Jesu li to tvoje rijeci dark_master? Ako jesu, ne mogu vjerovati da si ih ti napisao, a pre neki dan si otvorio ovu temu
viewtopic.php?f=38&t=53005 i napisao
Citiraj:
Ako postoji to bice Bog. Ignorisati molitve ljudi i ne poduzimati nista kako bih im pomogao, ne cini li to njega losim?
Po mome misljenju BOG je samo kreacija ljudi da bude paravan za realnost. Napisite svoje komentare.. HVALA.
Sta ti bi odjednom? Odjednom si postao svjestan Boga ili si oduvijek bio ali nisi zelio priznati?
Ovo sto si zadnje napisao je stvarno odusevljavajuce i tako licno i od srca. U mnogim recenicama pronalazim sebe, i bas me je obradovalo procitati takvo nesto, a i ujedno sam se zacudila da si to ti napisao, tri puta sam provjeravala da vidim jesam li dobro nik procitala.
Osvrnula bih se na ovo
Citiraj:
Ljut sam malo na Boga, to priznajem.Ipak sam imao jako tezak zivot koji nisam zasluzio.
Svako od nas bi mogao pronaci nesto u svom zivotu sto "nije zasluzio". No, nije sve ni od Boga. Stvari se desavaju, ovo je zivotni tok, zivot se okrece, ima tu i uspona i padova i to sve ide uz Zivot. Ne desava se sve ni po Bozijoj volji, necem smo uzrok mi sami. Ako nekome recimo dijete umre od predoziranja, da li roditelj treba da krivi Boga zbog toga, ili dijete ili mozda sebe? To je tesko reci. Ako neko pogine u ratu, koga da krivimo? Ako neko pogine u saobracajnoj nesreci, koga da krivimo? itd.... kako god okrenes , mnogima je "Bog je kriv; jer...sto je dozvolio.." . Nama je dozvoljeno stosta, i dobrog i loseg, samo je na nama kakav cemo Put izabrati. Neke se nesrece ne mogu ili ne smiju sprijeciti, neke se moraju desiti da bi se nesto postiglo, a neke se dese jer smo izabrali pogresan Put ili smo se nasli u pogresno vrijeme na pogresnom mjestu.
U svakom slucaju, drago mi je da vjerujes da Bog postoji, i da postoji Sila Bozija. I dok god to imas na umu, na pravom si Putu. Ne moras ici u crkvu ako neces. "Crkva" moze biti i tvoje Srce .