno govore "ove sto ne vole djecu"
ja sam se na glavi vrtila u srednjoj i nadalje, ali nikda, ali bas nikada se nije desilo da ne najavim to ili se dan kasnije ne krenem ulizivati komsijama od vrata do vrata.

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2010, 13:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2003, 13:28
Ja nemam problema sa komšijama.
Nije mi se nikad desilo da mi neko dolazi zbog buke, ranije sam često slušao glasnu muziku, sad ne toliko, ali uzmem gitaru pa se dernjam, jednom mi je cura rekla da se čujem dolje na parkingu, sa trećeg sprata :lol:
Ponekad čujem glasnu muziku iz susjednog stana, ali ne smeta mi.

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2010, 13:15 
boa je napisao:
ok, znaci ja sam jedino zakeralo kom smeta kmsija ciji gosti rednim danom do 3 ujutru pricaju kao da su se sa medvjedom pobili?!
i ne smeta vam 18ogodisnja studentica iz provincija koja na krcave zvucnike pusta najstrasnije ozrenske sargije?!
ne padate u iskusenje da podmetnete pozar i slicno? ne?
meni se desilo da sam dva puta "molila" neke klince da se stisaju, a oni jos agresivni tipa sta ja hocu, to je njihovo, ma uzas... onda sam ujutru primjenila stari dobri lijek cackalica u interfonsko zvonce u 7 ujutro...to provjereno znam da boli.
ili tipa nabijanja lopte u prozor danonocno i to od djece kjoa imaju kuci i dvoriste preko puta zgrade..aaaa...i njihove dokone materusine koje stanu pod prozor i kao slucajno govore "ove sto ne vole djecu"
ja sam se na glavi vrtila u srednjoj i nadalje, ali nikda, ali bas nikada se nije desilo da ne najavim to ili se dan kasnije ne krenem ulizivati komsijama od vrata do vrata.

Sreca nema takve stoke u ulici...

A djeca, pa nek se igraju, ja volim vidjeti djecu da igraju fudbala i ne smetaju nikada, niti se iko ikada zalio na to.
Naravno ne igra se od 3 do 5-6, zna se kad se odmara...

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2010, 13:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Feb 2010, 22:03
Lokacija: Awesometown, Togetherland, Betterworld... Sci-Fi RS :)
Jedan mali savjet - kao što ste u osnovnoj i srednjoj školi bili savjetovani da izbjegavate romantične odnose sa kolegama iz vlastitog razreda, tako vam ja savjetujem da izbjegavate bilo kakve kompleksnije odnose sa komšijama pa makar i sa onima s kojima ste u nekakvom srodstvu. Osim u nekim slučajevima, nema neke vajde družiti se i piti kafu sa susjedom uz kojeg postoji mogućnost da se posvađate, a poslije to može biti neugodno jer ste stan do stana.
To je samo moj primjer, kad sam saznao da me komšinica (starija žena, nemojte pomisliti nešto :D ) trača i čak me drži za neku korist (opet vas upozoravam! :lol: ) u budućnosti ja se otad prema njoj odnosim kao prema nekoj fukari (što i jest), hladan i bezosjećajan ko da se nikad nismo ni poznavali.
S ostalima sam na ''ti'' premda ni oni nisu moje društvo.

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2010, 13:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Ja imam ok komsije, jedno vrijeme su iznad mene bile neke 2 studentice koje su slusale glasnu muziku i nabadale stiklama, ali su otisle.Pored mene je zivjela jedna baba koja je slabo cula , pa kad odvrne dnevnik ori se zgrada, ali to je samo bilo za vrijeme dnevnika. Imali smo i mi jedan psihijatrijski slucaj, ali nije bila jako agresivna, vise je vikala na djecu ,a na starije i nije bas. Meni je uvijek problem predstavljao kafic koji je direkt ispod(ne bas direkt jer sam na 3. spratu) i vanjski zvucnici, koji nisu jako glasni, ali dovoljno da ih cujem kroz zatvoren prozor, pa sam uvijek sizio zbog toga.Jedno vrijeme je cak drzao zvucnik na drvetu koji je bio direkt usmjeren prema mom prozoru,naravno iznad uzurpirane baste.
Imam jedno pitanje za vas: da li neko od komsija ima vas kljuc i da li vi imate neciji? Mi imamo jedne jako dobre komsije i imamo kljuceve jedni od drugih, a imali smo i od gore pomenute starice dok nije umrla.

