banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 08:43

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 231 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 12  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Smisao života
PostPoslato: 18 Nov 2010, 23:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
Elvis Presley je napisao:
Unbeliever je napisao:
Inteligentan čovjek ne vjeruje da Bog postoji, on to zna.

Ti stvarno mislis da ako napises sto gluplju i besmisleniju recenicu ona ce nekako da zvuci inteligentno??

E pa varas se...

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:notworthy: :notworthy: :notworthy:

Ko ti je kriv što se nisi našao u njoj?
Ajd reci das jesi, pa da te poljubim :lol:

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2010, 23:55 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jul 2009, 15:28
ao sam prijatelja koji je baš tako živeo.
Radovao se svemu,uživao u svemu,bio optimista iznad ljudskih poimanja,lepršao je u svojim mislima ali se nije mogao osloboditi nekih poroka jer je uživao i u njima.
Legao je uveče i više nije ustao.

Ne kapiram. Ko pominje poroke. Uživanje je otići u teretanu, plivanje radi zdravlja i poštovanja Boga koji mi je podario ovo tijelo na kojem sam zahvalna i želim ga sačuvati od poroka. To je najveći poklon koji sam dobila i čuvam ga ispravnim životom. Čuvam i dušu od mračnih misli, osuđivanja, zavisti, pohlepe, tuge, jada jer ja pripadam svjetlosti i nosim je u srcu, radujem se Bogu i spoznaji da je uvijek samnom. Molim se neumorno da me u mojoj radosti i ljubavi uijek drži, jer ma kakva nevolja došla, ma kakav me bol pogodio na moju je korist i sa osmijehom idem dalje.

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2010, 00:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
уф занимљива тема, мораћу детаљно да ју прочитам и да и ја нешто "паметно" напишем :)
ал иза сад ово је доста чисто да не заборавим на ову тему

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2010, 00:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
Unbeliever je napisao:
Unbeliever je napisao:
Inteligentan čovjek ne vjeruje da Bog postoji, on to zna.

Ti stvarno mislis da ako napises sto gluplju i besmisleniju recenicu ona ce nekako da zvuci inteligentno??

E pa varas se...

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:notworthy: :notworthy: :notworthy:

Ko ti je kriv što se nisi našao u njoj?
Ajd reci das jesi, pa da te poljubim :lol:

Covjece, ti stvarno imas problema sa prepotencijom ili slicno.
Mislis da ispadas pametan ili pak zagonetno smislen pisuci besmislene gluposti?
Mislis da te to postavlja iznad ostalih i da li stvarno mislis da se ljudi zapitaju sta si htio reci nekim svojim (be)smislenim recenicama??

Mozda se i zapitaju, no u tome nije stvar, tebi je to izgleda cilj. Ti se trudis da ispadas takav. No zapravo ispadas jadan, ne trudi se toliko.

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2010, 00:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ejs...
Jel ti to kao hoćeš da ispadneš uvredljiv? :lol:

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2010, 00:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ne, ja kad pisem po forumu ne zelim da "ispadam" kojekakav, za razliku od tebe.

Inace, sto se tice same teme, veceras je bio odlican film u Domu omladine bas vezan za ovo pitanje.

Poslusajte sta neki filozofi danasnjice imaju da kazu o smislu zivota, moralu i filozofiji:
http://www.imdb.com/title/tt1279083/

Posebno obratiti paznju na Cornela Westa i Avital Ronell.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=KKD9anjgcCI[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2010, 06:27 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Jul 2008, 15:55
Oficir s ruzom je napisao:
dark_master je napisao:
Dinusaurusi nisu evoluirali jer ih ubio asteroid pre 15 000 godina...

a ptice ????

Kako su one evoluirale iz dinosa ako je ove ubio asteroid...???

Nebi skodilo malo da se obrazujes. Ptice nisu evoluirale iz dinosaurusa nakon apokolipse :S. Sve u zivotu je prihvatanje i vjera. Vjernici mjesaju vjeru sa religijom i hriscanstvom ( ili nekom drugom religijom) Vjera je iz dubine covjeka i srca, to je kada trazis srecu u sitnici, kada ti je tesko nesto, zbog cega vrjedi zivjeti i boriti se,sto ti daje snage da realizujes svoj cilj i zelju. Ja jos nisam prihvatio da je ovo sve jedan veliki test. Ljudi sto ne mogu objasniti, preuvelicavaju.. Naucnici moraju proucavati, ipak sve se vrti oko novca. Religije su usvojile vjeru? Ali sta je zapravo sve ovo? Nesto sto vi nazivate Bog moze biti nesto sasvilm lijevo. Moze biti da je isus bio sa druge planete i da je sisao s neba. Pa ga primitivni ljudi proglasili bogom, zbog cuda. I aure iznad glave svetaca.. Mozda su to primitivni ljudi crtali svemirska odjela na njima. Zasto su crkve i dzamije napravljene sa spicom rakete okrenute prema nebu? Nikada necemo znati.. na kraju opstaje samo vjera. Kako bilo, covjek mora vjerovati u nesto da bi mogao opstati.

