Block out je napisao:
Aleksandre nisi shvatio sutinu razgovora izmedju mene i Silvio Dante.
Ja postavljam pitanje zasto se Srbi odricu srpske zastave Kotromanica na koje nisam dobio odgovor.
Dosta "velikosrba", nacionalista mrzi tu zastavu zato sto je nosila tamo neka armija koja je pucala protiv njih.
Znaci taj razlog je sulud, nebulozan i samo govori o neznanju istih.
Tu pricamo o Srbima kao narodu, mentalitetu i pokusavamo da dekonstruisemo ovu temu "Што су Срби против помирења?".
Sada ova polemika oko zastava je van teme al' kada smo tu i kada forsirate onda zelim da me ubjedite i da mi dokazete genezu srpske zastave tj. trobojke.
Molim vas da mi objasnite, dokazete, povezanost te prve zastave sa torbojkom...bilo kakav dokument? Mislim da je neozbiljno da se napise "i samo se dodala bijela"!
Samo da napomenem da ne negiram tu prvu zastavu da tema ne ode totalno u k.... vec me interesuje istorijska geneza.
Ja mogu ponuditi ovaj dokumentarni film (5:00):
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=25DXMYhxH30[/youtube]
Mozda @Rocky79 nesto vise zna pa ako nadje vremena neka napise koju recenicu na ovu temu jer me stvarno interesuje.
Sve se dijalogom moze rijesiti i mirna Republika Srpska.

Смејао се ти или не смејао, биће да ти ниси добро размео мој упис.
Ја нигде нисам написао да се ја стидим грба Котроманића (а и зашто би се стидео грба једне српске династије?) већ сам написао да нема шансе да неко сада дође и промени Србима њихову тробојку неком другом и да је ови прихвате (пример: рецимо забрана грба Немањића као грба РС, па је уведен онај амблем. Ко се од Срба у РС идентификовао са амблемом? Ја нисам а и не познајем некога ко јесте. И даље сви сматрају грб Немањића као наш грб).
Док сам написао да је тзв. "Бошњаке", који се још нису формирали као нација, да се још увек траже и да када би сада неко у БиХ заменио ону варта заставу неком потпуно левом, они би у року од пар година потпуно се идентификовали са новом.
Видео не могу да погледам, јер је колико видим деактивиран, мада хтео сам да чујем шта кажу.
Иначе, црвено-плава српска застава није само везана за краља Владислава кориштена је и у Српској револуцији 1804-1813, као официјална застава Хаџи-Мелентија, српског владике и врло битног човека за то време.
Најчешће застава код српских великаша у средњем веку биле су црвене или плаве боје, што ће речи, да те боје није у Србију неко увезао тако што је окренуо заставу руске трговачке морнарице наопачке, већ су оне биле ту.
Цар Душан је користио белу заставу са грбом у средини, као и књаз Милош који је користио белу заставу са црвеним крстом у средини.
Овакав распоред (црвено-плаво-бела) утврђенем је султанским ферманом у време књаза Милоша и остако је такав до данас.
Постоји књига "''Грбови, Заставе и Химне у Историји Србије'' коју је објавио "Центар за Истраживање Православнога Монархизма", под покровитељством митрополита Амфилохија.
Иначе, ове боје црвена, плава и бела су везане за све словенске народе (и имају је све словенске земље у заставама, укључујући и националну мањину Лужичких Срба (који сигурно нису ископирали Русе)).
Жалосно је што ти исмеваш историју свог народа, а притоме се ниси потрудио да нешто о томе прочиташ, већ си се ослонио на јутуб и извесни документарни филм РТС-а.