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2010, 14:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Mi smo drzali zakljucan zamrzivac u stanu davno prije kad smo imali zamrzivac. Udje prvi komsija i onako u prolazu otvori i zaviri sta mi imamo unutra, najnormalnije, kao u svoj. Sljedaci put se iznenadio kad je vidio da je zakljucan. E, to je trebalo vidjeti. Inace je takav covjek da ne zna pokucati ili pozvoniti, udje nam kao u svoju kucu.
Pored imam nekog mladog podstanara koji cesto pravi zurke do rano ujutru. Najcrnje je kad onako preparirani u 6 ujutru na balkonu pokusavaju nesto svirati na gitari i pjevati, kao da se 2 medvjeda bore-e tako to zvuci. Pokusavao fino upozoriti pa nije pomoglo. Poslije zvao komunalnu i sve ok neko vrijeme, pa opet. Na kraju ga je komsija iznad njega nalupao momacki, i sad je kao bubica.

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2010, 17:32 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jan 2006, 11:47
blaf77 je napisao:
Mi smo drzali zakljucan zamrzivac u stanu davno prije kad smo imali zamrzivac. Udje prvi komsija i onako u prolazu otvori i zaviri sta mi imamo unutra, najnormalnije, kao u svoj. Sljedaci put se iznenadio kad je vidio da je zakljucan. E, to je trebalo vidjeti. Inace je takav covjek da ne zna pokucati ili pozvoniti, udje nam kao u svoju kucu.
Pored imam nekog mladog podstanara koji cesto pravi zurke do rano ujutru. Najcrnje je kad onako preparirani u 6 ujutru na balkonu pokusavaju nesto svirati na gitari i pjevati, kao da se 2 medvjeda bore-e tako to zvuci. Pokusavao fino upozoriti pa nije pomoglo. Poslije zvao komunalnu i sve ok neko vrijeme, pa opet. Na kraju ga je komsija iznad njega nalupao momacki, i sad je kao bubica.

:lol: ovdje se to rijesava godinama preko suda a sto komplikovati kad moze i jednostavno :D

Majka je naš početak i kraj

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2010, 17:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
blackrose je napisao:
Ja sa svojim komsijama nemam problema, jako miran narod.

morbidno ali si me nasmijala,zapravo,tvoje komsije su i pretihe :)
zato kod mene horor,od onih sto kradu drva,benzin pa na dalje...a o kucnom redu ne bih ni komentarisala :D

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2010, 18:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Maj 2010, 22:34
Ja živim u ulici tako da nemam tog tipičnog komšiju vrata do vrata i ta bukai takve stvari me ne dotiču. Uglavnom. Izuzev što jedan komšija, musliman, cijepa drva nedeljom u zoru, ravno ispod mog prozora, pa sam ga xyz puta poslala u 3 lijepe. :angry3: Ali u suštini, on i supruga su sasvim ok ljudi.

Što se komšija tiče, bilo je tu svega. Od onih koji su nam krali grede prilikom gradnje kuće do toga da su drugim komšijama preko noći nestali puni štrikovi markirane odjeće a svake godine nam nestane dio drva za grijanje. :-? I mama redovno prijmijeti da joj neko čupa cvijeće. :lol:

Naravno, tu su nezaobilazne babe "kamere" koje vječito vise na prozoru, od kojih je jedna tačno kuća preko puta i samim tim je najupućenija. :-? Vratila se ja u 9 naveče, u 3 ili 5 ujutru, čim čuje zvuk auta, eto je na prozoru. I onda pita ujutru (ako me neko doveze) ko me je dovezao. Mama ju je jednom fino i kulturno skinula sa vrata, ja sam bila malo gora. Sjećam se, bili su kod mene neki drugovi i par dana nakon toga, 3 kamere iz ulice me sretnu naveče kad sam pošla u grad. "A je li sine, ko su tebi oni? Koji ti je momak?" "Sva trojica su moji momci, to je sad moderno. Baš su lijepi, je l' da?" Poslije me ništa više pitale nisu. Vrag će ga znati šta su pomislile i šta su olajavale poslije toga. :lol:

Sa nekim komšijama, koji su nam pravili probleme, ne pričamo uopšte, sa nekima su moji ok, ono odu na slavu i oni nama dođu, ostale fino pozdravim, tu i tamo popričam sa njima kad ih sretnem. Ne pada mi napamet da bilo kome ostavim ključ. Imali smo komšije prije rata sa kojima smo bili bliži nego sa pojedinim rođacima. Njihovu majku=baku sam voljela kao da mi je rođena. Pošto su muslimani, otišli su u toku rata i baš sam to teško podnijela. Sad se čujemo i vidimo povremeno, kada oni dođu kod nekih rođaka koji su ostali. Vrijeme učini svoje...