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2010, 12:51 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
Ne govorim ono što predpostavljam već ono što znam iz niza podataka i kroz veru.
Masoni jesu progurali evoluciju i direktno negirali sve proroke i time Boga izbrisali kao Tvorca iz svojih glava a na žalost i iz mnogih drugih glava u kojima i nije bilo mnogo za brisanje.

Oni nisu mnogo podmetali jer i neznaju šta tačno treba podmetnuti kad se nezna evolucioni progres kojom je brzinom išao i ko ga je pokrenuo i ko zaustavio. A mi to znamo i nećemo nikome reći da je to delo satanino preko njegovih oruđa.

Sad da ti pišem celu istoriju i smisao masonskog bitisanja i organizovanja i ciljeve nemam volje već sam malo istražuj ako te zanima a ako ne onda bih džabe i ja pisao.
Kad moja bicikla i čaša postanu neko novo telo samo od sebe onda imate još jednog pristalicu razuzdanog razuma.

Imam jedno pitanje jer su dva odviše za tu vrstu koja se naziva majmunska:
Zašto umirete?
Ako je priroda krenula da stvara nešto savršeno i još savršenije do savršenstva onda nema rikverc...zašto priroda stvori takog čoveka koji treba da živi večno jer je savršeno stvoren a onda priroda podbaci i vrati taj trud u zemlju...? Zašto umire majmunolika vrsta kad se menja struktura i iz mrtve prirode stiže život kako onda odjednom sunovrat?
slušam majstore.

,,Nesto sto vi nazivate Bog moze biti nesto sasvilm lijevo. Moze biti da je isus bio sa druge planete i da je sisao s neba. Pa ga primitivni ljudi proglasili bogom, zbog cuda. I aure iznad glave svetaca.. Mozda su to primitivni ljudi crtali svemirska odjela na njima. Zasto su crkve i dzamije napravljene sa spicom rakete okrenute prema nebu? Nikada necemo znati.. na kraju opstaje samo vjera,,

Nemože biti ni levo ni desno već onako kako jeste. Isus i jeste sa druge ,,planete,, ali je rođen u zemaljskom telu.
Isus nije imao auru niti bilo koji ,,svetac,,. Čitaš ti Denikena vidim ja...ali on ne daje odgovore već Pismo.
Crkve i džamije imaju i kupole polulopte a ne samo obeliske- šiljke. Znaćemo i znamo ako verujemo.
Izvini majstore kojeg si reda?

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2010, 13:04 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
Aurrora je napisao:
ao sam prijatelja koji je baš tako živeo.
Radovao se svemu,uživao u svemu,bio optimista iznad ljudskih poimanja,lepršao je u svojim mislima ali se nije mogao osloboditi nekih poroka jer je uživao i u njima.
Legao je uveče i više nije ustao.

Ne kapiram. Ko pominje poroke. Uživanje je otići u teretanu, plivanje radi zdravlja i poštovanja Boga koji mi je podario ovo tijelo na kojem sam zahvalna i želim ga sačuvati od poroka. To je najveći poklon koji sam dobila i čuvam ga ispravnim životom. Čuvam i dušu od mračnih misli, osuđivanja, zavisti, pohlepe, tuge, jada jer ja pripadam svjetlosti i nosim je u srcu, radujem se Bogu i spoznaji da je uvijek samnom. Molim se neumorno da me u mojoj radosti i ljubavi uijek drži, jer ma kakva nevolja došla, ma kakav me bol pogodio na moju je korist i sa osmijehom idem dalje.

Bog te blagoslovio, tako i treba samo hrabro. Vidiš da se slažemo ako verujemo i živimo po veri.

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2010, 13:13 
Citiraj:
Uživanje je otići u teretanu

Kako kome... :D :D :D

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2010, 14:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

lavić je napisao:
Masoni jesu progurali evoluciju

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=7vTEJvnZ520[/youtube]
(Sacekati do 1:15) :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2010, 14:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

lavić je napisao:
Masoni jesu progurali evoluciju

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=7vTEJvnZ520[/youtube]
:lol: :lol: :lol:

našao si baš referentan primjerak...

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2010, 14:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Unbeliever je napisao:
našao si baš referentan primjerak...