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2010, 18:39 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Mar 2010, 22:49
Komšije ,ah komšije,ne možeš s njima ,ne možeš bez njih.Imam u zgradi preko puta stana komšinicu koja iz nepoznatih razloga ne simpatiše moju malenkost.Kad sam počeo stanovati u ovoj zgradi,prođem kraj nje pozdravim ,ona ništa,i tako 3 puta zaredom i jednog dana odlučim ,e kad je tako neću ni ja više pozdravljati i prođe finih petnaestak godina u nepozdravljanju ,a proći će ako treba još 15 jer kad mi se neko zgadi to je do daske.Treba li da naglasim da uvijek vuče sa sobom nekog malog džukca čija faca neodoljivo podsjeća na nju ili njena na njega nemam pojma s time kad me ta ženturača ugleda skupi usne kao da bi mi najradije iskopala oči.Razmišljam da počnem nositi neko hladno oružje uza se.Plašim se.....

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2010, 18:46 
Citiraj:
Izuzev što jedan komšija, musliman, cijepa drva nedeljom u zoru, ravno ispod mog prozora, pa sam ga xyz puta poslala u 3 lijepe.

E da znas kako je kad ti deda subotom ujutru u 7 odluci pokositi travu i instalise ono za ostrenje/tuckanje kose ispod prozora i tuc-tuc, a ja mamuran ne vidim gdje gonim... :lol: :lol: :lol:

Veljo zivotinjo... :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2010, 19:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

tensSa je napisao:
Citiraj:
Izuzev što jedan komšija, musliman, cijepa drva nedeljom u zoru, ravno ispod mog prozora, pa sam ga xyz puta poslala u 3 lijepe.

E da znas kako je kad ti deda subotom ujutru u 7 odluci pokositi travu i instalise ono za ostrenje/tuckanje kose ispod prozora i tuc-tuc, a ja mamuran ne vidim gdje gonim... :lol: :lol: :lol:

Veljo zivotinjo... :lol: :lol: :lol:

Vjeruj mi, imam prilično dobru ideju! :wink: Stariji čovjek, majstor, i sad kako je u penziji nije navikao ništa da ne radi pa onda uvijek nešto lupa, brusi, testera, cijepa drva, i vrag će znati šta sve ne, ili ako ne on, onda komšinica počne da klofa tepihe. :lol: ](*,) Ne znam da li mi je gore kad počne da radi nešto nedeljom u zoru (nakon što i ja poranim kući pa čim zaspim on počne) ili kad učim, jer sam noćni tip štrebera pa onda ću kao ujutru da odspavam, međutim što bi se reklo, mauna. :lol:

Jao Veljo, pa možda joj se sviđaš pa jadna ne zna kako to da pokaže! :lol: :wink:

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2010, 20:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Feb 2010, 22:03
Lokacija: Awesometown, Togetherland, Betterworld... Sci-Fi RS :)
Da, kad već Phoenix spomenu, hteo bih pitati kakva je to manija da se gomila ljudi koje poznajem žali se na određene komšije muslimane?
Svi Srbi ili šokci su mirni samo komšija musliman zna biti priča za sebe :lol:
Uvijek je u pitanju bivši oficir, radnik u fabrici ili nešto slično, žena Srpkinja (to obavezno), cijepa drva u po zore, djeca mu nemirna, nametljiv je komšijama, ''načelno dobar samo zna prsnuti''... Znam za jednog takvog što ispred zgrade (tamo na tranzitu prema gimnaziji) s vremena na vrijeme zna okrenuti janje na onoj platformi gdje je Kozomara imao kliniku :lol:

A što se tiče buke ja sam jedan od onih što imaju sreće, niti se neko žali na mene niti ja na njega, iako mislim da postoji nekoliko socijalnih i psihijatrijskih slučajeva u mojoj zgradi i da to muči stanare u susjednom redu stanova (najviše gdje su manji). To je posebno često u onim starim sivim komunističkim zgradama u centru ili Boriku.

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2010, 20:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
Rijetko kontaktiram sa komšijama.
Živim u nekom svom svijetu.
Umišljen sam za njih.

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2010, 20:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Halpert, hajde lijepo pročitaj moja OBA posta sa prošle stranice.

A zašto sam spomenula da je musliman? Zato što Srbi uglavnom ne cijepaju drva nedeljom i ostalim crvenim slovom, a nema mi ništa gore od toga kada me neko probudi rano nedeljom ujutru. :angry4:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 221 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 12  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]