Ko ti je kriv kad se ne pronalazis u rijecima mudrog oca Joila! :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2010, 14:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Postoje i neki drugi, ali njih nema na National Geographicu :wink:

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2010, 14:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Unbeliever je napisao:

Znam znam, bili su na Simicu :lol:

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2010, 14:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Unbeliever je napisao:

Znam znam, bili su na Simicu :lol:

A ha! Tu si 'tico! Znao sam! :lol:

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2010, 21:27 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Ja shvacam Boga kao energiju koja se nalazi svugdje , u nama, oko nas, SVE. Bog osjeti nas zato sto smo mi dio njega. Kao sto i mi mozemo osjetiti njega ako zelimo da slusamo. Ipak covjek sve sto radi sebi radi.. Sve je stvar o pozitivnoj energiji, volji i razmisljanju. Pozitivna misao je jaca od negativne 3 puta. Problem je u tome sto ima 3 puta vise negativne pa je izjednaceno.Kako mislis tako ce ti biti. Ja sam bio pozitivan i dobro djete, postavljao sam pitanja koja su zacudjivala odrasle, sa 5 godina sam pitao se, ko sam,odakle sam? I povrh svega. Lose su mi se stvar desile u zivotu, ostao bez majke u tinjedzerskom dobu kada je najgore, i ostao sam zivjeti. Ali ipak sam osjetio Boga kroz ljude koji su mi pomagali. I zlo kroz ljude koji su mi odmagali.Ipak ne treba dozvoliti da te ispunjava mrznja i ljutnja.. I ne treba se Bojati! Strah vodi do ljutnje, ljutnja do mrznje, a mrznja do patnje, patnja postoji samo zato sto slabost postoji! Treba gledati samo naprijed i ne osvrtati se nazad. Zle sile najvise ljuti kada si srecan i prihvatas da uzivas i u najvecoj sitnici i povrh teskog udara za koji malo ljudi ima snage da se izbori.. Na kraju se covjek izbori. Ako je pametan. U zivotu ipak postoji tezi i laksi put. Tvoj je izbor. Ako zelis biti pravedan covjek i ciniti ispravnu stvar, prolazices kroz ogromne prepreke u zivotu, kusnje. Tvoja duznost kao vojnik istrpiti i izabrati pravi put. Ljudi idu laksim putem,sebicluku. Ali ono sto me ljuti, da je ovo fakticki igra sa ljudima od strane visih sila? Lavic, ja razumijem vise nego sto mislis. Uvijek postoji ono ali. Ipak nema dokaza. Ili vjerujes ili ne vjerujes. Ono sto sam shvatio. Da u ovome svjetu ima dosta zla. Ljudi su zasljepljeni materijalizmu,to je vrazije maslo manipulacije. Ljudi ce svasta uraditi za novac. Covjeku ne treba mnogo da uziva, ako zna kako da uziva i naci draz zivota. Smijati se pticama,zivotinjama, kako list pada i prevrce se kroz vjetar,sitnice koje te ispunjavaju. O kako je lep ovaj svjet :).
Htjeo sam lavic da cujem tvoje misljenje o predhodnim postovima. I upravu si. Svaka ti cast. Ja jesam vjernik i vojnik i borac u ovome svjetu i drzim Boga u srcu svom ( Iako ne koristim hriscanski nacin molitve, on vjerovatno osjeti da ga ja postujem i molim se na svoj nacin). Ja ne volim religije.. Jesam vjernik ali sam protiv crkvi. Mislim da mnoge stvari koje su izmjenili zbog novca nije u redu!

Ljut sam malo na Boga, to priznajem.Ipak sam imao jako tezak zivot koji nisam zasluzio. Predhodni postovi ukazuju na moju ljutnju. Ali ipak ne mogu si pomoci, Jednostavno osjetim da ovo sto se desava , desava se sa razlogom, Ima neki plan za mene, da naucim postovati i cjeniti zivot. I mislim da prepoznajem svrhu zivota. Zahvalan sam na svome zdravom tjelu. Zahvalan sam na pouku koju mi je dao. I bogatstvo i velicanstvenost koji zivot sve nosi .Samo problem je sto ljudi nazalost ne znaju uzivati i voliti. Vec sami sebe unistavaju i stvaraju patnju. Za to je odgovoran materijalizam. Doslo je vrjeme kada se ljudi klanjaju zlatnom teletu. I kada je sotona zavladao Zemljom, covjek covjeku postao vuk....

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2010, 21:48 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
Jesu li to tvoje rijeci dark_master? Ako jesu, ne mogu vjerovati da si ih ti napisao, a pre neki dan si otvorio ovu temu viewtopic.php?f=38&t=53005 i napisao

Citiraj:
Ako postoji to bice Bog. Ignorisati molitve ljudi i ne poduzimati nista kako bih im pomogao, ne cini li to njega losim?

Po mome misljenju BOG je samo kreacija ljudi da bude paravan za realnost. Napisite svoje komentare.. HVALA.

Sta ti bi odjednom? Odjednom si postao svjestan Boga ili si oduvijek bio ali nisi zelio priznati?

Ovo sto si zadnje napisao je stvarno odusevljavajuce i tako licno i od srca. U mnogim recenicama pronalazim sebe, i bas me je obradovalo procitati takvo nesto, a i ujedno sam se zacudila da si to ti napisao, tri puta sam provjeravala da vidim jesam li dobro nik procitala. :oops: :)

Osvrnula bih se na ovo

Citiraj:
Ljut sam malo na Boga, to priznajem.Ipak sam imao jako tezak zivot koji nisam zasluzio.

Svako od nas bi mogao pronaci nesto u svom zivotu sto "nije zasluzio". No, nije sve ni od Boga. Stvari se desavaju, ovo je zivotni tok, zivot se okrece, ima tu i uspona i padova i to sve ide uz Zivot. Ne desava se sve ni po Bozijoj volji, necem smo uzrok mi sami. Ako nekome recimo dijete umre od predoziranja, da li roditelj treba da krivi Boga zbog toga, ili dijete ili mozda sebe? To je tesko reci. Ako neko pogine u ratu, koga da krivimo? Ako neko pogine u saobracajnoj nesreci, koga da krivimo? itd.... kako god okrenes , mnogima je "Bog je kriv; jer...sto je dozvolio.." . Nama je dozvoljeno stosta, i dobrog i loseg, samo je na nama kakav cemo Put izabrati. Neke se nesrece ne mogu ili ne smiju sprijeciti, neke se moraju desiti da bi se nesto postiglo, a neke se dese jer smo izabrali pogresan Put ili smo se nasli u pogresno vrijeme na pogresnom mjestu.

U svakom slucaju, drago mi je da vjerujes da Bog postoji, i da postoji Sila Bozija. I dok god to imas na umu, na pravom si Putu. Ne moras ici u crkvu ako neces. "Crkva" moze biti i tvoje Srce . :)

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2010, 22:00 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Moje su rijeci Leona. Ne zelim se pokazivati onakav kakav jesam. Uvijek imam maske u zivotu. Znam za taj post. To je samo bilo moje testiranje. Taj sam post pisao iz nakupljene frustracije i ljutnje prema Bogu.Ali ja se brzo odljutim i oprostim. Sve je u oprastanju i ljubavi u zivotu. Ako ti neko nacini zlo, treba mu oprostiti i pronaci svoj mir u tome.Ispustis time svoju negativnu energiju i nastavis dalje ka sreci. Ako ucinis zlo nekome, nisi ucino njemu,vec sebi. Ako ucinis dobro nekome. Ucinio si sebi. Ako nista, imas mir,zadovoljstvo i prijatnost da si pomogao nekome. I jos ta osoba kada ti pokaze zahvalnost na neki skroman nacin iz srca. To te moze samo ojacati. Lavic me posebno zadivio. Ja imam tek 21 godinu. Zahvalan sam na iskustvu koje sam proziveo da shvatim neke stvari. Hvala ti Boze.

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2010, 22:09 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
dark_master je napisao:
Moje su rijeci Leona. Ne zelim se pokazivati onakav kakav jesam. Uvijek imam maske u zivotu. Znam za taj post. To je samo bilo moje testiranje. Taj sam post pisao iz nakupljene frustracije i ljutnje prema Bogu.Ali ja se brzo odljutim i oprostim. Sve je u oprastanju i ljubavi u zivotu. Ako ti neko nacini zlo, treba mu oprostiti i pronaci svoj mir u tome.Ispustis time svoju negativnu energiju i nastavis dalje ka srecu. Ako ucinis zlo nekome, nisi ucino njemu,vec sebi. Ako ucinis dobro nekome. Ucinio si sebi. Ako nista, imas mir,zadovoljstvo i prijatnost da si pomogao nekome. I jos ta osoba kada ti pokaze zahvalnost na neki skroman nacin iz srca. To te moze samo ojacati. Ja sam sada toliko jak u zivotu i zavalan. Jer razumijem.

Bas sam sinoc procitala "Malog Princa", i sad, dok citam ovaj tvoj citat, malo me podsjecas na njega, na Malog Princa. :king: :)
Potpuno te razumijem, jer i sama nekad, odnosno veoma cesto, brzo odreagujem bez razmisljanja , pa se poslije grdno pokajem. Valjda cu biti u stanju da i to savladam jednog dana.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 231 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 12  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]